![]() |
Art Media to lider branży marketingowej Polsce. Pokusił się o stworzenie rankingu wyceniającego medialność polskich klubów piłkarskich.Badania wykazały, że głównymi aspektami wpływającymi na badany obszar są: gra w europejskich pucharach, innowacyjność stadionu, medialność zawodników oraz liczba kibiców. Podane kwoty określają wartość wszystkich miejsc reklamowych dostępnych dla reklamodawców.
http://koxik.pl/news.php?readmore=6 |
Ach ten Górnik i medialni zawodnicy, czy też wartość Śląska o 1/3 mniejsza niż Zagłębia. Domyślam się że Zagłębie ma 1/3 kibiców(w znaczeniu osób identyfikujących się z tym klubem) w regionie więcej niż Śląsk. No i oczywiście wartość marketingu Ruchu równa się 45% wartości Wisły.
Już nie wspominam o Cracovii której prawa marketingowe według tego zestawienia są warte 1/3 Legii... Zaś Spot Five to typowi frajerzy 80 mln dają za 10 lat praw w Lechii. Ci to trwonią majątek, a mogli to kupić za 30-35 mln... Równie bzdurnego zestawienia ciężko szukać. |
Co to znaczy "medialni zawodnicy"? Bo jeśli chodzi o obecność w mediach, to Wisła bije wszystkich jednym Patrykiem Małeckim.
Interesuje mnie to szczególnie w przypadku Górnika Zabrze i Korony Kielce. Rozumiem, że medialność Olka Kwieka i Nikoli Mijajlovica przyciąga tabuny reklamodawców i tysiące widzów... Chłopaki z tej agencji powinni jednak od czasu do czasu przychodzić do pracy na trzeźwo. |
A do tego jeszcze te słabe wyniki Lechii w porównaniu z Cracovią...
Kiedyś (chyba w tamtym roku) gdzieś było podobne zestawienie najbardziej medialnych klubów ale ze szczegółami. Takie coś to chyba każdy na tym forum mógłby napisać:) |
Myśle że niektórzy nie zrozumieli tego co czytają. Chodzi nie o wykaz najbardziej medialnych klubów a o jej wycene. W przypadku Cracovii 75% tej kwoty stanowi jej nowy stadion. I chęc reklamowania się na nim reklamodawców. Jeśli chodzi o Górnik to pamiętajcie ze aglomeracja śląska liczy kilka milinów ludzi a tam najbardziej medialne sa Ruch i Górnik. Medialni zawodnicy Korony to na pewno Edi i Niedzielan. Po za tym o wiecej pytajcie na artmedia.com.pl
|
Cytat:
Zaś firmy artmedia nie zamierzam o nic pytać bo z debilami nie dyskutuję, a zbłaźnili się tym raportem nieziemsko "Raport" jest tak durny że sam się sobie dziwię że go w jakikolwiek sposób omawiam. Tyle ode mnie, jeśli ktoś im za to zapłacił to jest skrajnym idiotą. |
90minut to nie jest najlepsze źródło informacji jeśli chodzi o ilość kibiców, bo oni PRAWIE ZAWSZE, źle podają.
|
Cytat:
|
http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/Raport_Ekstraklasy_2010/$FILE/EY_ekstraklasa_2010_final.pdf
Polecam przeczytać. Jest tam taka część jak medialność łącznie z liczbą publikacji i ilością odpowiedzi na zapytanie w przeglądarce internetowej. Zaś jak już mówiłem ten kto zapłacił za taki raport jest skrajnym idiotą. Więc nie obraź się ale kończę z Tobą dyskusję. Tylko jeszcze jedno jeśli przekładasz ilość firm w regionie na wysokość dochodów reklamodawców to na prawdę jesteś durniem. Nie obrażając nikogo Co zaś do Aglomeracji Śląskiej to zdecyduj się czy mówisz o niej czy o GOP bo to dwie różne sprawy. I miast korzystać z wikipedii radzę zajrzeć na stronkę GUS-u. |
Cytat:
ps co nie zmienia faktu że jeśli chodzi o puchary to od lat grają jak na polski zespół, bardzo dobrze. |
Aglomeracja Slaska (a dokladniej GOP) liczy 2.7 mln mieszkancow
Poza tym faktycznie jest duzo klubow, ale taki liczy sie tylko Ruch i Gornik. Gieksa tez juz znaczy coraz mniej i raczej nie zanosi sie na tendencje zwyzkowa. Co to za konkurencja w postaci Ruchu Radzionkow i Piasta Gliwice? W Giwicach tyle co Piasta jest Gornika, W Katowicach Ruchu tez jest sporo, nie duzo mniej niz Gieksy. W Radzionkowie rzadzi Polonia Bytom, ktora w wlasnym miescie ma dzielnice opanowane przez Ruch i Gornik. Tychy to tez juz raczej melodia przeszlosci. Miasta bez powazniejszych klubow w miescie swa opanowane przez GZ i RCH. Z calej aglomeracji to sila Ruchu i Gornika razem to jakies 80% |
Cytat:
|
Cytat:
Zeby nas traktować jak przeciętniaka musielibyśmy co najmniej kilka sezonów z rzędu być w środku tabeli. Jesteśmy za silną marką w tej lidze by jeden nieudany sezon, czy też dwa usprawiedliwiały stawianie nas w jednym rzedzie z przeciętniakami. Od 97 roku jestesmy w czubie, z wyjątkiem na jeden 8 miejsowy wyskok. Jakbys nie kombinował to przeciętni nie jesteśmy. To co przez lata było dla nas podłogą dla innych było sufitem. I w sumie w dalszym ciągu jest. Teraz mają zabawę,bo moga z nami pograć jak równy z równym. Ale to w tym seoznie tak jest. W zeszłym,bardzo słabym wg mnie sezonie już tak nie było. Obecna runda dla nas jest cieniutka, ale nie jeden klub chciałby mieć tak cieniutkie rundy. |
Mnie ciekawi czy Cracovia dziś zanotuje 11 porażkę w sezonie i 5 pod rząd. Całkiem możliwe, że chcą dobić do 6 jak to zostało przerwane meczem z Arką i Zagłębiem. Nie płakałbym jeśli na koniec sezonu mieliby 15-18 porażek.
|
http://www.weszlo.com/news/5848
Życze Legii tego zblazowanego lenia jak najbardziej :) |
Cytat:
|
A w Łodzi Cracovia wygrywa z Widzewem. Liczę, ze Kretek opieprzy w przerwie Widzewiaków i zmiotą pasiastych w II połowie ;)
|
Póki co Widzew remisuje z Cracovia 1:1 .
|
Widzew zremisował 2:2 z Cracovią.
|
No to pora na piwko, słone paluszki i czytanie forum Legii :D
|
Cracovia mimo wszystko dalej dolę ma garbatą, karnego nie wykorzystali.:)
|
Teleexpres klamie
Mackowi Orlosiowi kuponik dzis nie wszedl :) |
Teraz czekam na resztę kolejki i ciekaw jestem jak wyjdzie 11 tygodnia w Canal+. Może w końcu będzie więcej Wiślaków ;)
A co do Widzewa. Ciekawe, czy Kretek poleci. Bo coś się spieprzyło z tą drużyną, jak nawet pasiaki wywożą punkt a powinni 3. |
Jak można było dostać taki wpier..l w tym meczu to nie mam pojęcia. To już nawet w tym ostatnim meczu co było 3:0 mieli wszystko w d, nikt nie biegał, a dostali tylko 3. Dzisiaj wcale nie zagrali jakoś tragicznie a taki wstyd i blamaż. Manu to niech sie rozpędzi i biegnie w... Żeby strzelił gola to musi mieć chyba piłke na lini i nie być atakowanym przez przeciwnika. Najbardziej denerwujące jest to, że po falstarcie sezonu to już miałem wszystko w d, kolejne porażki po mnie spływały, teraz znowu rozbudzili nadzieje tylko po to żeby mnie kopnąc w ryj.
Sędziów to nie wiem skąd oni biorą bo tylu błedów co w tym meczu to nie ma nieraz przez kilka meczów. |
Cytat:
:> Przyczyna porażki jest oczywista - najważniejsi kibice Legii po naszych ostatnich żałosnych występach zlekceważyli Wisłę. Gdyby zawiesili Chaveza albo Brożka to mecz mógłby się potoczyć zupełnie inaczej, a tak - niespodzianka. No bo to jednak co innego: nie ukarać słabego gracza u "swoich", a zawiesić najlepszego u "tamtych". Jedyne co mnie martwi, to że pewnie odpowiednie osoby wyciągną wnioski na przyszłość. Napinka napinką, ale należał się wam taki właśnie blamaż. |
Widzew psia mać ... miało być zero punktów dla garbatych :/
Ale może jeden to też nie tragicznie ... |
Cytat:
Ulatowski robił dobrą robotę, Szatałow coś miesza:evil: |
Cytat:
Legii, Legii .... .... Komisja :> pisz wyraźnie:D |
Cytat:
Po 2 to spoko se masz z tą przyczyną porażki:lol: Ciekawe co ma nastawienie kibiców do występu piłkarzy |
Gratulację wygranej. :)
Ale tego karnego w odpowiednim momencie - gdy spiskowcy będą ryczeć, że karny z kapelusza przeciwko Wiślę - przypomnę :) P.S. I serdeczne dzięki za LTSK i parę razy legła - jedyne co powodowało dziś uśmiech. |
Cytat:
Cytat:
|
To na stronie Legii cieszono się, że sędziuje, kto sędziuje. :)
|
Wolfy chyba, że o tych "najważniejszych kibicach" to masz na myśli komisję ligi, i wasze płacze zawsze pokrzywdzonych przez świat.
|
Z cyklu złote myśli Macieja S. :)
Cytat:
|
Cytat:
dzis nie płaczemy 0-3 4-0 |
legion18
już się na własnym forum zgrywać nie można :p? przegraliście, takie życie... zluzuj:-p na poważne dyskusje będzie jeszcze czas:-) |
Cytat:
A to, że piłkarzom Legii wolno więcej i tacy boiskowi chami jak "Łokietek" przez lata pozostawali bezkarni - to po prostu fakt. Ja mam tak, że do dziś jak sobie pomyślę, że skończony burak Kucharski przespacerował się po leżącym Głowackim i s-syna nawet na jeden mecz nie zawiesili... Pamiętam to uzasadnienie - "bo przeprosił". Tak więc takie pokazywanie wała innym drużynom jak z Vrodjakiem i Komorowskim nie robi na mnie wrażenia. Po prostu stwierdzam fakt: nie zawiesili choć powinni - który to już raz? I .... Wam to dało:D :rotfl: |
Cytat:
To wszystko przez Wisłę! Zaintonowali po tym niewykorzystanym karnym to co mają w zwyczaju te prymitywy?:P |
Cytat:
choć taki Manu to z bara lubi .......nąć:lol: |
Tak się złożyło że oglądałem właśnie mecz z dwoma sympatykami Wisły na parapetówie w W-wie i przed meczem dla jaj się zakładaliśmy o flachszkę. Oczywiście z kurtuazji koledzy powiedzieli, że Legia Wygra 2:0, a drug 2:1. Ja odpaliłem, że 4:0 dla Was i wygrałem :D
Serio to takie lanie od czasu do czasu się przydaje. Mecz nie był wielki, ale Wisła wygrała zasłużenie serduchem i skutecznością, tak jak Legia z Amicą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl