Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9595)

R33 21.03.2016 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1435481)
Czyli gdyby sędzia słusznie nie uznał bramki dla żydów, a Paweł strzelił swoje patelnie - Moskal byłby ok i nie straciłby w Twoich oczach?

Jeżeli by nie przegrał to by nie stracił.

serek.c2 21.03.2016 19:54

Nie zauważasz bezsensu takiego myślenia? Trener stracił w Twoich oczach, ponieważ sędzia popełnił błąd... No świetnie.

Wesoły Romek 21.03.2016 20:08

Dariusz Wdowczyk pozdrawia Moskala i przypomina, że to o nim temat.

whitestar1990 21.03.2016 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1435485)
Nie zauważasz bezsensu takiego myślenia? Trener stracił w Twoich oczach, ponieważ sędzia popełnił błąd... No świetnie.

Nie od dziś wielu użytkownikom tego forum jest nie po drodze z logiką.

UcheJ 21.03.2016 20:35

A ja mam.nadzieje ze D. W. bedzie mial tak.dobre wyniki ze zostanie Legenda Klubu!!! To jest trener Wisly Krakow szanujcie go!!!! obecnie 2 mecze w jego wykonaniu to bardzo dobra robota troc he wiary! Mam myslec co Pan Moskal by zrobil jak by mial tego czy owego? To moze odrazu mu pomnik wybudujcie tylko dla tego ze byl kiedys zawodnikiem to teraz bedzie swietnym trenerem to samo Gkowa juz murowany przyszly trener... dajcie spokuj bo tego sie sluchac nie da

R33 21.03.2016 21:01

Cytat:

Dla porównania Engel to wielki trener bo jako jedyny gdyby nie sędzia, setki Zieńczuka to wprowadziłby Wisłę do LM? Poza tym skąd wiesz co by się działo gdyby nie błąd sędziego? Błędy sędziów są częścią sportu i trzeba je wkalkulować, są mecze których przegrać się nie powinno. Nie sprowadzajmy przegranej w Derbach do jednego błędu sędziego, drużyna ma być tak przygotowana do ważnego meczu, żeby takie błędy miały marginalny wpływ na wynik, a nie, że gość strzela bramkę w 7 minucie i my przez 83 nie możemy doprowadzić do wyrównania.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1435487)
Nie od dziś wielu użytkownikom tego forum jest nie po drodze z logiką.

Własne zdania, własne odczucia (inne niż Twoje) = brak logiki?

dawiss 21.03.2016 21:17

Te wkalkulowane bledy sedziego, to prawdziwa podstawa korupcji... Gdyby byl video zapis 10-15 lat temu, to nikt by nie kupowal meczow u sedziow...

szprotson 21.03.2016 21:18

Cytat:

Mike Riley nie popełnia błedu w Atenach i mamy Lige Mistrzów.
Jak gdybymy to moze na grubo ?

serek.c2 21.03.2016 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1435491)
Dla porównania Engel to wielki trener bo jako jedyny gdyby nie sędzia, setki Zieńczuka to wprowadziłby Wisłę do LM? Poza tym skąd wiesz co by się działo gdyby nie błąd sędziego? Błędy sędziów są częścią sportu i trzeba je wkalkulować, są mecze których przegrać się nie powinno. Nie sprowadzajmy przegranej w Derbach do jednego błędu sędziego, drużyna ma być tak przygotowana do ważnego meczu, żeby takie błędy miały marginalny wpływ na wynik, a nie, że gość strzela bramkę w 7 minucie i my przez 83 nie możemy doprowadzić do wyrównania.

No właśnie o to mi chodzi - na podstawie jednego meczu ktoś może stracić/zyskać aż tak wiele? Dla mnie to nielogiczne, na ocenę trenera składa się wiele czynników. Dobra, koniec o Moskalu. Niestety nie ma go z nami, w zamian mamy handlarza i to o nim temat.

R33 21.03.2016 21:28

Przecież pytałeś czym zawinił Moskal jesienią. To Ci odpowiedziałem, a wtedy zacząłeś ciągnąć temat w inną stronę.

Wiślak709 21.03.2016 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1435494)
Niestety nie ma go z nami, w zamian mamy handlarza i to o nim temat.

Ja wiem czy takie niestety... Co prawda nie mamy Kazka, ale w zamian mamy punkty.

siphon 22.03.2016 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1435463)
Jeśli Kaziu to taki dobry trener to dlaczego nie poradził sobie dotąd w żadnym klubie? Przy całym szacunku do niego puki co to tylko asystent

Z Termalicą zrobił wynik,ciężko awansować rywalizując z Zawiszą Osucha i Cracovią.Mało tego,były podejrzenia o handlowaniu meczami przez kopaczy z Niecieczy, miedzy innymi D.P, bohater nagłej rejterady z Cracovii w zimie 2010. Z biedakami z GKS Katowice była podobna sytuacja jak z nami.Osiągnął wynik ponad stan.Nie ukrywam dużej sympatii do trenera K.Moskala,podobał mi się styl gry drużyny ale faktem jest ze narzekał na brak drugiego napastnika a był Stępiński.Żaden z jego transferów nie okazał sie nawet uzupełnieniem.A podpisanie z Crivellaro kontraktu na 3 lata rozpatruje w kategoriach sabotażu

BoBaSbK 24.03.2016 14:19

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...454,1,727.html

zobaczymy jak będzie ...

piotrband 25.03.2016 18:24

https://www.youtube.com/watch?v=7qGY5o8vFis taki trener by się przydał

Vinci 27.03.2016 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BoBaSbK (Post 1435628)

Ostatni akapit na temat Wolskiego juz zapowiada scenariusz jak z Ciezniakiem. Bo chyba na wykupienie go Fiory to nie bardzo nas stać. To cieple przyjęcie Wdowca o którym piszą też trochę na wyrost jest. Ale jak tak dalej pójdzie to kto wie..

R33 27.03.2016 10:10

Co rozumiesz poprzez ,,scenariusz jak z Cierzniakiem"? Mamy prawo pierwokupu względem Wolskiego i jak się na niego nie zdecydujemy to już będzie miał prawo wybrać kogo chce, jasna sytuacja. Cierzniak kombinował za plecami Wisły.

Karherop 27.03.2016 12:30

Wolski nie będzie już nic mógł kombinować bo podpisał z Wisłą kontrakt na pół roku z opcją przedłużenia o 3 lata. TYLKO od Wisły (a raczej o naszych możliwości) zależy czy z niej skorzysta.

piotek 27.03.2016 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1435711)
Ostatni akapit na temat Wolskiego juz zapowiada scenariusz jak z Ciezniakiem. Bo chyba na wykupienie go Fiory to nie bardzo nas stać. To cieple przyjęcie Wdowca o którym piszą też trochę na wyrost jest. Ale jak tak dalej pójdzie to kto wie..

Leśny ewidentnie próbuje wywołać wokół Rafała zamęt. Wątpię, żeby będą sprzedają któregoś z ofensywnych pomocników sprowadzili kolejnego.

Swoją drogą ten człowiek zna się na piłce jak na jedwabnikach - to on pisał w poprzedniej rundzie, że Furman jest lepszy od Maki.

AntyMod 27.03.2016 14:28

jak te dwa pedzie beda mieli kaprys sprowadzenia Wolskiego - to My teraz ( jak i cala (L)iga) mozemy ich cmoknac w rozwalone dupska , Ich juz nawet przepisy i prawo nie obowiazuja ....

Patryko 27.03.2016 14:36

@AntyMod

Nie dramatyzuj, problemem w tej sytuacji nie będzie Bogusław a ewentualny brak kasy na wykup.

jendrus 27.03.2016 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1435671)
https://www.youtube.com/watch?v=7qGY5o8vFis taki trener by się przydał

Właśnie taki trener to smuda i Lenczyk. Za.......ać i zero taktyki.

Vinci 27.03.2016 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1435714)
Co rozumiesz poprzez ,,scenariusz jak z Cierzniakiem"? Mamy prawo pierwokupu względem Wolskiego i jak się na niego nie zdecydujemy to już będzie miał prawo wybrać kogo chce, jasna sytuacja. Cierzniak kombinował za plecami Wisły.

Ano tyle że chłopak wyszedł z legii i jak tylko się odbuduje i wróci do kadry (co przy obecnej formie jest kwestią czasu), to przy takich umizgach Leśnodorskiego jest kwestią czasu aż zacznie kombinować by wrócić tam będzie miał lepsze perspektywy. A póki co Legia jeszcze długo pod tym względem będzie przed nami. Poza tym przypomnijcie sobie zachowanie dudki kokoszki czy kaluznego lata temu. To że ktoś ma kontrakt przed czarowaniem nas nie uchroni. Chociaż może przemawia przeze mnie pesymizm..

BlurgH 27.03.2016 18:36

Panowie - nie traćmy nerwów w Wielkanoc. Znowu Legia nie awansuje do pucharów, to zacznie się u nich to samo co u nas - zaraz się budżet przestanie spinać i w ich zasięgu to będzie conajwyżej Boguski :)
ALLELUJA !

R33 27.03.2016 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1435732)
Ano tyle że chłopak wyszedł z legii i jak tylko się odbuduje i wróci do kadry (co przy obecnej formie jest kwestią czasu), to przy takich umizgach Leśnodorskiego jest kwestią czasu aż zacznie kombinować by wrócić tam będzie miał lepsze perspektywy. A póki co Legia jeszcze długo pod tym względem będzie przed nami.

Ok zgoda, ale też weź pod uwagę, że jak będzie miał formę i 3 letni kontrakt to raczej będzie grał w podstawowym składzie i Legia będzie musiała go wykupić, a cenę możemy dużą dać. Cierzniak miał ten argument, że poszedł do rezerw i to go ,,uratowało" (choć mam nadzieję, że sprawa jest niezakończona). Bo chyba takich aż jaj to nie będzie, że wyjmą nam zawodnika z podstawowego składu przy pomocy komisji.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1435732)
Poza tym przypomnijcie sobie zachowanie dudki kokoszki czy kaluznego lata temu. To że ktoś ma kontrakt przed czarowaniem nas nie uchroni. Chociaż może przemawia przeze mnie pesymizm..

W zachowaniu Dudki raczej nic złego nie było.

Karherop 27.03.2016 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1435736)
W zachowaniu Dudki raczej nic złego nie było.

Dał nam zarobić na sobie 2 mln ojro. Dla chciwego kibica to za mało :rotfl:

Dariook 27.03.2016 19:27

Przeciez ten debil z leglej to powiedzial prowokacyjnie. Specjalnie, zeby miec beke, zeby sie przechwalic. Nawet idiota wie, ze jak jest prawo pierwokupu to kontrakt jest podpisany i dogadany z obu stron. Kwestia tylko jedna - czy nasz klub z tej opcji skorzysta i tyle, kropka.
A on sobie tam moze .......ic, doskonale wiedzac, ze nie stac go na wykupienie z Wisly Wolskiego.

Smoczy konus mu w kakao!

shaggy 28.03.2016 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1435738)
Przeciez ten debil z leglej to powiedzial prowokacyjnie. Specjalnie, zeby miec beke, zeby sie przechwalic. Nawet idiota wie, ze jak jest prawo pierwokupu to kontrakt jest podpisany i dogadany z obu stron. Kwestia tylko jedna - czy nasz klub z tej opcji skorzysta i tyle, kropka.
A on sobie tam moze .......ic, doskonale wiedzac, ze nie stac go na wykupienie z Wisly Wolskiego.

Smoczy konus mu w kakao!

Dariook ma rację ten typek bez zaczepek i siania zamętu ma stracony dzień. Każdy jego wywiad to odniesienia do ligowych rywali. Dla przykładu ostatni wywiad z obleśnym koralikiem i takie słowa o kuchenkach:

1) Mogę powiedzieć, że będzie to ośrodek na dużo wyższym poziomie niż ten, który obecnie ma Lech.

2) Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że pod względem skautingu jesteśmy dużo lepsi niż Lech. Z całym szacunkiem, ale kiedy Michał Żewłakow jedzie do Anderlechtu, to tam wiedzą, kto to jest, i liczą się z tym, co mówi. A jak jedzie jakiś młody chłopak, nawet bardzo mądry i z dużym potencjałem, to nie ma czego tam szukać.

3) Jeśli porównamy dziesięć ostatnich transferów Legii i Lecha, to mamy przewagę.

4) Poza tym Lech jeszcze nigdy nie zarobił złotówki na wychowankach, a my już kilkadziesiąt milionów.

5) Poza Karolem Linettym nie widać kogoś, kto mógłby grać poważną piłkę.

6) Oni zawodnikom Lecha polecili powpisywać zakazy transferu do Legii, bo o tym słyszałem.

Wywiad z prezesuniem wielkiej legły a tu więcej o kuchenkach niż o jego klubiku.
Tak więc panowie nie warto specjalnie przywiązywać uwagi do slów pinokia z łazienkowskiej bo one mają tylko jeden cel sianie zametu.

master777 29.03.2016 17:27

Świeży wywiad:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink

Wychodzi na to, że największą umiejętnością Wdowca póki co jest zdolność do otwartej, prostej rozmowy.

Vinci 29.03.2016 20:42

"pochowane talenty" - to się nazywa dopiero optymistyczny tytuł :p

Wojtas 29.03.2016 23:41

Wdowczyk poprostu przekazuje to co ma do dania zawodnikm druzynie jak trener.Bez filozfofii na ,chlopski rozum.

Nie daje tez wejsc sobie na glowe i ma charakter.Z Polskich trenerow gdyby nie jego przeszlosc to to jest Top.I On by zrobil juz dawno wiekszą trenere karierską.

1q2 04.04.2016 23:26

Szkoda że z lenistwa nie napisałem tego zaraz po zatrudnieniu Wdowczyka ale uwierzcie że tak od początku myślałem;)..
Z punktu widzenia moralnego to oczywiście zła decyzja.Można to oczywiście rozmyć bo w tamtych czasach większość była umoczona, tyle że Wisła powinna się trzymać z dala od ludzi którym to procesowo udowodniono.
Natomiast patrząc tylko na chęć osiągnięcia wyniku to świetnie się stało że trener zagraniczny wysypał się na ostatniej prostej.
Po sezonie(utrzymaniu) jak najbardziej ale w takiej sytuacji w jakiej byliśmy(i poniekąd nadal jesteśmy, bo równie dobrze możemy bić się o puchary jak i walczyć o utrzymanie), to branie kogoś nie mającego żadnego pojęcia o naszej lidze i naszych grajkach, mogło by się fatalnie skończyć.

dynek.pl 05.04.2016 06:48

Przyspiewka na najblizszy mecz: Wu Wu Wu Dariusz Wu !!

wolfu 06.04.2016 13:39

http://weszlo.com/2016/04/06/wdowczy...y-ekstraklasy/

Elendil 20.04.2016 19:05

czy już czas na pierwsze podsumowania pracy trenera Wdowczyka?

Bilans 5-1-0, bramki: 19-7. To dość ciekawe, że 5 zwycięstw za Wdowczyka przyszło po 6 meczach, kiedy poprzednie 5 zwycięstw było po... 26 kolejkach.

Szkoda, że nie zatrudniliśmy fachowca od razu, w przerwie zimowej (którą powinien dograć Moskal). To przez to straciliśmy szanse na pierwszą ósemkę.

Fugiel 20.04.2016 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1437924)
czy już czas na pierwsze podsumowania pracy trenera Wdowczyka?

Bilans 5-1-0, bramki: 19-7. To dość ciekawe, że 5 zwycięstw za Wdowczyka przyszło po 6 meczach, kiedy poprzednie 5 zwycięstw było po... 26 kolejkach.

Szkoda, że nie zatrudniliśmy fachowca od razu, w przerwie zimowej (którą powinien dograć Moskal). To przez to straciliśmy szanse na pierwszą ósemkę.

Bilans imponujący, wrecz niemożliwy jesli porównać to do tego co się u nas działo przez ponad rok. Brawo !

sportnh 20.04.2016 19:16

Wdowiec prze .... :D 16 punktow w 6 meczach... czy ktos kiedykolwiek w historii naszego klubu mial lepsze wejscie jako trener??

Wojtas 20.04.2016 19:18

Gramy po cwaniacku,takie moje przemyslenie pierwsze po tych paru meczach.

JrQ- 20.04.2016 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1437932)
Gramy po cwaniacku,takie moje przemyslenie pierwsze po tych paru meczach.

Ile znaczy osobowość trenera, która przekłada się na drużynę.

Za Moskala w większości meczów byliśmy lepsi, co zazwyczaj przekładało się na remisy. Tutaj, gdy mecz jest na styk, potrafimy go przechylić na naszą stronę.

arti 20.04.2016 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1437931)
Wdowiec prze .... :D 16 punktow w 6 meczach... czy ktos kiedykolwiek w historii naszego klubu mial lepsze wejscie jako trener??

Być może Smuda 98/99 i/albo Skorża 07/08. Nie chce mi się sprawdzać na 90 minut.
@JRQ
Nie zapominaj o Wolskim, Małym i Ondrasku.
Ponadto Crivellaro i Uryga wreszcie odesłani po naukę, za chwilę także Popovic usiądzie na ławie i będzie naprawdę całkiem przyzwoita "11".
Szkoda, że max na miejscu 9.

rafalek 20.04.2016 19:56

Nie sądzę, że Mączyński z miejsca wygryzie Popovicia. Denis jest za ważny dla nas w tym momencie. Będą grali razem, koło siebie, tak mi się wydaje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl