![]() |
gdyby Małecki wziął się za ciężki trening, mniej gadał to by Heniek wstawiał do pierwszej 11
ale niestety Patryczek uwaza ze jest gwiazdorem, Smuda go troche juz utemperowal, w mlodziezowce Zamilskiego tez sie zbytnio nie popisal, teraz trafil na Kasperczaka ktoremu tez zbytnio nie podskoczy, Kasperczak to nie cieple kluchy Maciek Skorza Małecki po podpisaniu kontraktu zaczal grac piach, moze mial dwa czy trzy przeblyski najbardziej zalosne w rundzie wiosennej bylo jego machanie lapami na decyzje sedziow, sedzia cos nie gwizdnal po mysli wielkiej gwiazdy Patryka"kim ty ****a jestes" Maleckiego i odrazu Malecki zatrzymywal sie i nie wracal za akcja, grał na pałe po chamsku, a jego dosrodkowania tez dalekie sie od idealu, bywaly na wiosne mecze ze wszystkie wolne bil Malecki i wiekszosc na pale walil |
http://i32.tinypic.com/1hwacz.jpg
Tyle w temacie :) |
Cytat:
|
Cytat:
Wyiąć Bahra ibedzie git:D http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...upiala,1504619 |
Cytat:
|
Dla mnie wychodzi teraz wchodzenie w dupe naszym gwiazdkom przez poprzedniego trenera. "Sam sobie zagraj" skończyło się na tym że go w jednym meczu zmienił. Machacz Małecki żadnej nauki nie przymował, drygowanie rozwijał z meczu na mecz a w spotkaniu z Odrą machał nawet na siebie jak sam piłkę s*******ił...
Jeszcze mam takie z deka prowokacyjne pytanie. Ale jak Pawełek pierwszy raz fuckował do kibiców to to była wina Skorży? Pawełka? Kibiców? Bo drugi raz to oczywista oczywsistość że to Kasperczak. |
Cytat:
|
Wiecie co w tym wszystkim jest najśmieszniejsze że Małecki o którym wielokrotnie się mówiło że kocha Wisłę, że to jeden z niewielu a może jedyny piłkarz w klubie który nie jest tylko najemnikiem, pokazał że ma ten klub głęboko w dupie no bo jak inaczej nazwać to że na parę dni przed jednym z najważniejszych meczów w tym sezonie Małecki rozwala drużynę od środka , że zamiast skupiać się na meczu z Litwinami wszyscy mówią pewnie tylko o jego zachowaniu
|
Ja tam jestem za tym zeby takie wybryki szybko tonowac: rozwiazanie kontraktu, wypozyczenie, zsylka na pol roku do ME itp.
|
zwłaszcza, że Małecki nie jest tym zawodnikiem tzw nie do zastąpienia... nie ma ludzi nie do zastąpienia... jak na moje to on niech sobie lepiej szuka nowego klubu...
|
Tak na chłodno i z korzyścią dla klubu-na pól roku do ME. Niech się opamięta, spokojnie trenuje, może być z niego jeszcze dobry grajek.
No chyba,że na tsw.com.pl mają sprawdzone informacje to wtedy nie pozostałoby nic więcej niż się rozstać z "prawdziwym Wiślakiem". Swoją drogą ma 22 lata, geniuszem piłkarskim nie jest, a pieniądze znośne ma, gra w niby swoim ukochanym klubie to co jest nie tak z tym gościem? |
"co jest nie tak z tym gościem?"
Moze dlatego ze do szkoly nie chodzil ;) |
Każdy pisze, że chce w klubie profesjonalizmu itd. więc teraz sprawa jest prosta. W Niemczech, które uchodzą ze szczyt profesjonalizmu, wywalano nie takich asów jak Małecki. Mam nadzieję, że minimum pół roku nasz gwiazdka spędzi w ME. Najśmieszniejsze, że ci co najbardziej krzyczą o profesjonalizm (słusznie), teraz wprost sa przeciwko karaniu Małeckiego albo winą obarczają kogo innego.
|
Najśmieszniejsze jest to, że Patryk do tej pory regularnie grał zarówno w lidze, jak i w sparingach.
Stwierdzenie, że Heniek na niego nie stawiał, albo się na Patryka uwziął, jest zwykłym kłamstwem. Patryk musi mieć coś z łępetyną, żeby dla jednego sparingu ryzykować swoją karierę. |
Moim zdaniem Małecki przesadził.Zarobki- ukochany klub czego więcej trzeba???? Chciałbym żeby grał dalej dla Wisły, ale takie zachowanie nie może być pozostawione bez reakcji. Myślę, że odsunięcie od 1szej drużyny na kilka tygodni może miesięcy pozwoli mu przemyśleć swoje zachowanie. Z drugiej strony nie wiemy też dokładnie o co poszło, może w szatni dzieje się coś złego, a może to tylko gwiazdorski wybryk.
|
Kasperczak w niemal każdym spotkaniu w tamtym sezonie trzymał Małeckiego 90 minut na boisku, chociaż ten często zasługiwał, żeby z niego zejść po 45. Naprawdę brak mi słów do tego człowieka. Zero pokory i szacunku. Wydaję mi się, że zamknął sobie drogę do kadry, bo Smuda już kiedyś o tym mówił, że jeszcze jeden wybryk i się pożegnają. Na pewno też nie przyjmie go żaden szanujący się klub. Mały to nie Balotelli, który potrafi naprawdę grać w piłkę (chociaż też mu się głowa z dupą miejscami zamieniły).
Dla mnie kara oczywista: ME wita. Jak chłopak zrozumie, przeprosi, to wtedy może wrócić do pierwszej drużyny. |
Zawiesić na pół roku i po sprawie. Rządy piłkarzy, trwające od zwolnienia Petrescu muszą się skończyć. Mam nadzieje, że go przykładnie ukarzą, że inny odechce się podobnych wybryków.
|
Cytat:
Ja piszę o faktach. O rzeczywistym funkcjonowaniu naszego klubu z nepotyzmem, znajomościami kaprysami Bossa, lizusami, marnotrawieniem pieniędzy itd Stwierdzam że w takich warunkach zastąpienie Małeckiego jest trudne bo znając działania naszego klubu (właściciela, Zarządu itd) to jest to amatorka. W takich warunkach ciężko nam znaleźć (od kilku lat dla Skorży) wysokiego napastnika czy do nie dawna bramkarza. Wiec jak szybko możemy znaleźć następce Małego? W takich warunkach Małecki to nasze ważne ogniwo. Ja pisze jak jest. Ty odwołujesz się do modelu idealnego (nazwa własna)- czyli profesjonalnie funkcjonującego klubu jakich jest wiele na Zachodzie. A w takim klubie nie jest trudno po sprzedaży Marcelo czy Głowy mieć już gotowych dwóch następców . Tym bardziej znalezienie następcy dla kogoś takiego jak nasz Peszko upsss Małecki. Taki klub ma i skauting i sam szkoli swoją młodzież itd Ty piszesz jak być powinno. Ale ja nie piszę o tym CO BYĆ POWINNO tylko O TYM CO JEST w naszym klubie (Bez względu czy mi się to podoba czy nie). A skoro jest bryndza organizacyjna o której Ty ( i nie tylko) pisałeś wielokrotnie to jak możesz się spodziewać że zastąpienie Małego będzie proste? Przecież każdy pamięta "serial" z bramkarzem czy niezakończoną opowieść z wysokim napastnikiem. Co do modelu docelowego (profesjonalny klub) - obaj się zgadzamy. Ale ja opisuję tu i teraz i dlatego wiem że jeśliby Małecki odszedł to znając działanie naszego klubu poczekamy jak na bramkarza.... no chyba ze kolejny fart jak z Uche się pojawi:) Podsumowując - ja wychodzę z tu i teraz Ty wychodzisz z modelu docelowego dla naszego klubu stąd rozbieżności co do Małeckiego (jego zastąpienia innym piłkarzem bez siana w głowie) |
Moze by stworzyc jakis 1 temat o Maleckim skoro tak wiele osob chce o nim dyskutowac? Bo qrva w kazdym temacie jest gadka o jego akcji...
|
Nigdy tego prostaczka nie lubiłem.
Jeżeli Wisła ma być profesjonalnym klubem, a zdaje się, że wszyscy sobie tego życzą, to po prostu nie możemy sobie pozwolić na to, żeby jakiś cwaniaczek dyktował trenerowi co ma robić. Owszem niesforny Patryczek umie czasem kopnąć prosto piłke, ale moim zdaniem nie rekompensuje tym kwasu jaki tworzy w szatni. Miałem okazję poznać kilku ludzi o podobnym do Małego charakterze i z mojego doświadczenia wynika, że takich ludzi trzeba jak najszybciej eliminować ze swojego otoczenia. Tworzą bowiem oni tylko konflikty i złą atmosferę. Podsumowując, trzeba gówniarzowi zdecydowanie powiedzieć, że takie akcje to on sobie może robić w domu a nie w klubie o ponad stuletniej tradycji. |
Cytat:
|
Zachowania oczywiscie nie pochwalam, ale bylbym daleki od wyrzucania zawodnika z klubu czy wysylania go do ME. Kara finansowa, nagana i przeprosiny. W najsilniejszych ligach az roi sie od podobnych zachowan, a to zawodnik nie poda reki trenerowi, a to sprowadzi prostytutke do hotelu, obrazi trenera itp. I co ? I ci pilkarze graja nadal, w kazdej druzynie na boisku tacy zawodnicy sa potrzebni. Nikt tego nie usprawiedliwia i nie chce aby takie zdarzenia sie powtarzaly, ale w takim swiecie, z takimi pieniedzmi, presja, emocjami gdzie czesto pilkarze wychowani sami, omamieni ogromnymi zarobkami, sa one nie do unikniecia. Dlatego trzeba z Maleckim porozmawiac, wytlumaczyc co i jak, jakie sa zasady, uswiadomic, ze najwieksza krzywde w ten sposob robi sobie, swojej karierze. Gdyby za kazdy taki wybryk wyrzucac z druzyny to w wielu klubach bylyby problemy ze skompletowaniem kadry.
|
Cytat:
Jest jednak drobna różnica między tymi uchybieniami a odmową wykonywania swojej pracy... |
Cytat:
PS Sytuacja sprzed 5 min. Obok mojego bloku ocieplają inny, żar leje się z nieba i jeden z młodych pomocników-"szefie może przerwa?", a sze:"chcesz to idź na przerwę,ale z tej przerwy możesz już nie wracać", oczywiście okrasił wypowiedź paroma k... Dedykuję tą sytuację Patryczkowi i jego wielbicielom. |
Cytat:
(bez urazy ale stawiam orzechy przeciw kasztanom że jesteś nauczycielem :) ) Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener. Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest wartością niematerialną i prawną dla swojego klubu. On jest coś wart. yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować:) Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby. |
Ogryzku, nikt nie twierdzi, żeby go od razu wywalać z klubu, nie mniej 2 miechy w ME należą mu się jak nic.
|
Cytat:
Dla mnie w poniedziałek powinnien usłyszeć że ma dwa wyjścia. Jego menago przynosi ofertę na 2 mln i jest wolny, albo zesłanie do ME na miesiąc, dwa, pół roku, a później się zobaczy, jaką postawę przyjmie. I nie porównójmy sprowadzenia *****i do hotelu, czy nie podania ręki do teog co zrobił Małecki. Chłopak odpływa w swoją krainę z miesiąca na miesiąc i potrzebuje wstrząsu. Jak mu to przejdzie bez echa, możecie zacząć liczyć czas do kolejnego ekscesu w jego wykonaniu |
Ogryzek pozwól, że nawiąże do twojego przykładu.
A co jeśli ten spawacz swoim podejściem przeszkadza innym pracownikom i przez to wykonanie zlecenia się jeszcze bardziej opóźni? Lepiej dać spawać gorszemu Jaśkowi czy pozwolić brygadzie aby się rozpadła od wewnątrz? Moim zdaniem lepiej dać się wykazać Jaśkowi. Co do drugiej sprawy, z panem Patryczkiem można rozwiązać kontrakt bez żadnego problemu powołująć się na odmowę wykonania zapisanych w umowie obowiązków. Natomiast co do tej wartości niematerialnej, jaka może być ta wartość piłkarza, o którym całą Polska mówi, że jest niezrównoważonym psychicznie prostaczkiem? Który poważny klub go ściągnie? Weźmy przykład testowanego przez nas Augustiena (chyba tak się to pisze). Koleś kilka lat temu był widziany w Holandii jako świetnie zapowiadający się gracz, ale przez swoje nieprofesjonalne zachowanie został zmuszony do odbywania testów na piłkarskiej prowincji. Działacze jego poprzedniego klubu jakoś nie mieli wątpliwości czy opłaca się zrezygnować z potencjalnej gwiazdy. Chcemy być profesjonalni? Róbmy tak jak oni i bez skrupułów pozbywajmy się najsłabszych ogniw. |
Cytat:
Był taki idol tłumów Nikola.M.....wielki "Wiślak"...chłop który kocha Wisłe, nie chleje i jeżdzi po pijanemu, bo jeśli ma krztę rozumu wie, że szkodzi Wiśle...To niestety puste frazesy naszych grajków o miłości do Klubu, gesty na pokaz, "pod publikę" A moim zdaniem "z niewolnika nie ma pracownika"...Idąc Twoim rozumowaniem zostawisz spawacza a on po prostu sp...li robotę, bo wie że jest bezkarny i i tak nic mu się nie stanie. Jrego kumpel cieśla popatrzy i powie "po h.... mam zap...lać, jak spawacz olewa i nikt mu nic nie zrobi, zrobię byle jak" |
Cytat:
Ile jest wart Małecki? Myślę że gdzieś w przedziale 500 tysięcy do 1 mln euro. Z tą formą i z tą grą. To jest ta wartość niematerialna wg mnie minimum 500 tysięcy euro:) Jakby chłopak pograł w kadrze a nie stroił fochy do Smudy może i ta wartość byłaby większa. Ja uważam ze nie można działać na szkodę Wisły i wyjebać ot tak 500 tysięcy euro. Owszem, czasami trzeba pozbyć się piłkarza nawet za zaniżoną cenę jak Legia pozbyła się Grosickiego, ale nawet za mniejszą kasę lepiej sprzedać niż wyrzucić w błoto. Jest inny aspekt - z drugiej strony (jak kilka osób pisało) - może to być zły przykład - zawodnicy mogą w przyszłości to wykorzystywać. Chce odejść z klubu... więc odwalę komedię. Klub mnie wywali a ja mam już nowy nagrany klub. A ja się pytam gdzie kasa dla Wisły! Ty ją dasz? Więc trochę zbastuj, bo łatwo w klawiaturę walić, ale to Zarząd musi podjąć decyzję która tak czy inaczej będzie nasz klub kosztować. Albo sportowo, albo finansowo. |
Cytat:
Trafiłeś Ogryzku,heh:) Pozdrawiam. |
Cytat:
ok, teraz się zgadzam, myślałem, iz pisząc o "niematerialnych" masz na myśli jego "wiślackie wertości duchowe;) " |
Zachowanie tego kajtka jest karygodne. Chciałbym - lecz pewnie się zawiodę - zesłania Małeckiego przez zarząd do ME i poważne zredukowanie zarobków. Jeśli znajdzie się chętny i wyłoży 500-700 tys. Euro sprzedać i pozbyć się tego przynoszącego klubowi wstyd piłkarzyka. Wiem, że sportowo stracimy. Myślę jednak, że w dalszej perspektywie nie likwidując teraz problemu rozkapryszony Patryczek zmąci i tak kiepską już atmosferę w zespole. Zostawiajac go w drużynie wyjdziemy na tym jeszcze gorzej...
|
Cytat:
I co, będzie się "gwiazdorek jednego dośrodkowania" darł co akcja na młodych chłopaków? I wyklinał i psuł atmosferę w kolejnej szatni? Moje zdanie, poczekac na przesłuchanie stron. Jesli sie okaże że świadomie i bez powodu ( np:obraza za brak gry w pierwszym składzie ) odmówił gry w naszej Wiśle - wypierdalać. |
Ja myślę, że sprawa skończy się (na dziś) na karze finansowej i przeprosinach. Tyle że problem, obawiam się, powróci za kilka miesięcy i wtedy będzie koniec Małego w Wiśle.
On niestety nie ma tyle rozumu co Franiu, żeby się na błędach uczyć - obawiam się że przeprosi, żeby się cwanie (w swoim pojęciu) wymigać od kłopotów i tyle nauki. A że u Kaspra krechę ma, jak stąd do Szczecina to pewien jestem -> w pierwszej 11 to on sobie za prędko nie zagra. |
Przecież trener Kulawik wcale nie musi go widzieć w wyjściowym składzie, prawda? :) I pomachać łapkami będzie mógł co najwyżej na komary latające mu koło głowy... Jakoś poza tym nie wyobrażam sobie innego powodu nie wyjścia jaśnie pana Małeckiego na drugą połowę sparingu niż właśnie obraza za brak gry w pierwszym składzie. Poza tym z jakiej racji od razu wypierdalać? Dlaczego tracąca już sportowo Wisła ma tracić jeszcze finansowo zrywając kontrakt i oddając gracza za free? Sprzedaż tak, rozwiązanie umowy nie. A jak się kupiec nie znajdzie to w ME sporo pewnie Patryczek nie zarobi, więc dużo na tym nie stracimy jakby co.
|
Pieknie to Dave ujął "gwiazdorek jednego dośrodkowania". Czesc osob pisze, zeby go wywalic do ME , ale po co? Czy bedzie gral czy go Kulawik bedzie wystawial to nieważne. Za takie zachowanie? Ludzie przeciez jak zostaznie powtórzy to nie raz( zapewne).Pocisnac go w okolicach 1 mln euro, piekna sprawa
|
Cytat:
|
a ja przy calej sympatii dla Małego uwazam ze podobne ekscesy powinny być karane surowo. nie jestem pewien dokladnie jaka kara byłaby odpowiednia, bo nie znam kulis, może są jakieś okolicznośc łagodzące (jak miesiączka u kobiet:D).... tak czy inaczej kara powinna być a jaka to już zostawiam władzom, jak się skończy na niczym to bedzie dla innych pokaz że mozna sobie jaja robić z trenera i druzyny.
|
Przecież każdy wie, że tyle ile Ruch chce za swoich piłkarzy nikt nie zapłaci. Ja jednak chciałbym, żeby Małeckiego się pozbyć, a realna kwota, jaką można za niego wziąć na szybkiego to nieco ponad 500 tys Euro. Chociaż... Negocjatorów w klubie mamy zacnych, więc może uda się wziąć nieco więcej ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl