![]() |
Rola mediow oczywiscie, ze jest olbrzymia. Kto to neguje musi byc idiota niestety. W przypadku Kukiza chodzilo mi bardziej o fakt, ze on w tych mediach jest od dluzszego juz czasu dzieki karierze piosenkarza. Przywolales tez Korwina. Gdzie byl Korwin w mediach przez ostatnie 20 lat? Sporadycznie sie pojawial oczywiscie ale bez przesady. Zreszta najlepszy przyklad to zachowanie naszych forumowych PISowcow - od jakiego czasu swoja uwage skupiaja glownie na jechaniu po Korwinie jak po burej suce? Od roku i wyborow do PE czy moze od pieciu, dziesieciu czy dwudziestu?:D Odpowiedz oczywiscie jest z gory znana. Dlaczego tak nagle sie nim zaczeli interesowac? Bo byl w stanie zebrac jakies kilka procent co juz w naszych polskich realiach jest niezlym wynikiem ( oczywiscie poza zlodziejami z PO, PISu, PSL, SLD, ktorzy sa sponsorowani z naszych pieniedzy ). Zreszta nie musze takich rzeczy ludziom z tego tematu w sumie tlumaczyc bo kazdy mniej/wiecej interesuje sie zyciem politycznym i wie o co biega. Problem lezy w ludziach, ktorzy sie nie interesuja - tacy faktycznie sa latwym kaskiem dla mediow. Przyklad z pierwszej reki - znajomy uwazajacy sie za nieglupia osobe chce zaglosowac na Ogorek bo ...... ladna. O jakichkolwiek postulatach poszczegolnych kandydatow oczywiscie zielonego pojecia nie ma. Takie oszolomy to jakies 80 procent potencjalnych wyborcow niestety.
|
wiesniak842 "Zreszta najlepszy przyklad to zachowanie naszych forumowych PISowcow - od jakiego czasu swoja uwage skupiaja glownie na jechaniu po Korwinie jak po burej suce? "
jestem Pisowcem , ale nigdy tego nie robiłem , pierwszy błąd "Dlaczego tak nagle sie nim zaczeli interesowac? Bo byl w stanie zebrac jakies kilka procent" jak rozumiem koledzy Pisowcy jak to obrazowo napisałeś jechali po korwinie jak po burej suce z innych powodów , nawet jestem tego pewien że powody były inne, czyli kolejny błąd "znajomy uwazajacy sie za nieglupia osobe" a to nie błąd kolegi tylko majstersztyk , "uwielbiam" takie osoby które myślą o sobie że są niegłupie , miszczowie :D |
Niestety takich "nieglupich" jak juz wspomnialem jest multum. Co do Korwina - powod jechania po nim na pewno byl taki jaki podalem. Dlaczego? Dlatego, ze on gada to samo w ten sam sposob od 30 lat przynajmniej a pojazd po nim zaczyna sie dopiero jak zbierze jakis tam wiekszy elektorat przy sobie. Oczywiscie mediow o to nie obwiniam. Wiadomo na czyich uslugach sa media. Niech ci bedzie - forumowi PISowcy wykluczajac Ciebie:D
|
To, sokro juz wiemy dlaczego Kukiz skoczyl w sondazach (bo go promuja mainstreamowe, polskojezyczne media) to teraz trzeba by odpowiedziec na pytanie: dlaczego go promuja? A moze bo chlop calkiem sensownie gada? Eee nie...wykluczone. No bo chyba nie dlaego, ze jest gwarancja utrzymania "salonowego ukladu"...Oczywiscie istnieje mozliwosc, ze tym zlodziejom w TVNie podoba sie piosenka o Heli, ktorej cialo niesmiela...
|
A z czym Kukiz sensownie gada? Przecież on mówi to samo (tylko, że mniej, nie porusza aż tylu ważnych kwestii) co Mikke, Kowalski i Braun. Jedyne co go od nich różni to gadka o JOWach, które wcale nie muszą być w obecnej sytuacji Polski lekiem na całe zło - całkowita dwupartyjność. Różni się też tym, że latał na Ukrainę a teraz się obudził, że to pieprzeni banderowcy są.
|
Cytat:
Zresztą, dzisiaj byłem u niego na spotkaniu w Europejskim. To co powiedział o innych kontr-kandydatach i o możliwych "spółkach" łagodnie mówiąc, nie wróży nic dobrego- każdy sobie rzepkę skrobie... Więc jeszcze raz. Dla nie największym kurestwem, bandziorami, s....ysynami którzy okradają ten kraj i którego jestem naocznym świadkiem, jest ta mafia z Pomorza. Chodź sam mam w dupie PIS zagłosuje na niego z zamkniętymi oczami- bo mam ogromną nadzieję, że te jebane szmaty z PO zostaną rozliczone w ten sposób, że ludzie ich na widłach wyniosą. A jeśli ktoś porównuje PiS do PO to dla mnie z calym szacunkiem jest agitatorem na rzecz aktualnego systemu, bo ....a od Stonogi, Brauna po Sumińskiego przyznają, że z Kaczorami chociaż dało się rozmawiać i przynajmniej nie wkładali łba do koryta. Zrozum, jeśli porównujesz PIS do PO to obrażasz inteligencję obecnych tu ludzi- żadna partia- oprócz SLD i tego czegoś od palikota nie zasługuję na tego typu porównania. |
To jak juz PiS dojdzie do wladzy i rozlicza tych sk...ow z Pomozra i cale PO, to chcialbym zobaczyc Twoja mine...Obawiam sie ze bedzie sie na niej rysowalo wiellkie rozczarowanie. Dlaczego? Wybory za pasem a tu nic nie slychac o rozwiazaniach dla kraju. Zadna partia nie mowi nic! Zadnych konkretow, propozycji rozwiazan. Priorytetem przyszlej wladzy (a mam nadzieje, ze do jej zmiany dojdzie i to jak najszybciej) bedzie, w przypadku PiSu, odzyskanie wraku, na czym oczywiscie sobie polamia zeby. Drugim wyzwaniem bedzie odsuniecie od wladzy HGW. To juz pol roku bujania sie. Czy podniosa kwote wolna od podatku? Nie wiem...nic o tym nie mowia. Czy zreformuja ZUS? Pojecia nie mam. A moze wroca do projektu 3 mln mieszkan? Chyba nie. Zredukuja administracje panstwowa? Obawiam sie raczej ze jeszcze urzednikow przybedzie ale o tym tez jest cicho. Czyli nie beda robic NIC prawda? Najprawdopodobniej niestety. Czy rozlicza PO? Beda probowali ale oczywiscie, mimo deklaracji, zapowiedzi i nadzieji czesci spoleczenstwa nic z tego nie wyjdzie. Uklad rozwalali juz dawno temu i balonik pekl bez ani jednego aresztowania wiec teraz bedzie podobnie bo znajda pewnie tyle ile znalazla Pitera. Moze tez byc tak, ze znajda znacznie wiecej ale do celow politycznych zatrzymaja sobie ta wiedze w szufladzie i wyciagna gdy bedzie to konieczne. Tak...to wlasnie polityka...na tym ona polega. Na dojsciu do wladzy i jej utrzymaniu...bez wzgledu na srodki...
|
|
Komorowski „antystemowym” Kukizem powtarza manewr Tuska z Palikotem
http://kontrowersje.net/komorowski_a...ka_z_palikotem |
Witam serdecznie :)
Pozdrawiam wszystkich, którzy zostali posądzeni o Drozdowość przez co mniej rozgarniętych. Proponuję pójść za namową gajowego i załatwić sprawę w pierwszej turze. Andrzej Duda prezydent na, którego Polska zasługuje. A tym którzy dziwią się, że programu nie ma proponuję oprzytomnieć. Jedyny program na dzisiaj to pogonić złodziei takich jak ze skoku w Wołominie. Którzy najpierw nakradną a potem szukają kogo by za swoje przekręty oskarżyć. |
Cytat:
witam! ten najmniej rozgarniety czyli wołominiak emj10 podkręcał temat , nie miałem problemu z posądzaniem o "drozdowość" , "problem" miała administracja po donosach wołominiaka emj10 , ale cóż taki charakterek małego donosiciela , a może o czymś nie wiem ? i to duży ....? |
Przeciez to oczywiste, ze KAZDY kandydat na prezydenta, poza Duda, to wynalazek Komorowskiego aby Dudzie odebrac glosy...To jest grubymi nicmi szyte a Komorowski urasta do rangi wielkiego stratega o umysle Underwooda i rownie jak on bezlitosny...zastanawiam sie tylko ktory byl czyim pierwowzorem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
"to że wspierasz antysystemowców czy jak ich nazwać nie zmieni tego kraju"
Zmieni go obecny system? |
Cytat:
|
Trzeba by przez miesiąc puszczać w eter wyłącznie Trwam. Mogą być tylko informacje. :) To tak jak z jaskiniowcami, siedzącymi tyłem do wyjścia z jaskini, święcie przekonanymi że ich cienie na ścianie to cała rzeczywistość.
|
Cytat:
|
kuba.j.g. "ani z Komorowskim zadnych szans na zmiany nie ma"
to zdanie wymiata , przeczytaj co napisałeś , czy nie przerabiamy tego od co najmniej ośmiu lat ? a Ty piszesz coś takiego ? proszę ...... |
Cytat:
Ale mam podejście takie jak Ty, na zasadzie "a niech wygrywają, może coś zmienią", tylko ja swojej łapy do tego dokładał nie będę z powyższych względów. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Nalezy sobie tez jednak czasami zadać pytanie, kto jest bardziej pro-żydowsk:i PO, które chciało już 2 razy sprzedać lasy państwowe- ale by to zrobić musieliby wprowadzić poprawki do konstytucji , a nad tą zmianą głosowali o 0:45 w nocy..... http://niewygodne.info.pl/artykul4/0...onstytucji.htm http://niezalezna.pl/uploads/zdjecie...1421565955.jpg https://wikileaks.org/gifiles/docs/1...-military.html Czy mityczny PiS, który jest atakowany, gdzie głosował za ustawą o kombatantachi i wysiedleńcach wojennych- gdzie żydzi też na niej skorzystają. Jeśli masz trochę wyobraźni, wyobraz sobie w jaki sposób ta partia była by atakowana, gdyby głosowali przeciwko. Jeśli to wg Ciebie świadczy, że PO to to sam co PIS, to ja ....a nie mam pytań.(piszę to w kontekscie II tury) |
Cytat:
A za teksty typu "nie głosując wybierasz Bula" dziękuję, bo takie coś to możecie wciskać debilom, którzy się dają manipulować a nie mi. Cytat:
|
Schetyna o przyjaźni z Kukizem: Może wejść do Sejmu kosztem PiS
http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...sztem-pis.html |
Cytat:
To nie zdanie ale raptem czesc zdania...czego nie zrozumiales? Bo ja napisalem ze mnie wlasnie nie interesuje obecny uklad rzadzacy...Co to oznacza? Ze zaden z dwoch czolowych kandydatow, wbrew temu czego od nich oczekuja i na co licza ich zwolennicy, nie jest w stanie dokonac niczego ciekawego a juz na pewno nie tego czego od nich oczekujemy |
|
Cytat:
|
Prawicowcy nie pójdą głosować, a jak wygra gajowy to winny będzie PiS :). Bo nie przekonał do Dudy. Stara śpiewka pożytecznych.
Zresztą ważniejsze jest pilnowanie liczenia głosów. Zwłaszcza w pierwszej turze. Cytat:
Że gajowy nie jest w stanie to wiadomo, ale skąd pomysł, że Duda również? Czyżby już był prezydentem? Bo sobie nie przypominam. |
GwPrawda nadal w formie.
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...57280176_o.jpg |
Cytat:
ha, ha , a na marszu 11 listopada z bulem szło 60 tys by gówn....a :haha: |
Myślę też, że część osób do pójścia na II turę i zagłosowania z bUlem na Dudę zniechęcili wyborcy PiSu a patrz.ac przez pryzmat tego forum zniechęcili nasi forumowicze PiSowscy.
Jak ktoś tu czyta na swój temat, że jest "prawicowcem", popiera ruskich agentów czy też sam jest ruskim agentem, jest pożytecznym idiotą, zwolennikiem PO, Komorowskiego generalnie urbanopolatfusów, i w ogóle, wiadomo jest niedojebany bo nie jest za PiSem, to walić takie coś. Najpierw się Wam nie podoba wszystko co inne od PiSu, walczycie z tym a później w łaskę i jakieś szantaże emocjonalne stosujecie. Już to pisałem kiedyś, że jesteście takimi samymi lemingami jak te PeOwskie, tylko z drugiej strony barykady. Nawet jeśli Duda i PiS wygrają wybory to niewiele się w Polsce zmieni, wymienią się jedne świnie na drugie i jedne lemingi na drugich. Taka właśnie Polskę chcecie budować. Nie Wielką Polskę, tylko swoją. |
gajowy w wysokiej formie https://www.youtube.com/watch?v=mtlQFNSt3W4
|
Jedno zasadnicze pytanie jesteśmy poważni, czy nie? Czy wybierając nomen omen jedną z najważniejszych osób w państwie kierujemy się forum? :D Z jednym, który podobnie szufladkuje ludzi (z grona PiSowców) nie jest mi po drodze. Nie mniej jednak sam mam własny, na szczęście sprawny rozum. Drugiej kadencji Gajowego Maruchy nie zdzierże, prędzej ocipieje jak Pelagia z pamiętnego skeczu kabaretu Tey.
|
Cytat:
Albo zrobisz coś żeby gajowy nie wygrał czyli zagłosujesz na Dudę albo nie. I będziesz sobie dalej wmawiał, że Duda byłby jeszcze gorszy. Smutne. |
Jaroo zmień płytę, bo ta, którą grasz naprawdę już wszystkim się znudziła. ;) Nikt Cię nie zmusza do poparcia kandydatury Dudy. To tylko i wyłącznie Twoja wola. Pisałem i podtrzymuję swoje zdanie ażebyś potem nie miał do nikogo pretensji i nie podnosił wielkiego larum z tego powodu, iż dalszym ciągu tkwimy w tym bagnie, co teraz sam uciekając od odpowiedzialności i mając w tej sprawie nie do końca czyste sumienie.
|
Jaroo1 "wiadomo jest niedojebany"
a który to Pisowiec tak Cie potraktował :lol: , może pomyliłeś z kolesiami od palikota czy biedronia :shock: |
ABGwislak, nie kieruję się forum, swoje wątpliwości co do PiSu i Dudy podawałem niejednokrotnie.
Drodz widzę po banicji w wysokiej formie: Cytat:
Cytat:
Miałbyś do wyboru PO i SLD, co wybierasz? No właśnie. I teraz sobie wbij do głowy, że dla mnie Żyd Duda jest "tak samo" kompetentny i polski jak SLD. Po prostu nie wybieram między wielkim gównem Bulem a małą kupką Dudą. Potrafisz zrozumieć takie podejście? |
gdyby w 2011 r. obowiązywały JOW (główny postulat Kukiza), to PO miałaby dziś 306 posłów (66,5 proc. miejsc), a PiS – 151 (32,9 proc.), czyli o ośmiu mniej.
|
Wiadomo, że JOWy to poletko dla kupowania głosów nie koniecznie za obietnice wyborcze. Kombinacji z okręgami itd.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl