![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą na przyszłe derby pojedynek Ondrasek - Jendrisek :p |
Właśnie też obejrzałem skrót i nasuwają mi się podobne wnioski jak powyżej, także nie będę ich powtarzał,
Brawo Balash, liczymy na Ciebie, Nikt nie pochwalił Bartosza, elegancko wyszedł na pozycję, zgasił piłkę i asysta. brawo! |
Jest gdzieś transmisja z dzisiejszego sparingu?
|
Oficjalna na TT napisałą, że powina być transmisja tu:
http://www.sportal.bg/sportal_live_tv.php?str=15 Na razie nie działa. |
I jak to wyglądało? Wynik przyzwoity, ale czy ten cały Płodiw to nie kelnerzy? Jak Ondrasek, Bałaszow, Mały, Bartosz?
|
Wynik rewelacyjny. Nawet nie o samo zwycięstwo chodzi, ale fakt, że padają w końcu bramki. Oby tak dalej, Panowie!
|
rozkmińcie, że Uryga dostał opaskę kapitana w tym sparingu, chociaż w pierwszym składzie zagrał też Burliga, wg mnie oznacza to, że Pawłowski będzie mocno młodego promował. Ciekaw jestem co zatem dziś robił Cierzniak i czy jest skreślony i wypierdala w trybie pilnym, czy zostaje do końca zgrupowania ?
Edit: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...Krakow//89701/ samotność w Seattle |
Cytat:
|
http://www.sportal.bg/news.php?news=587199 skrót, jak coś
|
W sumie po skrocie patrzac, to byl chyba najlepszy mecz Crivellaro w Wisle :).
|
Wiesz, na poprzednim obozie najlepiej grał Cywka wiec..
|
Nie zgadzam się Cywka zawsze źle grał! Jeśli w profesjonalnej piłce zastawianie się to jest przejaw dobrej gry to powodzenia. Nie pamiętam żadnej asysty ani bramki w tamtych sparingach.
|
:) Ta ostatnia bramka to w sumie 3 dobre podania Crivellaro (nogą, głową, nogą) ... ładnie, ładnie :)
|
może ich bramkarza byśmy zakontraktowali :-)
|
Po obejrzeniu skrótu, mam takie wrażenie, że na Brożka świetnie robi rywalizacja. Piłka go szuka i na prawdę dobrze się ustawiał za każdym razem jak mu podawano. No i cieszy mnie Drzazga, rozwija się świetnie!
|
MĄKA NIE!!!! Mamy problem...
|
Środek pomocy bez Mączyńskiego to tragedia. W sparingach Pawłowski w desperacji wystawia tam Pietrzaka. A jako mocne podsumowanie dodam, że pozostała dwójka to Cywka i Uryga...
|
Akurat wg mnie Drzazdze to dośrodkowanie nie wyszło, chyba celował w Crivellaro ale poszło za plecy. No chyba że się mylę.
Odnośnie kontuzji Mączyńskiego - co poradzić, od tego mamy tylu tych pomocników, żeby teraz wykorzystali swoją szansę. Przede wszystkim liczę tu na Popovica. |
Od biedy jest jeszcez Popo ale ogólnie nie mamy defensywnego.
Miliony za Radka Sobolewskiego, ...., nawet złotówki za Mauro Cantoro i czeskiego Napoleona. Epicentrum destrukcji dyrygowane przez Alana a`ka robie obrót wokół własnie osi w 4 sekundy, nie wyglada mi na solidne. A my nie mozemy sobie pozwolić na fuszerkę, biorac pod uwage sprawe z RC. Defensywny na gwałt ! Wymienic Cierzniaka za Vranjesa.Ewentualnie podpisać wolnego gracza : -Carl Medjani -Ivo Pękalski -Antony Annan -Kyrylo Petrov nawet Mladen Kascelan jest lepszy imo niz Alanek. Albo Panka. Obaj wolni. Albo sprawdzic odstrzelonego w Lubinie Klaudrubskiego. |
Mówcie co chcecie, ale przy trzecim golu Crivellaro dał piłkę jak jakiś Fabregas.
Brożek powinien to gasić i urwać siatę, ale źle przyjął. |
No no,ogladajac ten skrót ...mozna sie troche pocieszyć ze bedzie lepiej:)
ale same akcje nawet ze skrótu ,....hm.....obiecująco:) |
Nie wiem co wy macie do Crivallero. Dla mnie ten zawodnik od początku zapowiadał sie dobrze, grał dobrze. Był zmieniany, wystawiany na nie swojej pozycji i kozłem ofiarnym złej gry Wisły (ogólnie). Potencjał w tym zawodniku jest największy z wszystkich transferów. Może na wiecej licze jeszcze na Ondraska, ale tu juz chodzi tylko o gole.
|
Cytat:
|
Ofensywna pomoc, czasem mogąca zejść na boki. Na grę na Meliksona jak prawie każdy ma za wolną noge, ale na grę Wisły zwykle był zbyt pojętny. Nie ma z kim grać technicznie, więc traci.
|
Nie wiecie gdzie i czy w ogóle jest dostępny skrót wczorajszego sparingu
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=A30_GRaVChk |
Nie zdążyłem na sparing, więc może ktoś zapodać swoje wnioski - jak chłopakom wyszedł mecz z Górnikiem? Wynik widzę nie za bardzo, ale może były jakieś plusy?
|
+ Bartosz, Drzazga, Crivellaro, Popović, BAŁASZOW
- Buchalik, GUZMICS, Małecki, Jović (ale grał w środku pola), Guerrier, w sumie trochę Boguski Solidnie, ale bez fajerwerków Żemło, Pietrzak, Miśkiewicz, Głowa też nie czarował, ale i nie było kiedy i po co. Kulała głównie skuteczność, Górnik miał może 3 dobre akcje w całym meczu, strzelił 2 gole, w tym I po obcince Guzmicsa a drugi po złym ustawieniu Buchala. My mieliśmy z 6-8 celnych strzałów, ale trochę flaków, trochę za łatwych, przy 3 popisał się Janukiewicz, do tego sporo lutowania ponad siatkami (często w dach) i problemy z wygraniem główki po wrzutkach, dobrze bitych przez Crivellaro, słabo za to przez Bałaszowa (miał chyba 2 czy 3 próby) i Małeckiego. Taktycznie brak Drzazgi (czy ogólnie nominalnego napastnika) w I połowie robił chaos, bo Mały jest skrajnie ograniczony schematycznie i cały czas dublował skrzydło, zazwyczaj lewe, Bałaszowa, zostawiał pustkę w środku i często jeszcze ściągał więcej krycia, mimo to Ukrainiec coś pokręcił, powrzucał, Mały nic, dramat. |
Ile jeszcze w bramce bedzie stal ten recznik Buchalik?
Do ....y nędzy, przecież on się do A-klasy nie nadaje |
Mecz... niezły. Niestety skuteczność fatalna. Forma paru zawodników też nie zachwyca.
Z plusów: Bartosza niech od razu podpiszą na 5 lat, bo chłopak ma kontrakt do czerwca. Będzie z niego kawał zawodnika. Na duży plus Bałaszow. Od niego będzie zaczynał skład Pawlowski. Dynamiczny, szybki, niezły strzał, podanie, przegląd pola. Aż się przypomina Kuba zaraz po przyjściu do Wisły. Pietrzak. Jeśli Sadlok ma zamiar u nas zostać to na lewej stronie nie pogra. Jakim cudem się Pietrzak tyle kisił w 1 lidze? Crivellaro, Cywka, Popović - pokazują, że mają ambicje by przy nowym trenerze wywalczyć sobie pierwszy skład. Widzę dużą zmianę na plus w ich grze. Po tym co mówił Pawłowski pierwszy skład na Śląsk powinien wyglądać tak: Miśkiewicz (50/50)- Burliga(choć to Bartosz prezentuje się lepiej), Głowacki, Guzmics,Pietrzak - Uryga, Cywka- Małeck (Guerrier), Crivellaro,Bałaszow - Ondrasek (Drzazga jako joker) Jest też wielce prawdopodobne, że to Pietrzak zagra w środku a Jobić/Bartosz w obronie. Pożyjemy zobaczymy. |
Jak dla mnie Bartosz na PO, Bury na LO i Pietrzak na DP. No i Jović na razie ławka, jest zaraz po kontuzji, nie ma co nim szastać
|
Cytat:
Albo co robi ten parodysta Małecki . Jak się na kogoś uweźmiecie to nie ma przeproś że ktoś inny gra dramat my mamy swoje kozły ofiarne i będziemy się ich trzymać . |
Cytat:
|
majaczę i widzę Na burę zasłużył dziś także Richard Guzmics, który mocno przyczynił się do zdobycia pierwszego gola dla Zabrzan
|
Ale w grach kontrolnych przecież bramki nie są najważniejsze. Zluzujcie.
|
Cytat:
Małecki dramat, możliwe że sieknie jakiegoś gola w 3 czy 8 kolejce, ale czy o to chodzi byśmy wymieniali kto najsłabsze ogniwo? Póki co widzę to tak na Śląsk: nie wiem - Bartosz, Głowa, Rysiek(mecz o 20.30 może światła nie zauważyć),Sadlok - Uryga, Pietrzak - Bałaszow, Brożek, Guerrier - Ondrasek, choć pewnie z dwójki Brożek, Ondrasek wyjdzie jeden w podstawie więc Małecki w zastępstwie lub Crivellaro.. Prawa obrona: Bartosz, Jovic, Burliga hehe i co teraz?? Kontuzje i kartki niby są ale na dłuższą metę ktoś z nich będzie grał na innej pozycji.. Zdziwię się jak podpiszą z Burligą nowy kontrakt.. |
Cytat:
Cieszy to, że z dobrej strony pokazują się zawodnicy jak na nasze standardy młodzi ( Bartosz, Drzazga) i troszkę starsi ( czyli Ci z roczników 90-92), bo to pozwala bardziej optymistycznie patrzeć w przyszłość bez Głowy i Brozia - a ta zbliża się szybciej, niż nam się wydaje... |
Cytat:
|
Jest gdzieś skrót sparingu albo caly mecz ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl