Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

jason wiślak 23.06.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 919132)
Jarosz mówił, że chcą mieć wszystkich koniecznie przed wyjazdem do Niemiec, wiec ja mysle, ze bedzie jedna konferencja prasowa, na której przedstawią 2?3?4? zawodników?:P:)

Żeby mówić że rzeczywiście się Wisła wzmocniła to trzeba 5-6 zawodników! Nie można zapomnieć ilu odeszło, a przynjamniej ilu do gry. Alvarez, Głowa, Ba. To już 3. A do tamtego składu już niezbędne były wzmocnienia także do ROBOTY....:)

czera84 23.06.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 919132)
Jarosz mówił, że chcą mieć wszystkich koniecznie przed wyjazdem do Niemiec, wiec ja mysle, ze bedzie jedna konferencja prasowa, na której przedstawią 2?3?4? zawodników?:P:)

Też tak sobie marzę,ale wiesz nasze władze dużo mówią.Ale transfery będą,ale czy przed zgrupowaniem w Niemczech??Tam też pewnie będziemy testować darmowych zawodników, bo będą transfery więc czekajmy.:PPrzypomnę tylko,że 3,4 zawodników nie wystarczy.Wg. mnie trzeba też uzupełnień bo Singlar dostanie kontuzji i co??Łobodziński na obronę??Burliga wróci do gry za 3 miesiące więc potrzebujemy też rezerwowych bo mamy aktualnie wąską kadrę a wszyscy wiemy jak nękają naszą Wisełkę kontuzję więc oprócz 4-5 wzmocnień dobrze by było podpisać umowy z zawodnikami testowanymi,żebyśmy mieli szeroką i wyrównaną kadrę,bo Marcelo kontuzje złapię albo kartki i nie mamy kim grać.Więc podsumowując:
a)4-5 wzmocnień
b)2-3 uzupełnienia
Wiem,że to mało się wydaję realne żebyśmy mieli 7-8 transferów ale wg. mnie są one równie potrzebne.

jason wiślak 23.06.2010 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 919141)
Też tak sobie marzę,ale wiesz nasze władze dużo mówią.Ale transfery będą,ale czy przed zgrupowaniem w Niemczech.Tam też pewnie będziemy testować darmowych zawodników bo będą transfery więc czekajmy.:P

Jeśli nie zdązą przed zgrupowaniem to potem cięzko będzię się zgrać na pierwsze mecze, oj cięzko. Nie rozumiem trochę Twojego ostatniego zdania "Tam też pewnie będziemy testować darmowych zawodników bo będą transfery więc czekajmy" Co z czego tu wynika?

Pusher 23.06.2010 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 919086)
Może by się dało poszukać jakiś wzmocnień w RPA mają całkiem mocną ligę a zawodnicy pokroju Tshabalali byli by dla nas ogromnym wzmocnieniem problemem natomiast jej że nie wiadomo jak tam wygląda poziom finansowy ligi. I czy stać by nas było żeby kogoś wyciągnąć skoro da się z Brazylii to może RPA też by było dobrym kierunkiem. To samo rynek ligowy Korei Południowej i Japonii poziom szkolenia w tych krajach już dawno przeskoczył nas o lata świetlne a mimo wszystko myślę że pod względem finansowo-marketingowym konkurencyjna...chyba.

mundial ogląda caly piłkarski swiat wiec pewnie wyrozniający sie gracze typu Tshabalali wyląduja gdzies na zachodzie niz w polskie lidze...

rafal777 23.06.2010 11:40

Też myślałem sobie o jakimś piłkarzu z Korei czy Japonii. Myślę że wyróżniający się piłkarz w ich lidze byłby u nas wzmocnieniem. Przede wszytskim oni wiedza co to jest ciężka praca i dyscyplina. Są bardzo dobrzy jeśli chodzi o motorykę. Ale Japonia i Polska to są dwa światy, inna kultura, oni raczej wybiora albo dobry klub na zachodzie albo zostaną u siebie, a szkoda. Poza tym obserwacja takich piłkarzy pewnie tez nie jest na nasza kieszeń. Lepiej autem pojechać do Słowenii czy Serbii...

KacpiTSW 23.06.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 919134)
gdyby Makinwa nie złapał ciężkiej kontuzji zaraz na początku występów w Lazio to myślę że nie było by tematu sprowadzenia go do Wisły bo ten zawodnik grając w Palermo udowodnił że jak na SERIE A jest zawodnikiem niezłym. a niezły zawodnik w SERIE A nie może być za słaby dla wicemistrza Polski.

No to dobrze pisałem. ;-)

Pamiętacie może jak nazywał się napastnik, którego Wisła testowała rok temu? Pamiętam, że był wysoki i bramkę strzelił w jednym z sparingów.

wislakrakow124 23.06.2010 11:45

@KacpiTSW zwracam honor!!

jason wiślak 23.06.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 919152)
No to dobrze pisałem. ;-)

Pamiętacie może jak nazywał się napastnik, którego Wisła testowała rok temu? Pamiętam, że był wysoki i bramkę strzelił w jednym z sparingów.

Bratislav Punosevac - jesli dobrze pamiętam.

SoldierM4 23.06.2010 11:49

Punosevac czy jakos tak sie nazywał.

edit. Jason mnie ubiegł :p

KacpiTSW 23.06.2010 11:52

Dzięki, i właśnie z tego co pamiętam on był w miarę kumaty. Ciekawe jak mu poszedł przeszły sezon, można by wrócić do jego tematu.

piotrekwrd 23.06.2010 12:01

Na jesieni grał całkiem dużo -4 bramki, jednak w ostatniej rundzie tylko 9 meczów z czego 4 w podstawowej 11.

Wg zakazanej strony oczywiście

SoldierM4 23.06.2010 12:01

Jego statystyki z tego sezonu nie są nadzwyczajne. Tylko 4 gole w 23 występach
http://www.srbijafudbal.net/napredak/punosevac.htm

piotrekwrd 23.06.2010 12:04

A jeżeli chodzi o zespół to zajęli przedostatnie msc w lidze. Nie jestem pewien, ale to chyba spadek oznacza.

A jeżeli jesteśmy przy nich to jest tam ciekawy napastnik z Ghany- 9 bramek strzelił, ale kosztuje blisko milion euro i za niski jest xD
To tak wracając do tematu

wislakrakow124 23.06.2010 12:04

taki zawodnik jak wspomniany Punosevac nas nie zbawi trzeba szukac grajka ktory potrafi duzo wiecej od niego i nie musi moim zdaniem byc taki wysoki!!

czera84 23.06.2010 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 919146)
Jeśli nie zdązą przed zgrupowaniem to potem cięzko będzię się zgrać na pierwsze mecze, oj cięzko. Nie rozumiem trochę Twojego ostatniego zdania "Tam też pewnie będziemy testować darmowych zawodników bo będą transfery więc czekajmy" Co z czego tu wynika?

Wynika,że pewnie będą testować zawodników w Niemczech.A w drugiej części zdania się trochę poplątałem i nawróciłem do wcześniejszego zdania.Mają być transfery to będą.Basałaj nie jest głupi!!

wiślak1906forever 23.06.2010 12:52

http://wislareymonta22.futbolowo.pl/...z-blizej-.html
Zbymak potwierdzisz ??

SĘDZIA ZGRED 23.06.2010 12:55

Już była mowa gdzieś wcześniej w postach, że kasa się znajdzie na 3 transfery gotówkowe o ile się nie myle około 1mln Euro każdy... a reszta wg starej zasady czyli za darmo z wolną kartą na rękach. Także zobaczymy jak będzie.

SoldierM4 23.06.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 919188)

Dajcie Zbymakowi wkońcu świety spokój, a nie z każdym artykułem jakiegoś pismaka, lecicie do niego z proźbą o potwierdzenie/zaprzeczenie.

Powie to co będzie uważał za stosowne.
Zresztą w tym atykule nic nowego się niepojawiło.
Pozdro.

jason wiślak 23.06.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 919188)

Człowieku Ci co piszą na stronkach futbolowo to piszą "newsy" z innych stronek o Wiśle, nie mają raczej swoich "tajnych" źródeł, także wiesz, ja bym Ci radził zachować spokój bo się możesz zawieść, a wiem jak to jest więc Ci nie życzę Bracie....pzdr...

snyrting 23.06.2010 13:38

wiślak1906forever ten news właśnie powstał w oparciu o info zbymaka. To co on ma już sam potwierdzać swoje słowa?

el Nuero 23.06.2010 13:42

Jeśli prowadzone negocjacje zbliżają się do finiszu, to tym bardziej zalecany jest spokój. "Spalić" transfer na ostatniej prostej można bardzo łatwo - z dużą szkodą dla Wisły. Myślę, że wielu z nas "aż skręca" ciekawość, jednak chyba dla dobra Wisły NIE PODAWANIE konkretnych nazwisk i aktualnej sytuacji negocjacyjnej będzie najlepszym rozwiązaniem.

Sam chciałbym wiedzieć, czy klub tylko uzupełni luki, czy wzmocni się solidnie. Skoro jednak nie wiem, tym bardziej nie zamierzam siać plotek. Zbymak i macios w dobrej wierze chcieli podzielić się ciekawostkami na forum, kiedy jednak okazało się, że wiadomości wyciekają do różnych stron www i gazet - przystopowali. Ciągnięcie ich za język niewiele da.

Kibicowanie uczy też cierpliwości. I mnie, i wielu obecnych tu forumowiczów. Życzę wszystkim, aby dziennikarze nadal błądzili po omacku, a nasz klub - zakontraktował kilku (nawet dość drogich) ale solidnych graczy. Howgh i - jak by to powiedzieli futbolowi Indianie - do najbliższego transferu! Oby już niebawem.

wislakrakow124 23.06.2010 13:57

@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke:)

transfery beda pewnie za niedlugo! Moze jakis dobry reprezentant swojego kraju??

wiślak1906forever 23.06.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 919218)
@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke:)

Ha rozgryzłeś mnie ! brawo xd
Dziwić się że codziennie kilka osób rezygnuje z pisania na forum...

kibicwisły1906 23.06.2010 14:01

Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....

Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry....

Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur.....

Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę....

Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych....

jason wiślak 23.06.2010 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 919220)
Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....

Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry....

Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur.....

Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę....

Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych....

Myślę,że trafnie to rozpracowałeś. Sama prawda. Nie dość, że nowi zawodnicy są niezbędni do fukcjonowania tego zespołu to musimy się martwić czy w ogóle ktoś przyjdzie. A jakości nie ma, oj nie ma...:-/

wiślak1906forever 23.06.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 919222)
Myślę,że trafnie to rozpracowałeś. Sama prawda. Nie dość, że nowi zawodnicy są niezbędni do fukcjonowania tego zespołu to musimy się martwić czy w ogóle ktoś przyjdzie. A jakości nie ma, oj nie ma...:-/

Panowie spokojnie !!
Heniu ma czas wszystko poukładać i on wie najlepiej jak co i kiedy.Dostanie zawodników o odpowiedniej klasie którym specjalnie aklimatyzacja z zespołem potrzebna nie będzie.To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach

SpoXsteR 23.06.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 919224)
To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach

co Ty znow za dyrdymaly opowiadasz.. to nie Skorza decydowal o tym kiedy beda transfery i czy w ogole... co pare dni Kasperczak powiedzial? ze on nie wie co z transferami i ma nadzieje ze kogos mu kupia.. Kasperczak nie wie kiedy dolaczy stoper na miejsce Glowackiego i czy w ogole.. tylko czeka jak my

K4millo 23.06.2010 14:41

Włoskie media podają, że transfer Makinwy jest dogadany i jego finalizacja to kwestia najbliższych godzin.

Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic!

grzesiek632 23.06.2010 15:05

zbymak

Ja nie wątpię w to że coś tam być może wiesz nt transferów.. ale wydaje mi się że aż bardzo się lansujesz tym faktem.. bierz przykład z maci0sa.
Obecnie Twoje posty mają mniej więcej taki wydźwięk: "wiem coś ale nie powiem, ale chce żebyście wiedzieli że coś wiem"
Bez urazy ale tak to wygląda.

I żeby nie było ot.

Jak dla mnie Makinwa będzie znaczącym wzmocnieniem Wisły... ale chyba bardziej w kontekście grania w pomocy niż w ataku.
Chłop jest jeszcze kilka latek przed 30 więc jeszcze trochę może zdziałać w piłce kopanej. A doświadczenia z Seria A nikt mu nie odbierze.
A jesli już przyjdzie do Wisly to tylko na zasadzie wypożyczenia z opcja pierwokupu.. z której my nie skorzystamy zapewne gdyż Lazio ceni zawodnika na 1 mln euro.

volasTSW 23.06.2010 15:12

a na jakich stronach?..daj linka

czera84 23.06.2010 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 919241)
Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic!

O Araciu właśnie pomyślałem.Oby nie,oby nie!!Stary,zły.I można tak wymieniać.Już dużo bardziej bym wolał tego Glika bo przynajmniej młody.Zobaczymy co będzie,ja liczę,że transfery bedą konkretne.:P

WislaOnly 23.06.2010 15:26

Wybaczcie, że nie na temat: Ale Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/ Smutno się na niego patrzy...:/

Wasiu 23.06.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 919269)
Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/

Chociaż dobrze, że nie JP.

SpoXsteR 23.06.2010 15:50

http://www.youtube.com/watch?v=F6obGJSFUPU

http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg

:rotfl: czyli co w koncu?
pamietajcie o prawach autorskich..

a tak calkiem serio to nikt jakos specjalnie sie nie wybija w zespole Kirma.. cala druzyna gra bez polotu ..
wazne zeby sie ogrywal na tle takich rywali..

TSW06 23.06.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez volasTSW (Post 919261)
a na jakich stronach?..daj linka

już nawet nie trzeba szukać po włoskich stronach
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...krok-od-wisly/

rafalek 23.06.2010 16:00

Czyli wedle tego newsa my kupujemy Makinwę, nie wypożyczamy..dobrze widzę?

TSW06 23.06.2010 16:05

według newsa sf.pl nic nie wiadomo :) oni chyba strzelają bo usłyszeli o ofercie minimalnej Wisły i uwaliło im się że to musi być definitywny. zobaczymy
a teraz uwaga patrzcie i płaczcie (ze śmiechu)
http://legionisci.com/news/38101_Chc...reanczyka.html

el Nuero 23.06.2010 16:17

Co do Makinwy napiszę tylko tyle, że SF, czyli sportowe Science Fiction wie najczęściej tyle, ile "podprowadzi" z naszego forum. Dlaczego Włosi tak bardzo chcą się pozbyć Makinwy wiedząc, że Wisła nie zapłaci im milionów? Jednym z powodów jest tzw. limit graczy spoza UE. Lazio sprowadza kolejnych zawodników, m.in z Urugwaju, stąd "wolne" miejsce w pakiecie graczy spoza Unii Europejskiej jest im pilnie potrzebne.

Przepraszam, że nie przekaże więcej wieści z włoskich portali, ale nie chcę za darmo dokarmiać SF, a naszym działaczom utrudniać rozmów.

tomasz_19 23.06.2010 16:44

nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...

kibicwisły1906 23.06.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 919308)
nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...

Co bardziej dziwne Makinwa w ostatnich sezonach występował głównie w pomocy na prawym skrzydle.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl