Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

AS82 22.08.2011 19:13

Jak Melikson nie zagra z powodu kontuzji to lezymy i robimy pod siebie ,zreszta caly sezon to bedzie troska o zdrowie Meliksona ,bo ten pilkarz to 60% ofensywy Wisły

Dzimi 22.08.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1151909)
http://www.weszlo.com/news/7628-Kowa...est_piekielnie

Raport meteorologiczny Wojciecha Kowalczyka.

Tylko nie mówcie, że on będzie jutro znowu komentował mecz w Polsacie? Już chyba lepiej jakby wzięli do tego Kononowicza...

Zlatan93 22.08.2011 19:20

Miejmy nadzieję, że zasłona dymna dotycząca Meliksona się powiedzie i Cypryjczycy nie poddadzą Izrealczyka aż takiej analizie :)

Szkoda, że na potrzeby niedyspozycji Meliksona nie wymyślono jaki to uraz bo wtedy brzmiałoby to troszkę wiarygodniej.
Spokojnie. :)

_ukoL 22.08.2011 19:25

Zasłona dymna i tyle. :-)

staszek001 22.08.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 1152020)
Miejmy nadzieję, że zasłona dymna dotycząca Meliksona się powiedzie i Cypryjczycy nie poddadzą Izrealczyka aż takiej analizie :)

Szkoda, że na potrzeby niedyspozycji Meliksona nie wymyślono jaki to uraz bo wtedy brzmiałoby to troszkę wiarygodniej.
Spokojnie. :)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_9087.jpg

WislaOnly 22.08.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1151982)
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?

Ja mogę. Jeśli Maaskantowi chodzi o to żeby dać się wyszumieć APOEL-owi w pierwszej połowie, ustawić drużynę mocno defensywnie. Przy utrzymanym korzystnym wyniku w pierwszej połowie Maor będzie jak znalazł na pomęczonych, szukających dobrego wyniku Cypryjczyków. W pierwszym meczu Maor sobie nie poszalał, więc jeśli wejdzie na świeżości to może dać wycisk piłkarzom APOELu A spokojnie jego zadania może przejąć Garguła lub Nunez który też potrafi posłać piłkę, rozegrać etc.
A jeśli to rzeczywiście kontuzja to ja powiem tyle: http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg i mamy przesrane.

Karherop 22.08.2011 19:26

Dzisiaj cały dzień gadalismy o pogodzien , a następne 24 h będziemy rozmawiać o tym czy zagra Melikson .

Szczerze powiedziawszy jeśli miałbym wybrać zawodników którzy jutro będą dla nas kluczowi to będą to w pierwszej kolejności : Pareiko , Chavez , Jaliens , Sobolewski . To gra defensywna będzie jutro kluczem do awansu . To musi być skała nie do przejścia . To ci 4 gracze w największej mierze decyzją o naszej dobrej grze defensywnej .

Tak sobie też pomyślałem , że Maaskant bardzo by chciał zagrać na ... 3 defensywnych pomocników . Kusi go wystawienie Sobolewskiego , Wilka i Nuneza od początku . Tylko trzeba by w takim przypadku wyłączyc jedno z ogniw ofensywy . Jeśli Melikson będzie kontuzjowany to Maaskant wniesie w życie powyższą taktyke .

Nie zdziwi mnie jutro , jeśli Melikson nie wyjdzie od początku , a wejdzie za 'oddychającego rękawami' Ilieva w 55-60 minucie . Takiego wariantu jeszcze nie testowaliśmy , ale moim zdaniem nie będzie to złe rozwiązanie . Dynamika i szybkosc Meliksona na tle zmęczonych rywali będzie jeszcze bardziej widoczna jak zawsze.

TommyTSW 22.08.2011 19:27

prawdziwym problemem to nie byłby brak Meliksona tylko Chaveza

Teqcontroller 22.08.2011 19:30

bez Meliksona kontrataki nie będą istnieć wyjdzie na to ze nawet ze swojej połowy nie wyjdziemy....

Donki 22.08.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1152029)
Dzisiaj cały dzień gadalismy o pogodzien , a następne 24 h będziemy rozmawiać o tym czy zagra Melikson .

Szczerze powiedziawszy jeśli miałbym wybrać zawodników którzy jutro będą dla nas kluczowi to będą to w pierwszej kolejności : Pareiko , Chavez , Jaliens , Sobolewski . To gra defensywna będzie jutro kluczem do awansu . To musi być skała nie do przejścia . To ci 4 gracze w największej mierze decyzją o naszej dobrej grze defensywnej .

Tak sobie też pomyślałem , że Maaskant bardzo by chciał zagrać na ... 3 defensywnych pomocników . Kusi go wystawienie Sobolewskiego , Wilka i Nuneza od początku . Tylko trzeba by w takim przypadku wyłączyc jedno z ogniw ofensywy . Jeśli Melikson będzie kontuzjowany to Maaskant wniesie w życie powyższą taktyke .

Nie zdziwi mnie jutro , jeśli Melikson nie wyjdzie od początku , a wejdzie za 'oddychającego rękawami' Ilieva w 55-60 minucie . Takiego wariantu jeszcze nie testowaliśmy , ale moim zdaniem nie będzie to złe rozwiązanie . Dynamika i szybkosc Meliksona na tle zmęczonych rywali będzie jeszcze bardziej widoczna jak zawsze.

Można też zagrac 3 defensywnymi a Meliksona wystawiac w ataku... :-p

WislaOnly 22.08.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1152041)
Można też zagrac 3 defensywnymi a Meliksona wystawiac w ataku... :-p

Razem z Chavezem jako nowym Drogbą!!!:lol:

Zlatan93 22.08.2011 19:35

staszek001, no jakoś musieli tę informację "uwiarygodnić". Nikt normalny, a na pewno nie Wisła w tej chwili przed najważniejszym meczem ostatnich kilkunastu lat, z profesjonalnym, wypowiadającym się tylko dyplomatycznie trenerze nie zdradzi na aż 24 godziny przed meczem, że być może zagra bez Meliksona.
Takie informacje mogą się pojawić na chwilę przed meczem, bo nawet jeśli Wisła miałaby zagrać bez Meliksona, to zawodnik, który go zastąpi również będzie niespodzianką, do której nie przygotują się Cypryjczycy.
Ściema na bank. :)

Dean 22.08.2011 19:36

Panowie, myślę, że to typowa zagrywka przed ważnym meczem, ale oby nie było na odwrót.

yogul 22.08.2011 19:36

taktyka na 3 defensywnych była by bardzo ciekawa, z Maorem na lewej pomocy zamiast Iliewa.
Izraelczyk jak dotychczas nie pokazywał braków w wytrzymałości i czy to jest 10 czy 85 min potrafi robić świetne rajdy. Natomiast Iliew nie wytrzymuje trudów całego mecz, dlatego taktyka wpuszczenia Meliksona na podmęczonego rywala wydaje się kiepska.

Niewątpliwie większość meczu bedziemy się bronili i grali z kontry, w takim wariancie mamy ścianę defensywną z 3 pomocników w środku + wracający się Genkow.
Atak pozycyjny gospodarzy którzy wysoko muszą wyjść obroną wiadomo, a my z przodu wtedy mamy Maora i Małeckiego, dwóch najszybszych na boisku zawodników którzy tylko czekają na kontrę.

moim zdaniem jutro zabójcze może być dla nas bieganie za piłką gdy Cypryjczycy będą sobie ją klepać.
dlatego pewnie staniemy za podwójną gardą i będziemy czekać

wiadomo, luźne dywagacje spowodowane że czasami juz nie da się o niczym innym myśleć poza jutrzejszym meczem.

Mistel 22.08.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1151977)
Najważniejsza będzie KONCENTRACJA, SZYBKOŚĆ, AGRESJA i ASEKURACJA.

Jeśli przestawimy kolejność: KONCENTRACJA, AGRESJA, SZYBKOŚĆ i ASEKURACJAto wychodzi:

Najważniejsza będzie KASA :P

nesta 22.08.2011 19:37

To powodzenia jak chcecie juz grac tak defensywnie, ze nawet bez Meliksona. Owszem, defensywnie, z kontry, ale nie calkowicie pomijajac atak! A to sugeruja ustawienia bez Maora. Naprawde myslicie, ze defensywa Wisly jest w stanie przez 90 min grac na 0 ? Kluczem do awansu bedzie strzelenie bramki, moze dwoch, i Melikson, Iliev, Malecki sa tak samo wazni w tym meczu jak np. Chavez, bo to ze cos wpadnie dla Apoelu to dla mnie raczej jest pewne. I sprawa jest prosta - uda sie cos strzelic, awansujemy.

Donki 22.08.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1152045)
Razem z Chavezem jako nowym Drogbą!!!:lol:

Widzisz ciebie to smieszy, ale ja uważam, że w tym spotkaniu bardzo przydał by sie z przodu ktos bardzo szybki a taki własnie jest Melikson ;)

rychu 22.08.2011 19:40

Pisałem o urazie Meliksona już dzisiaj. Koło 13 był wywiad Orange sport info z Jarosławem Krzoską, w którym mówił że dzień wcześniej wszyscy piłkarze trenowali oprócz Meliksona. Także moim zdaniem to nie jest ściema.

Reserve 22.08.2011 19:40

Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku.

mitmichael 22.08.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1152039)
bez Meliksona kontrataki nie będą istnieć wyjdzie na to ze nawet ze swojej połowy nie wyjdziemy....

Kontratak, ktory poszedl zostal przeprowadzony przez Nuneza wiec ma kto Maora zastapic w takich akcja ale jego brak na pewno byłby widoczny. Mam nadzieje, ze mimo tej wiadomosci jednak bedzie mogl zagrac. Ma caly dzien jutrzejszy na przygotowanie sie do meczu.

baro1995 22.08.2011 19:43

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...dopodobne.html
ten artykuł wywody kowala,żewłaka,kosowskiego i całej dziennikarskiej polski,na początku bagatelizowałem sprawę i traktowałem jaką wymówkę,w razie co będzie,że pogadała była katastrofalna,wilgotność nie do zniesienia i dlatego przegraliśmy,ale teraz na prawdę zaczynam się obawiać,że warunki tam mogą być na prawdę nie wesołe.I ta pewność cypryjczyków ,,nie widzą innego wyniku niż 3-0,4-0,szykują się na pomeczową fetę'' Obyśmy sprawili im jutro przykrą niespodziankę.

WislaOnly 22.08.2011 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1152056)
Widzisz ciebie to smieszy, ale ja uważam, że w tym spotkaniu bardzo przydał by sie z przodu ktos bardzo szybki a taki własnie jest Melikson ;)

Nie no rozumie, możesz mieć swoje zdanie. Spoko, nie jestem typem kogoś kto jedzie z ludźmi jak ze śmieciami, tylko że odebrałem to jako ironię. Ale skoro tak myślisz, to ja Ci powiem, że szkoda jego walorów na stanie i czekanie w przodzie. Mamy tam Genkova albo Dudu. Obaj są dość szybkimi piłkarzami, do tego silniejszymi niż Maor. Ja wolałbym go na skrzydło, lub klasycznie w środku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1152060)
Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku.

To możesz w ogóle nie trzeźwieć, bo mecz jest jutro nie w środę!!! Chociaż jak chcesz, dobry sposób na przedmeczowy stres.... :D

SWEET_83 22.08.2011 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek001 (Post 1152026)

ehhh kuzwa mać dlaczego Maor? I to jutro najważniejszy mecz w historii klubu. Oby zagrał :-/

Już poprawiłem. Zdenerwowałem się i stąd ten mój błąd

sportnh 22.08.2011 19:45

Moar? to jakis nowy pilkarz u nas jest?

PlacekTSW 22.08.2011 19:47

Cytat:

Na trening wyszedł również Maor Melikson, którego jutrzejszy występ stoi pod znakiem zapytania, ale zszedł po kwadransie.
No kur***, akurat teraz, świetnie. ;/

Reserve 22.08.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1152068)
Moar? to jakis nowy pilkarz u nas jest?

Kuurwa chłopie o literówke sie czepiasz? Ogarnij, a nie spamuj

Co do tematu, tak samo jak Melikson moze byc sciema tak samo tych 2 grajków z APOEL-u tez.

Ciastek1 22.08.2011 19:49

24 h do meczu .Oj będą jutro nerwy .Radzę przygotować defibrylatory .

Taktyka z 3 defensywnymi z których jeden (Nunez ) ma inklinacje do gry ofensywnej może przynieś niezły skutek ale pod warunkiem , że Maor nie zagra na boku bo wówczas odkryta zostanie nasza lewa strona niczym w meczu z Litexem .Nie zdziwiłby się gdyby Maor w takim ustawieniu zagrał na szpicy zamias Genkova .Co prawda wówczas nasze wrzutki z akcji w pole karne nie będą miały sensu ale podejrzewam , że w takim zestawieniu personalnym będziemy się pchać środkiem .

sportnh 22.08.2011 19:50

ciekawe jak jutro bedziemy wykonywac rzuty rozne

:lol::lol::lol:

wonski_eNHa 22.08.2011 19:55

za dzień o tej porze...
Kurcze, ale stras będzie, pierwszy mecz cały czas na wielkim stresie, aż strach myśleć co będzie jutro.
Nie pijcie jutro kawy, tak dla bezpieczeństwa...

Ofensywnie 10 min? Brak Maora... coś ten nasz trenejro ściemnia. Mam nadzieję, że jakbyśmy nie zagrali to zagramy konsekwentnie do końca meczu i po ostatnim meczu zapamiętamy sędziego z Węgier, jako tego dobrego. Cypr będzie nam się kojarzył z samymi dobrymi rezultatami....

Antystenes 22.08.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1152071)
No kur***, akurat teraz, świetnie. ;/

Ja to widzę inaczej. Jeśli MAor nie zagra i Wisła wygra to wytrącamy z ręki nienawistnikom argument, że Wisła bez Meliksona nie istnieje, że on robi jej całą grę, ble,ble,ble..

..tylko trzeba wygrać:-p

------------ Pareiko-------------
Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz
------Sobol-Nunez-Wilk-------
---------- Mały-Iliev-----------
------------Genkov-------------

Piotrek23 22.08.2011 19:56

To zwykła zmyłka spokojnie ;)

Ciastek1 22.08.2011 19:58

Zdaje się , że jeszcze żaden rodzimy zespół nie przegrał z "wyspiarzami " z Cypru .Tego się trzymajmy i oby jutro podtrzymać tą passę .

Będzie cholernie ciężko funkcjonować w dniu jutrzejszym .Podejrzewam , że każdy Wiślak jutro będzie co minutę spoglądał na zegar w oczekiwaniu na początek meczu .

PANDEM0NIUM 22.08.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1152073)
.Nie zdziwiłby się gdyby Maor w takim ustawieniu zagrał na szpicy zamias Genkova .Co prawda wówczas nasze wrzutki z akcji w pole karne nie będą miały sensu ale podejrzewam , że w takim zestawieniu personalnym będziemy się pchać środkiem .

Maor na szpicy:rotfl: o kur... to może od razu postawmy tam Chaveza z Bunozą...
ogarnijcie sie

1q2 22.08.2011 19:58

Jeśli to prawda o tej kontuzji(krwiak) to jestem ciekaw który geniusz go skosił bo samemu to ciężko sobie coś takiego zrobić(choć nie jest to niemożliwe;)

Teqcontroller 22.08.2011 19:59

1-4-5-1 i jedziemy :D

Trzeba szukac drugiego Meliksona i tyle , bo Garguła to jak mucha w szambie sie rusza.

Marcelo97 22.08.2011 19:59

czuję, że to jednak trójkąt Sobol Wilk Nunez zagra od pierwszej minuty. Zagęścić środek i przy przesuwaniu utrudnić Cypryjczykom grę bokami. Możemy poczuć się jak na mecze Realu z Barcą w LM.
PS: co do kontuzji Lameya nie martwiłbym się brakiem Holendra. Marco zagrał bardzo przyzwoicie i myślę, że jego warunki fizyczne możemy wykorzystać przy rożnych ( pod warunkiem by nie były klepane na krótko )

szprotson 22.08.2011 20:00

ciekawe czy to taki mądry zabieg, by przesunąć jakże medialny temat pogody na Cyprze w cień, czy moze jednak prawdą jest kontuzja Meliksona.

Imho coś na rzeczy musi byc z tej racji ze zszedł z treningu. Nie sadze by na jutrzejszy hardcore desygnowany był piłkarz który nie jest optymalnie przygotowany.
Szkoda.
Cóz, pozostaje wierzyć w innych.

Ciastek1 22.08.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1152091)
ciekawe czy to taki mądry zabieg, by przesunąć jakże medialny temat pogody na Cyprze w cień, czy moze jednak prawdą jest kontuzja Meliksona.

Imho coś na rzeczy musi byc z tej racji ze zszedł z treningu. Nie sadze by na jutrzejszy hardcore desygnowany był piłkarz który nie jest optymalnie przygotowany.
Szkoda.
Cóz, pozostaje wierzyć w innych.

Akurat na tym poziomie opuszczenie jednego treningu w dodatku lekkiego nie powoduje , że zawodnik zacznie grac gorzej .

Lacrima 22.08.2011 20:03

Ja jednak jestem skłonna zachować spokój, jeśli chodzi o zdrowie Meliksona.
Wygląda mi to na nic innego, tylko celowy zabieg 'usypiający' przeciwników zastosowany przez naszego trenera. Poza tym, weźcie pod uwagę, że tylko pierwsze 15 minut ostatniego treningu było otwarte. Po tym czasie Maor RZEKOMO opuścił boisko. ;)

TommyTSW 22.08.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1152085)
Jeśli to prawda o tej kontuzji(krwiak) to jestem ciekaw który geniusz go skosił bo samemu to ciężko sobie coś takiego zrobić(choć nie jest to niemożliwe;)

pewnie jakiś jego zmiennik :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl