Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Seriale - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=972)

comek 22.04.2012 21:23

polecam WYKLĘCI trzy sezony, nie można się przy tym nudzić, super serial:)

julo 01.07.2012 07:43

Miałby ktoś jakąś rozpiskę jak idę w tym roku seriale ?
Kiedy który sie zaczyna ?

edit:
Breaking Bad sezon 5 - zaczyna się od 15 lipca.

QBAS 01.07.2012 09:35

Obejrzałem Homeland sezon 1 i moim zdaniem serial jest całkiem dobry. Z każdym odcinkiem się rozkręca.
Jedyny moment kiedy tandetą mi bardzo zaleciało to telefon córki w ostatnim odcinku... Tutaj strasznie po bandzie polecieli i mega sztucznie, typowo amerykańsko wyszło.
We wrześniu chyba ma być 2 sezon, zobaczymy czy utrzymają poziom czy zakończę przygodę z Homeland.

Po Waszych opisach biorę się teraz za Breaking Bad.

Watts 01.07.2012 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1238325)
Co sądzicie o prawdziwej historii Borgiów? Oglądałem pierwszy sezon produkcji Showtime. Przeciętnie.

Dobiegł końca, znacznie lepszy, drugi sezon. Genialna rola Jeremy'ego Ironsa.

Krzysiek 01.07.2012 11:55

Właśnie skończyłem oglądać "Once upon a time". Ogląda się nieźle i fajny pomysł na scenariusz. Jedyne co mnie wkurza, to gra Jennifer Morrison. Ale to już chyba moje uprzedzenie, bo w Hausie też mnie irytowała. Niemniej jednak, polecam:)

hunter 01.07.2012 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1260985)
Miałby ktoś jakąś rozpiskę jak idę w tym roku seriale ?
Kiedy który sie zaczyna ?

edit:
Breaking Bad sezon 5 - zaczyna się od 15 lipca.

http://showtv.pl/news_item_3616.htm tutaj masz rozpiskę na miesiące letnie. Na jesień nie ma jeszcze dokładnej rozpiski, bo nie wszystkie stacje podały oficjalne terminy. Do połowy lipca wszystko będzie jasne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1260999)
Dobiegł końca, znacznie lepszy, drugi sezon. Genialna rola Jeremy'ego Ironsa.

Będzie także trzeci sezon.

hunter 06.07.2012 07:50

Sporo nowości będzie jesienią, inna sprawa ile z nich będzie się nadawało do oglądania i przetrwa kilka odcinków na antenie... Na początek dwanaście wstępniaków, reszta w najbliższych dniach:

=> Revolution

=> Chicago Fire

=> Animal Practice

=> Guys with Kids

=> 666 Park Avenue

=> Last Resort

=> Nashville

=> Arrow

=> Emily Owens M.D.

=> Beauty and the Beast

=> The Mob Doctor

=> The Mindy Project

SV_ 06.07.2012 09:43

Jericho
The walking dead
Falling skies

cos jeszcze w tematyce konca swiata polecacie?

Krzysiek 07.07.2012 21:11

Fringe, może nie dokładnie koniec świata, ale coś w ten deseń.

hunter 13.07.2012 17:58

Za oceanem Comic-Con, czyli takie mistrzostwa świata dla fanów seriali ;-)

Garść informacji z pierwszego dnia imprezy:

-> Panel Dextera (+ bonus, dwie pierwsze minuty 7. sezonu!)

-> Panel serialu "Psych"

-> Panel serialu Beauty and the Beast (NOWOŚĆ)

-> Panel "Nikity"

-> Panel "Elementary" (współczesna wersja Sherlocka Holmesa)

-> Inne warte uwagi newsy z Comic-Con

hunter 14.07.2012 09:41

Garść info z 2. dnia Comic-Con. Hitem jest zajebisty zwiastun finałowego sezonu Spartakusa, czyli jak niektórzy nazywają serial "dup**enie i krew" :-)

>> Opinie widzów nt. nowości "Revolution

>> Gwiazda "The Vampire Diaries" w podwójnej roli

>> Zwiastun nowego sezonu "The Walking Dead

>> Panel serialu Community

>> Panel "The Big Bang Theory

>> Świeży zwiastun Breaking Bad!

I prawdziwy hit:

>> Pierwszy zwiastun finałowego sezonu Spartacusa

wiślak 86 14.07.2012 21:01

A polecicie coś podobnego do mentalisty? oglądałem jeszcze jeden o kolesiu co ma córkę i też czyta z gestów. a oprócz tego? albo podobne?

szprotson 14.07.2012 21:18

heh, Lie to me? niestety ale juz tego nie robia, a szkoda;/

podobnym do mentalisty jest angielski szerlok holmes.

Manson33 14.07.2012 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1263160)
A polecicie coś podobnego do mentalisty? oglądałem jeszcze jeden o kolesiu co ma córkę i też czyta z gestów. a oprócz tego? albo podobne?

Magia kłamstwa

http://www.filmweb.pl/serial/Magia+kłamstwa-2009-485877

Zapisane w pamięci

http://www.filmweb.pl/serial/Unforge...ci-2011-625071

wiślak 86 15.07.2012 11:39

Dzięki wielkie. Tak przeglądając znalazłem jeszcze: Mental zagadki umysłu.

Luu... 16.07.2012 16:57

już jest pierwszy odcinek piątego sezonu Breaking Bad, tu online: http://www.serialeonline.pl/breaking-bad-online (na razie bez napisów)

R33 16.07.2012 19:50

Są i napisy:
http://grupahatak.pl/napisy/335/Breaking_Bad/

szprotson 23.07.2012 20:44

z racji kontuzji mam troche czasu i szukam jakiegos serialu

sciagnalem blue mountain state - jestem na to za stary :)
Falling Skies - przedno
Psych - tez jakies slabe

cos polecicie co potestowac ? klasyki ogladałem of course

StelmiOriginal 23.07.2012 21:21

Breaking Bad, Boardwalk Empire, Dexter.... tak na szybko ;)

hunter 23.07.2012 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264487)
z racji kontuzji mam troche czasu i szukam jakiegos serialu

sciagnalem blue mountain state - jestem na to za stary :)
Falling Skies - przedno
Psych - tez jakies slabe

Zależy w co celujesz, coś ambitniejszego, zabawnego czy typowy odmóżdżacz? :-)

R33 23.07.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264487)

Nie wiem jakie seriale podchodzą u Ciebie pod klasyki dlatego wymienię: Breaking Bad, Prison Break, Dexter, LOST. (kolejność nieprzypadkowa)

szprotson 23.07.2012 22:12

pany, ja stary wyjadacz serialowy :D
nie mowie ze wszystkie ogladalem do konca bo w sumie to mało mam seriali ktore mnie nie znudzily.Do konca w sumie tylko Ekipe ogladalem bo zarowno i lost i prison ostatnie odcinki to dno.
Hunter, licze ze Ty mi pomozesz. Jaka charakterystka serialu ? hmm najlepiej by byl nieprzewidywalny, ale realistyczny :)

no, ale moze teraz temat odżyje :)

Manson33 23.07.2012 22:42

Może to ci podejdzie:

http://grupahatak.pl/napisy/527/Person_of_Interest/

Wprawdzieś wyga jak piszesz, ale może tego nie widziałeś:

http://grupahatak.pl/napisy/35/Carnivale/

crazykaro 23.07.2012 22:54

Na wakacje dobre będzie Hawaii 5-0... nie ma to jak klimat Hawaiów i do tego ta kolorystyka nagania choć z realizmem troche cienko

R33 24.07.2012 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264507)
hmm najlepiej by byl nieprzewidywalny, ale realistyczny :)

No to Breaking Bad (bo już nie wiem czy go oglądałeś czy nie :D), ja właśnie jestem po 2gim odcinku Vgo sezonu. Miazga!

hunter 24.07.2012 07:57

No to służę radą.

Na pewno The Killing, jeśli lubisz serial na rozkminę. Wciągający jak cholera :-) (klimatem trochę przypomina Twin Peaks) Zwroty akcji i zaskoczenie to właściwie motto tego serialu.

Suits, taki komedio-dramat powiedzmy, że prawniczo-korporacyjny. W tym momencie jeden z moich ulubionych seriali.

Spartacus, czyli jak to niektórzy na forum opisują "krew i dupczenie" :-) Ogląda się w kolejności "Blood and Sand", "Gods of Arena", "Vengeance".

American Horror Story, kapitalny klimat dla tych co lubią czasem podskoczyć na fotelu :-)

Person of Interest też polecam, ale ostrzegam że trzeba dać serialowi szansę, bo pierwsze odcinki szczególnie nie zachęcają. Dopiero później serial się rozkręca.

Ogólnie polecam przede wszystkim mniej znane tytuły, które w USA robią stacje kablowe. Mniej tam poprawności politycznej, więcej odważnych scenariuszy i ogólnie lepiej przyswajalne produkcje.

Jakby co to służę pomocą ;-)

szym_ek 24.07.2012 08:52

Ja polecam Newsroom. Po prostu oglądnijcie kawałek pierwszego odcinka i na pewno będziecie chcieli oglądnąć :)
http://www.youtube.com/watch?v=FKklog0T9a4

szprotson 24.07.2012 12:42

hunter, mowie ze nie jestem z pierwszej łapanki :D wszystkie wymienione oglądałem (albo całośc, albo np. kilka odcinków i odłożyłem bo uznałem za słaby badz mi jakoś nie spasował ) :)

Twin Peaks, to był serial !

wczorja piter polecił mi Pitbula i ogladam ;] w koncu czas sprawdzić polskie co nie :)
ten "Carnivale" sprawdze, bo nie znaju. (ostatnio sciagnelm francuski Braque czy jakos tak ale napisow ni chuja;/)
Dla mnie nr 1 i tak bedzie Entourage. :)

hunter 24.07.2012 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264605)
hunter, mowie ze nie jestem z pierwszej łapanki :D wszystkie wymienione oglądałem (albo całośc, albo np. kilka odcinków i odłożyłem bo uznałem za słaby badz mi jakoś nie spasował ) :)

wczorja piter polecił mi Pitbula i ogladam ;] w koncu czas sprawdzić polskie co nie :)
ten "Carnivale" sprawdze, bo nie znaju. (ostatnio sciagnelm francuski Braque czy jakos tak ale napisow ni chuja;/)
Dla mnie nr 1 i tak bedzie Entourage. :)

No to skoro tak to :-) :

Hell on Wheels
Wilfred
Longmire

Omijać szeroki łukiem taki tytuł jak "Anger Management". Niestety Charlie Sheen to już nie ten sam Charlie Sheen co kiedyś.

I jeszcze Shameless. Osobiście nie oglądam (czeka w kolejce), ale z kim o tym nie rozmawiałem to bardzo zachwalał serial.

szprotson 24.07.2012 13:22

shameless zacząłem ogladac, ale nawet nie skonczyłem .serial o angielskich lumpach, dla mnie w skali na 10 dałbym z 3. Wole plebanie :)
Deadwood spoko nawet, tylko ze ponoć serialowa fabuła sie tak pętli ze nie ma końca ;)
Najfajniej sie ogląda coś nowego, tak jak kiedyś Lost czy Prison jakie to były hity, pamietam ze na prisona to całe mieszkanie czekało w poniedziałek hehe, z zajęć sie uciekało by ogladnąc kolejny odcinek, no ale im dalej tym gorzej.
Tak samo Homeland np. Był fajny, i byłby fajny jakby chłop zrobił to co miałzrobić a nie ....a happy end ;]

nh79 24.07.2012 14:22

dla ambitniejszych polecam Black Mirror sa tylko trzy odcinki, kazdy z ciekawym przeslaniem

p.s. mniej ambitni tez moga obejrzec, ale z moich obserwacji wynika,ze inaczej odbieraja sens danego odcinka:)

Luu... 24.07.2012 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264614)
shameless zacząłem ogladac, ale nawet nie skonczyłem .serial o angielskich lumpach, dla mnie w skali na 10 dałbym z 3. Wole plebanie :)
Deadwood spoko nawet, tylko ze ponoć serialowa fabuła sie tak pętli ze nie ma końca ;)
Najfajniej sie ogląda coś nowego, tak jak kiedyś Lost czy Prison jakie to były hity, pamietam ze na prisona to całe mieszkanie czekało w poniedziałek hehe, z zajęć sie uciekało by ogladnąc kolejny odcinek, no ale im dalej tym gorzej.
Tak samo Homeland np. Był fajny, i byłby fajny jakby chłop zrobił to co miałzrobić a nie ....a happy end ;]

jest jeszcze amerykańskie wersja, angielskiej nie oglądałem ale amerykańska całkiem , całkiem ;)

Manson33 24.07.2012 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264605)

Na filmweb Twin Peaks ma ocenę 8,4
Carnivale ma 8,2

Obydwa są kultowe i tyle.
W obydwóch gra Człowiek z innego miejsca.

http://callmefreckles.files.wordpres..._cms_big11.jpg

I co ciekawe; ładnych parę lat przechodziłem koło płyt DVD z tym serialem
w Beverly Hills Video i nie czytając nic o nim pomyślałem, a co tam będę jakiś
cyrk oglądał.
W 2010 roku połknąłem obydwa sezony serialu w trzy dni w wakacje.
Amerykańce petycje pisali do HBO o kontynuację. Według prezesa HBO,
co weekend na adres pocztowy stacji napływało ponad 50.000 e-maili.

http://photoupload.pl/images/2012/07/24/1oabe.jpg

Polecam, albo łykniesz albo odrzucisz - nie masz nic do stracenia.
Galeria niebywałych postaci i zwykłych słabych ludzi.

szprotson 24.07.2012 19:15

mojemu koledzie sie shameless podobało i to nawet bardzo, wiec wszystko jest kwestią gustu!
a Carnivale sie sciaga

Luu... 24.07.2012 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264667)
mojemu koledzie sie shameless podobało i to nawet bardzo, wiec wszystko jest kwestią gustu!
a Carnivale sie sciaga

oczywiście :) chciałem Ci tylko zasygnalizować żebyś może spróbował amerykańskiej wersji haha

szprotson 24.07.2012 20:22

nie nie, tematyka HOMELESS w ogole mnie nie kręci. dla mnie to było po prostu głupie :)

szprotson 30.07.2012 20:35

no wieć wystartowałem z Carnivale....

po oglądnięciu w 2 dni całego sezonu powiem tak : serial pojebany. Nie że głupi tylko taki no po.......ony troche. Zaskoczyła mnie baaardzo duza ilosc znanych mi aktorów, nawet T-Bag tam gra! Ogolnie lubie seriale w tych ramach czasowych co to sie tam dzieje, jedynie ci kapke jebnięci cyrkowcy mnie wkurzali, nie lubie ogladac filmu/serialu w ktorym gra dupa z brodą ;]. W twimpiksach człowiek karzeł robi klimat bo jest raz na jakis czas ,a nie ze jest głownym bohaterem. Przez chwile mialem nadzieje ze fabuła podejmie temat templariuszy, ale to chyba był tylko epizod a szkoda.

Black Mirror - I like ;]

teraz sciagam 4 sezon Breaking bad

hunter 21.08.2012 13:44

Zbliża się sezon wielkimi krokami, więc wszystko w pigułce i w jednym miejscu pod poniższym linkiem.

Serialowy rozkład jazdy - jesień 2012

Zasugeruję też nieśmiało może zmianę tytułu tego tematu. Trochę z już nie ma z nami "Lost", więc można popróbować z innym tytułem :-)

Krzysiek 22.08.2012 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1270431)

Zasugeruję też nieśmiało może zmianę tytułu tego tematu. Trochę z już nie ma z nami "Lost", więc można popróbować z innym tytułem :-)

Może 'Moda na sukces'. Albo, bardziej swojsko, 'Klan'? ;)

R33 22.08.2012 17:28

No ale teraz nie ma takiego serialu na poziomie co oglądają wszyscy, poza tym LOST moim zdaniem był takim jakby pionerem w Polsce jeśli chodzi o zagraniczne seriale. Seriale w sensie takie co sezon ma gdzieś 13 odcinków, a nie 113. :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl