Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

dwdx1906 09.07.2011 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pilot80 (Post 1122391)

"

" Podczas obiadu w sopockiej restauracji ?La Vita? na Monciaku spotkali przyjaciela Jakuba, Tomasza Iwana, z którym kiedyś wspólnie grał w reprezentacji Polski."

To Kuba grał w kadrze z Iwanem?? :shock:

IncognitoTSW 09.07.2011 23:10

Chyba, że wyprowadzał Iwana jak był małym chłopcem :)

Albo w tej plażowej zagrał kiedyś z Iwanem

hors 10.07.2011 19:12

Marcin Juszczyk w Arce

http://www.90minut.pl/news/161/news1...zami-Arki.html

Tak to wygląda.. trzeba jeszcze poczekać na pana Żurawskiego:

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...rawskiego.html

fan01 10.07.2011 21:00

Ktoś zwrócił uwagę, ze na 90minut.pl w Transferach Rios jest przymierzany do Jagi? Dziwny wymysł ;)

wiertar 11.07.2011 15:52

Cleber pogodno wprasza się do Limanovii jako zawodnik!!!!

tarantulaw2 11.07.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1124523)
Cleber pogodno wprasza się do Limanovii jako zawodnik!!!!

Skad takie info?

wiertar 11.07.2011 16:08

od Mariana Tajdusia, trenera Limanovii. ponoć Cleber sam sie zgłosi,ł że chetnie by jeszcze pokopał.

mr_kwolf 11.07.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1124243)
Ktoś zwrócił uwagę, ze na 90minut.pl w Transferach Rios jest przymierzany do Jagi? Dziwny wymysł ;)

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20289

Stąd to się wzieło ;) A raczej z interii ale do tamtego artykułu nie mam linka.

eryk_cartman 11.07.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1124532)
od Mariana Tajdusia, trenera Limanovii. ponoć Cleber sam sie zgłosi,ł że chetnie by jeszcze pokopał.

Oj wprasza, Limanovia to powinna go z otwartymi rękoma przywitać, wiec słowo wprasza jest może zbyt dużym słowem.

tarantulaw2 11.07.2011 19:37

Najpierw Cleber ni stąd ni z owąd opuszcza funkcję skauta, teraz idzie gdzieś grać... Ech.

Żmijka 11.07.2011 19:53

Zdraaajca!

Swoją drogą dość fascynujące, że niby żeby sobie pokopać chce jeżdzić 80km ... jakoś trudno mi uwierzyc.

albert02 11.07.2011 21:11

To w co Ci bedzie latwiej uwierzyc? W to, ze jedzie do Limanowej podkupywac chowane przed swiatem talenty pilkarskie czy moze przejac od srodka klub i zaczac budowe przyszlego Mistrza Polski? Opanuj sie.

fan01 11.07.2011 21:22

Hehehe, Cleber "wprasza się" na jeżdżenie po Suchednio... Suche... Suchedniowach?!
faktycznie, skandal i hańba ;)

Żmijka 11.07.2011 21:24

W to, że jak chce pokopać piłke na jakimś tam 5 ligowym poziomie (przepraszam, nie mam pojęcia w której lidze jest LL) to takich pare klubów znajdzie się bliżej Krakowa ... Bo jakiś powodów poza boiskowych (typu znajomy trener, kolega w druzynie czy coś) też nie odnajduje ...
I jeszcze jedno - opanuj się sam i deczka spuśc z tonu.

mitmichael 11.07.2011 21:35

Ciekawe co zrobia Bracia + Arek jak Trabzonspor zostanie zdegradowany - dzisiaj prezes Trabzonsporu został zatrzymany w sprawie korupcji.

felipe 11.07.2011 21:40

Może sobie jakiś dom na limanowszczyźnie zafundował ? :D Fajne rejony.

TOMEK 11 11.07.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1124678)
Ciekawe co zrobia Bracia + Arek jak Trabzonspor zostanie zdegradowany - dzisiaj prezes Trabzonsporu został zatrzymany w sprawie korupcji.

przyjdą do Wisły? a Stan za pół roku opier*** ich za ciężko mamonę i znowu odwali nam dobry skład ? :D:D

wiertar 11.07.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1124609)
Oj wprasza, Limanovia to powinna go z otwartymi rękoma przywitać, wiec słowo wprasza jest może zbyt dużym słowem.

wprasza w sensie że sam się ponoć zgłosił. nie wiadomo tylko czy dogadają się finansowo.

Żmijka, Limanovia to w tym momencie 3 liga z dużymi ambicjami. nie skąpiący grosza prezes, naprawde spore możliwości finansowe. myśle że Cleber woli grac tam niż w ledwo wiążacej koniec z końcem np Garbarni.

Żmijka 11.07.2011 22:14

No, bo na pewno chce grać z powodów finansowych ...

Nie no zupełnie nie widze jakoś tego tematu grania Clebera :/ szczegolnie, że on serio "bał" się grać po tej kontuzji ... nawet grając w tym turnieju na hali mówił, że czuje się spoko i w ogole, ale jednak ma obawy i w głowie mu siedzi jakiś tam strach o kregosłup ... a to była zabawa, gdzie wszyscy wiedzieli jaka jest jego sytuacja i nikt go by nie "tknał". To by się pakował w kopanie piłki w 3 lidze? Zapewne wiedząc mniej więcej jak wygląda kopanie na takim poziomie i jak bardzo ktoś mógłby go tam wykosić ... szczególnie chcac się pokazac przeciwko bądź co badź znanemy piłkarzowi? No jakoś nie wierze ...

A już pomijając moją wiarę - jak się mają do tego przepisy. Bo coś mi gdzieś tam świta w głowie, że mając papiery menagerskie nie można już grać ... hmm?

picasso 11.07.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1124703)

A już pomijając moją wiarę - jak się mają do tego przepisy. Bo coś mi gdzieś tam świta w głowie, że mając papiery menagerskie nie można już grać ... hmm?

ale 3 liga to chyba amatorzy?być może nie można grać zawodowo?

wiertar 11.07.2011 23:05

Zmijka no mądrze gadasz.. musze ci przyznać. bo po co za kilka tys złotych miesiecznie miał by ryzykowac swoje zdrowie na jakiś tam boiskach. wejdzie w niego pierwszy lepszy drwal i może się to skończyć nie ciekawie. może ma tam jakąś inna opcje nie koniecznie granie.

nie wiem pisze tylko to co usłyszałem. a jak bedzie to się okaże.

farben 12.07.2011 11:40

Z Mirosławem Szymkowiakiem o Wiśle i Skonto

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej?
Nie chcę się na ten temat wypowiadać.

I jeszcze o pracy trenerskiej Mirka:
Każde dziecko, które mam pod swoimi skrzydłami, ma się w pierwszym rzędzie bawić piłką, a nie walczyć o wyniki.

Szkoda, że jego Akademia Piłkarska to komercyjne przedsięwzięcie. Wisła powinna zatrudnić Mirka u siebie. Na pewno świetnie sprawdziłby się jako trener dzieciaków.

mitmichael 12.07.2011 19:15

Kuba w wyjsciowej 11stce Borussi w sparingu ze St. Gallen - moze znowu cos ustrzeli

szprotson 12.07.2011 22:37

Baszczu 30 minuta i 2 żółtka w sparingu z SC Freiburg.

crate digger 13.07.2011 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1124866)
Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej?
Nie chcę się na ten temat wypowiadać.

Dla mnie jasne jest że uważa drużynę w której grał za lepszą, bo się z nią utożsamia i czuł sie w niej komfortowo. Bardzo dobrze i prawidłowo, ja na jego miejscu to własnie bym powiedział :)

Co do bardziej obiektywnego porównania tych dwóch teamów, to jest ono praktycznie niemożliwe. Inna sytuacja w lidze, inni przeciwnicy, inny trener, a ponad wszystko to ta drużyna ma historię sięgającą maksymalnie sezon wstecz. Wisła za Żurawia, Kosowskiego, Szymka i reszty, trwała dłużej niż dotychczasowy skład. Zatem warto ocenić te dwa etapy z perspektywy historii, która dla obecnego składu się właśnie tworzy.

Jedynym kryterium (bardzo naciąganym z resztą, z powodów całkiem innych realiów dla obu drużyn) jakie mi przychodzi do głowy to porównania efektów, jakimi są mistrzostwa, Puchary Polski i rundy w pucharach.
Dlatego z ja bym się wstrzymał z ocenami i z wolną głową (czyli bez jęczenia że "jak grał Żuraw z Frankiem to było różowo") będę oglądał Wisełkę w lidze i pucharach. Pomimo chłodnego i w miare możliwości racjonalnego analizowania rzeczywistości, będę oglądał drużynę której kibicuję z niezachwianym optymizmem. Czego i Wam życzę :D

Feniks1983 13.07.2011 10:50

Cytat:

I jeszcze o pracy trenerskiej Mirka:
Każde dziecko, które mam pod swoimi skrzydłami, ma się w pierwszym rzędzie bawić piłką, a nie walczyć o wyniki.

Bingo! Tak powinno być do 13-15 roku życia! Tak właśnie się dzieje na zachodzie a u Nas jest tylko ciśnienie na wynik bo z tego rozlicza się trenerów...

Cytat:

Szkoda, że jego Akademia Piłkarska to komercyjne przedsięwzięcie. Wisła powinna zatrudnić Mirka u siebie. Na pewno świetnie sprawdziłby się jako trener dzieciaków.

A jaki problem jest, żeby Wisłą z Jego akademią podpisała umowę o współpracę? Myślę, że byłoby to do zrobienia.

dj_ibutti 13.07.2011 10:57

AP'21 jedzie póki co na "marce" i znanych nazwiskach. Jak byłem kilka razy w Skotnikach pograć w piłę i widziałem tą Akademię z bliska. Gadałem z rodzicami itp. to już tak kolorowo to nie wygląda. Wielkie obietnice, gorzej z realizacją...

Mateusz91 14.07.2011 12:02

Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...

s1mone 14.07.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1124707)
ale 3 liga to chyba amatorzy?być może nie można grać zawodowo?

Jacy amatorzy? Piłkarze nawet w 4-5 ligach, a niekiedy niżej dostają wynagrodzenie za grę.

Poza tym nawet jeśliby to by byli amatorzy (a jestem przekonany, że nie są), to przecież nie ma przepisu, który mówi, że zawodowy piłkarz (czy też eks piłkarz) nie może grać w amatorskim klubie...

To nie olimpiada w latach 70 tych ziomek:p

JrQ- 14.07.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1126299)
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...

tzn co mieli zrobić? wyryć sobie na klacie podobiznę Reymana?

Bąbel 14.07.2011 18:29

Cytat:

a który piłkarz kiedykolwiek podkreślił jego kult, albo pamiętał o nim? pytam bo nie wiem, a Ty pewnie jesteś zaznajomiony w tym temacie, z góry dzięki za odpowiedź.

tarantulaw2 14.07.2011 18:45

Cytat:

Ale akademię prowadzą piłkarze, którzy można by powiedzieć utożsamiają się z Wisłą, dlatego AP nosi imię H. Reymana.

Arek10 14.07.2011 20:20

co do Clebera, to potwierdził, że zagra w Limanovii

tofik 14.07.2011 20:22

Cytat:

Ale przecież to jest najlepszy sposób na oddanie hołdu Reymanowi. Szkółka piłkarska, jeśli działa na dobrym poziomie jest 100x cenniejszą rzeczą niż zapocony podkoszulek z napisem Reyman pokazany po golu. Czy cokolwiek Ci tam chodziło po glowie.

szorstki 14.07.2011 20:55

O to, żeby AP21 nosiła imię H.Reymana prosił Miętta - Mikołajewicz. I nawet był na takiej początkowej uroczystości.
Zresztą sama ta inicjatywa powstała z powodu niewydolności i wciąż słabego poziomu szkółki piłkarskiej TS WISŁA. Miała być uzupełnieniem ? konkurencją? dla wiślackiej szkółki. Ale jakoś talentów wciąż nie odkryto...

A co Clebera - w czasie meczu ze Skonto rozmawiałem z nim o jego skautingu. I krótko streszczając:
1. W Wiśle rządzi Stasiu Walczyk i on o wszystkim decyduje
2. Stasiu chce (musi>) mieć wynik więc stawia na piłkarzy z doświadczeniem.
3. Cleber chciałby sprowadzać tylko młodych pilkarzy, takich 18-22 a to nie jest po myśli Stana
4. No to się chłopaki poróżnili ;)
Swoją drogą Clebernarzekał na transfery, że co bedzie za chwilę: Jaliens 33, Iliev 32, Lamey 32, Pareiko 34.... dzisiaj grają ale rok , dwa bedzie pustynia.
A ja się pytam - a ile Clebi miałeś jak przyszedłeś do Wisły ? No i się uśmialismy razem ;)

picasso 14.07.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1126304)
Jacy amatorzy? Piłkarze nawet w 4-5 ligach, a niekiedy niżej dostają wynagrodzenie za grę.

Poza tym nawet jeśliby to by byli amatorzy (a jestem przekonany, że nie są), to przecież nie ma przepisu, który mówi, że zawodowy piłkarz (czy też eks piłkarz) nie może grać w amatorskim klubie...

To nie olimpiada w latach 70 tych ziomek:p

ziomek-to sie odnosiło do innego postu i właśnie o to chodzi,że w amatorskim klubie może grać kazdy...i zawodowiec i amator byleby nie miał kontraktu zawodowego podpisanego.i sam fakt pobierania wynagrodzenia jeszcze o niczym nie swiadczy.wystarczy np nazwać je 'dietą",zwrotem kosztów" czy czymś podobnym.przecież nie będzie tam zarabiał 200 tyś€,a może 20...nie sądzę by Limanovie było stac na więcej.

mateusz212 14.07.2011 21:03

Cleber chyba zatrzymał sie na transferze Lameya. Bo po nim przyszło trzech 23 latków Jovanovic,Nunez i Biton.Do tego mamy Kurte,Bunoze,Małego...więc średnia wieku jest idealna ;)

wislak68 14.07.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 1126668)
Cleber chyba zatrzymał sie na transferze Lameya. Bo po nim przyszło trzech 23 latków Jovanovic,Nunez i Biton.Do tego mamy Kurte,Bunoze,Małego...więc średnia wieku jest idealna ;)

Dokładnie. Trudno zgodzić się z argumentem że sprowadza się emerytów jeśli połowa spośród nowych piłkarzy ma 23 lata. Proporcja 50% doświadczonych, 50% młodych wydaje sie być ok.

parinho 15.07.2011 06:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1126665)
O to, żeby AP21 nosiła imię H.Reymana prosił Miętta - Mikołajewicz. I nawet był na takiej początkowej uroczystości.
Zresztą sama ta inicjatywa powstała z powodu niewydolności i wciąż słabego poziomu szkółki piłkarskiej TS WISŁA. Miała być uzupełnieniem ? konkurencją? dla wiślackiej szkółki. Ale jakoś talentów wciąż nie odkryto...

Chyba masz słabe informację bo przed założeniem AP21 Marek Konieczny był u Trenera Chemicza dogadać się żeby wszyscy razem zrobili szkółkę pod nazwą Wisły, ale znając trenera Chemicza on oczywiście się nie zgodził i Konieczny, Franek i Szymek założyli swoją szkółkę. A co do talentów to jak myślisz po jakim czasie wyłoni się jakiś diament bo moim zdaniem z 8-10 lat funkcjonowania szkółki potrzeba aby wyszkolić na przykład 6 czy 8 latka więc odpowiedz sobie le już funkcjonuje AP21 i czy już mogli podesłać kogoś do Ligi.

Mateusz91 15.07.2011 08:38

O tym jak jeden z założycieli AP 21 utożsamia się z Wisła pokazał szantażując ją w 2005 roku. Miał okazję wrócić na R22 bodajże 3 lata później to zażyczył sobie nie do zrealizowania kontraktu.

Inny z "przedsiębiorców" z tego co wiem wyleciał z funkcji kierownika I drużyny Wisły za próbę wystrzelenia jej na kasę. Na jego szczęście zawsze do niego słabość miał LMM, więc pewnie dał się omamić kolejnemu krętactwu.

Nieważne:-) Mistrzom wirtualnego świata każdy z w/w mógłby napluć w twarz a oni i tak powiedzą że pada deszcz :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl