![]() |
Gdyby Brożek trafl karnego to Pawłowski prowadziłby Wisłę w kolejnym meczu-to raz.
A dwa spalony był i nie wiem czemu ten jeden spalony miałby by decydujący dla całego sezonu? Przegraliśmy ten sezon serią meczy bez wygranej,zamieszaniem z Moskalem, organizacyjnym chaosem... |
Cytat:
|
Jeszcze jeden zwali winę na Brożka, to znajdę i nogi z d**y powyrywam...
A sugerowanie, ze Guerrier by się przydał, to już w ogóle szczyt. |
Wisła w tym sezonie odnotowała 13 remisów i 9 porażek ( w tym 3/4 frajerskich) więc niech jeden inteligent z drugim przestaną wreszcie .......ić o karnym Brożka czy punkcie za długi.
Jedyne czego zabrakło to rozumu u decydujących w naszym klubie. |
W okresie gdy mielismy trenera/ow ( Moskal, Wdowczyk ): 8Z 10R 3P 41-22 34 pkt
W okresie gdy nie mielismy trenera ( Broniszewski, Pawlowski ): 0Z 3R 6P 4-13 3pkt Wszystko w temacie. PS. Slepoty pajacow z gwizdkami nie uwzglednialem. |
Faul po którym straciliśmy gola zupełnie z kapelusza, 7egia nie takie spalone dostawała w prezencie m. in. w meczu z nami.....
Pisząc trochę przewrotnie, popatrzmy na Wisłę Wdowczyka (3w, 1R) średnia ptk 2,5. Gdybyśmy nowy sezon zaczynali z takim bilansem to bylibyśmy liderami zapewne. Wczoraj zremisowaliśmy, ale było widać pomysł na grę, nareszcie stałe fragmenty były wykonywane z pomysłem, graliśmy z rewelacyjnym zagłębiem (rewelacyjnym na wiosnę), prowadziliśmy grę, nie graliśmy na chaos jak za TP. Teraz trzeba podejść na poważnie do walki o utrzymanie, wiadomo piłkarsko jesteśmy o klasę lepsi niż reszta zespołów z dolnej 8, ale te 7 spotkań to będzie prawdziwa walka na pięści, którą musimy wygrać. Wybiegając dalej w przyszłość, jeśli kadra zostanie utrzymana to w lecie wystarczą 2 dobre transfery żeby ten zespół powalczył o mistrzostwo. (wg mnie stoper i napastnik/skrzydłowy) Mi Wisła z ostatnich 4 spotkań się podobała, wczoraj nie udało się wygrać ale nie zawsze jest to możliwe..... |
Ma, ktoś może link do tej sytuacji z Boguskim ? Chodzi mi oczywiście o bramkę na 2:0
|
http://i.imgur.com/7iM7QeL.jpg
Zamiast pucharów walka o utrzymanie... Zakładałem ten temat 3. października 2014r słowami: Cytat:
|
no jesteśmy jebani i to sezon w sezon coraz bardziej, jak dla mnie priorytet to wy....ienie rudego na jesieni bo za jego czasów zrobiła się taka lipa, kolejna sprawa wyczyszczenie władz ekstrakorupcji z legijnych przydupasów i odsunięcie kilku warszawskich przekrętusów od sędziowania
|
Cytat:
I kolejne sezony będą rozgrywane na podobnej zasadzie. Wyobraźcie sobie że walczymy z legla o mistrzostwo, na przykładzie powyższej tabeli widać że już na starcie dzięki sędziom mamy do odrobienia 10 pkt !!!! (7 pkt odebrane nam a 3 dodane legii). W takich realiach nie ma mowy o nawiązaniu walki przy zespołach o takim potencjale. |
Cytat:
Co się tyczy Wisły natomiast, to niech w gabinetach nie podejmuje kretyńskich decyzji, a na murawie piłkarze niech nie tracą frajersko punktów w co drugim meczu. Bo w tym sezonie za Moskala i Pawłowskiego sami sobie strzeliliśmy parę bramek na kilkanaście punktów. Generalnie: jak będziemy robić wszystko co do nas należy to nie będą wstanie nas ruszyć. Jak Nikolić strzela nam bramkę po takiej samej ilości centymetrów to połowa forum kipi ze złości, że przecież spalony. Jak Boguski strzela z takiego spalonego to udajemy, że promujemy grę ofensywną. Więcej obiektywizmu i konsekwencji. |
Sędziowie się mylą i będą mylić. Specjalnie, bądź nie. Nie ma to znaczenia. Trzeba grać na tyle dobrze, zeby ich pomyłki nie były w stanie nam przeszkodzić w zwycięstwie.
|
Cytat:
|
Aż przydałoby się podliczyć, ile naprawdę punktów straciła Wisła w ciągu ostatnich dwóch sezonów. Ja na pewno spróbuję jutro w chwili wolnego czasu. Niby jest niewydrukowana tabela weszło z tamtego sezonu, ale oni po 30 meczach to skracali, nie było więc -6 punktów, ale jeszcze więcej... Chyba że jeszcze odłożyć to po sezonie, bo zawsze mogą jeszcze w tej spadkowej nas uwalić. Przypadkowo, zwykłym ludzkim błędem... ;)
Do tych, co gadają, że Wisła sama sobie utrudniła życie miliardem niewykorzystanych sytuacji i tym okresem porażek między zwolnieniem Moskala a zatrudnieniem Wdowczyka, i że niby nie ma co o sędziach gadać - we wszystkim się zgadzam oprócz ostatniego, bo to że jedną rzeczą sami zjebaliśmy, nie znaczy, że mamy być cicho, gdy ktoś jeszcze pod nami wilcze doły kopie. Z drugiej strony gadanie, że rudy Boniek wszystkiemu winny i że gdy go nie wybiorą, to wtedy się rozwiąże problem sędziowania przeciw nam albo ciągłe .......enie o legijnym spisku nawet w sytuacjach, gdy Legia zwyczajnie nie miała interesu w tym lub potrzeby, by Wisła została uziemiona, też jest z deka żenujące... |
Cytat:
Niestety coraz więcej naszych zaczyna mieć kompleks Legii... |
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...tych-do-rezerw
To teraz co ? Kontrakt Madeja rozwiazany z winy klubu w ekspresowym tempie ? Czy jednak mozna w rezerwach ladowac z przyczyn pozasportowych. |
"Pozasportowych" to w tym przypadku trochę względne określenie. W trakcie meczu, na naszym stadionowym telebimie pod dachem, pokazali po zmianie, jak rzucał koszulką, coś tam bluźnił na Żurka. Dosyć długo to trwało... pewnie to konsekwencje tego co i w jaki sposób mówił.
|
Cytat:
|
Było nie było - to pozasportowa decyzja.
|
Po rzuceni koszulki o ziemie w najblizszym meczu Madejowa by dostala tyle chujow wokalnie ze by ogluchla.
Podobnie jak Cierzniak gdy wyszlo szydlo z wora ze wyjebal swojego pracodawce i kibicow. W obu przypadkach pilkarzy przesunieto de rezerw zeby im oszczedzic tzw "przykrosci" ;) |
Czerwona dla Prusaka ? przy faulu na Wolskim? wg mnie tak
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Uważam, że tam co najmniej żółta kartka się należała za to wejście w nogi wolskiego. |
Cytat:
|
No to lecim :)
1. Guerrier wychodzi na świetną pozycję na początku meczu, zostaje sfaulowany przed polem karnym i ***** z gwizdkiem nie wyciąga kartki. 2. Pierwsza bramka dla gospodarzy - wg C+ zdobyta prawidłowo https://pbs.twimg.com/media/ChUFOduW4AA2PL1.jpg 3. Druga bramka dla gospodarzy po rzucie wolnym odgwizdanym po wątpliwym faulu. 4. Kartka dla bodajże Bałaszowa w podobnej sytuacji jak w punkcie 1. Gdzie konsekwencja? |
Ja jeszcze dorzucę skończenie meczu równo z upływem doliczonego czasu gry w sytuacji, gdy sędzia minutę wcześniej dał żółtą kartkę za grę na czas.
|
"Eksperci" z nc+ oczywiście zgodnie stwierdzili podczas meczu, że spalonego nie było. To jest po prostu ....a śmieszne
|
Jak to ....a nie bylo spalonego? Czy oni są normalni? Spalony 1.5 metra.
Ale ludzkie pojęcie przeszło skończenie meczu punkt 93 minuta, jak ....oniarze z Klerychowa, tej jebanej wioski, ukradli 2 z 3 doliczonych minut. Jak mnie w....iaja te porażki w tej .......onej, zakompleksionej dziurze. |
Cytat:
|
Żeby nie było że wyśmianie błednego rysunku oznaczało że nie było spalonego wrzycam rozrysowaną sytuację:
http://s32.postimg.org/tvqo5mi91/Bez_tytu_u.png Zgodnie z regulaminem FIFA pozycja spalona jest bezsprzeczna. Biorąc jeszcze pod uwagę że sylwetka podającego piłkę była wychylona do tyłu a tego co strzelił bramkę była wychylona do przodu, sędzia musiał widzieć pozycję spaloną. |
Cytat:
|
Jak kolano? Dłoń na metrowym spalonym! :D
|
Dłoń się nie liczy bo nie gra,ale .....głowa już tak.Mimo wszystko jest tak minimalny że można uznać bramkę.Już nam strzelali z większych spalonych (Legia)
|
Nie gra? Mało to razy gole ręką zdobyte widziałem?
|
Maradonie by odgwizdali, ale Cabrerze? A tak serio - taki błąd to w zasadzie nie błąd, sytuacja tak stykowa, że połowa sędziów by gwizdnęła, połowa nie i do żadnego z nich nie można by mieć pretensji. Przestańmy bóldupić, bo ruchali nas już gorzej - i co gorsza celowo, w tej sytuacji to byłoby przegięcie.
|
Cytat:
|
Jako, że nienawidzę samobiczowania itp to stwierdzam, że dlatego, że pech. A i ta sytuacja jest zdecydowanie trudniejsza od tamtych
|
Skoro już jesteśmy przy kwestii uznanych/ nieuznanych bramek: z jednej strony nie uznają gola Boguskiemu z meczu z Zagłębiem, z drugiej - uznają gola Legii po akcji duuuużo spoza boiska, w dodatku tuż pod nosem sędziego. Zapomniałem już, jak z tamtej sytuacji wytłumaczył się arbiter? Przecież miał piłkę tuż pod swoimi nogami, gdy o błędzie nie mogło być mowy! Czemu sędziowie nie są karani długimi zawieszeniami tak jak zawodnicy? Arek Głowacki za zwykłe żółte kartki ma 2 mecze pauzy, a sędziowie, np. taki Siejewicz - obawiam się że dalej by "sędziował" i krzywdził zespoły, gdyby nie bukmacherka :-D
|
Jak tam nie było spalonego, to przy bramce Boguskiego z Lubinem spalonego nie było tym bardziej.
W wielu dyskusjach na temat sędziów twierdziłem, że oni po prostu są słabi, ale patrząc na sędziowanie meczów Wisły zaczynam mieć wrażenie, że hasło "polscy sędziowie to k..wy sprzedawczykowie" w odniesieniu do meczów Wisły jest jak najbardziej aktualne. Przecież tyle co te jebane kutasy nam odebrały punktów poprzez "odpowiednie gwizdanie" w ciągu ostatnich kliku lat, to jest szok..... Popatrzcie na niewydrukowane tabele weszlo i o ile najbardziej poszkodwane kluby tam regularnie się zmieniaja, o tyle Wisła zawsze jest w czołówce... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl