![]() |
Cytat:
|
Cytat:
a)4-5 wzmocnień b)2-3 uzupełnienia Wiem,że to mało się wydaję realne żebyśmy mieli 7-8 transferów ale wg. mnie są one równie potrzebne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Też myślałem sobie o jakimś piłkarzu z Korei czy Japonii. Myślę że wyróżniający się piłkarz w ich lidze byłby u nas wzmocnieniem. Przede wszytskim oni wiedza co to jest ciężka praca i dyscyplina. Są bardzo dobrzy jeśli chodzi o motorykę. Ale Japonia i Polska to są dwa światy, inna kultura, oni raczej wybiora albo dobry klub na zachodzie albo zostaną u siebie, a szkoda. Poza tym obserwacja takich piłkarzy pewnie tez nie jest na nasza kieszeń. Lepiej autem pojechać do Słowenii czy Serbii...
|
Cytat:
Pamiętacie może jak nazywał się napastnik, którego Wisła testowała rok temu? Pamiętam, że był wysoki i bramkę strzelił w jednym z sparingów. |
@KacpiTSW zwracam honor!!
|
Cytat:
|
Punosevac czy jakos tak sie nazywał.
edit. Jason mnie ubiegł :p |
Dzięki, i właśnie z tego co pamiętam on był w miarę kumaty. Ciekawe jak mu poszedł przeszły sezon, można by wrócić do jego tematu.
|
Na jesieni grał całkiem dużo -4 bramki, jednak w ostatniej rundzie tylko 9 meczów z czego 4 w podstawowej 11.
Wg zakazanej strony oczywiście |
Jego statystyki z tego sezonu nie są nadzwyczajne. Tylko 4 gole w 23 występach
http://www.srbijafudbal.net/napredak/punosevac.htm |
A jeżeli chodzi o zespół to zajęli przedostatnie msc w lidze. Nie jestem pewien, ale to chyba spadek oznacza.
A jeżeli jesteśmy przy nich to jest tam ciekawy napastnik z Ghany- 9 bramek strzelił, ale kosztuje blisko milion euro i za niski jest xD To tak wracając do tematu |
taki zawodnik jak wspomniany Punosevac nas nie zbawi trzeba szukac grajka ktory potrafi duzo wiecej od niego i nie musi moim zdaniem byc taki wysoki!!
|
Cytat:
|
http://wislareymonta22.futbolowo.pl/...z-blizej-.html
Zbymak potwierdzisz ?? |
Już była mowa gdzieś wcześniej w postach, że kasa się znajdzie na 3 transfery gotówkowe o ile się nie myle około 1mln Euro każdy... a reszta wg starej zasady czyli za darmo z wolną kartą na rękach. Także zobaczymy jak będzie.
|
Cytat:
Powie to co będzie uważał za stosowne. Zresztą w tym atykule nic nowego się niepojawiło. Pozdro. |
Cytat:
Człowieku Ci co piszą na stronkach futbolowo to piszą "newsy" z innych stronek o Wiśle, nie mają raczej swoich "tajnych" źródeł, także wiesz, ja bym Ci radził zachować spokój bo się możesz zawieść, a wiem jak to jest więc Ci nie życzę Bracie....pzdr... |
wiślak1906forever ten news właśnie powstał w oparciu o info zbymaka. To co on ma już sam potwierdzać swoje słowa?
|
Jeśli prowadzone negocjacje zbliżają się do finiszu, to tym bardziej zalecany jest spokój. "Spalić" transfer na ostatniej prostej można bardzo łatwo - z dużą szkodą dla Wisły. Myślę, że wielu z nas "aż skręca" ciekawość, jednak chyba dla dobra Wisły NIE PODAWANIE konkretnych nazwisk i aktualnej sytuacji negocjacyjnej będzie najlepszym rozwiązaniem.
Sam chciałbym wiedzieć, czy klub tylko uzupełni luki, czy wzmocni się solidnie. Skoro jednak nie wiem, tym bardziej nie zamierzam siać plotek. Zbymak i macios w dobrej wierze chcieli podzielić się ciekawostkami na forum, kiedy jednak okazało się, że wiadomości wyciekają do różnych stron www i gazet - przystopowali. Ciągnięcie ich za język niewiele da. Kibicowanie uczy też cierpliwości. I mnie, i wielu obecnych tu forumowiczów. Życzę wszystkim, aby dziennikarze nadal błądzili po omacku, a nasz klub - zakontraktował kilku (nawet dość drogich) ale solidnych graczy. Howgh i - jak by to powiedzieli futbolowi Indianie - do najbliższego transferu! Oby już niebawem. |
@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke:) transfery beda pewnie za niedlugo! Moze jakis dobry reprezentant swojego kraju?? |
Cytat:
Dziwić się że codziennie kilka osób rezygnuje z pisania na forum... |
Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....
Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry.... Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur..... Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę.... Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych.... |
Cytat:
|
Cytat:
Heniu ma czas wszystko poukładać i on wie najlepiej jak co i kiedy.Dostanie zawodników o odpowiedniej klasie którym specjalnie aklimatyzacja z zespołem potrzebna nie będzie.To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach |
Cytat:
co Ty znow za dyrdymaly opowiadasz.. to nie Skorza decydowal o tym kiedy beda transfery i czy w ogole... co pare dni Kasperczak powiedzial? ze on nie wie co z transferami i ma nadzieje ze kogos mu kupia.. Kasperczak nie wie kiedy dolaczy stoper na miejsce Glowackiego i czy w ogole.. tylko czeka jak my |
Włoskie media podają, że transfer Makinwy jest dogadany i jego finalizacja to kwestia najbliższych godzin.
Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic! |
zbymak
Ja nie wątpię w to że coś tam być może wiesz nt transferów.. ale wydaje mi się że aż bardzo się lansujesz tym faktem.. bierz przykład z maci0sa. Obecnie Twoje posty mają mniej więcej taki wydźwięk: "wiem coś ale nie powiem, ale chce żebyście wiedzieli że coś wiem" Bez urazy ale tak to wygląda. I żeby nie było ot. Jak dla mnie Makinwa będzie znaczącym wzmocnieniem Wisły... ale chyba bardziej w kontekście grania w pomocy niż w ataku. Chłop jest jeszcze kilka latek przed 30 więc jeszcze trochę może zdziałać w piłce kopanej. A doświadczenia z Seria A nikt mu nie odbierze. A jesli już przyjdzie do Wisly to tylko na zasadzie wypożyczenia z opcja pierwokupu.. z której my nie skorzystamy zapewne gdyż Lazio ceni zawodnika na 1 mln euro. |
a na jakich stronach?..daj linka
|
Cytat:
|
Wybaczcie, że nie na temat: Ale Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/ Smutno się na niego patrzy...:/
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=F6obGJSFUPU
http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg :rotfl: czyli co w koncu? pamietajcie o prawach autorskich.. a tak calkiem serio to nikt jakos specjalnie sie nie wybija w zespole Kirma.. cala druzyna gra bez polotu .. wazne zeby sie ogrywal na tle takich rywali.. |
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...krok-od-wisly/ |
Czyli wedle tego newsa my kupujemy Makinwę, nie wypożyczamy..dobrze widzę?
|
według newsa sf.pl nic nie wiadomo :) oni chyba strzelają bo usłyszeli o ofercie minimalnej Wisły i uwaliło im się że to musi być definitywny. zobaczymy
a teraz uwaga patrzcie i płaczcie (ze śmiechu) http://legionisci.com/news/38101_Chc...reanczyka.html |
Co do Makinwy napiszę tylko tyle, że SF, czyli sportowe Science Fiction wie najczęściej tyle, ile "podprowadzi" z naszego forum. Dlaczego Włosi tak bardzo chcą się pozbyć Makinwy wiedząc, że Wisła nie zapłaci im milionów? Jednym z powodów jest tzw. limit graczy spoza UE. Lazio sprowadza kolejnych zawodników, m.in z Urugwaju, stąd "wolne" miejsce w pakiecie graczy spoza Unii Europejskiej jest im pilnie potrzebne.
Przepraszam, że nie przekaże więcej wieści z włoskich portali, ale nie chcę za darmo dokarmiać SF, a naszym działaczom utrudniać rozmów. |
nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl