Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Mareq 27.03.2011 13:03

Cytat:

a prymitywy na trybunach po raz kolejny osmieszyly Polske.
Kto się śmieje z Polski z tego powodu ? Jeżeli twoi odpowiednicy rozsiani po całym świecie , to żadna strata.

Donki 27.03.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1069936)
Drozd-
Brożka porównujesz do Lewandowskiego? Wybacz ale to inna liga. Brożek to raczej okręgówka. ja to wiedziałem już kilka lat temu jak pudłował na pustaka ale był wielbiony przez kibiców więc mój głos się nie przebijał. prawda jest taka że nasz były supersnajper właśnie zakończył swoje sukcesy teraz czeka go siedzenie na ławie do końca kariery.

Lewandowski nie pudłuje ?
Moim zdaniem gdyby Brożek grał w Dortmundzie to prezeentował by sie lepiej od Lewandowskiego który gra bardzo przecietnie. Lewandowski jest strzasznie wolny, a do tego na piec sytuacji wykorzysta jedną.

Lysy 27.03.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 1069946)
Żewłakow słusznie zauważył że w kadrze brakuje takiego Sobola.

Jest Wilk który w tej marności zwanej "reprezentacją" z pewnością by się wyróżniał in plus. Popieram zdanie tofika, mamy materiał jaki mamy, jedyne co nam pozostaje to czekać na zdolniejsze pokolenie. Zainteresowanie piłką wśród dzieciaków jest, co widać chociażby na boiskach przed blokami, obleganych przez dzieciarnie od rana do wieczora.

GajowyDrwal 27.03.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1069907)
Na kimś to robi wrażenie i uważa, że stać ten skład na wygraną z kimkolwiek w grupie Euro ? Ha.
Ale zawsze będzie w kółko "słaby trener, nie potrafi dotrzeć do tych chlopaków" i tak do usranej śmierci. Śmieszne to jest i mnie odrzuca od interesowania się tą kadrą.

Borussia Dortmund rozpierdala jedną z najmocniejszych lig świata, z trzema Polakami w składzie, a ty twierdzisz że nie mamy piłkarzy... A kogo to ma Litwa takiego?

Chcesz wiedzieć skąd to ciągłe narzekanie na trenerów a nie piłkarzy? Bo jednak co parę lat, trafia się nam paru piłkarzy o klasie powiedzmy "średniej europejskiej". A trenera który osiągnąłby coś w Europie nie mieliśmy chyba nigdy.

To jest największy polski problem. Jedynym rozpoznawalnym trenerem w Europie jest Kasperczak, a i to tylko dlatego że trenerki uczył się we Francji. A piłkarzy w ciągu ostatnich lat mieliśmy wielu.

Zresztą o czym my mówimy. Można zrozumieć 0:5 z Hiszpanią, bo oni są w stanie pokonać każdego w takim rozmiarze. Ale z Litwą? Drużyną z kraju mniejszego od małopolski*, gdzie gwiazdą jest zawodnik Widzewa Łódź?!

Piszesz, że nie ma trzonu kadry - ale to właśnie jest wina trenera! W każdym meczu gramy innym składem, trener nie potrafi wskazać na rok przed mundialem choć dwóch trzech graczy na których chce opierać skład. Taki Maaskant już po miesiącu w Wiśle powiedział, że kapitan Sobolewski może być jako jedyny pewny miejsca w "11"...

Blaszczu16 27.03.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1069991)
Piszesz, że nie ma trzonu kadry - ale to właśnie jest wina trenera! W każdym meczu gramy innym składem, trener nie potrafi wskazać na rok przed mundialem choć dwóch trzech graczy na których chce opierać skład. Taki Maaskant już po miesiącu w Wiśle powiedział, że kapitan Sobolewski może być jako jedyny pewny miejsca w "11"...

Trzonem kadry jest trójka z BvB i Smuda wielokrotnie to powtarzał :)

IncognitoTSW 27.03.2011 17:20

Gdzie te czasy, gdy nawet niektórzy regularni gracze klubów zachodnich lub królowie strzelców polskiej ekstraklasy nie mieli z miejsca powołań do kadry?

Blaszczu16 27.03.2011 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1069996)
Gdzie te czasy, gdy nawet niektórzy regularni gracze klubów zachodnich lub królowie strzelców polskiej ekstraklasy nie mieli z miejsca powołań do kadry?

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź?

IncognitoTSW 27.03.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1069998)
Możesz rozwinąć swoją wypowiedź?

Jeszcze z 10 lat temu nikt nawet specjalnie nie myślał, żeby powoływać do reprezentacji Adama Kompałę, który strzelał bramkę za bramką w lidze i był królem strzelców albo przez wiele lat ignorowano Frankowskiego, najlepszego napastnika ligi. W lidze austriackiej królem strzelców był Radosław Gilewicz, ale uznawano, że to za słaba liga i dostawał szanse tylko sporadycznie. W Bundeslidze bramki zdobywał Wichniarek ale nie mógł liczyć na pewne miejsce w składzie reprezentacji, grał tylko z rzadka. Mięciel w Grecji też sporo strzelał i też zagrał ledwie kilka meczów. Andrzej Juskowiak też nie mógł już w pewnym momencie liczyć na miejsce w kadrze, podobnie jak Tomasz Iwan czy Ryszard Czerwiec.
Ponadto w kadrze wielkiej ilości szans nie dostawalii wybijający się zawodnicy polskiej ligi, jak choćby Kazimierz Moskal, Tomasz Kulawik, Grzegorz Pater, Robert Dymkowski, Maciej Stolarczyk, Zbigniew Robakiewicz, Maciej Szczęsny, Mariusz Śrutwa.

A dzisiaj? Powołania rozdaje się za frajer piłkarzom takim jak Kucharczyk, Salamon, Krychowiak, Małkowski czy inne wynalazki.
Wcześniej trzeba było się solidnie napocić i w przypadku napastników sporo bramek nastrzelać, żeby znaleźć się w kadrze ( a i tak nie zawsze to skutkowało powołaniem).

!!IRIVER!! 27.03.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1069991)
Zresztą o czym my mówimy. Można zrozumieć 0:5 z Hiszpanią, bo oni są w stanie pokonać każdego w takim rozmiarze. Ale z Litwą? Drużyną z kraju mniejszego od małopolski*, gdzie gwiazdą jest zawodnik Widzewa Łódź?!

A nie 0:6?

:rotfl:

Ktoś tam gdzieś wyżej wypisywał, że nasi piłkarze grają w niejednokrotnie najlepszych zachodnich klubach. Też nie potrafię zrozumieć wobec tego, gdzie leży problem. Pewnym jest jednak, że dużo w tym winy Smudy i ogólnego burdelu wokół PZPN.

murray 27.03.2011 18:28

http://www.weszlo.com/news/6561

Dopóki takie wywiady nie pokażą się w PS czy w telewizji, będziemy dalej babrać się w bagnie.

_ukoL 27.03.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1069944)
A nawet jesli tacy zawodnicy by byli ? I tak by ich Smuda nie powołał :-/
Przyklad Malecki.

A to już druga sprawa. Nawet jeżeli są nieliczni, np. Małecki to i tak nie dostaną powołania, bo najwyraźniej selekcjonerowi wydaje się, że piłka nożna to sport dla nażelowanych, grzecznych i pięknych chłopczyków. Najlepiej, żeby nie spocić się, nie ubrudzić i żeby nie bolało. Do mnie przynajmniej taka filozofia Franciszka S. nie przemawia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 1069946)
Też zauwarzyłem. Zawsze towarzystwo wzajemnej adoracji. A dzisiaj Romek wszystkich w***iał. :) I te jego pomysły żeby grać w Poznaniu. Ale Kowalczyk szybko go naprostował że tam nie lepsze kartoflisko jak na Litwie. Żewłakow słusznie zauważył że w kadrze brakuje takiego Sobola.

\

Dokładnie! To też było dobre, jak go naprostował Kowalczyk. :rotfl:

Blaszczu16 27.03.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1070019)
http://www.weszlo.com/news/6561

Dopóki takie wywiady nie pokażą się w PS czy w telewizji, będziemy dalej babrać się w bagnie.

Zwykle zgadzam się z twoimi postami, ale tego gbura chcesz pokazywać w telewizji? Gość wszystko neguje, nic mu się nie podoba. Fakt, Smuda to nie jest jakich mag trenerski, ale żeby tak jechać po nim jak po burej suce? Ja na miejscu selekcjonera podjąłbym prawne kroki.

FraMat 27.03.2011 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1070025)
Zwykle zgadzam się z twoimi postami, ale tego gbura chcesz pokazywać w telewizji? Gość wszystko neguje, nic mu się nie podoba. Fakt, Smuda to nie jest jakich mag trenerski, ale żeby tak jechać po nim jak po burej suce? Ja na miejscu selekcjonera podjąłbym prawne kroki.

do tego trzeba inteligencji wyższej niż ma małpa

murray 27.03.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1070025)

Tak, tylko że równie dobrze coś takiego mógł powiedzieć ktoś inny. Ja się z Tomaszewskim zgadzam w tym przypadku. Chodziło mi o treść wypowiedzi, nie o tego, kto ją wygłosił. Nie ma takiego sposobu prowadzenia wywiadów i takich odpowiedzi w mainstreamowych mediach. W blasku fleszy, czy tuszu drukarskiego wielu sili się na polityczną poprawność i ucieka od zdecydowanych słów. A tylko takie pomogą odczarować złą rzeczywistość.

flamengista 27.03.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1069907)
Nawet nie wiem kto jest tym trzonem reprezentacji. (...).

Ależ wiadomo, tylko Smuda się pokłócił z tymi, którzy w reprezentacji grać powinni.

Boruc*
Piszczek-Głowa-Jodłowiec-Boenish
Błaszczykowski-Matuszczyk-Obraniak-Małecki
Roger
Lewandowski

Klasycznego 4-4-2 Smudy grać się raczej nie da, ale 4-5-1 z cofniętym Rogerem jako fałszywym napastnikiem - można grać bez problemu.

Do tego w odwodzie: Szczęsny, Rzeźniczak, Sadlok, Wilk/Borysiuk, Peszko, Jeleń/Brożek.

To jest ów trzon kadry, nie trzeba być geniuszem by dojść do takiego wniosku. Prochu się nie wymyśli, tyle że nie ma sensu ciągle mieszać w składzie. Trzeba wreszcie zgrywać zespół i promować ofensywny styl.

Praktycznie na każdą pozycję jest po 2 w miarę przyzwoitych kopaczy, tylko na lewej obronie jest kłopot. Boenish dopiero wraca po kontuzji, nie wiem co ew. z Wasilewskim.

* nie lubię gościa, ale jest jedynym bramkarzem na odpowiednim poziomie grającym regularnie w klubie

tofik 27.03.2011 20:11

Taki skład kiedykolwiek wystąpił ? Nie oglądam teraz meczów kopaczy, ale to są jakieś wypociny. A jesli by się tak przydarzyło, że zblizona do twojej kadra wystąpi to i tak byłby skład by rozegrac 3 mecze, nic nie pokazać i do widzenia. Kto tu niby ma zrobić różnicę. Za mały potencjał.Piłkarze o podobnych, a może wyższych umiejetnościach reprezentowali nas na poprzednich turniejach, i ciężko im było sklecić jakiekolwiek ofensywne akcje.Co się zmieniło ? Na euro przyjadą zespoły lepiej operujące piłką, taktycznie i fizycznie na wyższym poziomie. I takich grajków jak Kuba będzie tam pięciu, sześciu w każdym zespole. I gra na powaznie, nie pierdzenie w sparingach.Ja nie wiem jak można dalej kłapać o tym samym i nie uczyć sie z doświadczeń lat minionych. Wystarczy trzeźwo spojrzeć na stan polskiej piłki i umiejętności tych piłkarzy.

Orson 27.03.2011 20:59

Za Weszło z FB:
Miłego końca weekendu, bo jutro może wybuchnąć bomba wokół kadry. Spory syf, sporo osób zostanie ubabranych gównem.

Ciekawe o co chodzi?

Luu... 27.03.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1070063)
Za Weszło z FB:
Miłego końca weekendu, bo jutro może wybuchnąć bomba wokół kadry. Spory syf, sporo osób zostanie ubabranych gównem.

Ciekawe o co chodzi?

dalej za weszło z fb
Cytat:

Z tego co słyszeliśmy, temat podjął Fakt, ale nie wiemy, czy tylko Fakt, czy ktoś jeszcze.

rw88 27.03.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1070050)
Taki skład kiedykolwiek wystąpił ? Nie oglądam teraz meczów kopaczy (...)

I na tym powinieneś zakończyć swoją wypowiedź, nawet jeśli reszta Twoich słów po tym stwierdzeniu ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Jak można oceniać sytuację o temacie, w którym się nie jest chociaż trochę na bieżąco? To tak jakbym powiedział, że Kubica to cienias, ale F1 nie oglądam.

SV_ 27.03.2011 21:57

Alkoafera kolejna

Drozd 27.03.2011 22:04

Ktoś Smudzie flachę buchnął? To niewychowane gówniarze, zero szacunku dla trenera :).

qchar90 27.03.2011 22:20

ponoć piłkarze się zabawiali z panienkami

MCX 27.03.2011 22:34

Weszło! Musimy wam wyjawić jedno. Znamy wszystkie szczegóły tej sprawy od kilku dni. Rozmawialiśmy na ten temat z samymi zamieszanymi przed meczem z Litwą i jeszcze po nim. Zdecydowaliśmy się ich nie ujawniać, bo uważamy, że boisko i całą resztę należy rozgraniczyć, a wyrzucenie najlepszych piłkarzy z reprezentacji niczego dobrego nie przyniesie... Ale widać, nie jedyni dostaliśmy to info.

Weszło! A chodzi oczywiście o gang-bang.

http://www.facebook.com/permalink.ph...d=150194924769

lorddavy 27.03.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1070050)
Taki skład kiedykolwiek wystąpił ? Nie oglądam teraz meczów kopaczy, ale to są jakieś wypociny. A jesli by się tak przydarzyło, że zblizona do twojej kadra wystąpi to i tak byłby skład by rozegrac 3 mecze, nic nie pokazać i do widzenia. Kto tu niby ma zrobić różnicę. Za mały potencjał.Piłkarze o podobnych, a może wyższych umiejetnościach reprezentowali nas na poprzednich turniejach, i ciężko im było sklecić jakiekolwiek ofensywne akcje.Co się zmieniło ? Na euro przyjadą zespoły lepiej operujące piłką, taktycznie i fizycznie na wyższym poziomie. I takich grajków jak Kuba będzie tam pięciu, sześciu w każdym zespole. I gra na powaznie, nie pierdzenie w sparingach.Ja nie wiem jak można dalej kłapać o tym samym i nie uczyć sie z doświadczeń lat minionych. Wystarczy trzeźwo spojrzeć na stan polskiej piłki i umiejętności tych piłkarzy.

No powiedzmy, że się z tym mniej więcej zgadzam. I teraz moje spostrzeżenie, skoro nie mamy zawodników to musimy mieć zajebistego trenera, który ich świetnie ustawi i wydusi z nich co najlepsze. Wtedy przy odrobinie szczęścia moglibyśmy wyjść z grupy. No ale z Dyzmą to absolutnie nierealne. Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze newsy. Oby coś drgnęło w tym syfie.

Jagul 28.03.2011 06:24

http://www.fakt.pl/Bunga-bunga-wykon...y,99666,1.html
Ciekawe :D. Ale Smuda nic nie mówił o seksie przed meczami.

Antystenes 28.03.2011 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1070118)
http://www.fakt.pl/Bunga-bunga-wykon...y,99666,1.html
Ciekawe :D. Ale Smuda nic nie mówił o seksie przed meczami.

Napisali, że część z pierwszego składu odwiedziła dom dziecka, a reszta - sześciu - burdel. Moje pytanie, wie ktoś, którzy odwiedzili dzieci? Na pewno gdzieś o tym pisali..

BTW, dobrze, że Dyzma Małego nie powołał do tego szamba :)

Żurawek 28.03.2011 07:44

Ciekawią nazwiska oraz reakcja Franza S. Nie chcę tu tworzyć historii spiskowych, ale wygląda na to, że nie zależy im na umieraniu za trenera, a może to swego rodzaju "solidaryzowanie się" z Borucem, Małeckim i innymi :rotfl:
Jedno nie ulega wątpliwości - niestety z inteligencją to co poniektórym reprezentantom nie po drodze. Mając pieniądze, sławę i będąc reprezentantem polski wyrabiają sobie taką opinię i robią wszystko, żeby tylko to przekreślić.

arti 28.03.2011 09:15

Rozłazi się to wszystko Franzowi...może niektóre grajki chcą go wywalić przez robienie takich numerów.
Może też (a raczej na pewno) jeszcze ktoś inny to wszystko nakręca... bo w rezultacie nie pozostaje nic innego jak skasować gościa, który nie ma wyników + nie daje żadnych nadziei na progres + nie panuje nad grupą nawet o tyle żeby chłopcy się bawili w taki sposób żeby to nie wyszło na światło...
Wydawałoby się, że każdemu powinno się chcieć zagrać w finałach ME u siebie, a tu nieustający smród... nic się nie klaruje, a wręcz przeciwnie...
Duża bida... co będzie musiało się stać żeby udało nam się wyjść z grupy???

qchar90 28.03.2011 09:19

to nie złe jaja
a Franek Smuda mówił że ma samych spokojnych,grzecznych graczy którzy tylko mysla o trenowaniu
a tu mu taki psikus wywineli...

JAR0 28.03.2011 09:20

Co ciekawe to chyba tylko onet, narazie napisał o tym z tych głównych portali (nie licze zapowiedzi weszło). Też to troche dziwne bo zapowiada się grubsza sprawa.

rw88 28.03.2011 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1070135)
Rozłazi się to wszystko Franzowi...

Byłem jeszcze co do tego nie do końca przekonany, myślałem, że to może wpływ mediów może też tak na ocenę Smudy wśród społeczeństwa, ale po wywiadzie dla OSI widać, że gość już nad niczym nie panuje, wyglądał jak znerwicowany furiat. A teraz jeszcze ta "bunga bunga"...Nie to żebym chłopakom żałował, niech robią co uważają za słuszne, ale mamy rok do turnieju życia naszej piłki, a zgrupowanie kadry nie jest odpowiednim miejscem na takie imprezy, co oczywiste.

Z drugiej strony jakby moim szefem był Smuda, a przełożonym szefa Lato, to też bym to .......ił pewnie z góry na dół. Oczywiście w ich (piłkarzy) pracy jest też aspekt reprezentowania narodu, ale mimo wszystko...

Cytat:

Chuligani z Polski skompromitowali nasz kraj na Litwie przy okazji towarzyskiego meczu rozegranego w Kownie. Wściekłości na ten fakt nie kryje prezes PZPN, Grzegorz Lato, który na łamach "Gazety Wyborczej" zapowiada walkę z kibolstwem.

- Koniec z tym! Może pan napisać, że PZPN kończy z pobłażaniem bandytom - mówi Lato w rozmowie z Jackiem Sarzało.
Prezes PZPN nie dopuszcza do siebie, że do tej pory związek chuliganom pobłażał. - Bzdura, związek zawsze walczył z chuligaństwem. Tylko "Gazeta Wyborcza" wolała się cieszyć, że na trybunach śpiewają "J..., j... PZPN" - powiedział. - Ziązek nie jest winien, to kluby bez sensu układają się z chuliganami. Ale dość tego. Od dzisiaj nie ma taryfy ulgowej. Będziemy karać kluby finansowo za przestępstwa w czasie meczów ligowych. Tam ma początek całe kibolskie zło - dodał.
Coś pięknego, może moja nadzieja nie okaże się złudna...:D On nie wie co mówi i nie wie, jak ważnym czynnikiem trzymającym jego dupsko u władzy są zorganizowane społeczności kibicowskie. Z pozoru mało istotna informacja, ale może być ziarenkiem pewnego znaczącego konfliktu, który de facto może się przysłużyć polskiej piłce - może być, ale nie musi oczywiście, jasnowidzem nie jestem :)

P.s. Polecam, tekst trafny, o dziwo z onetu:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

dynek.pl 28.03.2011 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 1070142)
Co ciekawe to chyba tylko onet, narazie napisał o tym z tych głównych portali (nie licze zapowiedzi weszło). Też to troche dziwne bo zapowiada się grubsza sprawa.

no wlasnie - ciekawe czy to ten dam informator "f**cktu" co widzla UFO ??
weszlo podrzucilo temat do faktu (maja w tym swoj interes) i dlatego nikt nie chce o tym pisac

arti 28.03.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1070144)
Coś pięknego, może moja nadzieja nie okaże się złudna...:D On nie wie co mówi i nie wie, jak ważnym czynnikiem trzymającym jego dupsko u władzy są zorganizowane społeczności kibicowskie. Z pozoru mało istotna informacja, ale może być ziarenkiem pewnego znaczącego konfliktu, który de facto może się przysłużyć polskiej piłce - może być, ale nie musi oczywiście, jasnowidzem nie jestem :)

Ja myślę, że on taki głupi nie jest... co z tego, że powie coś takiego do wyborczej czy innych mediów? Powie a potem jak zawsze guzik zrobią i będzie jak dawniej... przynajmniej do ME. Jeśli doznamy klęski tam to może wtedy coś się zacznie zmieniać.

For_FuN_ 28.03.2011 11:55

I wychodzi kolejny raz, ze Smuda to facet pozbawiony jaj. Pilkarze go nie szanuja(i sie im nie dziwie) i takie sa tego efekty. Ilu pilo przy pierwszej "aferze'(bo to nie bylo nic zlego, skoro pili PO zgrupowaniu...ale Dyzma chcial zrobic pokazowke i polecial z tym do mediow po miesiacu :D)? 10-11 chlopa...a Smuda ukaral tylko dwoch ;). Facet nie panuje nad tym, co dzieje sie w reprezentacji i juz z tego powodu powinien byc wypier... na zbity pysk, o poziomie gry i postepach nawet nie wspominam.

fanfan 28.03.2011 12:26

Cytat:

Ziązek nie jest winien, to kluby bez sensu układają się z chuliganami. Ale dość tego. Od dzisiaj nie ma taryfy ulgowej. Będziemy karać kluby finansowo za przestępstwa w czasie meczów ligowych. Tam ma początek całe kibolskie zło
Ten Lato to rzeczywiście jest poj....y , kluby układają się z kibolami? W jakim celu ? By śpiewać j.... pzpn? Lato chce walczyć z kibolami karząc kluby? Ale przecież od karania klubów jest Komisja Ligi i to robi za różne wygłupy kiboli. Co pzpn chce dawać dodatkowe kary by jeszcze bardziej bić po kieszeni biedne Polskie kluby? A może Lato , Piechniczek i inne ś..... mają za mało kasy i szukają kolejnego dochodu żeby bardziej napchać swoje portfele ? Ciekawy jestem gdzie szły by te pieniądze z tych ewentualnych kar nakładanych przez pzpn? Pewnie nigdy by to nie zostało ujawnione a ta kasa zasilała by konta grubych ryb z pzpn-u. Mam nadzieję że rządy Laty się kończą , trzeba dać władzę komuś kto się po prostu na tym zna ! Komuś młodemu który ma współczesne poglądy i wiedzę na temat działania związku sportowego, szkolenia młodzieży , walczenia z kibolami , itd. Trzeba walczyć z kibolami a nie z klubami panie Lato! A Pan wymyśla różne niestworzone historyjki by ratować swoją dupę i zrzucić ze związku odpowiedzialność !!! W Polsce nigdy nie będzie dobrze jak takie osoby będą odpowiadały za rozwój sportu!

Lysy 28.03.2011 13:11

Odnośnie siły naszej reprezentacji, bardzo ciekawie ujął to Boniek:

"Żeby prognozować, musielibyśmy mieć 25 piłkarzy na zbliżonym poziomie. A my musimy myśleć, co będzie robiło trzech Polaków w Dortmundzie, czy będą grali, czy nie, czy ktoś złapie kontuzje. W bramce mamy dwóch czy trzech bramkarzy. Jeśli się okaże, że ani Szczęsny, ani Fabiański nie są podstawowymi bramkarzami, albo są kontuzjowani i że Błaszczykowski naciągnął mięsień, że Jelenia bolą plecy, to mamy inną reprezentację. "

http://www.weszlo.com/news/6501

tofik 28.03.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1070087)
I na tym powinieneś zakończyć swoją wypowiedź, nawet jeśli reszta Twoich słów po tym stwierdzeniu ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Jak można oceniać sytuację o temacie, w którym się nie jest chociaż trochę na bieżąco? To tak jakbym powiedział, że Kubica to cienias, ale F1 nie oglądam.

Wiem co ci piłkarze potrafią, znam możliwości tej kadry i nie muszę się samobiczować oglądając każde spotkanie. Zakładam, że żadnego przełomu w grze nie będzie więc odpuściłem i chyba wiele nie tracę.

Mnie inna sprawa ciekawi. Czy Smudę zwolnią przed Euro. To jest dla mnie smaczek. Jeśli dobrze kojarzę betonowi z pzpn nie uśmiechało się go zatrudniać, ale ulegli presji mediów i kibiców (akcja koniec pzpn te klimaty) Teraz atmosfera wokół kadry zaczyna się robić co raz gorsza i być może ci, którzy domagali się jego nominacji teraz doprowadzą do jego zwolnienia.

Marszałek 28.03.2011 13:47

W połowie Boniek ma rację. Bo żeby tak było jak on pisze musi być jeszcze trener,który ich odpowiednio ustawi i zmotywuje. Obecnie reprezentacja nie ma trenera, to jest problem. Patrzmy na to wszystko trzeźwym okiem. Może Klopp z Borussi rozrysuje jakieś ustawienia,schematy dla naszej kadry. Piłkarze muszą sami coś wymyślić aby nie było mega lania w każdym meczu. Cokolwiek.

Uważałem,że jak mamy Euro to ładnie się do nich przygotujemy. Wystawimy wszystko co mamy najlepsze i chociaż przez 45 minut nawiążemy walkę z jakimś renomowanym rywalem. Że coś pokażemy,bo siłą rzeczy na gospodarzach będą zwrócone przez pewien czas oczy. Może jakiś dwóch młodziaków zaprezentuje się szerszej publiczności,że naprawdę coś będziemy usiłowali pokazać. No cóż,sami sobie odebraliśmy jakiekolwiek szanse na starcie robiąc trenerem Smudę.Ten człowiek ma problemy aby coś składnie powiedzieć, a co dopiero dowodzić grupą ludzi,dając im jakieś wskazówki.

Euro to poważna impreza, gdzie przyjeżdżają ekipy walczyć na 100 procent, gdzie rodzą i gasną gwiazdy. Tymczasem my pokazujemy,że ta impreza nam lata tak naprawdę. Sami postanowiliśmy być poza nią,zanim ona się rozpoczęła. Szkoda. Z drugiej strony jak dokończą wszystkie stadiony,to mogą nam je odebrać.

sandomingo 28.03.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1070210)
Mnie inna sprawa ciekawi. Czy Smudę zwolnią przed Euro. To jest dla mnie smaczek. Jeśli dobrze kojarzę betonowi z pzpn nie uśmiechało się go zatrudniać, ale ulegli presji mediów i kibiców (akcja koniec pzpn te klimaty) Teraz atmosfera wokół kadry zaczyna się robić co raz gorsza i być może ci, którzy domagali się jego nominacji teraz doprowadzą do jego zwolnienia.

Siądzie Lato z Piechniczkiem i jeszcze kilku mędrców i pomyślą:
1) zwolnią Smudę to prasa z nimi pojedzie że podjęli złą decyzję o wyborze Frania i teraz to już jest za późno + będą mu musieli wypłacić kontrakt do końca co ich zaboli.
2) pozostawią Smudę to prasa z nimi pojedzie że nic nie robią.

Lato jak usłyszy, że ma dwa wyjścia: jedno złe, drugie niedobre to pomyśli że wcale nie chce wychodzić. I nic nie zrobi.
A jego doradcy od PR doradzą mu, żeby wymyślił temat zastępczy a tutaj pomysł sam się narodził i jest znakomity: klubowi chuligani chcą zniszczyć Euro! Spokojnie, na tym wątku dojadą do Euro a po klęsce kadry odtrąbią sukces w postaci braku burd i tasaków na stadionach. Sukces? Sukces. To i premia się należy.

dynek.pl 28.03.2011 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1070142)
No cóż,sami sobie odebraliśmy jakiekolwiek szanse na starcie robiąc trenerem Smudę.Ten człowiek ma problemy aby coś składnie powiedzieć, a co dopiero dowodzić grupą ludzi,dając im jakieś wskazówki.

Smieszy mnie powtarzanei takich ogolnikow - mowi jak mowi ale da sie go zrozumiec.
Dziwne, ze jakos pilakrzom Lecha to nie przeszkadzalo kiedy wychodzili z grupy w pucharze UEFA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl