Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

skeba 28.05.2011 06:50

Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy :)
Jak tak patrzę na ten skrót to widzę, że ładnie cisnął bodajże Subotica, a pionkiem to on nie jest.
Ale już wielu zawodników z youtuba było gwiazdamia, a później przyszło rozczarowanie. Stan jednak ma pojęcie o piłce i moze to być ciekawy transfer, z pewnością na ligę

Ten zawodnik gra na lewym skrzydle zazwyczaj, a tam nie mamy konkurencji.

Cytat:

Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki:)
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.

mitmichael 28.05.2011 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101569)
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.

Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101572)
Po 2

No w sumie Tu masz racje, ja cały czas porownywalem ich jako dwoch srodkowych napastnikow. Po drugie nie patrzylem ile spotkan rozegrywał a rozegrywał ich bardzo duzo a ze był skrzydlowym to rzeczywiscie mial trudniej niz Zurawski w zdobywaniu goli. Poza tym najwazniejsze jest jednak doswiadczenie, ktore na pewno posiada.

skeba 28.05.2011 07:26

Cytat:

Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.
Po 1 - porównywałem Serba do 35 letniego Żurawskiego, a nie do Żurawskiego, który miał 29 i był w szczytowej formie.
Po 2 - mieszasz pozycje, Iliev jest skrzydłowym, a Żurawskim napastnikiem - co daje przewagę temu drugiemu, który musi mieć więcej sytuacji. Skrzydłowy przeważnie musi sobie sam zapracować na akcje - napastnik czeka na podanie.

Ile bramek miał Melikson ? też niewiele

Karherop 28.05.2011 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1101568)
Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki:)

Ja bardziej zapamiętałem Cleo z Partizana....

wszyscy teraz rzucają przykład Żurawskiego , jako gracza po 30 który sie nie spełnił w Wiśle , a ja chciałbym przypomnieć przykłady Clebera , Pareiki , Penksy czy Kosowskiego którzy się u nas sprawdzili pomimo nie najniższej metryki .

Uważam że w zależności od fizjologiii zawodnik osiąga apogeum swoich możliwości w wieku 27-31 lat . Patrząc na graczy z serie A można grać na międzynarodowym poziomie nawet w wieku 36 lat . Wszystko to kwestia indywidualna , ale jeśli Ivica Iliev w bieżącym sezonie lideruje klasyfikacji strzelców to z jego formą nie może być źle .
Ufam Valcxowi .

Oldpara 28.05.2011 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101569)
Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy :)

Autorem newsa jest maciejko, który z tego co się orientuje, jest kibicem Wisły, a jako źródło podaje "serbskie media" więc dam sobie głowę uciąć, że tym razem najpierw zobaczył linka na naszym forum, a dopiero potem pojawiło się na 90minut :)

Ale nie mówie nie - gość z kartą w ręku, obyty na zachodzie i w LM, z ligii w której mniej się płaci - to pasuje do planów i możliwości Wisły.

rozan 28.05.2011 07:48

Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).

Karherop 28.05.2011 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan (Post 1101578)
Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).

graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .

rozan 28.05.2011 07:55

Jeśli mają to być gracze pokroju Ilieva to ja nie mam nic przeciwko! Ciekaw jestem ile jest w tych wczesnych doniesieniach prawdy.

mitmichael 28.05.2011 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1101579)
graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .

I wcale nie musza to byc pilkarze po 30stce - trzeba tylko wiedziec komu konczy sie kontrakt i gdzie szukac.

rozan 28.05.2011 07:59

A wracając do Iliewa to w tym roku miał sezon Zieńczuka!!! co kopnął to bramka :-)

emj10 28.05.2011 08:00

Iliev to bardzo ciekawy grajek. Pamiętam go jeszcze z Niemiec gdzie grał dobry sezon i był podstawowym graczem swojego zespołu. Grał wtedy jako lewy pomocnik, ale w Partizanie po odejściu Cleo został podstawowym napastnikiem. Szybki, niezły technicznie, ale przede wszystkim zadziora, co może być bardzo przydatne Wiśle w II i III rundzie el. LM. Co do ilości bramek to nie można brać tego do końca na poważnie, bo taki Partizan ma ogromną przewagę nad resztą ligi i wbił w 29 spotkaniach aż 73 bramki. Dla porównania Wisła wbiła też w 29 meczach tylko 44 bramki. To pokazuje różnicę i łatwość z jaką mógł zdobywać tam bramki.

tofik 28.05.2011 08:35

Jak ten facet nadal potrafi to, co na filmiku, to z Meliksonem by zniszczyli system. Poza tym byłby pierwszym w składzie z dobra wrzutką. Genkow by na tym skorzystał, bo Genkow to jest przede wszystkim "główkarz" :)

AYALA 28.05.2011 08:50

napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22

Reser 28.05.2011 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1101596)
napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22

Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.

stalsanok1946 28.05.2011 08:57

W tym roku będzie miał 32 lata. Jakoś nie jestem przekonany co do niego. Jak oglądałem filmik to przypomina mi Dragana Paljicia, tylko, że troszeczkę wolniejszy i bardziej zwrotny. Brak dryblingu, ale za to dobre dośrodkowanie. Obym się mylił i ten zawodnik okazał się dobrym wzmocnieniem.

88seba88 28.05.2011 08:57

Ten Iliev ti drugim Meliksonem nie jest i dużo mu do niego brakuje więc się nie zachwycajmy , dryblingu też jakiegoś specjalnego nie ma.

AYALA 28.05.2011 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1101597)
Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.

ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc,wydolnosc,dynamika a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....

Karherop 28.05.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1101611)
ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....

na młodszego nas nie stać , a na dorobku nie da nam tyle ile doświadczony serbski pomocnik . Kontrakt na rok z opcją przedłużenia o kolejny i wszyscy będą zadowoleni .

Przeciez wiadomo że nie będzie to nasze jedyne wzmocnienie ofensywy . Na pewno przyjdzie do nas jeszcze jeden ofensywny zawodnik , nie wierzę że po tym jak odchodzi od nas 4 ofensywnych zawodników wzmocni nas jeden Iliev .

Brzytwa128 28.05.2011 09:12

Alternatywa dla Kirma by się przydała. Choćby dla same rywalizacji, kartek/kontuzji, słabej formy albo nawet jakiejś oferty dla Andraża.

riv 28.05.2011 09:12

Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.

River 28.05.2011 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1101615)
Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy.

Nie na kazdym zawodniku musimy koniecznie zarobic. Na Pareice, Jaliensie czy Sobolewskim nic nie zarobimy. A raczej nikt nie mowi o ich sprzedazy:>
Ewentualne sciagniecie Ilieva pod wzgledem ekonomicznym na pewno bedzie oplacalne w tym sensie, ze nic za niego nie zaplacimy a jedynie bedzie trzeba kontrakt oplacac. Odchodza Zurawski, Nordin i Branco wiec sporo kasy sie "zwolni". W zwiazku z tym jesli cvhodzi o kwestie finansowe to na tym nie stracimy.
Pytanie co Iliev da druzynie? Moze byc b. dobrym ruchem i okazac sie wzmocnieniem. Moze tez byc niewypalem choc bardziej sklaniam sie ku temu, ze jednak dalby cos Wisle. Zawodnik doswiadczony, wszechstronny, ograny na europejskich boiskach, nieustepliwy, potrafiacy wrzucic "na nos", potrafi tez strzelac bramki. Do tego za free. Praktycznie nic nie tracimy. Kontrakt 1+1 bylby optymalny.Na pewno podnioslby poziom rywalizacji na skrzydlach co na chwile obecna jest bardzo wskazane.

szlaQ 28.05.2011 09:26

http://www.partizan.rs/11196-ivica-i...A1ta-partizan/ oficjalna Partizana

lord damien 28.05.2011 09:31

Jeśli nie stracił szybkości, to może być ciekawym ruchem, tak samo jak Kosowski.

jova 28.05.2011 09:34

Czytając posty poniektórych mam wrażenie, że spodziewali się Robinho.
Najlepszy strzelec mistrza ligi silniejszej i bogatszej od naszej. Facet z doświadczeniem w LM, Niemczech i Włoszech, który właśnie rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze, ma przyjść do Wisły za darmo. Czego więcej można chcieć? Jak można go porównać z Żurawskim, który przed przyjściem do Wisły był rezerwowym na Cyprze?
Nosz do cholery, ogarnijcie się.

rafalek 28.05.2011 09:35

Z tego co się wydaje, facet ma świetną szybkość, dobry drybling i kapitalne dośrodkowanie. Potrafi też się zachować w sytuacjach strzeleckich...Co by nie mówić, ciekawy zakup..jeśli oczywiście dojdzie on do skutku.

Św. Mikołaj 28.05.2011 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1101628)
Czytając posty poniektórych mam wrażenie, że spodziewali się Robinho.
Najlepszy strzelec mistrza ligi silniejszej i bogatszej od naszej. Facet z doświadczeniem w LM, Niemczech i Włoszech, który właśnie rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze, ma przyjść do Wisły za darmo. Czego więcej można chcieć? Jak można go porównać z Żurawskim, który przed przyjściem do Wisły był rezerwowym na Cyprze?
Nosz do cholery, ogarnijcie się.

Serbska liga nie jest silniejsza od naszej ;)
U nich tylko Crvena i Partizan leją wszystkich i w derbach rozstrzygają tytuł mistrzowski ;)

damian4892 28.05.2011 09:47

Trzeba przyznać, że jak na skrzydłowego strzela dosyć sporo bramek. No no, transfer bardzo ciekawy i jeszcze darmowy:d

bonawentura 28.05.2011 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1101615)
Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.

Jeśli mamy awansować do Ligi Mistrzów i ściągnąć nawet samych grajków po trzydziestce, to jak my na nim nie zarobimy? Właśnie gdybyśmy awansowali do LM to zwróci się on nam kilkakrotnie.

Karherop 28.05.2011 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1101633)
Serbska liga nie jest silniejsza od naszej ;)

jeśli wykładnikiem siły ligi sa występy w pucharach jej przedstawicieli to przypomnij mi ile razy polski klub wystepował w LM w ostatnich latach , a ile klub z Serbii ( i Czarnogóry) ?

Ravers 28.05.2011 09:54

Hmm...Na tych urywkach z Cottbus nieźle popylał,ale był młodszy.Teraz trzydziestka na karku...Powiem tak:

Gdyby rok - półtora roku temu taki zawodnik miał do nas przyjść powiedziałbym to, co teraz reszta forum: stary,jeden sezon dobry w całej karierze,szybkość stracił parę lat temu,na youtube gwiazdę można zrobić nawet z Łobodzińskiego.Ale nie wierzę żeby Stan Valckx chciał zakontraktować zawodnika,którego nie widział w co najmniej kilkunastu meczach.Dlatego jeśli do nas dołączy powinien być wzmocnieniem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl