![]() |
Warto też zwrócić uwage strona 87735
jakie były założena MP 2010/2011 i 2011/2012, awans do grupy ligi europejskiej, sponsor tytularny, wpływy z biletów i powierzchni. Przy realizacji wszystkich założeń zysk netto na 2011 miał osiągnąć 12 mln złotych. Klub miał też plan awaryjny by w razie braku awansu do grupy LE by syt. finansowa nie uległa pogorszeniu. Także jak pamiętamy, drużyna awansowałą nie tylko do grupy, ale i z grupy LE. Ciekawy jestem tego sprawozdania z2011 oj ciekawy.Coś tam się "stanęło" Ale pewnie zanim w necie bedzię dostępne to minie pare miesięcy jeszcze. |
Wykazuje zysk, bo w tym roku był solidny zastrzyk gotówki za sprzedaż zawodników: 18 milionów. Bez tego Wisła byłaby 17 milionów na minusie...
Prawdopodobnie 2011 rok został uratowany wpływami za grę w europejskich pucharach. Natomiast ponuro rysuje się scenariusz na 2012 rok, bo i nie ma kasy za grę w Europie, jak i brak znaczącego transferu z klubu. |
Cytat:
Widać że Twoja wiedza na temat wydatków w klubie jest większa niż Cupiała i Bednarza razem wziętych :rotfl:. A dziura budżetowa i cięcia, które teraz musi robić klub, to efekt kosmitów, a nie gry naszego zespołu w ostatnim sezonie, jak również wydatków na poszczególnych piłkarzy. Skoro było tak dobrze za Holendrów i Basałaja, to czemu ich już w Wiśle nie ma? Widocznie nie zdajesz sobie sprawy z tego, że za takich zawodników jak Jalliens, Genkow czy Lamey, Iljew to trzeba było zapłacić nie tylko wysokie kontrakty ale też premie za podpis, czy prowizje. Może nawet sięgające pół mln euro, tego nie wiemy. Widocznie kasa którą zarobiono na pucharach nie pokryła wydatków na pensje zawodników oraz na działalność klubu. Człowieku, bądź realistą i zauważ że w ostatnich 14 latach NIGDY nie zdarzyło się by Wisła zalegała piłkarzom przez kilka miesięcy z wypłatami. Może były jakieś poślizgi, ale nie takie jak ostatnio. Skądś to się musiało wziąć. Zapewne nie z rekordowych dochodów klubu. Może skoro jesteś taki obeznany to wyjaśnisz skąd ? |
Zawsze można wypuścić plotkę o stracie, którą można uwiarygodnić zaległościami w wypłatach.
Jeżeli dług wynosi 90 mln, to jest to dużo i mało patrząc przez pryzmat kilkunastoletniej zabawy w piłkę. Dużo, gdyż nie stworzono podstaw do normalnego, skutecznego funkcjonowania klubu.Mało bowiem wartość marki Wisła to z pewnością suma oscylująca w granicach ok. 40 - 50 mln zł (mimo wszystko Wisła to najbardziej popularny i utytułowany klub w Polsce w ostatnich latach). Wartość piłkarzy na dzień dzisiejszy to max. 20 mln zł. Jak policzymy ile przez te lata wyrzucono w błoto pieniędzy na trenerów i totalne pomyłki transferowe w stylu Jovanicia czy Bunozy oraz jak niewiele brakowało do wejścia do LM, to wyjdzie że inwestycja pt. Wisła Kraków miała szansę się zwrócić. |
Cytat:
|
Cytat:
A co Ty chcesz od Bunozy, |
Napisalbym ze "tankujemy" przykladem zespolow z zawodowych lig amerykanskich... tylko ze tam nie ma spadku i jest draft wiec podsumowujac za ch*** nie wiem co Jacek chce osiagnac :s
|
Cytat:
Bez sensu było płacenie 400 tys E oraz zatrudnianie na 4 lata zawodnika, który ma identyczne parametry jak wchodzący wówczas do pierwszej drużyny wychowanek Michał Czekaj. Jeden i drugi to klasa Wasiluka. Niestety obydwaj mają słabą zwrotność z uwagi na fakt, że są bardzo wysocy. Niestety nie każdy obrońca mający w granicach 195 cm porusza się jak Metesacker, Ferdinand czy Hypia. Lubię kolesia, ale to nie jest piłkarz na miarę Wisły. |
Cytat:
Od lat wspierasz każdą szkodliwą dla Wisły decyzje i ideę. Teraz też doskonale to pokazałeś. Wstydź się. A co ja proponuję? Odsunięcie ludzi typu Bednarza, Probierza, Kapki i Rogali oraz postawienie na fachowców typu Petrescu czy Valckxa. Proponuję to, co Cupiał już kiedyś pokazał, że jest w stanie zrobić, jeśli tylko ma na to ochotę. Proponuję też, by zmienił swoje podejście do sprawy zasadności budowania Akademii i bazy treningowej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Genkow później wiosną jednoznacznie zdementował te pogłoski, a on chyba wie najlepiej, kiedy otrzymuje pensję, no nie? :D Człowieku, naucz się myśleć, a nie powtarzaj w kółko zasłyszane gdzieś szemrane plotki, rozpowszechniane pewnie przez Kapkopodobnych. |
Mam nadzieję, że w najbliższym miesiącu, kiedy okno otwarte jest jeszcze m.in. w Rosji i na Ukrainie, nie sprzedamy Maora.. Stąpam mocno po ziemi i jakoś nie wierzę, że zostanie on jeszcze z nami długo.. Jakoś brak jest u niego przekonania o chęci gry dla Wisły co najmniej przez kilka sezonów. Od początku pojawiały się głosy, że chce możliwie szybko wyjechać do lepszego klubu.. No ale z drugiej strony trochę go rozumiem, bo dzisiejsza Wisła to już nie ten czołowy klub w kraju co kilka lat temu.. Choć z drugiej strony, także Maor trochę jest temu winien, bo jego gra nie zawsze dawała tyle zespołowi co np w pierwszym meczu sezonu z GKSem.
A jeśli mamy go sprzedawać to zróbmy przynajmniej to tak jak należy, a nie jak z Kirmem było. Gdyby sprzedać go po rundzie życia, dostalibyśmy pewnie coś 0,5 - 1 mln euro, a teraz poszedł za orzeszki.. Tak więc niech Melikson gryzie trawę, walczy dla Wisły, a jak uda się na nim górkę złociszy zarobić, niech "idzie do ludzi" ;) |
http://wisla-krakow.przegladsportowy...020,1,727.html
Warto przeczytać ten artykuł i sie zastanowić co dalej ? Jaki jest nasz cel w ty sezonie? My chcemy nadal walczyć o MP a może o utrzymanie? http://www.wislaportal.pl/23342,Znow...eliksonem.html Wszystko na siłe ehhh |
fragment wywiadu z PS:
No i wytransferowaliście Andraża Kirma do Groningen. Tylko ta sprzedaż nie rozwiązywała problemu, bo środki z transferu od początku miały zostać przeznaczone na działalność klubu. Te pieniądze już są wydane. Idą na załatwienie spraw, którymi należało zająć się już wcześniej. Kto następny może odejść? Kwestią czasu jest, kiedy sprzedamy Meliksona, który jest gotowy, aby podjąć nowe wyzwania i o tym mówi. W kolejce są następni piłkarze, których można wytransferować i nie będzie dużej straty, jak na przykład Chavez, bo mamy na jego miejsce stoperów. Być może odejdzie ktoś z pomocy. A potem łysy zgasi światło i powie "dobranoc"! |
to jest tyfus, tyfus który na zje od środka a później wysra i porzuci.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Trzeba to jasno powiedzieć Bednarz wypełnia obecnie w Wiśle obowiązki syndyka/likwidatora.
I jeszcze parę kwiatków: Bardziej martwi mnie postawa w pierwszych meczach Cwetana Genkowa niż Kamińskiego. Dlaczego ten niedobry Genkow nie strzela na po 3 bramki na mecz? Sam się zastanawiam. Przecież ma takie wsparcie od kolegów? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym zadał takie pytanie:
Panie Prezesie czy zdaje sobie Pan sprawę że kompletnie nie nadaje się Pan na dyrektora sportowego. Nie ma Pan żadnej wiedzy z tym związanej oraz kompletnie nie jest Pan akceptowany przez środowisko kibiców? Kpina to co ten Bednarz robi. Tak sobie pomyślałem że skoro Smuda ma takie dobre stosunki z Cupiałem to gdyby Dyzma został trenerem to może i BC sypnie kasą? :D |
Łysol najpierw powinien kilka razy przywalić głową w kaloryfer nim powie coś takiego, przecież to zakrawa na śmieszność : 'niestety zostali'. Ludzie przecież nikt normalny i taktowny tak nie powie, a zwłaszcza szpec od transferów, ale Jacek już łamie wszelkie możliwe granice :|
|
Każdy to powie nie chcemy bednarza w Krakowie!!
|
Cytat:
Biedny syndyk. Piłkarze się nie sprzedają. Ojej. To trzeba było zdobyć mistrza w zeszłym sezonie. A nie w marcu wysłać pół składu na poszukiwania pracy. |
Cytat:
|
OK. Pierwszy raz i oficjalnie napiszę, że mam dość tego gościa.
Jakby mi szef powiedział że jest mu przykro ze zostałem w firmie/klubie to bym stracił jakąkolwiek motywacje do pracy. Co za PAŁA! |
nie płacze nad sytuacją w Klubie, cóż i takie czasy nastały...zresztą nie najgorsze, bo kiedyś było jeszcze gorzej, a i w przyszłości może być gorzej.
Gorzej, że ten łysy legionista, c..j to kwadratu, syndyk, likwidator, itp. popłęnia błąd za błędem - zamiast motywować, działać aby piłkarzom się chciało - to on .......i 3po3 każdego demotywując i wywalając z klubu. Powinien uczyć się psychologi od trenera Podbeskidzia, który wczoraj w Lidze + Ekstra ważył każde słowo, każde... aby tylko swoich piłkarzy nie zdemotywować i publicznie nie oceniać/krytykować. Do tego przypadek Kirma pokazuje, że on to prawo może i studiował, uczył się - ale w praktyce gówno wie i można go łatwymi fortelami przechytrzyć. Reasumując Jacek B. nawet na dobrego syndyka, likwidatora się nie nadaje... swoimi działaniami naraża klub na starty finansowe, zamiast maksymalizować możliwe zyski robi wszystko, aby te zyski były najmniejsze. Jak się buc nie potrafi wypowiadać, to niech zamknie mordę i sprzedaje zawodników w zaciszu gabinetów, a do pracy z mediami oddeleguje Ochalika. Po serii "sukcesów" Jacek B. powinien dziś zostać wyjebany z klubu. Tak się zastanawiam, czy naszym najlepszym posunięciem transferowym i mobilizującym piłkarzy do lepszej pracy nie byłoby właśnie podziękowanie Panu Jackowi B. Tak sobie myślę, że w przypadku Jacka B. powinny być trzy rozwiązania: a) natychmiastowe zwolnienie b) natychmiastowe zwolnienie c) natychmiastowe zwolnienie Zaczynam się zastanawiać czy Jacek B. nie odstrasza kibiców od przychodzenia na stadion bardziej niż swego czasu Patryk Małecki. |
Cytat:
Cytat:
Jacek pełni teraz rolę prezesa, a mi w wywiadach z nim brakuje pytań o sprzedaż biletów, dlaczego nawet to kuleje ? Ludzie chcą przyjśc na mecz a tutaj kolejki do kas takie, że ... w połowie meczu odpuszczają. |
Na pewno takie wywiady wpłyną pozytywnie na frekwencje na stadionie. "Sprzedajemy wszystko, co umie grać w piłkę ale przychodźcie na stadion w 30 tys luda bo walczymy o mistrzostwo!" Interesujące podejście do marketingu w kontekście zapełnienia stadionu...
|
menadżerskich zdolności to on nie ma, bo jego przyjście do klubu zaczęło sie mniej więcej od:
- Witam państwa na zebraniu pracowników z zarządem. Firma jest w słabej kondycji finansowej. Chciałem poinformować, że nie przedłużymy wam kontraktów kończących się za kilka miesięcy. Tym, którzy mają dłuższe - zaproponujemy rozwiązanie obowiązujących. Jesteście za słabi i za dużo zarabiacie, weźmiemy tańszych i młodszych. A teraz proszę wracać do pracy, dajcie z siebie wszystko, pokażcie co potraficie w nadchodzących miesiącach, bo najbliższe wyniki są dla nas bardzo ważne! a teraz: Liczyłem, że odejdzie przynajmniej jeszcze trzech. Niestety zostali.widać kontynuacja dawnej retoryki, którą wprowadził od samego przyjścia, |
Cytat:
Szkodliwe było życie ponad stan bez solidnego stawiania na młodzież czego efekty mamy dzisiaj. Możesz mówić: "wytrzymalibyśmy kilkanaście minut - Liga Mistrzów by była wszystko byłoby ok". Może. Nie sądze aby na długo metę ale załóżmy ze byłoby.... Tylko że. kurna ...., nie wytrzymaliśmy ! .. ponadto w lidze graliśmy piach i skończył się sezon jak się skończył ! I jak nie kumasz faktu że właściciel postanowił urealnić wydatki, to nie masz więcej pojęcia o aktualnej sytuacji niż imiennik z Warszawskiego ZOO. Cytat:
Założę się że w tym sezonie TEN WŁAŚCICIEL nie postawi na żadnych tego typu szpeców. Ty się dalej łudź ... Co do moich intencji: pozostań w przekonaniu ze jestem zakamuflowaną V kolumną Legii W. i za 30 zł miesięcznie wypłacanych mi przez J. Bednarza likwiduje piękne koncepcje Lemurków sprowadzające się tego że ma być bogato, z rozmachem i światowo za pieniądze których nie ma. Pozostań w takim przekonaniu bo innej możliwości nie potrafisz sobie wyobrazić ... ................................[ tu coś było ale autocenzura w ostatniej chwili ....] |
Szkoda, że jakiś szejk nie zaintereował się Wisłą... Kraków to takie piękne miasto :)
|
Głośniej trzeba było drzeć hapy "Basałaj spierdalaj!" przy każdej możliwej okazji.. A teraz płacz..
|
Cytat:
Ciekawe, że jak ogłoszono likwidację Amber Gold to podniósł się ogólnopolski płacz i lament, a kiedy zaczyna się likwidacja naszej Wisełki to jeszcze się pojawiają tak naiwne komentarze. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:-D Ty wolisz być na biegunie "wyimaginowanym" Cytat:
Nie bardzo rozumiem ... na czym polega moja naiwność ? 1. na tym że wierzę w brak kasy ? czyli kasa jest tylko zjada ją Bednarz i Kapka ? 2. na tym że wierzę w możliwość zbudowania nowej mocnej Wisły w oparciu o aktualne możliwości klubu (młodzież + 2-3 naprawdę mocnych zakupionych) ? No może mój optymizm co do pkt 2 przesadny ale i tak mniej to naiwne niż liczenie ze jutro przyjdzie "Petrescu". |
Adendum do naszej dyskusji ze szprotsonem o Łysym:
Cytat:
Ogólnie - brak słów po tym wywiadzie. Grantar - bredziłeś. Wszyscy już to widzą - po działaniach Łysego i wynikach zespołu. Zachowaj resztki godności i zamilcz. Inaczej cała frustracja wkrótce skupi się na Tobie. |
Cytat:
|
Ale to też tamten kolega napisał. Że ludzie napier****li w Basałaja, to mają teraz... kraina mlekiem i miodem płynąca.
Co do Bednarza, to ja jak tylko się dowiedziałem, że przychodzi, czułem że coś tu musi śmierdzieć i niestety nie myliłem się. Szkoda, że na naszych oczach następuje koniec ery Wielkiej Wisły. No ale cóż, trzeba przetrwać.. |
Najgorsze jest to ze z Bednarzem nie zrobimy nic !!! taka prawda Basalaj przynajmniej probowal ....
|
Cytat:
@Złote Myśli Syndyka Jacka Bednarza Zresztą uważam, że klub nie poradził sobie wówczas medialnie z krytyką szkolenia i braku akademii. A rzeczywistość jest zupełnie inna. Klub nie poradził sobie medialnie? Czy on autoryzuje wywiady. Mamy to rozumieć, że brak akademii jest faktem li tylko medialnym? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl