![]() |
Cytat:
|
zaprzeczasz sam sobie...
skoro są szanujący się i należycie wypełniają swoje obowiązki zawodowe to skoro znaleźli się w malopolsce z tego powodu ze są prowadzone negocjacje z Wislą to co innego mieliby robić podczas weekendu meczowego ? siedzieć w hotelu ? |
Od kiedy to skauci prowadza rozmowy transferowe? Skauci przyjezdzaja ogladac pilkarza, tyle.
edit: a już wiem o co chodzi, ja słyszałem wczoraj o skautach, nie o przedstawicielach ;) |
pogmatwales :)
nie mniej przyjechala do Krakowa zapewne kilkuosobowa ekipa, jedni robią co do nich nalezy i drudzy |
W Orange sport info, redaktor Krzysztof Mrówka z Interia.pl mówi że podobno na transfery chcemy wydać 6 milionów euro (mi by wystarczyło nawet tyle w złotych), a do ataku ma przyjść Holender w wieku 31 lat, i jest to zawodnik o takim nazwisku, że po tym transferze polska liga nie będzie już tym czym była do tej pory. Ma to być jakaś wielka gwiazda jak na polskie warunki.
|
Cytat:
No jakos nie widze wielkiej roznicy... |
Ciekawe skąd ludzie z OI wiedzą o kogo chodzi, skoro zapewne stan to trzyma mocno w tajemnicy.
|
No właśnie nazwiska nie znają, wiedzą tylko że ma 31 lat , jest Holendrem i ma nazwisko rozpoznawalne w europie.
|
Cytat:
Teraz te 6 mln rozłóż co najmniej na 4 okienka transferowe. U nas rzadko, który klub wydaje w jednym na zawodników 2 mln euro, a co dopiero mowa o 6. Tu nie chodzi o ilość wydanej kasy, ale trzeba to robić z głową. Czas pokaże ile faktycznie wydamy na transfery. |
Cytat:
|
Z drugiej strony obliczyli też, że przez ostatnie kilkanascie miesiecy na transferach Z klubu Wisła zarobiła 9 mln euro. Patrząc na to, ta szóstka nie wyglada juz tak bardzo kosmicznie.
|
Dziś jest cały dzień z Wisłą Kraków na Orange sport info.
Goścmi w studiu umieszczonym na krakowskim rynku był już Dziennikarz z Interia.pl - Krzysztof Mrówka Jakiś polityk z senatu kibic Wisły, Marek Kusto- były zaodnik Przed chwilą był Stan Valkx Valkx pytany o Ilieva, Wasilewskiego, Baszczyńskiego - odpowiedział że rozmawiają z wieloma zawodnikami, piorytetem są polacy. Ale sprawy wyglądają tak że ostatnie pół roku to były rozmowy z potencjalnymi kandydatami, na każą pozycję mieli 2-3 zawodników,on jeżdził po wielu krajach. Wszystko jest na ostatniej prostej, kończą negocjacje i teraz będą podpisywać umowy. Stan mówi że potrzebne są 3 wzmocnienia już na teraz żeby drużyna mogła grać jeszcze lepiej i kolejne 3 transfery żeby można było pogodzić wszystkie rozgrywki. |
Cytat:
PS: Z tymi 6 mln na transfery to ostro przegięli :) Chyba, że chodzi o 6mln złotych. |
Danny Koevermans ma 33 lata.
A skąd znają narodowość i wiek? Myślisz, że ktoś znał wszystkie dane i nagle naszła go ochota podać tylko wiek i narodowość? |
Cytat:
Co prawda Staszka już nie ma, ale jak ktoś chce posłuchać pogadanki o Wiśle to pasuje :) Tych trzech pewnych to Iliev, Baszczyński i..? |
Ja mogę całą Niedziele dziś siedzieć i słuchać o Wiśle. Uwielbiam tego typu programy, Teraz wypowiadają się Musiał i Kmiecik.
Wspominanie przeszłości, analiza dzisiejszego stanu, rozmowy o przyszłości klubu. Dla kibica coś pięknego. |
Najwazniejsze, ze cos jest na rzeczy a jeszcze jak zostaniemy mile zaskoczeni jakimis ciekawymi transferami to tylko wisienka na torcie.
|
Cytat:
Edit: Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=12557 Edit: @Brzytwa128, LOL coś mnie zaćmiło z tym wiekiem :D. |
roznik 1978, mamy teraz 2011. To jest 32 lata (rocznikowo 33).
|
Co do gwiazdy.
Już od 2 okienek transferowych staramy się kogoś takiego pozyskać. Może być tak że facet siedzi gdzieś na ławce w Anglii, Niemczech, Włoszech , Hiszpanii. On do nas chętnie przyjdzie się odbudować na wypożyczenie, większość gaży będzie mu płacić tymczasowy klub. My sprawdzamy lige holenderską, a może być tak że facet z niezłym nazwiskiem, znany Holender siedzi na łace we Włoszech lub Hiszpanii. |
Melikson przyciąga kibiców i to był w 100 % trafny transfer.
6 mln Euro na okienko transferowe , to chyba plan na najbliższe 3 lata. |
Cytat:
Według mnie conajmniej 4 wzmocnienia do podstawowego składu : lewy , środkowy i prawy obrońca, oraz podobny do Genkova umiejętnościami albo lepszy napastnik no i przydał by się jakiś konkretny rozgrywający. |
Cytat:
PS. Kwota, którą napisałem jest może zawyżona, ale ciężko jest oszacować ile bedą kosztować prowizje dla zawodnika i menadżera. Zakładam, że Wisła wydała w okienku zimowym na transfery niewiele mniej niż 2 miliony euro - bo za Meliksona 700 tysięcy, za Genkova 500 tysięcy, ale nie wierzę, że prowizji nie dostali menadżerowie Jaliensa i Pareiki plus sami zawodnicy |
Cytat:
|
Oglądałem teraz w Orange Sport info był program poświęcony Wiśle, był prezes Basałaj. Jak redaktor wspomniał o Wasilewskim to prezes się tak szeroko uśmiechnął, jak by było coś na rzeczy.
|
http://www.partizan.rs/11196-ivica-i...A1ta-partizan/
Oficjalna strona Partizana. Z tego co rozumiem Iliev potwierdza, że odchodzi, ale dodaje, że to gdzie odejdzie wyjaśni się za kilka dni. Nie powiem - to może być konkretny transfer. Lekko się napaliłem. :piwko: |
Krissu, to jest tak zwany MediaBox, czyli miejsce, gdzie wpisywane są wszystkie doniesienia z prasy i innych mediów...
|
Cytat:
Ale poniżej zdjęcia jest wypowiedź samego piłkarza, którą zacytowałem. |
Fajne jest w tym wszystkim to ,że jak Stan mówi ,że zaplanował 6 transferów do klubu to rzeczywiście istnieje duże prawdopodobieństwo ,że tak będzie. Sam jestem bardzo ciekaw kogo Wisła sprowadzi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl