![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już nie będę pisał żadnych prognoz bo to jest jak wróżenie z fusów i z tygodnia na tydzień zmienia się to jak w kalejdoskopie. Trzeba jednak przyznać, że końcówka ligi zapowiada się niezwykle ciekawie. Prawdopodobnie mecz Wisła - Legia również zakończy się remisem i o końcowym układzie tabeli zaważą punkty stracone ze słabeuszami.
|
Mam nadzieję, że Śląsk nie będzie robił jaj w ostatniej kolejce i tu mamy 3pkt.
Wyjazdy-przy dobrej formie i max zaangażowaniu, jesteśmy znacznie lepsi od każdego z przeciwników, ale oni będą grali o życie-więc będzie zapewne ciężko. Mecz z Legią-wiadomo-kluczowy pojedynek Co do rywali: Legia ma oprócz nas 1 ciężki mecz ze Śląskiem - o ile Śląskowi się będzie chciało grać. Mecze u siebie wygrają na spoko. Lech - 2 ciężkie mecze - Polonia Wawa i Śląsk (jak Mu się będzie chciało). Będzie ciekawie i oby z happy endem dla nas |
Nie zapominajmy że mamy mecz jeszcze z braćmi z Gdańska. Mam nadzieję, że wtedy Lechia już nie będzie się biła o utrzymanie w ekstraklasie i wygramy z nimi :-)
|
Nie ma co typować wyników najbliższych meczów. arti-mówisz że Legia oprócz meczu z nami i ze Śląskiem wygra wszystkie spokojnie. Tak samo mówiono przed meczem Legia-Górnik,Lech-ŁKS,Lech-Arka,Jagiellonia-Legia itp. Tak samo nie jest powiedziane że my wygramy z Piastem za tydzień(a przy naszej skuteczności, wg mnie to będzie właśnie jedno z bardziej decydujących spotkań, wspominając jak męczyły się tu Lech i Legia). Legia spokojnie może stracić punkty z ŁKS, z Polonią B. ja i z Ruchem. Tak samo Lech, jeśli tylko przestaną strzelac bramki w 93 minucie, to ja uważam że jeszcze mogą się potknąć parę razy(nawet nie zdziwiłbym się gdyby wygrali mecze z Polonią i ze Śląskiem a zremisowali u siebie z zespołami z niższej półki).
Ja jakoś nie mogę uwierzyć że wygramy wwszystkie mecze do końca także nie ma sensu typować wyników poszczególnych meczów bo jak pokazał ten sezon, wszystko się może zdarzyć. |
Po wczorajszym meczu bardzo jestem zdziwiony, że Peszko nie wyleciał z boiska. Co więcej, media zupełnie jego faulu nie zauważyły. Tego typu zachowania należy piętnować.
Mecz na szczycie polskiej ligi był niestety marny, podobnie jak nasz z Amiką. Dużo walki, ale mało składnych akcji. Na plus szalony Chinyama, który walczył o uznanie menedżerów siedzących na trybunach. Amika wbrew pozorom wcale nie wygląda źle. Końcówkę mieli bardzo dobrą i niewiele brakowało, by Stilić zapewnił im 3 punkty. Więc nie mogę się zgodzić z tezą, że nadal są w kryzysie. Natomiast oczywiste jest dla mnie to, że Urban - podobnie jak Skorża - słabo reaguje na wydarzenia podczas meczu. Nawet nie próbował wstrząsnąć zespołem, gdy ten wpadł w odrętwienie w II połowie. Dla Legii mogło się to skończyć tragicznie. |
Cytat:
zacząłem oglądać, ba nawet bramekę "Cziniego" widziałem... a obudziłem się jak już było po wszystkim :) |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Cracovia chce pobić nowy rekord frekwencji! Brawo! :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja właśnie myślę, że wyjątkowo będzie się chciało. Bo z ich perspektywy, także kibicowskiej, lepiej chyba wygrac z wrogiem swojego przyjaciela ? :> |
Cytat:
|
Trener Śląska: MISTRZEM BĘDZIE WISŁA !!!
-Wisła ma od Lecha i Legii więcej piłkarzy świadomych tego, że na boisku trzeba ciężko pracować, a dopiero później patrzeć na wynik - mówi Ryszard Tarasiewicz, trener Śląska . Ciekawy wywiad z trenerem Śląska,polecam http://www.sport.pl/pilka/1,92310,65...zie_Wisla.html |
Ciekawe tylko czy ta III ligowa cena spowoduje komplet u naszych koleżanek z drugiej strony błoń. Ich musi być 8000. Na Górnik po obniżce przyszło kiedyś 18 000, więc brak kompletu to będzie ostra kompromitacja(zresztą jak sądzę nie pierwsza i nie ostatnia.)
|
Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski
|
Cytat:
|
Cytat:
...niestety dla nich za szybko i ma problemy z koordynacją ruchów :) PS. u nas już jednego ze względu na wzrost przyjęli ... i co z tego mamy? ;-) |
Powaznie ze ten Handzic w pare miechow urosl 5 cm?
|
Może nie wszyscy wiedzą: "Jeśli decyzja o degradacji Jagiellonii zostanie podtrzymana, to bez względu na wynik białostoczanie zostaną przesunięci na 14. miejsce w tabeli, a baraże zostaną odwołane." (gazeta.pl)
|
Cytat:
Przypomnijmy ze z pozycji gwiazdy swoj kontrakt ze Spadcovia negocjowalo takie pilkarskie byle co jak Wasiluk. I wynegocjowalo calkiem niezly. |
Dobrze czytam że Lech nie wziął tego Markovica o którym można było na tym forum przeczytać że "kopara opada"? No ale jak widać Smuda nie widział filmików na youtube ani nie patrzył że grał wcześniej w Dynamie Kijów a to przecież jest najważniejsze.
|
Cytat:
Naprawdę sądzicie, że odkryli to dopiero po kilku dniach treningu :rotfl: Poszło o pieniądze, albo nie przeszedł badań. Dziwne, że przy naszych transferach zawsze doszukujecie się trzeciego lub nawet czwartego dna ("zarząd od początku nie chciał go kupić" etc.), a w przypadku Lecha łykacie wszystko jak pelikan rybki. Cytat:
|
Cytat:
a że zagrał raptem 3 niepełne mecze w MESIE, to coś musi być na rzeczy, a ostatni ponad miesiąc temu... ta bramka dla młodzieżówki tutaj zaskakuje... http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9743&id_sezon=73 toć nasi młodzieżowcy więcej grają np Leczczak czy Rajfur choć mylić się mogę bo ten Handzić jest w pierwszej kadrze, może dlatego |
Cytat:
..A ja rosne i rosne, i niedlugo przerosne mame, tate i sosne... ! |
wiem że to mało wiarygodne źródło ;P
a że temat wzrostu z przymrużeniem oka trzeba traktować, to i źródło nie zawsze musi być poważne ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A różnica jest spora wd mnie.Po prostu lepiej się gra z ludźmi którzy lepiej grają w piłkę nż z tymi co słabiej:) - możesz liczyć na więcej podań/bardziej celnych, na to że i partnerzy będą lepiej wychodzić na pozycje itp. Przerabialiśmy to choćby w PE, gdzie jak grał drugi skład + 1 bądź 2 z pierwszego , to wszyscy grali nieprawdopodobna padaczke. |
Cytat:
Ale zeby podanie moglo byc zagrane trzeba sie jeszcze umiec ustawic, zastawic. Bo coz z tego ze beda chciec do napastnika zagrac nawet i 1000 pilek jak on bedzie zel ustawiony- z pustego to i Salomon nie naleje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Myśle ze o takim Sikorze mozna by pomyslec. Tylko ciekawe jak u niego z formą,bo z tego co przejrzałem to w Murcii zaduzo to on nie gra. I kolejny zapaleniec liczący na "kariere" szykuje sie do powrotu,troche smutne. |
Bunt w Lechu?
Ile w tym prawdy to nie wiadomo, ale sytuacja bardzo przypomina, tą którą miał pewien czarnoskóry piłkarz marzący o Ajaxie. |
Bye Bye Cracovio :D
Jaga zostaje w Ekstraklasie. |
Cytat:
|
Jeśli nawet Stilic się buntuje, to jest to bunt z gatunku "na złość babci odmrożę sobie uszy". Bo na słabszej grze traci tylko on sam.
Więc ja w to nie wierzę. Stilic dobrze wie, że w razie super-oferty Amika jednak go sprzeda. Z Uche sprawa jednak była taka, że on myślał że ma kwotę odstępnego wpisaną w kontrakt i chciał to wykorzystać. Więc jakieś argumenty miał, choć okazały się w końcowym rozrachunku za słabe. |
Legia dostaje w kuper hihi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl