![]() |
Z drużynami walczącymi o wszystko (potencjalnymi spadkowiczami)
Mecze Lecha: Lech Poznań - Ruch Chorzów Lech Poznań - Lechia Gdańsk Lech Poznań - Cracovia Mecze Legii: Legia Warszawa - Ruch Chorzów Mecze Wisły: Piast Gliwice - Wisła Kraków Lechia Gdańsk - Wisła Kraków + WISŁA - LEGIA Tylko Wisła gra z tymi drużynami na wyjeździe więc nie wiem skąd ten hurraoptymizm :) Wg mnie Legia da radę i będzie MP... Ale gdybać w tej chwili nie ma co. Pierwszy raz od paru lat końcówka będzie BARDZO emocjonująca... |
Witam,
Sytuacja w tabeli po meczu Amiki z Legią bardzo korzystna dla nas ... teoretycznie. Moim zdaniem trener i zawodnicy powinni mieć świadomość ,że ten tytuł MP jest jak najbardziej realny w tym roku. Równie dobrze jednak można to spier dolić. Te ostatnie pięć spotkań to nie będzie jakiś spacerek. Mam nadzieję ,że Brożek z Boguskim wspierani przez całą drużynę staną na wysokości zadania i będą zapewniali nam zwycięstwa w każdym kolejnym meczu. Obyśmy tylko nie wyłapali głupich remisów na własne życzenie z ŁKS-em czy Śląskiem. Musimy wygrać z Legią u siebie. Swoją drogą cała Polska padłaby chyba ze śmiechu z tych dziennikarzy ,którzy jakieś 10 miesięcy temu koronowali już na mistrza Amikę. PS. Całkiem fajne hasło na transparent "5 ZWYCIĘSTW DO KOŃCA"... coś w stylu "no pasaran" (czy jak to się to pisze...???) |
Z tym rzekomo najlepszym terminarzem dla nas to gruba przesada. Trzy mecze na wyjeździe i mega ciężki mecz z Legią. Żeby nie było tak, że już za tydzień zostaniemy pozbawieni wszelkich złudzeń, bo kto jak kto ale my uwielbiamy grać totalny piach na wyjazadzach. Niestety ale cały czas to Lech ma najlepszy układ, i jak będą grać dwie połowy takie jak drugie 45 min z Legią czy Łksem zamiast jednej to na luzie wygrają wszystko do końca.
|
hey ty amica a co zrobicie jak sraxa wam nieda 3 pktow??? Zerwiecie z nimi zgode? XDDDDDDDDDDDDDDDD
//edit amica holsie przez monitorem ten weekend pechowy dla waszej triady szparka i craxa z duma zmierzaja do 2 ligi a wy juz niedlugo zarzutki korupcyjne ;))) |
Jeszcze wszystko się może zdażyc różne rzeczy się dzieją zawodnicy i drużyny całe łapią zadyszkę i grają nie równo a sredniacy i spadkowicze walcza o zycie lub promocję do innego klubu , czekajmy sporo nas zdziwic może tym bardziej że czołówka gra nierówno .
|
Cytat:
+ Polonia W. - Lech (Polonia walcząca jeśli nie o mistrzostwo to o puchary) + Śląsk - Lech i Śląsk - Legia (Wrocławscy piłkarze grają o miejsce w kadrze silniejszego w przyszłym sezonie Śląska i szerokiej rzeszy kibiców) + niektóre zespoły takie jak np. ŁKS mogą się lada kolejka już utrzymać i wtedy automatycznie wkradnie się rozprężenie w ich szeregi + zespoły z dołu tabeli mimo, że walczą o utrzymanie i stąd może są bardziej zaangażowane to jednak są słabsze od tych z górnej jej połówki stąd taka a nie inna ich aktualna pozycja. |
Lech*jsta69 no comments... jesssuuu że tacy się rodzą jeszcze
felipe Legia i Lech zagrali pod Wisłę... ale mała tabela nie jest taka fajna dla was... Lech 4 6 6:3 Legia 3 5 3:2 Wisła 3 1 3:7 Każda drużyna z trójki będzie miała ciężko w walce o MP |
Cytat:
wszystkie kalkulacje i wskazywanie zwycięzcy biorą w łeb bo sporo gier przed nami wiec nie ma co wyrokowac . |
Cytat:
Dobrze, że córki nie mam, też by pewnie coś w tym czasie wywinęła :D |
Cytat:
Walka na całego to może być za mało jeśli brakuje umiejętności. Wolę grać na wyjeździe z zaangażowanym, lecz słabym Piastem (nic nie umniejszając temu zespołowi) niż z co prawda nie mającym już nic do osiągnięcia ale silnym w tym sezonie Śląskiem gdzie w dodatku trybuny są zwykle szczelnie wypełnione żywiołowo dopingującymi kibicami. Mecz w Gdańsku będzie dodatkowo meczem przyjaźni i publiczność nie będzie wrogo nastawiona w stosunku do Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
cale szczescie gra sie 30 meczy w lidze a nie tylko 4... i tu własnie wychodzi klasa mistrza... nie przekreslajac jeszcze Lecha bo oni tez moga byc jeszcze w ''najlepszej sytuacji'' w przypadku naszego-- tfu tfu remisu z Legia... jest to sezon jakiego dawno nie bylo. Dla Nas wystarczy ''tylko'' wygrac 5 meczy:-) |
Cytat:
|
wiadomo tylko, że wszystko może sie zdarzyć.. mu tu gadu gadu o Wisła- Legia a tu w piątek mamy ciężki mecz z Piastem i jak mamy myśleć o mistrzu,pucharach to należy ten mecz wygrać. może być gol w 94 minucie dla Wisły zwycięski, mogą to wymęczyć ale muszą być 3 pkt... Zerkam własnie na portale oraz "szybką piłke" (straszne pajace) i troche mnie dziwi bo już przebokują że Wisła ma najlepiej, że terminarz, że piłke dobra... - kurde 5 meczy a oni zachowują się jak w Grudniu gdy zakładali się o wszsytko że Lech będzie mistrzem..
|
Cytat:
Dla Lecha już niestety też to samo jeśli w meczu Wisła-Legia padnie remis Krissu wy utratę MP przełknęliście i zdobyliście MP rok później. Lech od dawna nie miał MP więc cały czas to jest w kategorii "nadzieja" a nie "rzecz oczywista". Jak w Hiszpanii - rządzą Real i Barca i tylko raz po raz ktoś pomiesza szyki.. |
Cytat:
Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt, że patrzysz na wszystko z dystansem. Nic więcej :) |
W meczu z Piastem u nas zagrożeni kartkami Małecki i Zieńczuk, a w Legii w meczu z ŁKS-em Chinyama i Rzeźniczak.
Biorąc pod uwagę napięty terminarz Legii, myślę że upatrywanie szans w tym, że może stracić punkty z ŁKS wcale nie jest szaleństwem. Dzisiaj w drugiej połowie kondycyjnie wyglądali fatalnie. W środe grają z Ruchem, a już w sobotę o 16 z ŁKS-em. |
Cytat:
Ja staram się patrzeć trzeźwo (na tym forum też zdarza się to niestety mniejszości) Lech w UEFA? Podobał mi się. Balonik nadmuchany przez media? Dla mnie masakra bo w Lechu się obudziły "gwiazdeczki". Zamiast grać swoje to czytają f*kt i gów.wyborczą. Macie szczęście że Wiślaków media nie głąskają bo by pewnie nie grali tak ładnie jak w ostatnich meczach. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jestem Polakiem więc mam obowiązki Polskie... :D |
Tabela spłaszczona niesamowicie. Szanse wszystkich 3 zespołów są raczej takie same. W tym sezonie liga jest nieprzewidywalna i chyba dopiero po ostatniej kolejce poznamy mistrza. Fajnym scenariuszem okazałby się tytuł dla Wisły i spadek tych z garbatą dolą. Jezu, chyba by .......ca dostali :-)
|
Grunt, że wreszcie wszystko zależy tylko od nas :D
Tabela jest całkowicie płaska, przewagę punktową Legii i Wisły niwelują bezpośrednie dwumecze Lecha z oboma drużynami. Kto gra wobec tego najlepiej? Spojrzenie na tabelę wiosenną mówi wszystko: :D 1. Wisła Kraków 8 18 5 3 0 13-5 4 0 0 10-3 1 3 0 3-2 2. GKS Bełchatów 8 16 5 1 2 12-6 2 1 1 7-4 3 0 1 5-2 3. Legia Warszawa 8 15 4 3 1 12-3 2 2 0 9-1 2 1 1 3-2 4. Lech Poznań 8 14 3 5 0 10-7 1 3 0 3-2 2 2 0 7-5 5. Jagiellonia Białystok 8 13 4 1 3 11-6 4 0 0 10-1 0 1 3 1-5 2 4 1 1 0 5-1 6. Piast Gliwice 8 13 4 1 3 6-5 2 1 2 4-4 2 0 1 2-1 2 4 1 1 0 2-1 7. Łódzki KS 8 13 4 1 3 12-12 2 0 2 7-6 2 1 1 5-6 2 0 0 0 2 0-5 8. Polonia Warszawa 8 12 3 3 2 9-8 1 2 1 3-4 2 1 1 6-4 9. Górnik Zabrze 8 10 2 4 2 8-8 1 2 0 5-3 1 2 2 3-5 1 1 0 1 0 1-1 10. Śląsk Wrocław 8 10 2 4 2 9-6 2 1 1 6-2 0 3 1 3-4 1 1 0 1 0 1-1 11. Odra Wodzisław Śląski 8 9 2 3 3 4-10 1 2 1 2-2 1 1 2 2-8 12. Polonia Bytom 8 8 2 2 4 4-11 1 2 1 3-5 1 0 3 1-6 2 6 2 0 0 2-0 13. Cracovia 8 8 2 2 4 9-15 2 2 0 5-2 0 0 4 4-13 2 3 1 0 1 3-2 14. Lechia Gdańsk 8 8 2 2 4 8-10 2 1 2 6-5 0 1 2 2-5 2 0 0 0 2 1-4 15. Ruch Chorzów 8 4 1 1 6 4-9 0 0 4 1-6 1 1 2 3-3 16. Arka Gdynia 8 2 0 2 6 3-13 0 0 3 0-3 0 2 3 3-10 |
Patrząc na tabele to po dwóch najbliższych kolekach powinny być bezpieczne Jagielonia i ŁKS. Lechia powinna mieć kilka punktów więcej. ale jeszcze bezpieczna nie będzie no chyba że wykażą formę ponad normę :). Miejmy nadzieję że te drużyny jak najdzybciej załatwią sobie byt na przyszły rok i w meczach z nami będą grały o pietruszkę. Najfajniej to jakby Lechia załtwiła sobie ligowy byt na 3 kolejki przed końcem :)
|
Panowie tylko nie remis, z remisu bedzie sie cieszył ten Pan ( Skorza) -mówił dzis rano Bozydar Ivanow.I masz Ci los! Trener Skorza równiez wykrakał ,kibicuje Legii w I połowie, w II połowie kibicuje Lechowi - głosił :)
Remis który cieszy, bardzo,wynik najbardziej korzystny( wbrew temu co pisała wiekszosc-zwyciestwo Legii,moze jeszcze po bramce Chiniego!?) Na dzis szanse poszczególnych zespołów mozna ocenic na 33%. Wisła,Legia czy Lech sa w stanie wygrac kazdy mecz jaki pozostał,ale moga je równiez przegrac czy zremisować.Zadecyduje forma dnia,psychika i jak sie dzis okazało - kondycja |
Ale się porobiło , normalnie szok - gdyby mi ktoś powiedział tak po 2 kolejkach tej rundy że tak to bedzie wyglądało to bym go wyśmiał chyba.
Rzeczywiście w zasadzie to jest 33/33/33. Z jednej strony teoretycznie najlepszy układ gier ma Legia - pomijając mecz z nami Z drugiej strony my też nie mamy źle i do tego gramy z Legią u siebie Z trzeciej niby Lech ma ten punkcik mniej ale to oni będą patrzeć jak dwójka konkurentów będzie się wyżynać w bezpośrednim meczu.Do tego mają lepszy bezpośredni bilans tak z nami jak i z Legią więc wirtualny punkcik jest u nich. Pytanie najważniejsze - co zrobi.....Śląsk - ma potencjał by urwać punkty całej trójce,ma dużą motywacje(potężny sponsor) i nie zdziwił bym się gdyby to właśnie mecze Śląska zadecydowały o mistrzu w tym roku i tu też mamy nieźle.Nie dość że gramy u siebie, to jest to ostatni mecz |
Niektórzy dziwne teorie wysuwają. Moim zdaniem:
Proponuję alternatywną tabelę, wg straconych punktów (wszystkim ucinając po 24 stracone punkty): Kod:
1. Legia 5 0Bilanse w bezpośrednich pojedynkach (+lepszy, -gorszy, =remisowy, ?do rozegrania): Kod:
zLegią zWisłą zLechemzPolonią zGKSem |
Ja nie piszę o meczach przyjaźni a o tym że lepiej grać z drużyną pewną ligowego bytu niż z walczącą o życie...
|
Cytat:
My mamy całkowicie inaczej, 3 słabsze zespoły na wyjeździe(dzisiejszy remis daje nam to, że najprawdopodobniej będziemy mogli sobie pozwolić na jeden remis) i Legie u siebie(musimy wygrać) a na koniec Śląsk. |
ja Wam mówię, że zdobędziemy majstra na 2 kolejki przed końcem! Legia teraz zremisuje, Lech też, Wisła wygra, później pojedziemy Legie, a Lech zremisuje i tabela wygląda tak:
Wisła 57 pkt Legia 52 pkt Lech 52 pkt kolejka 3 od końca, wygrywamy, Legia przegrywa (!!!), Lech remisuje. Wisła 60 pkt Lech 53 pkt Legia 52 pkt 7 punktów przewagi na 2 mecze do końca = mistrzostwo POLSKI !!! |
Cytat:
Tez mi takie cos do głowy przyszło :) Jak to pieknie brzmi wygrac wszystkie 5 meczów i Mistrz nasz :) W kazdym razie walka bedzie w tym sezonie pasjonujaca Amika która jakby chwycila zadyszle ,Legia ktora powoli z niej wychodzi no i My ,ktory jak to powiedzial red Błonski w Super Szybkiej Pillce "jestesmy głownym kandydatami do Mistrzostwa",zadko sie z nim zgadzam ale tu przyznaje 100% poparcia :) |
Szczerze to Cie chyba poniosła wyobraźnia, bo nie sądzę, nawet w 5%, żeby tak mogło być. Duże prawdopodobieństwo jest, że wszystko wyjaśni się dopiero w ostatniej kolejce, góra w przedostatniej kolejce. Ja mam tylko trochę obawę, że teraz jak już można powiedzieć, że jesteśmy na czele to możemy dostać zadyszki, bo myślę, że jak goniliśmy to każdy patrzył na wydarzenia z wiarą, a teraz raczej oczekiwanie jest takie, że mistrz powinien być, bo w końcu Amica ledwie dyszy, a Legia to padła, chociaż inaczej jest stosować pressing na kuchenkorzu, a inaczej na ŁKS'ach czy innych, nie oszukujmy się, ale słabeuszach. Legia ma ogromny potencjał, większy uważam od nas, ale oprócz czarnej mamby w napadzie, nie ma kto im tego wykańczać i to jest bolonczka i Legii i nasza również.
|
Cytat:
10 znaków |
Optymizm jest słuszny, wszytko jest w zasadzie zależne od naszych kopaczy. Smuda robi co umie najlepiej czyli, druga część sezonu w dupie. Tak więc wszytko się układa idealnie dla Nas. Co więcej nasi kopacze wykazują gigantyczne zaangażowanie. Więc tylko utrzymać nerwy na wodzy i kolejny majster jest nasz:)
|
Rzadko sie zdarza aby zespol wygral 5 meczy pod rzad w lidze,tymbardziej w takich okolicznosciach jak teraz,ale pozostaje nam wierzyc ,ze po slabszym srodku sezonu w wykonaniu Wisły ,teraz koncowke mamy dobra (od derbów gramy bardzo dobrze) i ze jesli jestesmy Mistrzami to stac nas na 15 pkt w 5 meczach :).
|
Walka o mistrza pasjonująca będzie do samego końca. Ale wszystko jest w naszych rękach kryzysik mamy już chyba za sobą ( pierwsze kolejki wiosny) z każdym meczem rozkręcamy się co raz bardziej co mnie bardzo cieszy, widać wolę walki, zaangażowanie i chęć zwycięstwa. Oby tak dalej w tej sytuacji nie musimy patrzeć na innych bo wszystko zależy teraz od nas 5 meczy= 15 punktów i wszystko jest jasne.
Wiele osób mówi, że Wisła jest na tym etapie najbardziej doświadczonym zespołem ze wszystkich walczących o mistrzostwo, trudno się nie zgodzi bo skład prawie taki sam jak w sezonie mistrzowskim. ( większość zdobywała tytuły już wcześniej) Lech to drużyna zbudowana z młodych zawodników którzy chyba nie do końca wiedzą jak zagrać w końcówce sezonu, aby trzymać nerwy na wodzy. Legia jak to Legia groźna będzie do samego końca. Nasz atut to doświadczenie i oby ono zaprocentowało w tych 5 spotkaniach. Jest dobrze nie zmarnujmy tego !! |
Cytat:
|
mam nadzieje że walka o tytuł bedzie przebiegała w sportowej rywalizacji a sędziowie nie beda kręcili lodów
Polska liga to nie jest premiership żeby Wisła nie wygrała 5 ostatnich spotkań,o tytule bedzie decydował mecz z Legią. |
Mistrzostwo Wisły byłoby bolesnym kopniakiem dla napompowanych jak balon Lechitów.
|
Wystarczy strzelić 5 bramek nie tracąc żadnej :)
|
Cytat:
: ) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl