Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tadeusz Pawłowski - na szczęście już nie jest trenerem Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9562)

Delgado 27.02.2016 23:56

A tak naprawdę, to czemu wyżywacie się na tym miłym uśmiechniętym starszym panu? Co on jest winien, że ktoś go zatrudnił w roli trenera najlepszego polskiego klubu piłkarskiego?

ziz99 27.02.2016 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1424376)
To samo miałem napisać. Stary PR Cupiała...

Najpierw "balony" o Guardiola'ch itp (tym razem Hugo Bross), a potem spec klasy Wyrobka.

Oczywiście nie skreślam Pana Tadzia, ale zatrudnianie go za Kazia...

Pan Tadziu chyba przyszedł zgasić światło i wyprowadzić sztandar...

ArturBarlinek 28.02.2016 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1431044)

ArturBarlinek zaczynasz?

Tak, bo każdy potrzebuje czasu, ale ja nie widzę żadnej poprawy, nic nam nie wychodzi, nic się nie klei..

rozarian 28.02.2016 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1431037)
Trzeba chyba prosić Lenczyka o szybki ratunek. Posiedzą chwile na sali gimnastycznej to utrzymanie powinno być, a w czerwcu będzie można pomyśleć co dalej.

To jest najlepszy strażak dla Wisły, tylko co biedny Orest może zrobić jak Tadzio z żółtodziobem od przygotowania fizycznego najprawdopodobniej spie...lili przygotowania do rundy?

TSWthedues 28.02.2016 00:12

Rozarian - obyś się mylił bo w takim razie nikt już nie pomoże...

Enrico2000 28.02.2016 00:14

Wychodziłem z meczu mega zmięty. Ten mecz w 100% uświadomił mi, że o pierwszej 8 możemy xapomnieć. Cudem będzie utrzymanie.
Ale czytając Wasze komentarze popłakałem się ze śmiechu. Dzięki koledzy !! Gorzej być już nie może. Czy przegramy następne 5 meczów to i tak nic nie zmieni.
Chciał bym tylko, aby ten sabotażysta, który optował za Tadziem poniósł konsekwencje. Bo to się w pale nie mieści zatrudniać takiego no namea.
A Ci marni kopacze powinni dostać kary za działanie na niekorzyść firmy.
Idzie nowe ......

Waldonis 28.02.2016 00:15

Jako kibic Legii powiem wam, że waszym problemem nie jest Tadek! ktoś tego Tadka zatrudnił, ktoś zatrudnił też "zawodników" itd. Problem jest głębszy i bez oberwania obuchem po łbie się nie obejdzie, zanim osoby decyzyjne to zrozumieją, albo inaczej nie odejdą, będzie bagno takie jakie jest u was obecnie. W tym sezonie albo jakimś cudem unikniecie spadku ( tak spadku do niższej ligi ), albo cudem ocaleni zostaniecie dzięki reformie i podniesiecie się z kolan - 50/50, ciekawe w jakim kierunku podryfujecie? jako kibic Legii wolę Wisłę i mecze z wami, niż np. Termalicą czy Łęczną, może czasem lepiej upaść na dno i się odbudować aniżeli tkwić w czymś co jest skażone i tylko roznosi zarazę ? życzę powrotu z zaświatów i do zobaczenia w lepszych czasach, pozdrawiam "" :)

Dzimi 28.02.2016 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1431035)
chętnie się zdziwię, no kto?

Smuda Cupiałowi zarekomendował Pawłowskiego

Wojtas 28.02.2016 00:19

Tadziu wez juz skończ i s,pierdalaj bo 3 mecz i juz sluchac sie tego nie da.

christof20 28.02.2016 00:22

Powiem tak - Pawłowski to pierwszy trener, którego chciałem wywalić już po dwóch meczach. Trzeci jego mecz tylko mnie w tym utwierdził.

St Yabol 28.02.2016 00:25

Liczę na to, że gdy wsatnę rano - najdalej w poniedziałek - przeczytam, że nazwa tematu zmieni się na "tadeusz Pawłowski BYŁYM trenerem..."

Dostał wszystko.
- Zagraniczny obóz, którego nie było chyba kilka lat
- 6!!! SZEŚĆ transferów przychodzących (Brleka nie wliczam bo jeszce nie mógł grać) czego nie było od 2010 roku

....A MAĆ!!!!

fran23 28.02.2016 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1431079)
Liczę na to, że gdy wsatnę rano - najdalej w poniedziałek - przeczytam, że nazwa tematu zmieni się na "tadeusz Pawłowski BYŁYM trenerem..."

Dostał wszystko.
- Zagraniczny obóz, którego nie było chyba kilka lat
- 6!!! SZEŚĆ transferów przychodzących (Brleka nie wliczam bo jeszce nie mógł grać) czego nie było od 2010 roku

....A MAĆ!!!!

Przecież co roku jeżdżą do Turcji :D

Ale masz racje- niech wypi***ala.

7 kotów 28.02.2016 00:32

Jak ....a mozna grac cale przygotowania z Crivellaro i budowac chlopaka w wywiadach ze daje rade, a nastepnie go wpuscic w 3 mecach na 10 minut.

Balaszow to jest totalne nieporozumienie, we wszystkich mecach na wiosne uruchomil chyba z 20 kontr dla przeciwnika. A razem z Pietrzakiem tworzą najbardziej karykaturalna pare z bocznych sektorow boiska w historii Wisly.

Zwyciestwo w kielcach i pozniej z Piastem - to moze jedynie uratowac Pawlowskiego. Ale po sezonie ciao. Razem z tym magikiem od przygotowania fizycznego.

St Yabol 28.02.2016 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1431080)
Przecież co roku jeżdżą do Turcji :D

Ale masz racje- niech wypi***ala.

Ostatnie sezony przygotowywali się w Myślenicach, nie było zagranicznych obozów

fran23 28.02.2016 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1431083)
Ostatnie sezony przygotowywali się w Myślenicach, nie było zagranicznych obozów

A ja Ci jeszcze raz mówię, że były :)

TSWthedues 28.02.2016 00:41

oczywiście, że były! tylko letnie spędzali w Myślenicach.

P.S. poniżej : St Yabol - spoko, ja też... nawet piwo nie może uśmierzyć bólu... :(

St Yabol 28.02.2016 00:42

No może, w każdym razie Smuda na pewno przygotowywał w myślenicach bo mówił, że zajebiste warunki i turcja jest niepotrzebna ;)

Nie wiem już sam, wkoorwiony jestem

domin_czyzyny 28.02.2016 00:52

....a zimą zawsze były zagraniczne obozy. Nie .......cie głupot jak nasza Tadzia trenerka...

ulTraS 28.02.2016 01:04

szkoda strzępić ryja

speedfashion 28.02.2016 01:44

Nie ma co, Szukiełowicz, co ze Śląskiem po góach biegał (sic!), a w dodatku stracił najważniejsze ogniwo, wykręca ze Śląskiem (mimo Pawełka w bramce) jakieś wyniki. U nas jeden wielki chaos, nieistniejący autorytet trenera (wątpię, aby piłkarze traktowali poważnie bajkopisarza) i ogromne braki w kwestiach fizycznych.

Serio ktoś myśli, że coś jeszcze z tego będzie?

Wymienić. Nawet na Rumaka. Ihahahaha!

Wojtas 28.02.2016 02:14

P.S Zapominalem dopisac z jest cos s.pierdilonego w kwestii fizycznej.Oni ewidentnie siadaja tak od 65 miuty,z Łeczna bylo to samo.Kolorowo nie jest,a gosc od motoryki ,do wora i do jeziora.

Dariook 28.02.2016 04:34

Tak hujowego trenera w naszej historii chyba jeszcze nie bylo. Ja juz nie mam pretensji do Pawlowskiego, bo gosc wzial posade jak mu dawali, kazdy ogor by to wzial...tylko kto tego kasztana wogóle u nas zatrudnil?

Gosciu nawet nie powinien byc brany na serio w obsadzie posady trenera Wisly Kraków. Jakim cudem taki amator sie u nas zalapal jest zagadka chyba wieksza niz calun turynski.

Zeby Moskala zaminic na takie cudo to naprawde trzeba byc grubo podupconym lub gowno znac sie na pilce. ....a, siedza takie pedaly na karuzeli trenerskiej a jeszcze wieksze pedaly ich zatrudniaja. ....a, zeby zatrudniac goscia ktorego poprzedni pracodawca, kilka chwil wczesniej wyjebal za hujowe wyniki...to tylko w ekstraklasie!

Zygac sie chce, gdy widzi sie te same pedalskie mordy, ktore wiecznie dziekuja druzynie za walke i zawsze widza plusy w koszmarnym w.......u. Kazda ta trenerska .... ma jeden cel, nie stracic bramki, przeszkadzac i moze strzelic po kontrze. Tak ....a ciulac punkty, doslownie calkiem przypadkiem...

RuczajIII 28.02.2016 04:34

Jest już godzina 4.30 a tu brak informacji o zwolnieniu treneiro. Śpią tam w tym klubie czy co?

Arsenal 28.02.2016 04:43

Jak odrazu w grudniu po informacji że Pawłowski został trenerem napisałem że ten gość nadaje się do prowadzenia WF w podstawówce to ktoś mi zarzucił że gadam głupoty. Teraz to wszystko widać,zero pomysłu na grę zero schematów tylko jeden wielki chaos. Nie byłem fanem Moskala ale za nie go wychodziło nam w niektórych meczach granie piłką nawet za Kulawika Czasem się udało klepnąć a teraz? Teraz to jest paraliż gry i nikt nie wie co ma robić. Jesteśmy na miejscu spadkowym niedużo do końca sezonu zasadniczego z takimi transferami i warunkami to jest hańba i ten człowiek musi się podać to dymisji.
Nawet bym Smude zdrajce przebola, ale za niego chociaż próbowali grać.

tofik 28.02.2016 06:42

Obiecywał wszystkie mecze wygrać, predzej wszystkie przejebie. Zwolnienie Moskala, to byl gwozdz do trumny. Brawo Cupial, sluchaj pan dalej glaba Smudy, co kolegow na trenera poleca. Nagle znlazla sie kasa na wzmocnienia, jal sie w dupie pali i jest ostatnie miejsce ? Teraz to juz ...., za pozno na dodatek wzmocnienia dostal trener nieudacznik.

arti 28.02.2016 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1431054)
I tak o to, Robert Maaskant i Franciszek Smuda spadli w tabeli ;)
A myślałem, że nie da się bardziej pierrdolić.

Engel i Łazarek też dawali radę.

ABGwislakABG 28.02.2016 08:31

Engel pomimo pierrdolenia 3po3 swoj warsztat ma i najprostsze pojęcie o pilce, ktore wyolbrzymia do rangi pracy magisterskiej czy tez doktorskiej, w skrocie Cpt. Obvious. Pawlowski nawet przystartu do niego nie ma.

bódyń 28.02.2016 08:46

Widac, ze nie sa przygotowani taktycznie i wydolnosciowo. Chaos.
Ale co my chcemy jak Pawlowski wylecial ze Śląska to Śląsk byl ostatni. Po odejsciu Nieudacznikowskiego poszli w gore. A nas tadziu ciagnie pięknie w dól.
Patrząc na trenerów, mieliśmmy średniego Smudę, słabego Moskala a teraz bardzo słabego Pawłowskiego. Gorzej nie będzie. No chyba, ze Pan Tadzio zostanie

nieznajomy 28.02.2016 08:51

Pewnie Cupiał poczeka do wtorku i jeśli nie wygramy w Kielcach (co mało prawdopodobne) zlituje się nad kibicami i Tadeusz poleci. Tylko pytanie co potem, bo co runda to jest gorzej i ten klub tonie...

Gin 28.02.2016 09:26

Mnie to nawet komentować się tego wszystkiego nie chce. gratuluję temu kto zatrudnił takiego trenera, powinien powinien polecieć razem z nim

krzaq12 28.02.2016 09:27

Jesli nie przywieziemy 3 ptk z Kielc to Tadek poleci, teraz gdy Cupial ponownie zainwestowal w swoj kllub bedzie mial jeszcze mniej cierpliwosci, wg mnie w glowie bossa decyzja juz zapadla-Taddi out. Kwestia kto bedzie jego nastepca, hmmm Rumak lub Skorza. Innych polskich opcji nie widze. Obawiam sie ze Skorza nie przyjdzie jednak. Co do Pawlowskigo, dostal wszystko to czego nie mial Moskal, a nawet nie zblizyl sie do jego poziomu.

63.5 Kg 28.02.2016 09:30

Gdy tylko uslyszalem ze ten psudotrener zostanie trenerem naszego klubu to już wtedy miałem dość...
Wcale się nie pomyliłem...
Ten zespol nie ma niczego...dosłownie niczego...
Ludzie wy.......cie tego clowna poki czas...
Sklad jest najmocniejszy do dawna tylko trzeba to ulozyc a teraz pojeb mowi na konferencji o motoryce!!
S.......iliscie przygotowania a na dodatek Twój warsztat jest chujowy...

stary zgred 28.02.2016 09:31

Za przygotowanie (slabe) motoryczne to chyba ten Sage odpowiada?
Same staze w topowych klubach to chyba jednak troche za malo

Merkury 28.02.2016 09:43

Tylko kto po Pawłowskim przyjdzie? od samego początku było wiadomo, że to koleś z przypadku a trenerce zna się nie przymierzając jak ja na chirurgi plastycznej. Jednego przy okazji tego zamieszania nie rozumiem, prezes Dunin w wypowiedziach ze stycznia podkreślał, że Wisła potrzebuje jakości na skrzydłach a kogo sprowadzi - Patrycję (wycieraczkę) ze Szczecina i gościa, którego każda próba pojedynku 1 na 1 kończy się porażką a najczęściej groźną kontra dla przeciwnika. Ten zespół nie ma prawa grać płynie i w odpowiednim tempie. Moim zdaniem należy grać bez klasycznych skrzydłowych, zagęszczając środek pola. Pożytku z gry skrzydłowych nie ma żadnych, Małecki jak od nas odchodził był już cienki jak barszcz a teraz jest jeszcze słabszy. Kto i w jakim celu sprowadził tych zawodników? jeżeli zewsząd słyszeliśmy i sami to wiedzieliśmy, że nasza gra w tej formacji wygląda kiepsko. Co do kolejnego zawodnika grającego w pierwszym składzie - R. Pietrzaka na ten moment to może nosić buty za Burligą. Uważam, że w dalszym ciągu Wiśle brakuje zawodników technicznych potrafiących wygrywać pojedynki 1 na 1. W kontekście tego zmiana na ławce trenerskiej poza efektem nowej miotły nie przyniesie niczego więcej co już widzieliśmy. Jedynym kandydatem zasadniczo na teraz jest zresztą obecny pracownik klubu Pan Smuda, który polecał Cupiałowi Pawłowskiego i pewnie również w jakiś sposób opiniował transfery także ja nie spodziewałbym się niczego dobrego, każda kolejna decyzja z Myślenic jest głupsza od poprzedniej. Wyczerpała się moim zdaniem możliwość budowania klubu przy pomocy Pana Cupiała. Nieraz trzeba spaść żeby wrócić w chwale a Wisła wcześniej czy później już bez długów znajdzie nowego właściciela.

South 28.02.2016 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1431129)
. Nieraz trzeba spaść żeby wrócić w chwale a Wisła wcześniej czy później już bez długów znajdzie nowego właściciela.

Co za pierdoły. Daleko nie trzeba szukać, przykład Widzewa czy Łksu . Na naszym spadku to najwięcej zyskają zydy, wiec zastanówcie się zanim zaczniecie opowiadać takie głupoty.

Pan Jotka 28.02.2016 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1431130)
Co za pierdoły. Daleko nie trzeba szukać, przykład Widzewa czy Łksu .

Spadek dzisiaj to koniec piłki w Wiśle na kilka lat na poziomie Ekstraklasy.

Karherop 28.02.2016 10:12

Jeśli Pawłowski nie wygra we wtorek, to już w środę go w klubie nie będzie. Nie widzę innej możliwości. Jeśli Moskal za przegrane derby wyleciał (pod wpływem emocji - przyznaję, że niesłusznie) to za to morderstwo na drużynie Pawłowskiego nie może czekać nic innego jak wywiezienie na taczkach. Niech na ławkę idzie nawet Smuda, ktokolwiek kto ma jakiekolwiek pojęcie o piłce. Pawłowski to komediant, a nie trener.

stempek 28.02.2016 10:21

na miłość Boską jest godz 10:22 i nie ma jeszcze zmiany trenera ...

Zwitter 28.02.2016 10:31

Mówiłem po meczu ze Śląskiem, że na grupę mistrzowską nie ma szans - nie po tym co zobaczyłem we Wrocławiu - i miałem niestety rację. Cieszmy się, bo reforma ekstraklasy może nas uratować, to zawsze siedem kolejek więcej, ale najpierw ktoś w klubie musi się obudzić.

nesta 28.02.2016 10:40

Ja sie obawiam czegoś innego. Gołym okiem widać, że coś zostało s.......one w przygotowaniach. Nie pamietam Wisły za TF, która grałaby tak jednostajnie, wolno bez żadnej dynamiki i przyspieszenia. Zawodnicy ruszają sie jakby mieli założone gumy treningowe. Widać tez to było dobitnie wczoraj na przykładzie Wolskiego, który prezentował zupełnie inne przyspieszenie i dynamikę, był taki świeży. Bo to nie Tadzio go przygotowywał.

Przyklad tego trenera uświadomił mi juz w pełni, ze Cupiał piłki nie czuje kompletnie. I nasza pozycja w tabeli jest dokładnie taka na jaka sobie zasłużył swoimi decyzjami w ostatnich latach. Co do joty. Nie ma tu żadnego pecha ani złej woli, ale efekt idiotycznych decyzji jedna po drugiej, której nie podjałby żaden średnio interesujący sie piłka i Wisła kibic.

Nie zrozumiem ani jednego dnia dłużej z tym trenerem. Bedzie to dla mnie znaczyć ze ktoś świadomie działa w Wiśle na jej szkodę. Może chodzi o jakaś kasę, może to jakies interesiki i kwity. Bo taka decyzja jest wbrew jakiejkolwiek racjonalności.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl