Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

ja_ka_ 27.04.2009 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 715926)
...i mamy na to az 450 minut

: )

... z tym, że trzeba zachować odpowiedni odstęp czasowy pomiędzy bramkami :P

ultr4 27.04.2009 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 715886)
GKS dał radę, a nam miałoby się nie udać? :)

Wisla musi wygrac 8 razy z rzędu, bo trzy zwyciestwa już ma za sobą :-P

emj10 27.04.2009 12:33

Już nie będę pisał żadnych prognoz bo to jest jak wróżenie z fusów i z tygodnia na tydzień zmienia się to jak w kalejdoskopie. Trzeba jednak przyznać, że końcówka ligi zapowiada się niezwykle ciekawie. Prawdopodobnie mecz Wisła - Legia również zakończy się remisem i o końcowym układzie tabeli zaważą punkty stracone ze słabeuszami.

arti 27.04.2009 12:49

Mam nadzieję, że Śląsk nie będzie robił jaj w ostatniej kolejce i tu mamy 3pkt.
Wyjazdy-przy dobrej formie i max zaangażowaniu, jesteśmy znacznie lepsi od każdego z przeciwników, ale oni będą grali o życie-więc będzie zapewne ciężko.
Mecz z Legią-wiadomo-kluczowy pojedynek
Co do rywali:
Legia ma oprócz nas 1 ciężki mecz ze Śląskiem - o ile Śląskowi się będzie chciało grać. Mecze u siebie wygrają na spoko.
Lech - 2 ciężkie mecze - Polonia Wawa i Śląsk (jak Mu się będzie chciało).
Będzie ciekawie i oby z happy endem dla nas

jaitylkoja 27.04.2009 12:55

Nie zapominajmy że mamy mecz jeszcze z braćmi z Gdańska. Mam nadzieję, że wtedy Lechia już nie będzie się biła o utrzymanie w ekstraklasie i wygramy z nimi :-)

han_solo 27.04.2009 13:02

Nie ma co typować wyników najbliższych meczów. arti-mówisz że Legia oprócz meczu z nami i ze Śląskiem wygra wszystkie spokojnie. Tak samo mówiono przed meczem Legia-Górnik,Lech-ŁKS,Lech-Arka,Jagiellonia-Legia itp. Tak samo nie jest powiedziane że my wygramy z Piastem za tydzień(a przy naszej skuteczności, wg mnie to będzie właśnie jedno z bardziej decydujących spotkań, wspominając jak męczyły się tu Lech i Legia). Legia spokojnie może stracić punkty z ŁKS, z Polonią B. ja i z Ruchem. Tak samo Lech, jeśli tylko przestaną strzelac bramki w 93 minucie, to ja uważam że jeszcze mogą się potknąć parę razy(nawet nie zdziwiłbym się gdyby wygrali mecze z Polonią i ze Śląskiem a zremisowali u siebie z zespołami z niższej półki).

Ja jakoś nie mogę uwierzyć że wygramy wwszystkie mecze do końca także nie ma sensu typować wyników poszczególnych meczów bo jak pokazał ten sezon, wszystko się może zdarzyć.

flamengista 27.04.2009 14:25

Po wczorajszym meczu bardzo jestem zdziwiony, że Peszko nie wyleciał z boiska. Co więcej, media zupełnie jego faulu nie zauważyły. Tego typu zachowania należy piętnować.

Mecz na szczycie polskiej ligi był niestety marny, podobnie jak nasz z Amiką. Dużo walki, ale mało składnych akcji. Na plus szalony Chinyama, który walczył o uznanie menedżerów siedzących na trybunach.

Amika wbrew pozorom wcale nie wygląda źle. Końcówkę mieli bardzo dobrą i niewiele brakowało, by Stilić zapewnił im 3 punkty. Więc nie mogę się zgodzić z tezą, że nadal są w kryzysie.

Natomiast oczywiste jest dla mnie to, że Urban - podobnie jak Skorża - słabo reaguje na wydarzenia podczas meczu. Nawet nie próbował wstrząsnąć zespołem, gdy ten wpadł w odrętwienie w II połowie. Dla Legii mogło się to skończyć tragicznie.

szczebrzeszcz 27.04.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 716045)
Mecz na szczycie polskiej ligi był niestety marny,.

marny? to mało powiedziane

zacząłem oglądać, ba nawet bramekę "Cziniego" widziałem...

a obudziłem się jak już było po wszystkim :)

Aro1234 27.04.2009 15:47

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Cracovia chce pobić nowy rekord frekwencji! Brawo! :-)

Schabek 27.04.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez han_solo (Post 715997)
Legia spokojnie może stracić punkty z ŁKS, z Polonią B. jak i z Ruchem.

Z Ruchem i tym co teraz grają to się nie da przegrać :-) No chyba że nowy trener coś ich ruszy ale w to wątpie

kochur 27.04.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 716103)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Cracovia chce pobić nowy rekord frekwencji! Brawo! :-)

no ale to już jest dno by sprzedawać bilety na mecze ekstraklasy za 5 zl !! żenua

han_solo 27.04.2009 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Schabek (Post 716109)
Z Ruchem i tym co teraz grają to się nie da przegrać :-) No chyba że nowy trener coś ich ruszy ale w to wątpie

Po pierwsze my przegraliśmy z Ruche, czyli da się. A po drugie Lech też miał nie mieć żadnych problemów z Arką a jakoś zremisował. A Arka w moim odczuciu jest jeszcze słabsza niż Ruch.

Szary007 27.04.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 715982)
Mam nadzieję, że Śląsk nie będzie robił jaj w ostatniej kolejce i tu mamy 3pkt.
Wyjazdy-przy dobrej formie i max zaangażowaniu, jesteśmy znacznie lepsi od każdego z przeciwników, ale oni będą grali o życie-więc będzie zapewne ciężko.
Mecz z Legią-wiadomo-kluczowy pojedynek
Co do rywali:
Legia ma oprócz nas 1 ciężki mecz ze Śląskiem - o ile Śląskowi się będzie chciało grać. Mecze u siebie wygrają na spoko.
Lech - 2 ciężkie mecze - Polonia Wawa i Śląsk (jak Mu się będzie chciało).
Będzie ciekawie i oby z happy endem dla nas

Ja właśnie myślę, że wyjątkowo będzie się chciało. Bo z ich perspektywy, także kibicowskiej, lepiej chyba wygrac z wrogiem swojego przyjaciela ? :>

Aro1234 27.04.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szary007 (Post 716318)
Ja właśnie myślę, że wyjątkowo będzie się chciało. Bo z ich perspektywy, także kibicowskiej, lepiej chyba wygrac z wrogiem swojego przyjaciela ? :>

Naprawdę uważasz, że piłkarzy też aż tak bardzo obchodzą stosunki kibicowskie? Większość kopaczy to najemnicy, którzy po prostu reprezentują klub dla kasy i traktują go jak nazjwyklejsze miejsce pracy.

AYALA 28.04.2009 07:48

Trener Śląska: MISTRZEM BĘDZIE WISŁA !!!

-Wisła ma od Lecha i Legii więcej piłkarzy świadomych tego, że na boisku trzeba ciężko pracować, a dopiero później patrzeć na wynik - mówi Ryszard Tarasiewicz, trener Śląska .
Ciekawy wywiad z trenerem Śląska,polecam

http://www.sport.pl/pilka/1,92310,65...zie_Wisla.html

Kurt 28.04.2009 08:39

Ciekawe tylko czy ta III ligowa cena spowoduje komplet u naszych koleżanek z drugiej strony błoń. Ich musi być 8000. Na Górnik po obniżce przyszło kiedyś 18 000, więc brak kompletu to będzie ostra kompromitacja(zresztą jak sądzę nie pierwsza i nie ostatnia.)

Maciuś 28.04.2009 11:32

Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski

Arked 28.04.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 716462)
Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski

Parodia. Typowo polskie myślenie. W takich warunkach Messi i inne "taborety" (np. Lennon, Wright-Phillips itp.) nie przebiliby sie nawet do pierwszego składu drużyny juniorów. I jak tu się dziwić się, że brakuje nam zawodników tego typu, a w kadrze dominują wielkie kołki bez techniki i szybkości.

szczebrzeszcz 28.04.2009 11:41

Cytat:

to zupełnie inaczej niż z napastnikiem z Bośni, on w przeciągu ostatnich miesięcy urósł... :-)

...niestety dla nich za szybko i ma problemy z koordynacją ruchów :)

PS. u nas już jednego ze względu na wzrost przyjęli ... i co z tego mamy? ;-)

Maciuś 28.04.2009 11:43

Powaznie ze ten Handzic w pare miechow urosl 5 cm?

donPedro23 28.04.2009 11:49

Może nie wszyscy wiedzą: "Jeśli decyzja o degradacji Jagiellonii zostanie podtrzymana, to bez względu na wynik białostoczanie zostaną przesunięci na 14. miejsce w tabeli, a baraże zostaną odwołane." (gazeta.pl)

7 kotów 28.04.2009 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 716464)
Parodia. Typowo polskie myślenie. W takich warunkach Messi i inne "taborety" (np. Lennon, Wright-Phillips itp.) nie przebiliby sie nawet do pierwszego składu drużyny juniorów. I jak tu się dziwić się, że brakuje nam zawodników tego typu, a w kadrze dominują wielkie kołki bez techniki i szybkości.

wlasnie.
Przypomnijmy ze z pozycji gwiazdy swoj kontrakt ze Spadcovia negocjowalo takie pilkarskie byle co jak Wasiluk. I wynegocjowalo calkiem niezly.

mr_kwolf 28.04.2009 11:56

Dobrze czytam że Lech nie wziął tego Markovica o którym można było na tym forum przeczytać że "kopara opada"? No ale jak widać Smuda nie widział filmików na youtube ani nie patrzył że grał wcześniej w Dynamie Kijów a to przecież jest najważniejsze.

wolfy 28.04.2009 11:56

Cytat:

Matko - jacy wy jesteście dziecinnie naiwni...
Naprawdę sądzicie, że odkryli to dopiero po kilku dniach treningu :rotfl:

Poszło o pieniądze, albo nie przeszedł badań. Dziwne, że przy naszych transferach zawsze doszukujecie się trzeciego lub nawet czwartego dna ("zarząd od początku nie chciał go kupić" etc.), a w przypadku Lecha łykacie wszystko jak pelikan rybki.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 716472)
Dobrze czytam że Lech nie wziął tego Markovica o którym można było na tym forum przeczytać że "kopara opada"? No ale jak widać Smuda nie widział filmików na youtube ani nie patrzył że grał wcześniej w Dynamie Kijów a to przecież jest najważniejsze.

Nie wątp w geniusz skautingu Lecha. To wśród domorosłych menadżerów dogmat.

szczebrzeszcz 28.04.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 716466)
Powaznie ze ten Handzic w pare miechow urosl 5 cm?

nie wiem, w którejś z gazet tak napisali

a że zagrał raptem 3 niepełne mecze w MESIE, to coś musi być na rzeczy, a ostatni ponad miesiąc temu... ta bramka dla młodzieżówki tutaj zaskakuje...
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9743&id_sezon=73

toć nasi młodzieżowcy więcej grają
np Leczczak czy Rajfur

choć mylić się mogę bo ten Handzić jest w pierwszej kadrze, może dlatego

7 kotów 28.04.2009 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 716475)

..A ja rosne i rosne, i niedlugo przerosne mame, tate i sosne... !

szczebrzeszcz 28.04.2009 13:23

wiem że to mało wiarygodne źródło ;P
a że temat wzrostu z przymrużeniem oka trzeba traktować, to i źródło nie zawsze musi być poważne ;)

sq 28.04.2009 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 716475)

a że zagrał raptem 3 niepełne mecze w MESIE, to coś musi być na rzeczy, a ostatni ponad miesiąc temu... ta bramka dla młodzieżówki tutaj zaskakuje...
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9743&id_sezon=73

toć nasi młodzieżowcy więcej grają
np Leczczak czy Rajfur

choć mylić się mogę bo ten Handzić jest w pierwszej kadrze, może dlatego

odnosnie mlodych grajacych w ME... tak szczerze ciekaw jestem jak taki piłkarz zagrałby w pierwszej drużynie. gdzie podania otrzymywalby nie od juniora tylko od reprezentanta kraju...

wislak68 29.04.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 716798)
odnosnie mlodych grajacych w ME... tak szczerze ciekaw jestem jak taki piłkarz zagrałby w pierwszej drużynie. gdzie podania otrzymywalby nie od juniora tylko od reprezentanta kraju...

...a kryłby go nie junior ale np: reprezentant kraju.

saklak1906 29.04.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 716798)

A to jest jakas roznica kto podaje pilki? nie wiem automatycznie sie do buta przykleji i nie bedzie na piec metrow odskakiwac:rotfl: :rotfl: . Mozesz to wytlumaczyc strasznie jestem ciekawy

1q2 29.04.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716940)
A to jest jakas roznica kto podaje pilki? nie wiem automatycznie sie do buta przykleji i nie bedzie na piec metrow odskakiwac:rotfl: :rotfl: . Mozesz to wytlumaczyc strasznie jestem ciekawy

Coś Ty dziś taki wojowniczy:>?
A różnica jest spora wd mnie.Po prostu lepiej się gra z ludźmi którzy lepiej grają w piłkę nż z tymi co słabiej:) - możesz liczyć na więcej podań/bardziej celnych, na to że i partnerzy będą lepiej wychodzić na pozycje itp.
Przerabialiśmy to choćby w PE, gdzie jak grał drugi skład + 1 bądź 2 z pierwszego , to wszyscy grali nieprawdopodobna padaczke.

saklak1906 29.04.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 716956)
Coś Ty dziś taki wojowniczy:>?
A różnica jest spora wd mnie.Po prostu lepiej się gra z ludźmi którzy lepiej grają w piłkę nż z tymi co słabiej:) - możesz liczyć na więcej podań/bardziej celnych, na to że i partnerzy będą lepiej wychodzić na pozycje itp.
Przerabialiśmy to choćby w PE, gdzie jak grał drugi skład + 1 bądź 2 z pierwszego , to wszyscy grali nieprawdopodobna padaczke.

A zpienili mnie w robocie na dzien dobry to mnie nosi.Nie to bylo pytanie szydercze ,ale dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka.

Ale zeby podanie moglo byc zagrane trzeba sie jeszcze umiec ustawic, zastawic. Bo coz z tego ze beda chciec do napastnika zagrac nawet i 1000 pilek jak on bedzie zel ustawiony- z pustego to i Salomon nie naleje

szprotson 29.04.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716960)
A zpienili mnie w robocie na dzien dobry to mnie nosi.Nie to bylo pytanie szydercze ,ale dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka

jak cie Becks dobrze przyceluje to wystarczy że będziesz stał drewniaku :)

Ar222 29.04.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716960)
dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka.

Niby prawda, z tym że nie do końca :) Jednak Beckham prawdopodobnie zagra do Drewniaka w ciągu meczu więcej celnych i dobrych piłek niż Zdzisiek. A skoro drewniak będzie dostawał więcej celnych podań, to wzrasta też szansa, że a nuż którejś nie spieprzy ;) Wiadomo że cudów się w ten sposób nie osiągnie, ale jednak gra z lepszymi od siebie powoduje jakieś tam równanie w górę.

Wojtas 29.04.2009 15:32

Cytat:

Adrian Sikora wróci do polskiego klubu?

Takiego obrotu sprawy nie wyklucza menedżer napastnika hiszpańskiego drugoligowcaRealu Murcia Jarosław Kołakowski, którego cytuje "Przegląd Sportowy".
Adrian ma jeszcze przez dwa lata ważną umowę z klubem. Pojawia się jednak możliwość odejścia w czerwcu - powiedział Kołakowski. - Jest spore zainteresowanie ze strony polskich zespołów. Nie wykluczamy, że Sikora przeniesie się do Widzewa - dodał.

- To na pewno ciekawy zawodnik. Warto byłoby się zastanowić nad jego ściągnięciem - powiedział trener Widzewa Łódź Paweł Janas.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Myśle ze o takim Sikorze mozna by pomyslec.

Tylko ciekawe jak u niego z formą,bo z tego co przejrzałem to w Murcii zaduzo to on nie gra.

I kolejny zapaleniec liczący na "kariere" szykuje sie do powrotu,troche smutne.

Gordian 29.04.2009 16:23

Bunt w Lechu?

Ile w tym prawdy to nie wiadomo, ale sytuacja bardzo przypomina, tą którą miał pewien czarnoskóry piłkarz marzący o Ajaxie.

Pan Jotka 29.04.2009 17:30

Bye Bye Cracovio :D

Jaga zostaje w Ekstraklasie.

mr_kwolf 29.04.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 717097)
Bye Bye Cracovio :D

Jaga zostaje w Ekstraklasie.

ale co ma Cracovia do pozostania Jagi w Ekstraklasie?

flamengista 29.04.2009 17:43

Jeśli nawet Stilic się buntuje, to jest to bunt z gatunku "na złość babci odmrożę sobie uszy". Bo na słabszej grze traci tylko on sam.

Więc ja w to nie wierzę. Stilic dobrze wie, że w razie super-oferty Amika jednak go sprzeda.

Z Uche sprawa jednak była taka, że on myślał że ma kwotę odstępnego wpisaną w kontrakt i chciał to wykorzystać. Więc jakieś argumenty miał, choć okazały się w końcowym rozrachunku za słabe.

Maciuś 29.04.2009 18:31

Legia dostaje w kuper hihi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl