![]() |
Wg mnie Ruud może stworzyć wspaniały duet z Kluivertem! Jeżeli jeszcze za ich plecami będzie operował Jimenez to LM jak w banku!
Tak na poważnie to myślicie, że zawodnik którego w zimie nie puszczono do REALU MADRYT przejdzie teraz do Wisły? Nawet za marny milion euro? :facepalm: |
rw88 ale tak z ciekawosci - mimo tego wszystkiego co napisales, WG CIEBIE - Wasyl bylby bardzo dobrym transferem dla Wisly i wzmocnieniem w jej walce o LM?
|
Cytat:
|
Niemal się popłakałem po przeczytaniu tego newsa, Stan jest świetnym fachowcem, ale bez przesady. Nie ta liga.
A tak offtopowo - zwizualizujcie sobie sytuację, w której Patryk się drze na Ruuda, że mu źle podał :D |
Cytat:
Tak że sam widzisz, że mając możliwość zarobienia trochę grosza (myślę że gdzieś pod 700-800 tys. euro) za zawodnika już nieco wiekowego, nie do końca pewnego w kontekście przyszłości i tak czy siak mając w planach sprowadzenie drugiego prawego obrońcy, Anderlecht jest skłonny tą ofertę rozważyć. Ja natomiast myślę, że jest to bardzo charakterny zawodnik, który w ostatnim roku udowodnił pod tym względem ogromną siłę psychiczną i wolę walki, zawodnik doświadczony, ograny w silnej lidze, zawodnik, którego życiową ambicją jest gra na E2012 (kto wie, może podczas ciężkiej rehabilitacji to go trzymało przy nadziei?) zawodnik który zawsze wpływał pozytywnie na atmosferę w szatni (co nie jest bez znaczenia, szczególnie że jest to Polak, a Wiśle brakuje takich charakternych Polaków w szatni) i zawodnik, który pewnie z Maaskantem czy Valckxem się dogada (Belgia i Holandia to podobne światy), więc widzę tutaj bardzo dużo pozytywów. Pod względem piłkarskim i zdrowotnym jest ryzyko, ale Wasyl zawsze był takim typem, że czego nie dogra, to dowalczy. Dlatego ja pod jego transferem bym z pewnością się podpisał, doświadczenie linii defensywnej byłoby imponujące - Wasilewski, Jaliens, Chavez i nowy lewy defensor...taka defensywa wygląda naprawdę obiecująco. |
Cytat:
Już to gdzieś mówiłem, z punktu widzenia Wisły - stadion w okolicach 30.000 na każdym meczu, przy ściągnięciu tego 1 zawodnika. Przez cały sezon te kilka tys. ludzi więcej x bilet za kazdy z tych meczy może dać kasę na kontrakt dla RVN. Nie wiem, wydaje mi się że coś na rzeczy musi być, bo to nie jest tak że ktoś sobie tak powiedział, tylko źródeł jest kilka, poza tym nie "fakt" o tym pisze a inne źródła również. Więc niby z jednej strony totalne SF, a z drugiej ... poczekajmy, nie napalajmy sie :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Staszek mógł przedzwonić do Ruuda i zapytać go, czy by czasem nie chciał w Wiśle pokopać - w to uwierzę, znają się przecież, grali razem w PSV. Więc ofertę Wisła złożyć Ruudowi jakąś tam pewnie złożyła, także wszystko całkiem z palca wyssane nie jest. Z tym, że od propozycji do podpisu pod kontraktem jest zawsze diablo daleko, w tym wypadku natomiast: niemożliwie daleko.
W każdym razie info pojawiło się też na transfermarkt.de, ale jako źródło podają Przegląd Sportowy. Piszą, że RvN ma oferty z (poza Malagą) Sunderlandu i Newcastle. http://www.transfermarkt.de/de/r-van...96_seite1.html |
Cytat:
|
Jeden z portali:
Van Nistelrooij trafi do Wisły? 29 maja 2011, 22:58:42, Źródło: własne / Przegląd Sportowy, Autor: Michał Dąbrowski |
Wpadłem zobaczyć czy nie ma informacji o tym, że VDS nie zamierza kończyć kariery i powalczy o LM w Krakowie, albo czy ktoś nie pisze o tym, że Davids wcale nie odwiesza korków na wieszak. A tu takie kwiatki.
Cytat:
|
Jedyne na co można liczyć to kontakty Valckxa. Ruud Van powiedział, że nie przejdzie do swojego PSV, które ma aspiracje na mistrzostwo w tym sezonie i walczyło będzie w LE, a miejsce w pierwszym skladzie miałby gwarantowane. To dlaczego miałby przejść do Wisły?
Jak juz to bardziej realny wydaje się transfer Hesselinka |
Cytat:
A próbując samemu sobie wytłumaczyć czy dla Wisły eweeeeeentualne ściągnięcie piłkarza pokroju RVN jest opłacalne, dochodze do wniosku (co prawda bez wnikliwych analiz) że jest. Co nie zmienia faktu, że SF pozostaje SF :) |
Wpadalem po fecie popatrzec co tutaj piszecie ,ale po tym co przeczytalem o transferze Van Nisterlooya widze ze nie tylko ja za duzo juz wypilem dzis na rynku :)
proponuje ochlonac i zajac sie jakims realnymi pilkarzami,jak ten Iliev czy szukac obroncy jak Wasyl nie dajcie sie tak od razu nabierac |
Dojdzie do tego, że przyjdzie do nas "jakiś" Hesselink albo inszy Crespo, a kibice będą wydziwiali, bo miał być przecież Nistelrooy :P Dajmy sobie na wstrzymanie, jest news, może i jest w nim ziarnko prawdy, każdy kibic pewnie po cichu na to liczy, ale realnie to szanse na ten transfer są bardzo marne, więc się nie napalajmy i nie róbmy z siebie pośmiewiska, bo Kluivert na emeryturze do nas nie przyszedł, a my wierzymy w RVN'a, który gole wciąż strzela na zawołanie.
|
Najbardziej do opisu pasuje Danny Koevermans, ale nie wiem czy jest sens zatrudniania 33-letniego napastnika ;)(zaraz konczy mu sie kontrakt). Zreszta juz tu chyba o tym pisaliscie.
|
Cytat:
Masz na to jakiś dowód? Jakiś przykład, w którym ktoś go objechał, może filmik? Jakoś znalazł się i w 11 sezonu wg Canalu, i w jedenastce Weszlo, znajdzie się też pewnie w innych (PS) bo to po prostu najlepszy lewy obrońca w lidze. Jakby była okazja go wziąć to nawet nie ma co się zastanawiać:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
RvN w Wisle - trzy strony bezsensownej dyskusji :rotfl:
|
O czym się tu rozpisywać ? Wisła złożyła RvN ofertę transferową i tyle. Owszem jest to sci-fi
Science - Wisła złożyła mu ofertę (to akurat wiele źródeł mówi, niekoniecznie tylko gazety) Fi- RvN zawita na R22(czyt. nie zawita) |
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html
Ruud van Nistelroy Vicente Rodriguez Roque Santa Cruz W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy. |
Cytat:
Poza tym wystarczy popatrzeć kto to napisał i juz wiadomo że to efekt zwykłej nudy dzienniarzyn "fuck-tu". |
Cytat:
|
Wisła złozyła ofertę RVN!!!
To było pewnie tak Stan: Cześć Ruud Ruud: Cześć Stan Stan: Co słychać Ruud? Rudd: Właśnie kończy mi się kontrakt z HSV A co u Ciebie? Stan: Właśnie zdobyłem mistrzostwo Polski z Wisłą. Pomógłbyś nam wejść do LM? Ruud: Nie. Dzięki. Nie skorzystam Stan: To na razie Ruud: Na razie. Ot i cała tajemnica oferty. |
Meliksonem intersują sie Włoskie kluby.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...925,1,727.html Zamiast Van Nisterlooya i Wasilewskiego wolałbym żeby Maor został |
Mniejsza o Ruuda, najważniejsze by jeszcze choć na jedną rundę zatrzymać Maora. Już go inne kluby przyjeżdżały oglądać, a jeśli klub będzie mógł zarobić to trener i zawodnik zgadzają się na transfer. (sports.pl: "Odejdę jeśli Wisła na mnie zarobi")
A co Ruuda to ma już 35 lat, w Wiśle miałby szansę jeszcze powalczyć o LM. A Wiśle przydało by się tak duże nazwisko by zapełnić 4 trybuny. Ale ktoś go ostatnio widział w jakiej jest formie? Jest w wieku Żurawia i mógł obniżyć loty o podobny procent. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl