Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

serek.c2 29.07.2017 19:10

Napierdalać na TS, szydzić, wymyślać, zarzucać mataczenie... a jak nie sprawdzą się brednie, które pisał jeden z drugim, to "cała Wisła zawsze razem"? Chyba was za przeproszeniem pojebało. Już raz przerabialiśmy to za Bednarza. Pamiętam, kto był razem.

maxx304 29.07.2017 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1478593)
Ja nie walę na oślep. Ten bałwan na to zasłużył.
Cała Wisła, razem z janeczkiem, Migą, Kasztelanem?

Może dlatego żart, bo okazuje się, że ludzie mieniący się kibicami Wisły okazali się kretami kręcącymi lody na boku, a część pokazała że na miano kibica nie zasługuje. Całe szczęście TS przetrzymał całą tę nawałnicę i za to ogromny szacun. Naszym zadaniem jest wspierać klub - kto chce, może bawić się teraz w detektywa i szukać tych, którym na rękę byłaby agonia Wisły - ale po cichu. Tisze jediesz, dalsze budiesz. Tym bardziej że w punkt podsumował kolega wyżej - kibice prześwietlili oferentów, ale dziennikarze obronili Wisłę, przy okazji obracając tychże kibiców przeciwko klubowi. Bitch please. Więcej umiaru i rozwagi - to pomoże wszystkim.

TIR_DO_SŁUBIC 29.07.2017 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1478594)
Ze swojej strony zastanawia mnie, co po wkroczeniu takiego audytu dzieje się z baza danych osobowych ludzi, którzy mają w klubie swoje karty kibica itp? Też potencjalny oszust ma do nich dostęp?

System informatyczny i baza danych jest integralną częścią przedsiębiorstwa, również podlega audytowi.

burki 29.07.2017 19:19

1.Richelieu mówił "Boże,strzeż mnie od przyjaciół,z wrogami poradzę sobie sam ".
2.To jak TS obecnie radzi sobie z długami Cupiała,zasługuje na choćby wizytę prezes Wisły w canal+.To nie tylko precedens w Polsce ale i w Europie,gdy kibice i TS potrafili tak pięknie, z twarzą naszej prezes wyprowadzić klub na prostą. Ale zamiast szacunku,prezes i Wisła spotyka się wyłącznie z medialną obstrukcją i zamachami a nawet telefonikowym chamstwem.
3.Punkt jeden nie ma nic wspólnego z punktem 2.

TIR_DO_SŁUBIC 29.07.2017 20:17

Na dobry koniec, PRZEŻYJMY TO JESZCZE RAZ

http://www.captiongenerator.com/626802/Niemcy-we-Wisle

czaro 29.07.2017 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1478598)
System informatyczny i baza danych jest integralną częścią przedsiębiorstwa, również podlega audytowi.

Ale nie dane osobowe. Wisła jest administratorem tych danych i ciążą na niej ustawowe obowiązki. Można podpowierzać przetwarzanie danych, ale gdy jest to konieczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1478594)
Czy ktokolwiek z obecnych tutaj natknął się gdziekolwiek, skąd Pan Kawa wyjął tego Kasztelańca?

Dwie strony wcześniej się nad tym zastanawialiśmy.

MaLk 29.07.2017 22:09

Szukacie cholera wie jakiego wytłumaczenia, a całkiem możliwe, że jest najbardziej prozaiczne na świecie i ściśle związane z naszym forum i to nawet tym wątkiem:

1.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 o sprawozdaniach
(...)
To w takim razie Wisla musiala z opoziniemem 2-3 letnim je zlozyc. Takze wkrotce je bede miec i sprawdze co w trawie piszczy

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2184

2.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 o specyficznym źródle dostępu do sprawozdań
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdi88
Nawet nie musi się nigdzie wybierać, bo informacje z KRS-u można otrzymać za pośrednictwem Centralnej Informacji KRS środkami elektronicznymi ;)

Znam, ale trzeba mieć podpis elektroniczny.

Ale jest inne źródło ;)
(...)

Więcej by wyszło z pełneo sprawozdania z przepływami pieniężnymi, (...)

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2194

Panie i Panowie, nie oszukujmy się, to my doprowadziliśmy do tej sytuacji, to na potrzeby naszych dyskusji i chęci udowodnienia, że TS źle zarządza Wisłą pan Dominik123 uruchomił całą procedurę "audytu" :P

Bo przecież już wiemy, że chodziło tylko o dostęp do danych...

TIR_DO_SŁUBIC 29.07.2017 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1478646)
Szukacie cholera wie jakiego wytłumaczenia, a całkiem możliwe, że jest najbardziej prozaiczne na świecie i ściśle związane z naszym forum i to nawet tym wątkiem:

1.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2184

2.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2194

Panie i Panowie, nie oszukujmy się, to my doprowadziliśmy do tej sytuacji, to na potrzeby naszych dyskusji i chęci udowodnienia, że TS źle zarządza Wisłą pan Dominik123 uruchomił całą procedurę "audytu" :P

Bo przecież już wiemy, że chodziło tylko o dostęp do danych...

Ja na jego miejscu bym szukał czegoś na wynajem w Raszynie.

czaro 29.07.2017 23:38

A co jest w Raszynie? : )

7 kotów 30.07.2017 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478672)

Chyba miejsce do którego nie będzie się chciało nikomu jechać żeby mu w.......ic.

TIR_DO_SŁUBIC 30.07.2017 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478672)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1478685)
Chyba miejsce do którego nie będzie się chciało nikomu jechać żeby mu w.......ic.

Dokładnie tak :lol:

czaro 30.07.2017 09:12

Hahaha

*10 znaków

PvD 30.07.2017 12:14

z tematu o pracownikach
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1475915)
Ludzie czytajcie jeszcze.

Juszczyk był słaby, miał być odpalony jakiś czas temu, a trzymano go tylko ze względu że znał hiszpański.

Natomiast Olga to człowiek Saparaty i dostała tą robotę tylko dlatego, że jakiś czasem temu obiecała jej funkcję w Wiśle. Miała dostać inną pozycję a w końcu dano jej Rzecznika.

może to być zwykłe kłamstwo, które trafiło na podatny grunt w odpowiednim czasie, bo wiemy kim już jest,a powody zmiany są zupełnie inne (ale nie to najważniejsze teraz)
ważniejsze jest to aby odpowiedział czyim człowiekiem jest on sam w tej całej układance jak również zastanawiam się jak on trafił do klubu.

fansorina 30.07.2017 12:20

https://mobile.twitter.com/MateuszKaro/media/grid?idx=0

Chcieli kupić klub sportowy TS Wisła.
Co za ....a amatorzy :lol:

WISŁAZWE 30.07.2017 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1478702)
z tematu o pracownikach

może to być zwykłe kłamstwo, które trafiło na podatny grunt w odpowiednim czasie, bo wiemy kim już jest,a powody zmiany są zupełnie inne (ale nie to najważniejsze teraz)
ważniejsze jest to aby odpowiedział czyim człowiekiem jest on sam w tej całej układance jak również zastanawiam się jak on trafił do klubu.

Mowa o Damiana Juszczyku?
Twierdzisz, że on ma coś z tym wspólnego? Czy mówimy o ''WisłaFan123''?

7 kotów 30.07.2017 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1478702)
z tematu o pracownikach

Może być i kłamstwo, co nie zmienia faktu ze "podobno" ta cała Olga pracuje u Sarapaty w kancelarii. (Robi aplikacje ?)
A dwa plus dwa zawsze daje cztery.
Póki co różnica między Nią a Juszczykiem jest taka jak między Dużym Fiatem a Mercedesem.

PvD 30.07.2017 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1478704)
Mowa o Damiana Juszczyku?
Twierdzisz, że on ma coś z tym wspólnego? Czy mówimy o ''WisłaFan123''?

Nie, o tym WislaFan123 (by nie było nieporozumień)

Virusman 30.07.2017 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1478703)

A to jak widać zaszło nieporozumienie. Loser i Bernatzky chcieli kupić KS TS Wisła Kraków, a nie Wisła Kraków S.A... Można się rozejść.

PhantomRanger 30.07.2017 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1478703)

Dodatkowo na każdym z tych trzech świstków papieru jest inny podpis tego ogóra. Ta farsa trwała o tydzień za długo i już w poprzedni piątek powinna zostać przerwana.

mitmichael 30.07.2017 13:52

A Miga lyknal jak amator a potem zarazil innych.

najm 30.07.2017 14:47

Ja chciałem tylko zasygnalizować, że tam jest mowa o pełnomocnictwie notarialnym, tyle że samego pełnomocnictwa nie ma :) Innymi słowy, jest to nadal gołosłowne twierdzenie :) Pewnie dlatego TF wstrzymało się z publikacją oświadczenia, czekając aż dosłane będzie pełnomocnictwo. Najwyraźniej nie zostało :)

czaro 30.07.2017 15:05

Może myśleli, że pełnomocnictwo notarialne tym się różni od zwykłego, że trzeba napisać: udzielam pełnomocnictwa notarialnego : )

Dobry kabaret: "potwierdzam notarialne udzielenie pełnomocnictwa na złożenie oferty w imieniu podmiotu nieistniejącego na zakup podmiotu niezbywalnego pod warunkiem dokonania audytu".

Chory sen pijanego idioty.

pan_premier 31.07.2017 08:58

dzięki wszystkim za ciśnięcie tego tematu- miałem problemy z kontem i tony moich już nieaktualnych szczęśliwie myśli nie mogły się opublikować.
Wydaje mi się, że z całej sprawy TS może wyjść wzmocniony i z lepszą reputacją która nie była i nie jest najsilniejsza.

Informacje inwestora o "pogróżkach" to świetne marketingowe zagranie z ich punktu widzenia, które mogło wybrzmieć mocniej - to każe się zastanowić kto, dlaczego i po co, bo chyba nie przez przypadek

PvD 31.07.2017 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 1478742)
dzięki wszystkim za ciśnięcie tego tematu- miałem problemy z kontem i tony moich już nieaktualnych szczęśliwie myśli nie mogły się opublikować.
Wydaje mi się, że z całej sprawy TS może wyjść wzmocniony i z lepszą reputacją która nie była i nie jest najsilniejsza.

ja pisał gigant, trochę starszych się uaktywniło, do tego doszli młodsi dobrze wychowani i wszyscy dali radę :)

Cytat:

Informacje inwestora o "pogróżkach" to świetne marketingowe zagranie z ich punktu widzenia, które mogło wybrzmieć mocniej - to każe się zastanowić kto, dlaczego i po co, bo chyba nie przez przypadek
w mojej ocenie nic tu nie było przez przypadek, jedynie każdy kto w tym uczestniczył miał być może inny cel. Jedni byli/są tylko pionkami zapewne

To miał być w mojej ocenie taki Blitzkrieg gdzie nikt się nie zorientuje o co biega. Ostatni możliwy termin złożenia oferty, TS zaskoczony, niektórzy kibice w euforii+presja na sprzedanie, dziennikarze podkręcający, że to dobry interes, do tego 16mln dla TS (jak nie wezmą tzn ze trzymają się stołkóe i ogólnie jebanie rządzących w mediach) , 80mln na start (przejęcie (40)+długi (20)+inwestycje (20), nic tylko podpisywać, no ale się rypło :D

PS: ciebie też dawno tu nie widziałem :)

KOMINEK 31.07.2017 09:37

tylko po co im był a Wisła ?

PvD 31.07.2017 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1478745)

na to pytanie nie znam jeszcze odpowiedzi:mysli:

Dariook 31.07.2017 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1478745)

Pewnie do tego samego do czego ktos potrzebuje magika Berantzkiego :D

KOMINEK 31.07.2017 09:53

Czyli ???????

Pranie brudnych pieniędzy ? ale Wisła do tego nie jest dobra. Mimo wszystko za bardzo na świeczniku

Ogryzek 31.07.2017 10:01

Racjonalnie ciężką znaleźć odpowiedź - pralnia pieniędzy? Owszem - ale czemu kupowana za "czystą" kasę i to aż 40 mln pln? To się kupy nie trzyma. Taniej byłoby kupić inny klub jako pralnię.

Chęć zbudowania wielkiego klubu który już ma stadion? To czemu nie Śląsk. Albo zamiast płacić TF i TS łącznie 40 mln czemu nie poczekać i kupić tylko od samego TS sporo taniej.

Nie jest to odkrywcze ale wg mnie chęć nabycia Wisły to była zasłona. Prędzej uwierzę że jakiś sympatyk parchów podrzucił ten pomysł coby pognębić Wisłę i Wiślaków niż była to racjonalna chęć nabycia klubu. Audyt? Zemsta? Też bardziej racjonalnie brzmi niż nabycie klubu...

PvD 31.07.2017 10:06

Ogryzek ja nie wykluczam żadnej z tych wersji które podałeś. Bez względu jednak czy chodzi o nabycie, zemstę,audyt to w mojejj ocenie sprawa nie kończy się na Kasztelancu. duża część z nas uznała po publikacji nazwiska że to koniec.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl