![]() |
Małecki widać bez formy, piłka ucieka mu niemiłosiernie....
|
Małecki strzela pierwszego gola w reprezentacji Polski.. Strzelił Tajlandii na 2-0 ;]
|
A wlaśnie gola strzelił...
|
|
|
Cytat:
|
http://www.efakt.pl/Golos-wraca-do-g...y,62363,1.html
W tym sezonie na takich jak Gołoś trzeba liczyć. On pewnie ma jakieś ambicje jeszcze. PS: Nieprawda, bo link działa. |
Cytat:
Może i dostanie tam te parę tysi więcej, ale na dłuższą metę to mu się nie opłaci. Chłopak zamiast próbować zostać gwiazdą tej buraczanej ligi i pójść dalej, zostanie po prostu kolejnym burakiem.. w najlepszym wypadku, bo znając jego charakter szybko trafi do niższej klasy rozgrywkowej i będzie po nim. Niewątpliwie jednak winę za jego rozpieszczenie, brak jakiejkolwiek kontroli nad tym, co gówniarz wyczynia ponoszą między innymi jego trenerzy. |
Częściowo masz rację, ale z drugiej strony była na tym forum kiedyś dyskusja, w której część dyskutantów uważała, że nawet taki młodzik może robić co mu się podoba byleby dobrze grał. Efekty takiego podejścia mamy dziś. Jak się smarka (poniżej 18tki) spotyka w Cieniu czy innym niewłaściwym miejscu to może wypadałoby dać mu do zrozumienia, że to nie dla niego miejsce. Taka postawa młodego piłkarza powinna się spotkać z wyraźną dezaprobata kibiców.
|
to co bys zrobil ,pozamykal ich w domach ?
taki wiek ze kazdy chce sie bawic a nie siedziec w domu,nie mowie o tym aby chlac 24/7 ale zabawa z umiarem jest ok :) |
teraz jak w piłce tak duże znaczenie ma przygotowanie fizyczne to po nocnym piciu zawodnik nie ma wielkich szans na rywalizacje w seniorskiej piłce,tym bardziej junior.Owszem kiedyś jak piłka była bardziej techniczna to można było na kacu grac ale nie teraz.
|
Cytat:
Miałem jakiś czas temu "pogadankę" na ten temat z jakimś jego kolegą na stronie SKWK. Gość oczywiście ani sobie, ani Leszczakowi nie ma nic do zarzucenia. Cała wina leżała wg niego po stronie klubu. Jeśli ktoś z kibiców Wisły widział go pijącego w knajpie, powinien smarka wyprowadzić za ucho z knajpy i kazać iść do domu. I tak jako piłkarze mają dużo wolnego, więc balangi w trakcie sezonu zdecydowanie nie mogą być ich udziałem. |
Cytat:
"Każdy chce się bawić" tylko do wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny nie ma chętnego. Ano tak, zapomniałem - kumple go wyśmieją jak się nie zabawi. |
No cóż...można wymienić kilku naszych młodziaków, których nie pozamykano w domach. Pytanie gdzie oni teraz są? Najwyraźniej jednak nie umieli zachować umiaru. Oczywiście jest to ich sprawa. Ale inwestuje w nich klub. Jeżeli inwestycja nie przynosi efektów, jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Tym samym tracą wszyscy, którzy są z naszym klubem związani. Ponadto napiszę jasno: alkohol przed 18 rokiem życia nie służy sportowcom i nie powinni go pić.
|
Cytat:
Organizm ludzki z tego co mnie wiadomo, rozwija się pod względem budulcowym do 21 roku życia. Najchętniej bym wprowadził podpisywanie cyrografu, że do 21 roku życia nie tkną wódy ani innych %-ów pod pretekstem wyrzucenia na zbity ryj z klubu. Tylko kto wtedy w nim by został....... |
a jakim sposobem nieletni Leszczak pil w knajpach ?
|
Cytat:
|
Oczywiście, że i po 18 nie służy. Prawdę powiedziawszy nie służy w ogóle osobom uprawiającym sport wyczynowo. Nasz były Sypniewski jes tego najlepszym przykładem, choć to może ekstremum. Problem w tym, że po 18 roku życia nikt mu w knajpie nie odmówi podania alkoholu. Druga rzecz jak dzieciak nauczy sie trzymać dyscyplinę przed 18-tką to jest szansa, że i może w seniorskim sportowym życiu będzie się tego trzymał. jak ktos pije w wieku 15, 16 czy 17 lat to niestety szanse na to są zdecydowanie mniejsze.
|
Nie chce osadzać nikogo co do Leszczaka, ale tutaj widać sprawę wychowania w domu, w klubie. Nie wieże, że nikt nie wiedział o tym, że syn/zawodnik(nie potrzebne skreślić) bywa często w knajpach i pije alkohol. Powinni mu przemówić do rozsądku, że jeśli będzie dalej pił i zachowywał się tak jak się zachowuje to koniec z piłką z karierą ... takie mam rozumowanie
|
Cytat:
ech... no ja wiem, ze przeciez jak malolat chce sie w knajpie napic to zawsze się napije. Problemem nie jest "jakim sposobem". Problemem jest, że jako dorastający piłkarz wolał pić niż dbac o swój organizm |
7 kotów napisał:
a jakim sposobem nieletni Leszczak pil w knajpach? ...whodził na prawo jazdy Kuzery :) |
Cytat:
Czas wolny to jego sprawa, a jak widać - już go u nas nie ma, pewnie poniekąd też z tego powodu. |
Cytat:
|
Nawet jeżeli jest zawieszony na pół roku, to i tak mu się kontrakt kończy i nikt nie chce go przedłużać.
|
Skończył się. Wczoraj :-)
|
Jego wybór w Polonii czy w innym klubie z dołu tabeli nic nie osiągnie, raczej się nie wypromuje z takim charakterem i imprezowym trybem życia. Potem pójdzie do pierwszoligowca przez 2 sezony będzie jakieś info o nim raz na jakiś czas, a potem wyląduje gdzieś w 3 lidze i nikt nie będzie pamiętał o nim. W sumie przypomina mi on znajomego z mojej miejscowości co też przez błędy wieku dojrzewania spierniczył sobie karierę.
|
Cytat:
|
|
powitajmy w tym gronie nowego (starego?) gracza Wisły. Przed państwem światowej klasy bramkarz Marciiiiiiiiiiiiiiiin, Juszczyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyk !! ;-/
|
Juhuuu! Jest w końcu wymarzony bramkarz
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl