Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Gwiaździsty 27.03.2010 11:29

Niestety, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić obecnej Wisły, wyciągającej ze stanu 0:2 na 3:2 na wyjeździe skoro z tą samą ekipą kilka dni wcześniej przegrywamy u siebie 1:3. A tu co by nie mówić grajki chociaż żelowane pączki pokazali, że jak potrafią się wk..wić to stać ich na rozwalenie Lechii w Gdańsku. Moze to ta zapowiedź o karze wielkości 3-krotnej pensji tak ich zapaliła ? Jeśli tak to może spróbować to samo z naszymi ? Skoro prośby i groźby nie pomagają to uderzenie po kieszeni może zdziałąć cuda.

Donki 27.03.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 877058)
Niestety, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić obecnej Wisły, wyciągającej ze stanu 0:2 na 3:2 na wyjeździe skoro z tą samą ekipą kilka dni wcześniej przegrywamy u siebie 1:3. A tu co by nie mówić grajki chociaż żelowane pączki pokazali, że jak potrafią się wk..wić to stać ich na rozwalenie Lechii w Gdańsku. Moze to ta zapowiedź o karze wielkości 3-krotnej pensji tak ich zapaliła ? Jeśli tak to może spróbować to samo z naszymi ? Skoro prośby i groźby nie pomagają to uderzenie po kieszeni może zdziałąć cuda.

A czy był bys sobie w stanie wyobrazić ze Legia wyciągnie ze stanu 0-2 na 3-2 ??:D

Krissu 27.03.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 877017)
Krissu - z podobną ambicją i determinacją Wisła zagrała.
W zeszłym sezonie. Również z Lechią :-)

Zeszły sezon? To wtedy co po Ziemi biegały dinozaury?

pan Dudi 27.03.2010 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 877058)

Moim zdaniem "zapaliła ich" nagonka z każdej możliwej strony. U nas nawet jak piłkarzyna pokaże środkowy palec, to i tak jest święty, a kibice be, bo jak to tak? Swojego piłkarza, który nic nie potrafi, obrażać? Dawidowskiego i Łobodzińskiego można, ale Pawełka? I dopóki te łajzy będą świętymi krowami, dopóty będą sobie grać na pół gwizdka, pokazywać faki itp., bo przecież co oni ryzykują? Nic. To my tam jesteśmy dla nich, wg ich rozumowania, a nie odwrotnie, a gawiedź kibicowska tylko ich w tym podejściu utwierdza. Levadia? Derby? Kiedy to było, przecież dawno już wszyscy zapomnieli. Jeśli o mnie idzie, to oni powinni mieć jechane za te derby na KAŻDYM meczu, bo są bardziej chronieni niż populacja żubrów.

Inna sprawa, że kolejnego meczu Legia już nie wygra. Wydaje mi się, że to jednorazowy zryw. Niezależnie od tego, z kim grają w następnej kolejce.

MaG* 27.03.2010 12:03

Iwański zapieprzał na 100% , zresztą cała drużyna zapieprzała.
Wniosek taki ,że jak się chce to można.
Problem tylko w tym ,że gwiazdorzy musieli dostać mocnego kopa w dupę ,żeby zacząć walczyć.

U nas po wpadce z Levadią determinacja też była ogromna ale starczyła tylko na 3-4 mecze.
A walka musi być w każdym spotkaniu.

Pan Jotka 27.03.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 877064)
Inna sprawa, że kolejnego meczu Legia już nie wygra. Wydaje mi się, że to jednorazowy zryw. Niezależnie od tego, z kim grają w następnej kolejce.

Z Kuchenkorzem :) Liczę na remis....

Pablo84 27.03.2010 12:47

Każdy wynik będzie dobry dla nas. (jesli dzis wygramy).

Marszałek 27.03.2010 12:50

Co z tego ,że zapieprzali skoro umiejętności jak na lekarstwo. Taka gra to nic nadzwyczajnego, tym bardziej na tle średniaka ligowego. Ale nasza liga jest właśnie taka,że tylko biegasz i już wygrywasz.
Tylko bieganie i już mega mecz. Jeju,jakie mamy marne wymagania dotyczące tej ligi.

KOALIK 27.03.2010 13:04

Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę. Dawidowski w takiej formie przydałby się Wiśle.

For_FuN_ 27.03.2010 13:22

Poprostu niektorzy nie lubia Wojtka Kowalczyka i celowo przekrecaja jego slowa...manipulacja to malo powiedziane. Ja mam do niego ogromny sentyment, bo to moj idol z dziecinstwa(mimo, ze Legionista), razem z Juskowiakiem...na takich 2 napastnikow bedziemy czekac jeszcze 10-20 lat, a jednoczesnie to dwaj najbardziej niewykorzystani pilkarze w ostatnim 20-leciu(postawilbym jeszcze przy nich Tomka Frankowskiego, ktory powinien byc regularnym kadrowiczem od '98r.).

Suchman 27.03.2010 13:36

For_FuN_ dobrze mówi. Troszkę nie obiektywnie mówicie o nim. Patrzcie na niego jako nie piłkarza Legii a Polskiego piłkarza, który umiejętnosci miał ogromne, choc nie wykorzystane w pełni... A, że miał problemy innego rodzaju to nawet nie powinno się wspominac. Ważne, że wyszedł z tego.

0 22 27.03.2010 13:49

Jestem w szoku czytajac to co napisaliscie. Na poczatku myslalem, ze For Fun robi sobie jaja.

Co do niewykorzystania - coż musicie wziać pod uwage, że Kowalczyk złamał noge (o ile mnie pamiec nie myli - dwa razy) w kluczowym momencie kariery. To sie musialo odbić. Do tego mimo wszystko o rok za wczesnie wyjechal - pogralby w L moze zalapal sie w LM. Ale ze wzgledu na katastrofe finansową wyjechal wczesniej.

Co do picia - w ksiazcie wiele razy opisywal jak pil w lidze polskiej (mecz z ŁKS pod wplywem itp). Dlatego gdy pisze, ze w Betisie nie pil, bo nie mial z kim itp to mu wierze (no bo czemu mialby ukrywac cos takiego skoro nie ukrywal w czesci o grze u nas?). Tak samo jak mu wierze gdy pisze, ze staral sie najmocniej jak umial by zostac gwiazda ligi hiszapnskiej. Nie zostal, bo jak sam pisze - byl za slaby. Plus te czynniki ktore wymienilem wyzej.

Jak sie mocniej zastanowie to od jego czasow taka kariere jak on na zachodzie zrobil (Juskowiak - wiadomo - ale to bylo w tym samym czasie + Kosecki, plus bramkarze) Jeleń (podejrzewam, ze zrobi wieksza), moze Żurawski - choć w słabszej lidze, ewentualnie Mięciel miał dobry sezon w grecji, ale to slabsza liga, Błaszczykowski, Wałdoch i Hajto i pewnie jeszcze jakis Bąk i ktos o kim zapomnialem.

Czołówka piłkarzy lat 90tych i przełomu wieku. I to absolutna.

qchar90 27.03.2010 14:09

Obecnie mocne pozycje zagranica maja Kuba Błaszczykowski, jak jest zdrowy to zawsze gra i oczywiscie Irek Jelen, szkoda mi troche ze go ciagle kontuzje przesladuje, jestem przekonany gdyby nie kontuzje to on 15-20 bramek strzelalby w lidze francuskiej co rok,
Teraz podczas okienka bedzie mial ciezki orzech do zgryzienia, gdyz moze zostac w Auxerre ( bo maja wielkie szanse zakwalifikowac sie europejskich pucharow, w Auxerre ma pewne miejsce, jest gwiazda) albo moze sprobowac przejsc do lepszego klubu moze Bordeaux badz inny klub.

Pan Jotka 27.03.2010 15:11

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...9e20&_ticrsn=5
Józef Wojciechowski zapowiedział zwolnienie Bakero i oddanie walkowerem wszytskich meczy od konca rundy jeżeli Polonia przegra z Arką! Po 20 minutach czarne koszule ogarnia czarna rozpacz. 1-0 dla Arki :P

For_FuN_ 27.03.2010 15:23

Bakero leci...a Wojciechowski dostaje za swoje...

AS82 27.03.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 877134)
Bakero leci...a Wojciechowski dostaje za swoje...

szkoda ze przed meczem z nami go wywala ,bo Polonia bedzie nie wiadoma

AYALA 27.03.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 877146)
szkoda ze przed meczem z nami go wywala ,bo Polonia bedzie nie wiadoma

Polonia wycofa sie z rogrywek jeśli przegra z Arką

http://www.soccer-live.pl/index.php?...how_all&no=918

flamengista 27.03.2010 15:58

A niech się wycofuje, nikogo nie interesuje zdziecinniały frustrat i jego zabawki.

AYALA 27.03.2010 16:01

chyba sie nie wycofa bo Polonia wyrównała

flamengista 27.03.2010 16:04

Mecz się jeszcze nie skończył. Ten facet gotów za 5 minut zwolnić Bakero, następnie go znowu zatrudnić na 5 minut przed końcem. Podobnie z wycofywaniem się. Nawet jak Groclin wygra ten mecz, to po następnym może mu się odwidzieć.

Jaroo1 27.03.2010 16:05

no to super biznesman i mezczyzna z tego Wojciechowskiego. Jeszcze niedawno czytałem ze jak Polonia sie utrzyma to w przyszlym sezonie wydadza na transfery nawet kilka mln Euro... a teraz ten cep mowi ze jak spadna to odchodzic, ucieka jak szczur z tonaceg o okretu uhaha
Ale coz tak to bywa jak jakis baran ktory wie jak sie dorobic kasy poskradal wszystkie zmysly i mysli ze kasa to wszystko, ze to IQ, ze to madrosci i zmysl. No bo przeciez ojciechowski wie jak zbudowac wielki klub, wie jak go trenowac i w ogole jest najmadrzejszy - szkoda ze tylko on ma o sobie takie mniemanie a nie ludzie o nim.
Czlowiek calkowicie sie zblaznil. A co do gry Polonistow to nie dziwilbym sie ze specjalnie graja slabo oby tylko uciec z tego klubu. Poje.. prezes, brak boisk do trenowania, malo kibicow. Grac w Polonii to tak jak byc w piekle...

martin_6 27.03.2010 16:16

Dyskopolo 2:1...

Pan Jotka 27.03.2010 16:17

Hhehehe. 2:1 dla Polonii.Frustrat chyba już przygotowuje oświadczenie dla prasy,iż to jego zasugerowane zmiany dały taki efekt :)

el Nuero 27.03.2010 16:21

Zmiana wyniku i humoru?

u-la-la... Gołębiowski na 2:1 dla Polonii/Groclinu! Chyba się chłopaki z Konwiktorskiej na dobre wystraszyły piłkarskiego bezrobocia, i gra ruszyła (wcześniej nieuznany gol dla Arki, tego skubańca :) , który i nam strzelił). Jeśli utrzymają ten wynik, to może jednak Wojciechowski "zainwestuje te miliony" ? Osobiście bardzo wątpię. Dobrze, że to nie Wisełka na takiego :evil: za właściciela.

Mahazel888 27.03.2010 16:28

W tym roku lecą z ligi Cracovia i Arka, wiec siła rzeczy Polonia się utrzyma.

Pan Jotka 27.03.2010 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 877160)
W tym roku lecą z ligi Cracovia i Arka, wiec siła rzeczy Polonia się utrzyma.

Wolałbym żeby Polonia przegrała dzisiaj. Pojechalibyśmy na podłamańców za tydzień. A tak będą mieli o co walczyć.:/

Mahazel888 27.03.2010 16:34

Wisła i tak z Polonią wygra, ale nie ma to znaczenia dla Polonii. Dla nich liczyć się będzie bezpośredni bilans z Arką na koniec.

Wizard 27.03.2010 16:36

Cytat:

Wolałbym żeby Polonia przegrała dzisiaj. Pojechalibyśmy na podłamańców za tydzień. A tak będą mieli o co walczyć.:/
Jeżeli Wisła ma się obawiać 16 zespołu ligi z bardzo kiepską formą, to lepiej niech ktoś inny zdobędzie tego Mistrza albo coś. Bez przesady, my gramy o MP i siłą rzeczy musimy takie drużyny pokonywać. Nie ma się czego bać... Patrzmy na siebie, a nie na (słabych) rywali :P

Mahazel888 27.03.2010 16:50

Teraz się śmieszniejszy mecz zaczyna.Wita nas lajkonik itd. Oj będzie dwa do jaja dla Ruchu.

edit: No i już widać. Stadion nabity, że hej. Będzie znowu widzów około dziesięciu tysięcy. Błyskawicznie trzeba wikipasy uzupełnić.

MCX 27.03.2010 16:57

No to obie drużyny z Warszawy się w tej kolejce przełamały. Polonia teraz znów jest w grze o utrzymanie i na pewno będzie gryźć trawę w meczu z nami na Konwiktorskiej. Trochę nam to nie na rękę, no ale jak się chce być mistrzem Polski to takie wyzwanie nie może paraliżować zawodników. Powinno mobilizować.

UniaTarnówZKS1928 27.03.2010 17:03

haha faktycznie nabity stadion. Ale jestem pewien że będzie informacja o 4000 ;]

Pan Jotka 27.03.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 877165)
Teraz się śmieszniejszy mecz zaczyna.Wita nas lajkonik itd. Oj będzie dwa do jaja dla Ruchu.

edit: No i już widać. Stadion nabity, że hej. Będzie znowu widzów około dziesięciu tysięcy. Błyskawicznie trzeba wikipasy uzupełnić.

Znowu będa wchodzić 2 i pół połowy :P To wina drukarki. Atrament pewnie im podprowadzili Wiślacy. A na poważnie liczę na Ruch.

Mahazel888 27.03.2010 17:11

1:0 dla Ruchu

Pan Jotka 27.03.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 877173)
1:0 dla Ruchu

Jeeeessst. Chodź raz pokibicuje sobie Niebieskim :P

Mahazel888 27.03.2010 17:16

Może nie tak że kibicujmy Ruchowi, bo tak nie jest. Raczej napisałbym ,że kibicujemy spadkowi Cracovii .

UniaTarnówZKS1928 27.03.2010 17:23

Ja tam kibicuje Ruchowi. Lepiej żeby się niebiescy kompromitowali w pucharach niż legia...;/ Może zagrają bez kompleksów.

el Nuero 27.03.2010 17:26

Happy league

Jak dla mnie, ta liga z dnia na dzień jest coraz bardziej zabawna.
- Polonia Bytom wygrywa z Legią, by w następnej kolejce wtopić z Piastem;
- Arka Gdynia wygrywa z nasza Wisełką, by parę rund później przegrać w Polonią W.;
- jutro do pełni szczęścia brakuje tylko, żeby Odra wygrała z Amicą Poznań. Potem Wodzisław może sobie nawet przegrywać w Gliwicach. A co! :-p

Jeśli pasy przegr(yw)ają z Ruchem, to tym lepiej. Tabela zdecydowanie ciekawiej się (za)prezentuje, i drużyny walczące o uniknięcie spadku będą mogły łatwiej ich przeskoczyć. Nie sądzę bowiem, aby np. w Gliwicach czy Białymstoku ktoś się łudził, że im "podarują" ekstraklasę w przyszłym sezonie, jak pewnego klubowi, kosztem ŁKS-u.

SpoXsteR 27.03.2010 17:28

mecz meczowi nierówny.. nic w tym dziwnego, mozna wygrac z Barcelona by 3 dni pozniej zremisowac z Odra

Pan Jotka 27.03.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 877176)
Może nie tak że kibicujmy Ruchowi, bo tak nie jest. Raczej napisałbym ,że kibicujemy spadkowi Cracovii .

To się rozumie samo przez się :D

killzone 27.03.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 877179)
Ja tam kibicuje Ruchowi. Lepiej żeby się niebiescy kompromitowali w pucharach niż legia...;/ Może zagrają bez kompleksów.

Levadia < Brøndby IF :)

coby nie nabijac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 877190)
Wilno< Tallin< Kopenhaga jesli już

Tibilisi < Vetra < Levadia < Brøndby IF jesli już

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl