![]() |
|
Cytat:
Też uważam,że s....iele zaatakują , bo marzy im się powtórka z Kopenhagi. Gra obronna wygląda już coraz lepiej , martwi mnie jedynie postawa Diaza , podejrzewam,że jutro może wyjść Andraż Kirm , by wspomagać Juniorka w defensywie. Co należy zrobić gdy nie daj Boże stracimy bramkę ? Nic , po prostu dalej grać to samo , kontra tylko i wyłącznie. Konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja. Poza tym,liczę,że Bóg będzie z nami . Po tym co pokazali Cypryjczycy w obozie zagłady powinien ich skarcić . |
Cytat:
Sa dwa wyjscia nawalic sie jak meteor bo na trzezwo tego nie przyjme Albo kupic meliske i pic przez caly dzien, bo inaczj zawal jak nic. Jak jest nam dane awansowac to awansujem bez wzgledu na pogode, kibicow i ciul jeszcze wie co.I tak jest dobrze w porownaniu do poprzednich lat jak nas prowadzily polskie mysli szkoleniowe. |
Cytat:
Cytat:
|
No Kowalczyk tak polecial na 1-2 dni i juz daje mu sie ta pogoda we znaki. Bedzie ze 30 stopni o godzinie 21, 22 + niesamowita wilgotnosc. Jak tamci napoczną naszych szybko strzelając bramke, to będzie przejebane.
|
Tak, niesamowita wilgotność na poziomie 55%....gdy u nas będzie 75-80%
|
Hehe to zobaczysz. Myslisz ze Kowalczyk i reszta mowiacych ze pogoda bedzie przejebana MOWIA TO PO PROSTU ZEBY POSTRASZYC SOBIE WISLE? Czy po co? mozesz wytlumaczyc?
|
skoro tak.
To możę odpuśćmy sobie. Skoro Wojtka Kowalczyka zalewa pot na Cyprze, to dajmy spokoj, spakujmy się i wróćmy. W ogole jak Ci Polacy sobie dali rade w tej lidze skoro tam jest taki prze.......ony upał ? E: Polacy lubią mieć wytłumaczenie porażek przed poniesieniem tej porażki. Na szczęcie w naszej drużynie gra 2 polaków. Reszta miała styczność z ciepłem. Oczywiście pogoda wpływ ma, ale skad super znawcy wiedzą w jakiej dyspozycji sa nasi piłkarze? |
Nie o to chodzi, po co ta ironia, po prostu mi odpowiedz jak (o i wlasnie Ci Polacy ktorzy tam grali rowniez)i maja w tym interes zeby wg Ciebie WYLBRZYMIAC znaczenie tej pogody?
Dzis o 21 jest magazyn ekstraklasy z Mateuszem Borkiem na polsacie sport (dwugodzinny), na pewno w znacznej czesci bedzie poswiecony Wisle, cos sie powinnismy dowiedziec, takze polecam |
Cytat:
Niektorzy chyba zapominaja dlaczego pilkarz zarabia tyle ile zarabia. Wlasnie dlatego, ze ma byc gotowy w kontekscie psychicznym i fizycznym na wyrzeczenia, wysilek, bol, presje z jakimi przecietny czlowiek nie styka sie na co dzien. To sa zawodowcy, ktorzy sa do roznych warunkow przygotowani. |
Ta pogoda to kluczowa sprawa. W końcu trzeba mieć na co zwalać jakby się nie udało :lol:
|
Cytat:
|
Nawet ich trener mówi że żadna drużyna z którą grali nie narzekała na warunki pogodowe http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aca_atmosfera/
CO jak CO ale mam nadzieję że jutro sędzią nie będzie prowadził takich zawodów ja ten idiota :D 0:39s http://www.youtube.com/watch?v=mEjiKCqF3LM |
A co ich trener ma powiedziec - 'TAK, mamy nadzieje ze ten bardzo goracy cypryjski klimat pomoze nam wygrac z Wisla'? Rany boskie...
|
Proponuje wlepiać bany każdemu kto będzie pisać o pogodzie. Kowalczyk zapomniał wspomnieć że przed wyjściem na słońce przyjął 0.5l wódy
|
Cytat:
Musieli niezle sie czyms najarac przed dokonywaniem wpisów na tych forach Arsenalu , skoro bali sie ,,fanatyzmu'' kibicow Villarealu :shock: |
Jeśli pierwsi strzelimy bramkę to nawet ich klimat im nie pomoże(gorzej jeśli będzie odwrotnie). Będziemy grac z kontry i postawimy autobus w polu karnym co jest zrozumiałe. Tłumaczę sobie nasz dwumecz w ten sposób: w Krakowie graliśmy na 0 styłu ale i tak aby coś strzelić( najlepiej dwie bramki) co przy tak grającym Apoelu wynik 1-0 jest niezły. U nich to oni muszą strzelać i rzucić się do ataku więc do póki piłka w grze jak mawiał Górski wszystko się może zdarzyć. Dla uspokojenia przypomnijcie sobie mecz z Schalke, tam również miał być pogrom a jak się skończyło każdy wie.
|
Nie chce straszyc ale... Chociaz jak dla mnie jest to przedmeczowa gra Maaskanta.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owym_skladzie/ |
Być może w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków we wtorkowym meczu przeciwko APOEL-owi nie ppjawią się Maor Melikson i Michael Lamey.
Ja pier.... |
na kilometr pachnie ściemą ;)
|
Mam nadzieję , że albo uraz jest niegroźny i Maor zagra albo to jest jakaś ściema ze strony trenera .
|
pewna ściema, w takim meczu jest to normalne. Mecz dekady przed którym robi się wszystko aby awansować i nie dziwię się trenerowi że tak mówi. Mam nadzieję że się nie mylę
|
Tym bardziej , ze Maor nie narzekał na uraz przed wylotem .Niby co ? Wychodząc z samolotu na Cyprze spadł ze schodków . Co prawda czasami dochodzi do urazów w domowym zaciszu bądź na treningu ale Maor nawet nie miał kiedy zrobić sobie kuku . Myślę , że już ten cały trening indywidualny był przygotowanie pod ściemę .
|
Nie chce siac paniki ale dzisiaj właśnie Krzoska na OSI mówił że Maor trenuje indywidualnie bo ma naciągnięty mięsień.
Skoro jesteśmy pewni swoich umiejętności (tak?) to po co te gierki? Jakoś nie przypominam sobie podobnych zagrywek w tego typu przypadkach. |
Pogoda jakieś tam znaczenie będzie mieć, ale nie aż tak duże - w końcu nasi będą tam już kilka dni, a fizycznie raczej jesteśmy mocni. Najważniejsza będzie KONCENTRACJA, SZYBKOŚĆ, AGRESJA i ASEKURACJA. Tak naprawdę to śmiało moglibyśmy zagrać taktyką Mourinho przeciwko Barcelonie - czyli ustawiamy się defensywnie i w pewnym momencie dajemy sygnał do pressingu, atakując dużą liczbą graczy. Myślę jednak, że Maaskant nie będzie kazał grać czegoś nowego. Mecz ten przewiduję jako podobny do pierwszego.
P.S. Co do Maor'a - wcale bym się nie zdziwił. Jako jedyny w środku pola potrafi rozegrać piłkę do przodu (no może jeszcze Garguła ale ten jest słaby fizycznie). Natomiast Sobolewski, Nunez, Wilk i Kirm o tym pojęcia nie mają. |
Cytat:
Cypryjczycy by ogłupieli gdyby wyszedł Brud zamiast Maora :D |
Pande, ale kiedy byl podobnego typu przypadek.. bo jak dla mnie to tylko jeden, Panathinaikos.. takiej szansy poza tamtym meczem to nie bylo
|
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Faktycznie , nie byłby taki głupi a idiotyczny . Rozumiem , że mamy grać bez naszego najszybszego, najdynamiczniejszego i najlepszego zawodnika w ofensywie wiedząc , że cały mecz będziemy grać z kontry ? Iście znakomita taktyka . |
Robert może chcieć zacząć mecz bardziej defensywnie i Maora wpuści w 2 połowie.Środek pola do opanowania będzie bardzo ważny dlatego Sobol Wilk Nunez z tego ten ostatni może łączyć odbiór piłki z rozprowadzaniem a Sobol Wilk tylko do odbioru. Jovanovic zagrał dobry mecz więc nie będzie bardzo odczuwalny brak Lameya.
|
Cytat:
Sam nie wiem co o tym myślec... |
Cytat:
widzę że jak jest poruszany brak Meliksona to wszyscy popadają w oszołomkę robiąc kupę w gacie |
zaczyna się głupie gadanie. Dajcie sobie na luz i poczekajmy do jutra. Wiem że każdemu mocno zależy i przed meczem będziemy mieć stan przedzawałowy ale przy jednej informacji dotyczącej absencji dwóch zawodników snucie nowych teorii o taktyce, składzie jest w tym momencie popadaniem w większą skrajność. Pożyjemy zobaczymy a dla mnie najważniejszy jest fakt że nasi zawodnicy będą jutro gryźć trawę i nie odpuszczą za co już dla mnie wygrali. Grunt to jeśli Bóg da awansować. Wierzę trenerowi i wiem że jutro będzie ładny mecz. Dla kibiców Wisły sprzed komputera KRYNIU
|
Cytat:
|
chyba Wam się coś pomyliło...
Jeśli nie będzie potrzebny na ten mecz rozgrywający to Maaskant da Meliksona na lewo za Ilieva. Melikson na pewno nie siądzie na ławce... |
pachnie ściemą. Maaskant się widocznie wzoruje na Fergusonie który tez regularnie opowiada ze Rooney być może nie zagra, a na końcu zawsze Rooney gra i strzela bramki w meczach w których nie miał występować.
Cytat:
Taaaa, przez krwiaka chłopak odpuści najważniejszy mecz w tym sezonie. Pamiętam jak Kuba i Pietia grali z złamanymi kościami.... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl