![]() |
Cytat:
bo w tej lidze nie ma dobrych napastników, obrońców itd. oczywiście że nie ma w porównaniu z Europą - ale to nie oznacza że "relatywnie" nie można powiedzieć że Brzyski jest dobry - oczywiście na tle konkurentów z naszej ligi. Idziesz na łatwiznę, i nie odpowiadasz na pytania tylko je omijasz:) A to robi się z Twojej strony "pierdzeniem" bez większego sensu... (bez urazy) Jak Cię Polska liga nudzi jest wątek o lidze angielskiej, hiszpańskiej... tam każdy kopacz " w miarę dobrze kryje, jest szybki, nie robi głupich błędów" |
klub Excelsior Mouscron został oficjalnie rozwiązany! już nawet węgrzy z Gyor zabrali im 3 najlepszych zawodników.... czemu nie my? jak na razie ich najlepszy strzelec nigdzie nie przeszedł ale kto wie....
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ne/profil.html |
Dobre pytanie pewnie dlatego, że jesteśmy frajerami i wolimy kulawego Issa Ba:) Który po 2 minutach gry na hali człapał jak prawdziwy amator.
|
Cytat:
- P. Brożek - Nikola - Jacek Popek - Wawrzyniak - Gancarczyk - Bronowicki - Krzysztof Król - Djurdjevic |
Cytat:
(Umiesz pisać na temat?) Djurdjević nie istnieje w ofensywie Król to wieczny talent.... i tyle Bronowicki? Coś zagrał w naszej lidze w tym sezonie w naszej lidze? (Kiedy ile minut?) Wawrzyniak zagrał coś w tym sezonie? (Nie podawaj fałszywych danych) Popek - zgoda Gancarczyk - zgoda Piotrek Brożek - zgoda I na dzień dzisiejszy Brzyski jest w tej grupie i jako rywal (zmiennik) dla Piotrka to dobre rozwiązanie:) I o tym pisałem. Nie wiem czy 500 tysięcy PLN to wygórowana cena za takiego kopacz - myślę że adekwatna i to też brałem pod uwagę. Ja bym go chętnie widział jako rywala dla Piotrka. |
Cytat:
Swoją drogą leży mi coś Jirsak ostatnio w głowie... Przecież daliśmy za niego niezłą sumkę, a on nic nie pokazuje (jak na tą sumkę i jak na to, że już w PL trochę jest, więc czas aklimatyzacji minął). Powinniśmy go wypożyczyć, albo sprzedać (zdecydowanie to pierwsze lepsze, bo po sprzedaży ściągnęliby pewnie jakiegoś mega ogórka ;) ). Do takiego Bełchatowa np. bo tam kasy nie maja na wzmocnienia, a na pewno chcieliby się wzmocnić. U nas Skorża i tak mu niewiele daje pograć, bo lepiej caly czas wstawiać Diaza, który jesienią często zawodził (i bardzo irytował!). EDIT: Noi cały czas się zastanawiam, dlaczego pozwolono odejść Cebanu?! Jak przyjdzie za niego ten jakiś Nurković, wyglądający na mega ociężałego to się chyba załamię... Mario! Życzę ci zdrowia jak nigdy i trzymam kciuki jak zawsze! :) Sorry za możliwy mały OT |
Cytat:
|
otóż to... będziemy przyczajonym tygrysem na rynku transferowym xD a Maciuś z Edkiem i Józkiem ściągną nam zawodników jakich świat nie widział i pewnie nie zobaczy....
|
Cytat:
A tak ogolnie to mozna tutaj cala gore niezlych pilkarzy wyciagnac za free... |
Cytat:
Może i czas aklimatyzacji minął jednak Jirsak tak naprawdę pod koniec rundy zaczął dostawać szansę na pokazanie pełni swoich możliwości i czasem nawet mu to wychodziło. Wg. mnie dobrze by było gdyby pograł jeszcze troche wiosną i może jakiś klub gotowy wyłożyć chociaż 500tys. ojro by się znalazł. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Pytanie postawiłem: Ilu jest lepszych lewych obrońców w naszej lidze od Brzyskiego? (w podtekście ekstraklasie) W jakim klubie gra Grzegorz Bronowicki? Łęczna? Czy się leczy albo jest bez klubu. Nie zagrał żadnego meczu żeby cokolwiek o nim pisać. (kiedyś może był lepszy - 2 lata temu?) Piotr Bronowicki - chyba też nie gra w ekstraklasie? Wawrzyniak - wiadomo - nic nie kopnął, dopingowicz więc ciężko brać go pod uwagę. Pisałem o grających kopaczach z ekstraklasy. Tych o których formie można cokolwiek powiedzieć - a nie oceniać "przeszłych zasług". Stąd wsadzanie Wawrzyniaka czy Bronowickiego - to przesada. |
Cytat:
Wawrzyniak jest piłkarzem Legii. Legia jest w naszej lidze. Coś się nie zgadza? 1 liga to też nasza liga. Nie wiem o co Ci chodzi. |
Brzyski to ten gruby?
ok. gruby to grodzicki Brzyski to zwykły janek |
Cytat:
Pisałem o ekstraklasie. Ale nie zmienia to wiele bo obaj panowie Bronowiccy nie pograli za dużo w I lidze i w obecnej formie są dużo słabsi od Brzyskiego. Wawrzyniak? Jesteś pewny ze jest lepszy? Zgodziłem się że jest 3 innych dobrych/lepszych 1. Piotrek Brożek (jedyny lepszy wg mnie) 2. S.Gancarczyk 3. J.Popek Bronowiccy nie grają (już nie ważne w której lidze) na poziomie Brzyskiego. Może kiedyś Grzegorz wróci do zdrowia i formy. Wawrzyniak mogę przyznać Tobie rację. Jak upora się dopingiem. Cytat:
szprotson to ten gruby? ok. gruby to incognito szprotson to zwykły janek (moja wersja) :D Niezłe co:D |
Skoro w temacie umieściliśmy wszelakiej maści Eskimosów, Murzynów, Aborygentów, to dlaczego Ogryzek nie mógłby sobie zażyczyć lewego obrońcy z RUchu ? :) Trzeba dbać o świadomość narodową, żeby się nam nie zrobił jakiś Arsenal. Chociaż z przykrością trzeba zauwazyć, że nowe generacje piłkarzy są co raz gorsze. I może dojść do sytuacji, że w pierwszej 11 będzie polski bramkarz, może obrońca, a reszta to zaciąg z zagranicy,
|
jeśli Klub dysponuje jakimś środkami na transfery to ja bym poszukał wzmocnień we Włoskiej Primaverze (to odpowiednik naszej młodej ekstraklasy).Wiadomo że nie każdy z tych18-20 latków przebije sie do Serie A a w Wisełce mógłby zabłysnąc tak jak Alavarez co prawda jest starszy ale był tylko rezerwowym w Reggianie.
|
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Lucas Jutkiewicz . Przyznam szczerze, że nie widziałem go ani razu, ale może warty skupienia uwagi? |
to jest zawodnik o ile się nie myle evertonu, więc raczej bez szans .. chyba, że na wypożyczenie, chociaż pewnie woli lige szkocką, przyzwyczaja się do angielskiego stylu
|
Obiło mi się o uszy, że podobno tym "trzecim" bramkarzem o ,którym mówił Skorża jest Stachowiak z Odry.
Mam nadzieje ,że to jednak jego podpiszemy. Może nie jest super gwiazdą ,ale chyba lepszy od Juhu......... |
Cytat:
|
Stachowiak? Gościu nie daje rady w Odrze, co dopiero u nas... Myślicie, że czemu Odra od dawna szuka nowego bramkarza i sięgnęła po Onyszkę?
|
Bo Stachowiak ma kontuzję.
|
jak już kiedyś wspomniałem ściągnąć Białkowskiego. Jak chcą sporo kasy to wypożyczyć z możliwością wykupienia.
|
Dzisiaj mieliśmy duet obrońców w akcji:
Jodłowiec - 1 mln eurasów Sadlok - 500 tys. Kupowanie polskich piłkarzy nieogranych w kadrze czy pucharach za takie pieniądze jest samobójstwem. Duńscy napastnicy przestawiali ich jak chcieli, mijali bez problemu, uciekali im spod krycia (2 i 3 bramka). Naprawdę myslałem, że ta dwójka jakiś poziom reprezentuje, ale widać nasza liga wypacza strasznie obraz rzeczywistości. Biorę poprawkę na termin i rodzaj meczu, ale takie rzeczy jak ustawianie się czy czytanie gry powinny wyróżniać graczy za 2-4 mln złotych. Z Sadloka jeszcze może coś być bo potrafi się płynnie poruszać, ma lepszą koordynację, elegancję w grze i czasem potrafi piłkę wyprowadzić, ale jeżeli tyle kosztuje to ja proponuję kupować tylko piłkarzy z zagranicy. |
Cytat:
To, że "talent" naszej ekstraklasy kosztuje 5 razy więcej niz powinien to wiadomo od dawna. Ale tez zawsze powtarzam - baranami nie są działacze np. Ruchu, ze chcą za swojego gracza 0,5 mln euro, lecz np. Wisły/Lecha, jeśli takie pieniądze wyłożą! Widze jednak pewien pozytyw - Buric, Kirm, Krivec, Marcelo, Astiz, Traore, Micanski itd - to przykłady, że jak się tylko "chce" to za stosunkowe grosze można nabyć naprawdę sensownych piłkarzy, którzy nie dość, że są tańsi od naszych żelo-gwiazd to jeszcze dają szansę za zarobienie na sobie w przyszłości. Czołówka zacznie być może dzięki takim przykładom częściej szukać poza Odrą i Bugiem. I tu własnie widzę szansę, że z czasem pomysły typu "milion euro za Jodłowca" będą coraz rzadsze. |
Niestety, żeby kupować za granicą trzeba mieć chociaż jednego scouta zainstalowanego na stałe w danym kraju, który obejrzy chociaż z 5-10 meczów danego zawodnika.
My (mam na mysli całą polską ligę) bazujemy na DVD oraz ofertach menedżerów i często trafia się szrot. A piłkarze z naszej ligi są dobrze znani i to jest ich przewaga. Mam nadzieję, że żaden klub nie przystanie na warunki dyktowane przez prezesów i spuszczą oni trochę z tonu, bo jesli liczą na transfery za granicę to powodzenia w szukaniu frajerów. |
ja to bym w ogóle bazował na statystykach rzeczywistych TM i wirtualnych FM. Jeżeli obie się pokrywają to z gościa jest coś. Wiem... według niektórych to prostactwo i nieprofesjonalne, ale przykładów jest multum. Ostatnio widziałem listę piłkarzy z FM o największym potencjale... Ten cały Krivec miał 9/10. Jeżeli piłkarz lideruje w zespole ze słabej ligi, który gra w lidze mistrzów, to o czymś świadczy.
|
Ach !!! Więc jak można tu pomażyć to mi się marzy 11-tka Wisły złożona z samych wychowanków !!!!
Inwestowanie w młodzież a potem sukcesy i dobry zagraniczny transfer !!!! Niestety Wisła nigdy nie będzie potentatem finansowym na światowym poziomie więc nalezy brać przykład z klubów typu Ajax które mają taką politykę transferową. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl