Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Ogryzek 16.01.2010 02:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 841902)
Ilu jest dobrych lewych obrońców w tej lidze? Tzn. takich którzy w miarę dobrze kryją, są szybcy, nie robią głupich błędów ?

W ten sposób to możesz się wymigać od każdej odpowiedzi:

bo w tej lidze nie ma dobrych napastników, obrońców itd. oczywiście że nie ma w porównaniu z Europą - ale to nie oznacza że "relatywnie" nie można powiedzieć że Brzyski jest dobry - oczywiście na tle konkurentów z naszej ligi.

Idziesz na łatwiznę, i nie odpowiadasz na pytania tylko je omijasz:)
A to robi się z Twojej strony "pierdzeniem" bez większego sensu... (bez urazy)
Jak Cię Polska liga nudzi jest wątek o lidze angielskiej, hiszpańskiej... tam każdy kopacz " w miarę dobrze kryje, jest szybki, nie robi głupich błędów"

tomasz_19 16.01.2010 09:34

klub Excelsior Mouscron został oficjalnie rozwiązany! już nawet węgrzy z Gyor zabrali im 3 najlepszych zawodników.... czemu nie my? jak na razie ich najlepszy strzelec nigdzie nie przeszedł ale kto wie....
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ne/profil.html

Acapelo 16.01.2010 11:00

Dobre pytanie pewnie dlatego, że jesteśmy frajerami i wolimy kulawego Issa Ba:) Który po 2 minutach gry na hali człapał jak prawdziwy amator.

IncognitoTSW 16.01.2010 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 841976)
W ten sposób to możesz się wymigać od każdej odpowiedzi:

bo w tej lidze nie ma dobrych napastników, obrońców itd. oczywiście że nie ma w porównaniu z Europą - ale to nie oznacza że "relatywnie" nie można powiedzieć że Brzyski jest dobry - oczywiście na tle konkurentów z naszej ligi.

Idziesz na łatwiznę, i nie odpowiadasz na pytania tylko je omijasz:)
A to robi się z Twojej strony "pierdzeniem" bez większego sensu... (bez urazy)
Jak Cię Polska liga nudzi jest wątek o lidze angielskiej, hiszpańskiej... tam każdy kopacz " w miarę dobrze kryje, jest szybki, nie robi głupich błędów"

To jak to nazwałeś "pierdzenie" ma służyć zwróceniu uwagi na to, że Wisła od jakiegoś czasu "stara się" nie brać takich przeciętniaków. Zamiast Kirma mogliśmy kupić Garncarczyka, którego wielką zaletą jest to, że jest szybki i to że jest szybki. Nie ma dryblingu, dośrodkowania jakiegoś świetnego, nic. Po prostu szybki a kiedyś parę lat temu był młody. Szukamy za granicą, bo tutaj jest pełno przeciętniaków. Ok powiem Ci kto prezentuje podobny poziom do Brzyskiego lub wyższy :
- P. Brożek
- Nikola
- Jacek Popek
- Wawrzyniak
- Gancarczyk
- Bronowicki
- Krzysztof Król
- Djurdjevic

Ogryzek 16.01.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 842016)
To jak to nazwałeś "pierdzenie" ma służyć zwróceniu uwagi na to, że Wisła od jakiegoś czasu "stara się" nie brać takich przeciętniaków. Zamiast Kirma mogliśmy kupić Garncarczyka, którego wielką zaletą jest to, że jest szybki i to że jest szybki. Nie ma dryblingu, dośrodkowania jakiegoś świetnego, nic. Po prostu szybki a kiedyś parę lat temu był młody. Szukamy za granicą, bo tutaj jest pełno przeciętniaków. Ok powiem Ci kto prezentuje podobny poziom do Brzyskiego lub wyższy :
- P. Brożek
- Nikola
- Jacek Popek
- Wawrzyniak
- Gancarczyk
- Bronowicki
- Krzysztof Król
- Djurdjevic

Przypominam rozmywaczu rozmawiamy o lewym obrońcy a nie Kirmie i Januszu Gancarczyku!
(Umiesz pisać na temat?)

Djurdjević nie istnieje w ofensywie
Król to wieczny talent.... i tyle
Bronowicki? Coś zagrał w naszej lidze w tym sezonie w naszej lidze? (Kiedy ile minut?)
Wawrzyniak zagrał coś w tym sezonie? (Nie podawaj fałszywych danych)

Popek - zgoda
Gancarczyk - zgoda
Piotrek Brożek - zgoda

I na dzień dzisiejszy Brzyski jest w tej grupie i jako rywal (zmiennik) dla Piotrka to dobre rozwiązanie:)
I o tym pisałem. Nie wiem czy 500 tysięcy PLN to wygórowana cena za takiego kopacz - myślę że adekwatna i to też brałem pod uwagę. Ja bym go chętnie widział jako rywala dla Piotrka.

masterlag 16.01.2010 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 841648)
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704...wiadomosc.html

można znaleźć ciekawych zawodników za free..

Fajna sprawa. Ale jednak spora część z nich będzie chciała za duzo zarabiać (jak na nasze warunki i to bardziej "za zasługi"), polski kierunek i tak jest bardzo mało atrakcyjny. Ja bym tam wolała jakiegoś młodego-zdolnego za jakąś kasę, niż za darmo starego, któremu się nie wiele chce- nie będzie mu się nic chciało w Polsce, w dodatku będzie chciał "fortuny".

Swoją drogą leży mi coś Jirsak ostatnio w głowie... Przecież daliśmy za niego niezłą sumkę, a on nic nie pokazuje (jak na tą sumkę i jak na to, że już w PL trochę jest, więc czas aklimatyzacji minął). Powinniśmy go wypożyczyć, albo sprzedać (zdecydowanie to pierwsze lepsze, bo po sprzedaży ściągnęliby pewnie jakiegoś mega ogórka ;) ). Do takiego Bełchatowa np. bo tam kasy nie maja na wzmocnienia, a na pewno chcieliby się wzmocnić. U nas Skorża i tak mu niewiele daje pograć, bo lepiej caly czas wstawiać Diaza, który jesienią często zawodził (i bardzo irytował!).
EDIT: Noi cały czas się zastanawiam, dlaczego pozwolono odejść Cebanu?! Jak przyjdzie za niego ten jakiś Nurković, wyglądający na mega ociężałego to się chyba załamię... Mario! Życzę ci zdrowia jak nigdy i trzymam kciuki jak zawsze! :)
Sorry za możliwy mały OT

Szarny 16.01.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 841997)
klub Excelsior Mouscron został oficjalnie rozwiązany! już nawet węgrzy z Gyor zabrali im 3 najlepszych zawodników.... czemu nie my? jak na razie ich najlepszy strzelec nigdzie nie przeszedł ale kto wie....

Czekamy, aż transfery porobi cała europejska czołówka. Wtedy wkraczamy MY i liczymy, że Real, Barcelona i spółka zostawiły nam jakiegoś darmowego bramkarza i napastnika, który od roku szuka klubu. Coś sie znajdzie, bez obaw.

tomasz_19 16.01.2010 12:06

otóż to... będziemy przyczajonym tygrysem na rynku transferowym xD a Maciuś z Edkiem i Józkiem ściągną nam zawodników jakich świat nie widział i pewnie nie zobaczy....

koyoot 16.01.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 841997)

Mysle ze najlepszym dla nas pilkarzem od nich bylby lewy obronca o nazwisku Yebana :))))))))))))

A tak ogolnie to mozna tutaj cala gore niezlych pilkarzy wyciagnac za free...

cfa 16.01.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 842033)
Fajna sprawa. Ale jednak spora część z nich będzie chciała za duzo zarabiać (jak na nasze warunki i to bardziej "za zasługi"), polski kierunek i tak jest bardzo mało atrakcyjny. Ja bym tam wolała jakiegoś młodego-zdolnego za jakąś kasę, niż za darmo starego, któremu się nie wiele chce- nie będzie mu się nic chciało w Polsce, w dodatku będzie chciał "fortuny".

Swoją drogą leży mi coś Jirsak ostatnio w głowie... Przecież daliśmy za niego niezłą sumkę, a on nic nie pokazuje (jak na tą sumkę i jak na to, że już w PL trochę jest, więc czas aklimatyzacji minął). Powinniśmy go wypożyczyć, albo sprzedać (zdecydowanie to pierwsze lepsze, bo po sprzedaży ściągnęliby pewnie jakiegoś mega ogórka ;) ). Do takiego Bełchatowa np. bo tam kasy nie maja na wzmocnienia, a na pewno chcieliby się wzmocnić. U nas Skorża i tak mu niewiele daje pograć, bo lepiej caly czas wstawiać Diaza, który jesienią często zawodził (i bardzo irytował!).
EDIT: Noi cały czas się zastanawiam, dlaczego pozwolono odejść Cebanu?! Jak przyjdzie za niego ten jakiś Nurković, wyglądający na mega ociężałego to się chyba załamię... Mario! Życzę ci zdrowia jak nigdy i trzymam kciuki jak zawsze! :)
Sorry za możliwy mały OT

Pozbycie się Ilie moim zdaniem też nie jest zbyt dobrym posunięciem, pewnie za rok w barwach Rubinem jako pierwszy bramkarz wygral Ligę Europejska :)
Może i czas aklimatyzacji minął jednak Jirsak tak naprawdę pod koniec rundy zaczął dostawać szansę na pokazanie pełni swoich możliwości i czasem nawet mu to wychodziło. Wg. mnie dobrze by było gdyby pograł jeszcze troche wiosną i może jakiś klub gotowy wyłożyć chociaż 500tys. ojro by się znalazł.

IncognitoTSW 16.01.2010 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 842020)
Przypominam rozmywaczu rozmawiamy o lewym obrońcy a nie Kirmie i Januszu Gancarczyku!
(Umiesz pisać na temat?)

Djurdjević nie istnieje w ofensywie
Król to wieczny talent.... i tyle
Bronowicki? Coś zagrał w naszej lidze w tym sezonie w naszej lidze? (Kiedy ile minut?)
Wawrzyniak zagrał coś w tym sezonie? (Nie podawaj fałszywych danych)

Popek - zgoda
Gancarczyk - zgoda
Piotrek Brożek - zgoda

I na dzień dzisiejszy Brzyski jest w tej grupie i jako rywal (zmiennik) dla Piotrka to dobre rozwiązanie:)
I o tym pisałem. Nie wiem czy 500 tysięcy PLN to wygórowana cena za takiego kopacz - myślę że adekwatna i to też brałem pod uwagę. Ja bym go chętnie widział jako rywala dla Piotrka.

Wawrzyniak nie zagrał ale w lidze jest. Zobacz jak sformułowałeś pytanie. Bronowicki jest w lidze poniżej, co nie zmienia faktu że jest również średnim lewym obrońcą. Piotrek Brożek istnieje w ofensywie raz na miesiąc. Król to wieczny talent, Brożek tak samo. Żaden z nich nie jest dobry. Przykład Kirma i Gancarczyka jest na temat ruchów kadrowych Wisły. Gdzie podałem fałszywe dane, jakoby Wawrzyniak grał w lidze w tym sezonie? Nie rób propagandy, bo Ci to niestety nie wyjdzie.

przemek1902 16.01.2010 13:10

http://www.futbol.pl/artykul/73856.html

Kascelan - idealny za Cantoro, co o tym sadzicie?

Ogryzek 16.01.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 842057)
Wawrzyniak nie zagrał ale w lidze jest. Zobacz jak sformułowałeś pytanie. Bronowicki jest w lidze poniżej, co nie zmienia faktu że jest również średnim lewym obrońcą. Piotrek Brożek istnieje w ofensywie raz na miesiąc. Król to wieczny talent, Brożek tak samo. Żaden z nich nie jest dobry. Przykład Kirma i Gancarczyka jest na temat ruchów kadrowych Wisły. Gdzie podałem fałszywe dane, jakoby Wawrzyniak grał w lidze w tym sezonie? Nie rób propagandy, bo Ci to niestety nie wyjdzie.

Propagandę to siejesz Ty - rzucając hasło i żadnych argumentów

Pytanie postawiłem:
Ilu jest lepszych lewych obrońców w naszej lidze od Brzyskiego?
(w podtekście ekstraklasie)

W jakim klubie gra Grzegorz Bronowicki? Łęczna? Czy się leczy albo jest bez klubu. Nie zagrał żadnego meczu żeby cokolwiek o nim pisać. (kiedyś może był lepszy - 2 lata temu?)
Piotr Bronowicki - chyba też nie gra w ekstraklasie?
Wawrzyniak - wiadomo - nic nie kopnął, dopingowicz więc ciężko brać go pod uwagę.
Pisałem o grających kopaczach z ekstraklasy. Tych o których formie można cokolwiek powiedzieć - a nie oceniać "przeszłych zasług". Stąd wsadzanie Wawrzyniaka czy Bronowickiego - to przesada.

IncognitoTSW 16.01.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 842144)
Propagandę to siejesz Ty - rzucając hasło i żadnych argumentów

Pytanie postawiłem:
Ilu jest lepszych lewych obrońców w naszej lidze od Brzyskiego?
(w podtekście ekstraklasie)

W jakim klubie gra Grzegorz Bronowicki? Łęczna? Czy się leczy albo jest bez klubu. Nie zagrał żadnego meczu żeby cokolwiek o nim pisać. (kiedyś może był lepszy - 2 lata temu?)
Piotr Bronowicki - chyba też nie gra w ekstraklasie?
Wawrzyniak - wiadomo - nic nie kopnął, dopingowicz więc ciężko brać go pod uwagę.
Pisałem o grających kopaczach z ekstraklasy. Tych o których formie można cokolwiek powiedzieć - a nie oceniać "przeszłych zasług". Stąd wsadzanie Wawrzyniaka czy Bronowickiego - to przesada.

Podteksty to właśnie cecha propagandy.
Wawrzyniak jest piłkarzem Legii. Legia jest w naszej lidze. Coś się nie zgadza?
1 liga to też nasza liga. Nie wiem o co Ci chodzi.

szprotson 16.01.2010 15:44

Brzyski to ten gruby?

ok. gruby to grodzicki

Brzyski to zwykły janek

Ogryzek 16.01.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 842175)
Podteksty to właśnie cecha propagandy.
Wawrzyniak jest piłkarzem Legii. Legia jest w naszej lidze. Coś się nie zgadza?
1 liga to też nasza liga. Nie wiem o co Ci chodzi.

Widać nie zrozumieliśmy się.

Pisałem o ekstraklasie. Ale nie zmienia to wiele bo obaj panowie Bronowiccy nie pograli za dużo w I lidze i w obecnej formie są dużo słabsi od Brzyskiego. Wawrzyniak? Jesteś pewny ze jest lepszy?

Zgodziłem się że jest 3 innych dobrych/lepszych

1. Piotrek Brożek (jedyny lepszy wg mnie)
2. S.Gancarczyk
3. J.Popek

Bronowiccy nie grają (już nie ważne w której lidze) na poziomie Brzyskiego. Może kiedyś Grzegorz wróci do zdrowia i formy.
Wawrzyniak mogę przyznać Tobie rację. Jak upora się dopingiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 842181)
Brzyski to ten gruby?

ok. gruby to grodzicki

Brzyski to zwykły janek

Coś chciałeś wnieść do dyskusji? O co kaman?

szprotson to ten gruby?
ok. gruby to incognito
szprotson to zwykły janek

(moja wersja) :D

Niezłe co:D

tofik 16.01.2010 18:09

Skoro w temacie umieściliśmy wszelakiej maści Eskimosów, Murzynów, Aborygentów, to dlaczego Ogryzek nie mógłby sobie zażyczyć lewego obrońcy z RUchu ? :) Trzeba dbać o świadomość narodową, żeby się nam nie zrobił jakiś Arsenal. Chociaż z przykrością trzeba zauwazyć, że nowe generacje piłkarzy są co raz gorsze. I może dojść do sytuacji, że w pierwszej 11 będzie polski bramkarz, może obrońca, a reszta to zaciąg z zagranicy,

AYALA 16.01.2010 20:24

jeśli Klub dysponuje jakimś środkami na transfery to ja bym poszukał wzmocnień we Włoskiej Primaverze (to odpowiednik naszej młodej ekstraklasy).Wiadomo że nie każdy z tych18-20 latków przebije sie do Serie A a w Wisełce mógłby zabłysnąc tak jak Alavarez co prawda jest starszy ale był tylko rezerwowym w Reggianie.

kosaTS 16.01.2010 20:55

http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Lucas Jutkiewicz .
Przyznam szczerze, że nie widziałem go ani razu, ale może warty skupienia uwagi?

sevenheaven 16.01.2010 21:00

to jest zawodnik o ile się nie myle evertonu, więc raczej bez szans .. chyba, że na wypożyczenie, chociaż pewnie woli lige szkocką, przyzwyczaja się do angielskiego stylu

matizaq 17.01.2010 09:02

Obiło mi się o uszy, że podobno tym "trzecim" bramkarzem o ,którym mówił Skorża jest Stachowiak z Odry.
Mam nadzieje ,że to jednak jego podpiszemy. Może nie jest super gwiazdą ,ale chyba lepszy od Juhu.........

Acapelo 17.01.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 842461)
Obiło mi się o uszy, że podobno tym "trzecim" bramkarzem o ,którym mówił Skorża jest Stachowiak z Odry.
Mam nadzieje ,że to jednak jego podpiszemy. Może nie jest super gwiazdą ,ale chyba lepszy od Juhu.........

On jest też wolnym zawodnikiem teraz?

IncognitoTSW 17.01.2010 13:02

Stachowiak? Gościu nie daje rady w Odrze, co dopiero u nas... Myślicie, że czemu Odra od dawna szuka nowego bramkarza i sięgnęła po Onyszkę?

Garret 17.01.2010 13:03

Bo Stachowiak ma kontuzję.

Kluvi 17.01.2010 14:10

jak już kiedyś wspomniałem ściągnąć Białkowskiego. Jak chcą sporo kasy to wypożyczyć z możliwością wykupienia.

Arturo 17.01.2010 15:36

Dzisiaj mieliśmy duet obrońców w akcji:

Jodłowiec - 1 mln eurasów
Sadlok - 500 tys.

Kupowanie polskich piłkarzy nieogranych w kadrze czy pucharach za takie pieniądze jest samobójstwem. Duńscy napastnicy przestawiali ich jak chcieli, mijali bez problemu, uciekali im spod krycia (2 i 3 bramka). Naprawdę myslałem, że ta dwójka jakiś poziom reprezentuje, ale widać nasza liga wypacza strasznie obraz rzeczywistości.

Biorę poprawkę na termin i rodzaj meczu, ale takie rzeczy jak ustawianie się czy czytanie gry powinny wyróżniać graczy za 2-4 mln złotych.

Z Sadloka jeszcze może coś być bo potrafi się płynnie poruszać, ma lepszą koordynację, elegancję w grze i czasem potrafi piłkę wyprowadzić, ale jeżeli tyle kosztuje to ja proponuję kupować tylko piłkarzy z zagranicy.

felipe 17.01.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo (Post 842642)
Dzisiaj mieliśmy duet obrońców w akcji:

Jodłowiec - 1 mln eurasów
Sadlok - 500 tys.

Kupowanie polskich piłkarzy nieogranych w kadrze czy pucharach za takie pieniądze jest samobójstwem. Duńscy napastnicy przestawiali ich jak chcieli, mijali bez problemu, uciekali im spod krycia (2 i 3 bramka). Naprawdę myslałem, że ta dwójka jakiś poziom reprezentuje, ale widać nasza liga wypacza strasznie obraz rzeczywistości.

Biorę poprawkę na termin i rodzaj meczu, ale takie rzeczy jak ustawianie się czy czytanie gry powinny wyróżniać graczy za 2-4 mln złotych.

Z Sadloka jeszcze może coś być bo potrafi się płynnie poruszać, ma lepszą koordynację, elegancję w grze i czasem potrafi piłkę wyprowadzić, ale jeżeli tyle kosztuje to ja proponuję kupować tylko piłkarzy z zagranicy.

Dobrze mówisz, ale to nic nowego.

To, że "talent" naszej ekstraklasy kosztuje 5 razy więcej niz powinien to wiadomo od dawna.
Ale tez zawsze powtarzam - baranami nie są działacze np. Ruchu, ze chcą za swojego gracza 0,5 mln euro, lecz np. Wisły/Lecha, jeśli takie pieniądze wyłożą!

Widze jednak pewien pozytyw - Buric, Kirm, Krivec, Marcelo, Astiz, Traore, Micanski itd - to przykłady, że jak się tylko "chce" to za stosunkowe grosze można nabyć naprawdę sensownych piłkarzy, którzy nie dość, że są tańsi od naszych żelo-gwiazd to jeszcze dają szansę za zarobienie na sobie w przyszłości.
Czołówka zacznie być może dzięki takim przykładom częściej szukać poza Odrą i Bugiem. I tu własnie widzę szansę, że z czasem pomysły typu "milion euro za Jodłowca" będą coraz rzadsze.

Arturo 17.01.2010 16:19

Niestety, żeby kupować za granicą trzeba mieć chociaż jednego scouta zainstalowanego na stałe w danym kraju, który obejrzy chociaż z 5-10 meczów danego zawodnika.

My (mam na mysli całą polską ligę) bazujemy na DVD oraz ofertach menedżerów i często trafia się szrot.
A piłkarze z naszej ligi są dobrze znani i to jest ich przewaga.

Mam nadzieję, że żaden klub nie przystanie na warunki dyktowane przez prezesów i spuszczą oni trochę z tonu, bo jesli liczą na transfery za granicę to powodzenia w szukaniu frajerów.

Sancezz 17.01.2010 20:16

ja to bym w ogóle bazował na statystykach rzeczywistych TM i wirtualnych FM. Jeżeli obie się pokrywają to z gościa jest coś. Wiem... według niektórych to prostactwo i nieprofesjonalne, ale przykładów jest multum. Ostatnio widziałem listę piłkarzy z FM o największym potencjale... Ten cały Krivec miał 9/10. Jeżeli piłkarz lideruje w zespole ze słabej ligi, który gra w lidze mistrzów, to o czymś świadczy.

elliot_ness 19.01.2010 11:43

Ach !!! Więc jak można tu pomażyć to mi się marzy 11-tka Wisły złożona z samych wychowanków !!!!
Inwestowanie w młodzież a potem sukcesy i dobry zagraniczny transfer !!!! Niestety Wisła nigdy nie będzie potentatem finansowym na światowym poziomie więc nalezy brać przykład z klubów typu Ajax które mają taką politykę transferową.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl