![]() |
Dobrze, że to poruszyliście. Też mnie zastanawia, jak teraz formalnie wyglądałby powrót do prawdziwego herbu. Też zasadniczo nie kupuję pamiątek z logo SA i to nie z powodu jakiegoś buntu, ale dlatego, że to logo jest wstrętnie brzydkie, odpustowe.Nie utożsamiam się z nim specjalnie.
Wielu znajomych mnie pytało, czy teraz wrócimy do właściwego herbu i nie potrafiłam odpowiedzieć. Ktoś wie, czy jest to w klubie rozważane? |
Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.
|
Pewnie musieli by do napisu nad gwiazdą dodac s.a i usunać T.S.
Moze zostawić samo Wisła, gdyz chyba nikt nie ma w herbie s.a a jest wymóg posiadania spółki. Jak dla mnie, pełna akceptacja. |
Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie herb S.A. całkiem ładnie się prezentuje, nie ma sensu robić teraz zamieszania z podmiankami.
|
Cytat:
|
Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.
|
Cytat:
Co do Marzeny - w wywiadach prasowych czy tv można wyczuć, że to nie jest tępa baba i IMO przerasta swoich rozmówców o 2 klasy a) kompetencją, b) inteligencją, c) wykształceniem, d) klasą, no i wiadomo że e) znajomością tematu, bo jest insiderem w Wiśle. I bądźmy poważni, nawet mimo że nie ma już "niewidzialnej ręki TF" w klubie, która musiała klepnąć każdą decyzję, to przecież nie jest tak, że wszystko robi osobiście prezes klubu (czy jakiejkolwiek innej spółki). Świat tak nie funkcjonuje. Wisła to nie jest firemka: właściciel + 2 pracowników, tylko duża struktura. |
Skoro nie ma problemu, to mogliby herb zmienić : ) Mi się też marzą takie old-schoolowe stroje z wiązanym kołnierzykiem i z materiału przynajmniej przypominającego bawełnę, a nie plastik.
|
Taki mały szczegół, ale mnie to drażni:
-TS Wisła ma HERB -Wisła SA ma LOGO. |
Cytat:
|
O mój boże, jakich kibiców się dorobiliśmy... herb TS brzydki...
|
lol xD pozdr500 jp99%
|
serek.c2, pamiętaj, de gustibus et cetera et cetera ;) zamiast o pierdołach gadać, skupcie się z KarLOL i wpłaćcie po 19,06 na Akademię!
|
O moje wpłaty to Ty się kolego nie martw ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
https://s2.fbcdn.pl/3/clubs/41283/lo...p21-99_195.jpg
jak Ci się może bardziej logo podobać od herbu? Ten jest prosty, klasyczny, uniwersalny. |
Cytat:
|
Nie chodzi o podoba się czy nie podoba - jak Wiślak może powiedzieć, że herb Towarzystwa Sportowego jest brzydki, no jak? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co innego jakby byl brzydki jak np jakas chorągiewka biało czerwona. |
Wisła Kraków SA ma najładniejszy herb w lidze, a wręcz na świecie, a ci chcą go zmienić na mniej ładny herb, ten TS (też ładny, ale mniej).
Może tak za dobrze jest? Po co drużyna rezerw? Po co wyszukane logo? A może by tak jeszcze wrócić do skórzanej piłki z 1906 roku? A po co te podgrzewane murawy? |
Ale .......icie. Nasz herb to tradycja 110 lat, jedyny i piękny. Jedynie w nim powinniśmy grać. Koszulka z tym herbem prezentowalaby się obłędnie.
|
Cytat:
Trochę mało chyba istotny temat w tym słabym dla nas czasie,ale jeżeli chodzi o ocenę wizualną,to raczej nie powinno być wątpliwości(porównanie dużego fiata do nowego samochodu)...Tylko z drugiej strony zawsze zostaje kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. |
Mniej znaczy lepiej. Minimalizm jest piękny.
Obecny herb/logotyp nawet nie stał przy tym TS-u. Ten drugi to ponadczasowa klasyka, która obroni się zawsze. W obecnym mamy nawalone milion rzeczy, wodotryski, korony, zawijasy. Nie jest brzydki, no ale jesli porównujecie go do herbu TS-u to tak jakby porównywać Cassio G-Shock do zegarków IWC. Poza tym - zobaczcie na herby Liverpoolu, WHU, Fulham i wielu więcej drużyn z całego świata. Zdecydowana większość jest na kształt TS-u. Więc jak tylko jest taka szans to jak najbardziej tak (oczywiście trzeba dopisać Wisła Kraków SA). |
Cytat:
Myślę, że powinno się pójść nieco dalej - herb powinien być "wpisany" w Brazucę, a nie w jakąś staroświecką piłkę z lat dawno minionych... |
I koniecznie trzeba usunąć krzyż aby nie uraziło uczuć religijnych ;)
Panowie nie wiadomo co dalej będzie z klubem a Ci się o herb martwią... |
Jak nas kupią szejkowie to krzyż od razu usuną. A że nam to teraz nie grozi - to fajnie byłoby powrócić do herbu TS. Nie jest to skomplikowany proces.
|
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Herb |
To co prezentujecie to nie herb TS Wisła Kraków to jej godło.
TS Wisła Kraków ma godło. Od zawsze. Proponuje prześledzić statuty od 1921 roku począwszy. Godło Wisły zmieniało się w czasie, wystarczy zajrzeć na stronę historiawisly.pl. Natomiast symbolem/herbem/godłem heraldycznym Wisły Kraków ponadczasowym, niezmiennym od ponad stu lat jest Biała Gwiazda. Ten herb był na koszulkach od zawsze i prawie zawsze. http://bi.gazeta.pl/im/03/ad/ec/z15510787Q.jpg Jest w miarę unikalny, nie to co paski, które ma co czwarty klub na świecie. Logo, bo S.A. nie może mieć godła, powinno zostać. Z prostej przyczyny. Godło TS Wisła nie jest rozmienialne na drobne. Należy się tylko TS. Tak z praktycznej przyczyny: gdyby TS oddał prawa do godła Telefonice to TS odkupywało by własne godło od Meresińskiego. Są imponderabilia, których nie oddaje się nawet spółce zależnej. Logo SA jest Ok, zawiera symbole Wisły i nawiązuje do królewskości Krakowa. Natomiast nie widzę problemu by w drodze umowy TS przekazał prawa do zamieszczania godła TS-u na pamiątkach związanych z drużyną piłki nożnej. Zaprezentowane kilka postów wyżej godło TS Wisła jest chyba nieaktualne. Wystarczy porównać statut z 2008 roku a 2014 i aktualna stronę internetową TS Wisła. Drobiazg, ale... Niestety nie mogę znaleźć załącznika nr 1 do statutu z 2014 roku, więc jeżeli się mylę to proszę o poprawkę. |
Chyba tylko realowcom podoba się bardziej herb SA. :lol:
if you know what i mean http://oi63.tinypic.com/2s6plxg.jpg |
Cytat:
|
Niech kolega elefant się nie obraża, ale zupełnie się z nim nie zgadzam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie do tych imponderabiliów - czy herb/logo SKWK Ci też przeszkadza? A poszczególne sekcje, grające z nieco odmiennymi herbami? _______________ I jeszcze do tych, którzy piszą, że klub upada, a kibice myślą o herbie? A o czym mają myśleć? Jeżeli zmiana nic nie kosztuje, albo kosztuje grosze, to może warto się zastanowić. |
Nie widziałem statutu z 2014, ale aktualny herb (godło?) TS Wisła powinien prezentować się tak:
http://szachy.tswisla.pl/images/tswisla.jpg Wróćmy do tematu ;-) |
Mysle, ze trzeba zlikwidowac krzyz z korony zeby nie urazić muzułmanów i moze byc logo S.A ;)
|
Cytat:
Jeśli TS wyrazi zgodę to SA może używać jego herbu bez żadnych zmian. Zobaczcie sobie na strone esktraklasa.org żaden klub nie ma dopisku s.a., większość używa histotycznych herbów, mimo że podobnie jak to było u nas, działają jako osobne spółki. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl