Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

0 22 12.11.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1010081)
Kończąc temat - pokrzywdzeni nie jesteśmy, bo jakoś sobie jednak radzimy. Znacznie lepiej niż Wy - to na pewno...

Tutaj to Cię jednak poniosło. My mamy to szczęscie, że się nie łapiemy do pucharów i nie ma hm ponadczasowych wpadek :)

wolfy 12.11.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010093)
Tutaj to Cię jednak poniosło. My mamy to szczęscie, że się nie łapiemy do pucharów i nie ma hm ponadczasowych wpadek :)

W tym roku szczęście pewnie i nam dopisze, niech się męczą inni:>

1q2 12.11.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010053)

Ale tego karnego w odpowiednim momencie - gdy spiskowcy będą ryczeć, że karny z kapelusza przeciwko Wiślę - przypomnę :)

P.S. I serdeczne dzięki za LTSK i parę razy legła - jedyne co powodowało dziś uśmiech.

Karnego nie było ale nawet na coś takiego trza sobie zapracować=akcja i sam na sam a co do LTSK i Legły - gratulacje dla prowadzących doping że wyczuli proporcje;)

Jedynie Maćkowi trza było podziękować w 85 a nie 5 minucie;)

ps
http://legia.net/wiadomosci,39283-na...od_31_lat.html

kto by przypuszczał że od moich urodzin nie przegraliście wyżej :)

mic 12.11.2010 23:17

Cytat:

Jak to ? A chociazby Wilna juz sie nie pamieta ?

Co do meczu, to ten Piasecki powinien zajac sie sedziowaniem w A-klasie.

0 22 12.11.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1010096)
W tym roku szczęście pewnie i nam dopisze, niech się męczą inni:>

Oj, nie. Obawiam się, że więcej sobie szkód tym 0-4 zrobiliśmy w aspekcie obudzenia Wisły niż w aspekcie straty szans na mistrza. Wygralibyśmy i Was by już nie było. A tak jesteście i mimo, że mamy mecz u siebie to Wy nie jedziecie już do Białego i do Poznania. A Korona wygra z Jagą - więc 5 pkt jest i w naszym przypadku odrabialne. Tylko, że wyjazd do Bytomia i Cracovii może być fu. :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1010098)
Karnego nie było ale nawet na coś takiego trza sobie zapracować=akcja i sam na sam

Dawno nie czytałem tak ciekawego wytłumaczenia karnego z kapelusza. Również zapamiętam i wykorzystam :)

Manson33 12.11.2010 23:22

Cytat:

Ty nie poniesiony !

Cytat:

To najwyższa porażka Legii od 0-6 z Valencią w Pucharze UEFA w 2001 roku!
Dziękuję !

Komorowski po ataku wyprostowanymi nogami na Kirma powinien dostać dwie czerwone kartki
i z sześć kolejek wakacji - reszta jak to w meczu walki.

1q2 12.11.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010107)

Dawno nie czytałem tak ciekawego wytłumaczenia karnego z kapelusza. Również zapamiętam i wykorzystam :)

:lol:

Dobrze wiesz o co mi chodzi:>, swoją drogą to Kirm już chyba drugiego takiego zalicza;).Jasna sprawa że w....ił bym się gdyby to było w odwrotną stronę ale trzeba przyznać że to było aktorstwo z wyższej półki

Titto 12.11.2010 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grodo (Post 1009986)
Teleexpres klamie
Mackowi Orlosiowi kuponik dzis nie wszedl :)

A konkretnie co powiedział?

0 22 12.11.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1010115)
:lol:
Jasna sprawa że w....ił bym się gdyby to było w odwrotną stronę ale trzeba przyznać że to było aktorstwo z wyższej półki

Nie mówię, że nie. Po latach obserwowania Radovica myślałem, że już żaden aktor mnie nie zaskoczy - tymczasem... :)

P.S. Jedna dość kontrowersyjna uwaga. W telewizji wyraznie widać, że Komorowski trafia w piłkę, a nie w Kirma. Owszem wszedł jak drwal, ale jednak w piłę. Nic na to nie poradzę, więc pretensje nie do mnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1010114)
Ty nie poniesiony !

Nie przypominam sobie byśmy byli na Ty.

tomo 12.11.2010 23:29

Powiedział coś w stylu "dzisiaj Legia wygra yy tzn zagra z Wisłą" na Reymonta..... .

Pawlolek 12.11.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1010124)
Powiedział coś w stylu "dzisiaj Legia wygra yy tzn zagra z Wisłą" na Reymonta..... .

A nawet "Dzisiaj Wisła przegra yy tzn. zagra z Legią" :)

Manson33 12.11.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010122)

No bo tak wpadłeś w gości bez flaszki ...

... drogi Panie.

:foch:

Awe 12.11.2010 23:42

Cytat:

P.S. I serdeczne dzięki za LTSK i parę razy legła - jedyne co powodowało dziś uśmiech.

LTSK nie pamiętam, żeby było, być może mam słabą pamięć. Legła była, ale w ilościach akurat w raz na mecz dwóch nie przepadających za sobą drużyn. Także "szpila" Ci nie wyszła.

Dzisiejsze zwycięstwo smakuje wyjątkowo dobrze ze względu na kuriozalną decyzję Komisji Ligi. Ciężko coś wyrokować na przyszłość. Najpierw blamaż w meczu z Amicą, potem cud w hipermarkecie, a teraz deklasacja Legii.

PhantomRanger 12.11.2010 23:45

Cytat:

Gratulację wygranej. :)

Ale tego karnego w odpowiednim momencie - gdy spiskowcy będą ryczeć, że karny z kapelusza przeciwko Wiślę - przypomnę :)

To co dostaliście w meczu z Koroną dzisiaj los wam zabrał. W przyszłości pewnie i nam się tak stanie, że będzie karny przeciwm nam. A mecz z Cracovią jest doskonałym przykładem, że szczęście zawsze wychodzi na 0 - Jop samobój w 91 minucie, a teraz Boukhari w 93 minucie.

GJ1906 12.11.2010 23:48

Cytat:

P.S. Jedna dość kontrowersyjna uwaga. W telewizji wyraznie widać, że Komorowski trafia w piłkę, a nie w Kirma. Owszem wszedł jak drwal, ale jednak w piłę. Nic na to nie poradzę, więc pretensje nie do mnie.

Nie trafiają do mnie takie wytłumaczenia, kiedyś Cleber w meczu chyba z Odrą poszedł na piłkę na pełnej prędkości, piłkę wybił a następnie uderzył nogą zawodnika drużyny przeciwnej, czerwień oczywista, i takich sytuacji Cleber miał kilka.

kreseq 12.11.2010 23:52

Idz pan w ch** tak okresle mecz :) - Moge sie wpieniac o karnego ale po co ? Wisla na fali :D Maaskant wielkim trenerem - zyc nie umierac.

Wislacy jak zwykle poszkodowani i wielce tratowani :) O Kulach by chodzili...Zmienic sport koledzy :) Wygraliscie slusznie, ale teksty o faulu to juz totalna farsa :D

Wisla nie ma zeznikow, Wisla ma samych kulturalnych pytajacych jak zaatakowac graczy :D ....a mac, ogarnijcie dupska :D

MatMario 12.11.2010 23:54

Cytat:

I jakie ma to znaczenie że trafia w piłkę? Że mu nogi nie złamał bezpośrednio? Wszedł jak pojeb, na czerwoną kartę, samo trafienie czy nie trafienie w piłkę to drugorzędna sprawa, która w ocenie tej sytuacji nie ma najmniejszego znaczenia.

5 cm w tą lub w tą i Kirm chodziłby o kulach przez pół roku.

Macie rzeźników w drużynie i dopóki sędziowie im będą pozwalać na to co robią to będą kosić równo z trawą. Komorowski, Borysiuk to przypadki na równi z Cionkiem z Jagi.

WioReXXX 12.11.2010 23:58

Jako sędzia, który przynajmniej jako nieliczny, przeczytał przepisy gry w piłkę nożną- trafienie w piłkę nie jest ŻADNYM usprawiedliwieniem dla rażącego i brutalnego ataku. Tak to właśnie jest, jak coś ci durni komentatorzy powtarzają w tej telewizji i się przyjmują takie "prawdy piłkarskie".

7 kotów 12.11.2010 23:59

Całe szczęście Kirmowi sie nic nie stało. Przecież tego gnoja Komorowskiego nawet dziś na boisku być nie powinno.
Borysiuk i Bronislaw do likwidacji. Od dziś kibicuje każdemu kto im gmaty poprzetraca. Nawet dresovii.

7 kotów 13.11.2010 00:00

Całe szczęście Kirmowi sie nic nie stało. Przecież tego gnoja Komorowskiego nawet dziś na boisku być nie powinno.
Borysiuk i Bronislaw do likwidacji. Od dziś kibicuje każdemu kto im gmaty poprzetraca. Nawet dresovii.

flamengista 13.11.2010 00:03

Cóż, my zagraliśmy bardzo dobry mecz. To chyba oczywiste i każdy się zgodzi.

Chciałem jednak w tym miejscu podziękować Panu trenerowi Skorży. Widać sentyment do Wisły ma spory, bo ustawił zespół zachowawczo. Legia była na fali i powinna od pierwszej minuty walczyć o 3 punkty. Tymczasem... Legia wyczekiwała na nasz błąd, grała pasywnie.

Przez tą idiotyczną, defensywną taktykę udało nam się rozwinąć skrzydła i rozjechać Legię w rozmiarach do tej pory niespotykanych.

W Legii należy jednak wyróżnić Mezengę - moim zdaniem chłopak zasłużył na grę w pierwszej 11. Mimo fatalnej postawy drużyny każde dojście tego zawodnika do piłki było zagrożeniem dla naszej bramki.

Co do drugiego meczu - nie tak się umawialiśmy, Panie Matusiak:-D Swoją drogą, trzeba być niezłym frajerem by w takim meczu nie wywalczyć 3 punktów. 11 na 10 i do tego karny...

0 22 13.11.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1010142)
LTSK nie pamiętam, żeby było, być może mam słabą pamięć. Legła była, ale w ilościach akurat w raz na mecz dwóch nie przepadających za sobą drużyn. Także "szpila" Ci nie wyszła..

LTSK w pierwszej połowie (koło 15 minuty chyba), plus legła 3-4 razy od 0-3. Nie chciałem wbijać szpili tylko pokazać, że nawet przy tak fatalnym wyniku można znaleźć coś co poprawia humor :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1010151)
Nie trafiają do mnie takie wytłumaczenia, kiedyś Cleber w meczu chyba z Odrą poszedł na piłkę na pełnej prędkości, piłkę wybił a następnie uderzył nogą zawodnika drużyny przeciwnej, czerwień oczywista, i takich sytuacji Cleber miał kilka.

I nazywacie go 'gnojem' albo 'pojebem'? Widzisz jak wiele zalezy od koloru koszulki? :)

Buziek_LG 13.11.2010 00:08

A mi się wynik Widzewa podoba. 1 pkt Craxy nie zbawia, a łodzianom daje duże możliwości spadku, Jeśli Śląsk wygra z Górnikiem to oddala się od strefy spadku o 4 miejsca(wyprzedzi Polonię Bytom/Arkę, Widzew i na 90% Ruch) ;]

GJ1906 13.11.2010 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010177)
LTSK w pierwszej połowie (koło 15 minuty chyba), plus legła 3-4 razy od 0-3. Nie chciałem wbijać szpili tylko pokazać, że nawet przy tak fatalnym wyniku można znaleźć coś co poprawia humor :)

I nazywacie go 'gnojem' albo 'pojebem'? Widzisz jak wiele zalezy od koloru koszulki? :)

Ale Cleber też został jak to się mówi "pojechany" na forum, dla mnie pojebem jest każdy kto wyrabia takie cyrki, nie ważne w jakiej jest koszulce, tak samo osławione łokcie w pracy czy też "pięści na twarz". Jestem w tej kwestii obiektywny i duża większość na forum też, ale jeśli wolisz dyskutować z tymi którzy jak to nazywasz opisują fakty na podstawie koloru koszulki to też OK.

szprotson 13.11.2010 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010177)

Tak z ciekawości, jak to jest że słyszysz ciupanie na swój klub i Ci to poprawia humor?

buczo1985 13.11.2010 00:12

Oglądałem mecz w knajpie i kiepsko było z głosem. O co chodzi z tym wyczuciem LTSK i legła o którym piszą Legioniści i jeszcze za to dziękują? :P

royalmichael 13.11.2010 00:13

Cytat:

No to pocisnąłeś.. przepraszam, Pan ostro pocisnął w tym momencie :rotfl:
W Internecie wszyscy są równi.

Bialix 13.11.2010 00:24

Ja bym się w ogóle wstrzymał z ogłaszaniem spadkowiczów w tym momencie, bo to jak mówić w sierpniu, że np. w połowie listopada spadnie śnieg. Są 3 kolejki to zimy i pewnie stan tabeli się za bardzo nie zmieni. Ale przez 3 miesiące wszystkie drużyny mogą się przemeblować totalnie. Filipiak np. może wyłożyć parę milionów i kupi coś co utrzyma Cracovię w lidze. Tak samo jak jeszcze taka np. Arka zacznie brać ostro w du*ę i wyląduje na ostatnim miejscy.

Poczekajmy do wiosny, zagrajmy parę kolejek i tak koło 22 zacznie się rozjaśniać sytuacja ;)

Ciekaw jestem czy Lech ugruntuje jutro opinię, że nie umie grać co 3 dni ;)

PhantomRanger 13.11.2010 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1010194)
No to pocisnąłeś.. przepraszam, Pan ostro pocisnął w tym momencie :rotfl:
W Internecie wszyscy są równi.

Kibiców Legii to nie dotyczy. Od dziś trzeba będzie się zwracać do nich per PAN, a z pewnością osoby ukrywającej się pod nickiem "0 22"

0 22 13.11.2010 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1010188)
Tak z ciekawości, jak to jest że słyszysz ciupanie na swój klub i Ci to poprawia humor?

A co mam zrobić z perspektywy 300 km? Płakać? Ciebie piski Cracovii albo Korony nie bawią?:)

Edit: to nie chodzi o zwracanie się per pan, tylko per ty. Można do kogoś mówić normalnie "co u Ciebie, jak się masz' albo można wyskakiwać z błazeńskim 'Ty, uważaj Ty, Ty rozumiesz, Ty' etc. No, ale może pewne sprawy widzimy inaczej.

bofff 13.11.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1010171)

Borysiuk akurat zagrał całkiem czysty i ładny mecz. Z Legii był chyba najlepszy.
A sam mecz pokręcony, otwarty z obu stron ale to Wisła miała szczęście po swojej stronie

sq 13.11.2010 00:37

nie żeby wynik nie cieszył :)
cienka Wisła powstrzymała Legię na fali :>

no ale doping przedni. dwunasty zawodnik. duuuuuuuży plus. A że LTSK i Legła.. no to na Lechu też będzie i na większości stadionów... więc jednym słowem normalka.

A sedzia? hehehheheh :D
Wreszcie nie będzie tu nikt marudził oprócz warszawiaków ;) chociaż fakt faktem na 0:1 to nie wiem co za faul na Sobolewskim gwizdnął sędzia byleby nie było bramki no i ten karny... :D

No ale będą kontrowersje w Liga + Ekstra no i będzie że sędzia wypaczył mecz i że w ogóle Wisła 'be' no ale kogo to będzie obchodzić w poniedziałek? :>

szprotson 13.11.2010 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010226)
A co mam zrobić z perspektywy 300 km? Płakać? Ciebie piski Cracovii albo Korony nie bawią?:)
.

Napewno nie jest mi miło z tego powodu, i raczej przez takie cos moja niechęć do danego klubu/kibiców narasta.Ale nigdy nie cieszę się jak cokolwiek złego idzie w kierunku mojego klubu, czy to na oprawie czy to na trybunach.

Czytalem Wasze forum, i tam ludzie raczej nie byli zadowoleni z tego co slyszeli.
zresztą.
Jak zapewne wiesz, śpiewamy to dla Was :)

E: kierunkowy : rozumiem, że w przypadku gdy zezłości Cie zona/dziewczyna/narzeczona to właczasz LTSK i poprawia Ci to humor ?
Jak widac mamy inne podejście, no i najwazniejsze bo bym zapomnial przez cały dzien !
Na dziś kierunkowy do Warszawy, 0-4!

0 22 13.11.2010 00:43

Szprotson - 'bawi' i 'poprawia humor' nie zawsze jest równoznaczne z 'cieszy'. Ot, taki materiał do przemyśleń :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 1010232)
n
Wreszcie nie będzie tu nikt marudził oprócz warszawiaków ;) chociaż fakt faktem na 0:1 to nie wiem co za faul na Sobolewskim gwizdnął sędzia byleby nie było bramki no i ten karny... :D

Wreszcie? W tym sezonie to już kolejny 'kluczowy' (stwarzający wprost 100% okazję na gola lub pozbawiający takiej okazji) błąd sędziego wobec nas. Dwa na Ruchu, jeden na Zagłębiu, do tego ten. Po przeciwnej stronie jest karniak dla Jagi dla za Komorowskiego - Korony tutaj nie zaliczę, bo moim zdaniem faul był.

Natomiast nie czuję się oszukany przez Chorzów czy Lubin. To nie jest płacz, tylko stwierdzenie faktu. Może i lepiej się stało bo remis w Lubinie i Chorzowie zamazałby obraz fatalnej postawy. Natomiast zawszę będę do nich wracał (w tym sezonie, w 2011/2012 znowu czysta kartka) w tym roku, gdy ktoś będzie sugerował jakoby nas nie krzywdzono nigdy i spisek prowadził nas na tron :)

Wystarczy na dziś. Jutro proszę o remis Lech-Lechia i wygraną Korony.

EDIT: Syn szproty - odpuszczam, wyślę Ci priva, bo tu juz nie ma sensu.

sq 13.11.2010 00:47

no tak
"wreszcie". chyba że nie zrozumiałeś postu po "wreszcie"

A że błąd sędziego? Zdarza się. Bał się że jak nie gwizdnie to będzie kontrowersja. No to gwizdnął. Może nawet nie będzie kontrowersji bo macie tyle samo punktów więc wilk syty ;)

wiertar 13.11.2010 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1009998)
Sędziów to nie wiem skąd oni biorą bo tylu błedów co w tym meczu to nie ma nieraz przez kilka meczów.

Jak to skąd.... z komisji Ligi:d

Syn Kangura z 1984 13.11.2010 01:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1009950)
No to pora na piwko, słone paluszki i czytanie forum Legii :D

Nie bądź taki hop do przodu bo za 2 tygodnie to Legioniści mogą mieć beke z czytania waszego forum :>

For_FuN_ 13.11.2010 01:48

"Niesamowita" ta nasza liga...Legia, ktora ma 6 porazek w 13 kolejkach walczy o MP, a Lech, ktory jest 15 z powodzeniem moze wywalczyc sobie miejsce w europejskich pucharach. Kazdy moze wygrac z kazdym i to doslownie. Lech gromi nas 4 : 1, a potem przegrywa czy remisuje. Legia, ktora wygrywa 5 spotkan z rzedu, przegrywa z nami(gdzie 2 poprzednie spotkania byly fatalne). Zeby teraz nie bylo tak, ze nasi pilkarze zmobilizowali sie tylko na Legie(tak jak poznaniacy na nas, a potem wrocili do swojej "formy")...

wiertar 13.11.2010 01:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1010159)
Idz pan w ch** tak okresle mecz :) - Moge sie wpieniac o karnego ale po co ? Wisla na fali :D Maaskant wielkim trenerem - zyc nie umierac.

Wislacy jak zwykle poszkodowani i wielce tratowani :) O Kulach by chodzili...Zmienic sport koledzy :) Wygraliscie slusznie, ale teksty o faulu to juz totalna farsa :D

Wisla nie ma zeznikow, Wisla ma samych kulturalnych pytajacych jak zaatakowac graczy :D ....a mac, ogarnijcie dupska :D

Jak to się nazywa?? frustracja??

yogul 13.11.2010 02:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1010241)

Wreszcie? W tym sezonie to już kolejny 'kluczowy' (stwarzający wprost 100% okazję na gola lub pozbawiający takiej okazji) błąd sędziego wobec nas. Dwa na Ruchu, jeden na Zagłębiu, do tego ten. Po przeciwnej stronie jest karniak dla Jagi dla za Komorowskiego - Korony tutaj nie zaliczę, bo moim zdaniem faul był.

Natomiast nie czuję się oszukany przez Chorzów czy Lubin. To nie jest płacz, tylko stwierdzenie faktu

trzeba się po prostu przyzwyczaić że polscy sędziowie są słabi.

zauważcie na powtórce ze przy karnym sędzia był bardzo dobrze ustawiony, tak jak ich uczą.

zamiast inwestować w nowe kamery, których i tak sędzia nie moze uzywać w czasie meczu moze czas na ściągniecie nowych sędziów do całej ligi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl