![]() |
Mówi się (kwota oczywiście nie do zweryfikowania w 100%, choć pewnie rząd wielkości jest poprawny), że ForestDoorski i ten drugi transik kupili 7legie za ok 70 baniek, ITI aż tak było zdeterminowane żeby opchnąć ten klub z taką stratą?
|
Cytat:
|
Z jaką stratą jak oni przecież w księgach żadnej straty nie zanotowali, a nawet zysk netto z działalności klubu piłkarskiego pojawił się w ubiegłym roku ;)
Poza tym nie są do końca jasne dalsze zobowiązania względem ITI, a możliwe, że są takowe. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
ITI po prostu w ten sposób "skonsumowało stratę nakładów na Legie" i pozbyło się "żaby" myśląc o tym że samo może się sprzedać Axelowi Springerowi (TVN) i tu zgoda przy okazji czyszcząc księgi Legii. Faktycznie bowiem ITI nic nie zyskało tylko oficjalne straciło 234 mln przez konwersję długu na akcje. Sam kiedyś pisałem że Cupiał powinien tak zrobić albo sprzedać Wisłę. Bo ten dług Legii i Wisły są (były) nie do spłacenia i tylko hamują rozwój klubu. |
Leniwa niedziela... z braku laku można się popodniecać:
- relacją live na GW z przejazdu Pendolino (Boże w jakim my kraju żyjemy że karzą się nam podniecać piciągiem który na 80 km rozpędzi się do 200 km/h) - Tweeterem- Nasprezio znowu wciubia nos w nie swoje sprawy - tym razem spotkał się z mocną ripostą kończącą dyskusję: Leśnodorski: Szczytem głupoty jest wpuszczanie kontuzjowanego Kownackiego na ostatnie 30min rundy...Miejmy nadzieję, że nic sobie nie zrobi! Riposta: Powiedziałbym, że szczytem głupoty było wpuszczenie Bereszyńskiego z Celticem. Ale co ja tam wiem. - można też obejrzeć Podbeskidzie z Zawiszą (propozycja dla masochistów) |
LOL, tyle można powiedzieć po 45min w Łęcznej. Mina Włochatej Klaty bezcenna.
|
Legia moich marzen i snow...:foch:
|
Cytat:
Dzięki wynikowi w Łęcznej wiosna będzie ciekawsza. |
ten mecz nic nie zmieniał bo i tak punkty na koniec są dzielone. W zeszłym roku było 5 pkt przewagi dziś są 3 co daje różnice 1 pkt po podziale. Pytanie jak długo Legia będzie grała w LE co niewątpliwie odbija się na formie a raczej motywacji w Ekstraklasie.
|
Cytat:
Cytat:
Ale zgadzam się, że wiosna będzie ciekawsza. A dziś antyfani obsranego mają po prostu swoje małe święto! |
A dziś antyfani obsranego mają po prostu swoje małe święto! -cytat z warszawskiego kierunkowego
obleśnego, obleśnego , nie myl pojęć ," obsrani" będziecie na koniec rozgrywek oprócz miny obleśnego bezcenne było machanie piłkarzyków łapkami , drewniak żyro co najmniej 3 razy padał z głodu w polu karnym z błagalnym wzrokiem do sędziego :shock: |
Cytat:
:( |
|
Tylko że jeden ma +60 a drugi +30 :D
|
nie bardzo rozumiem co ma wiek do miny ale ok :)
|
Nic tak nie cieszy i nie zajmuje czasu jak komentowanie porażek Legii, nie? Zamiast 12 godzin .......ić o Legii to lepiej poświęcić 12 godzin na wyjazd Wisły do Chorzowa. Pozdrawiam.
|
Nie można wciąż wygrywać. Z kimś trzeba przegrać :D
|
Cytat:
Osobiście żadnej. Z łobleśnym byłoby wszystko ok, nie przeszkadzałoby mi że eksponuje swoją włochatą klatę przyozdobioną koralikami, gdyby działał i interesował się swoim grajdołkiem, zajmował się sprzedażą swoich piłkarskich półproduktów za dobrą kasę itp. a nie pouczał wszystkich dookoła co należy robić a czego nie (kiedy zwalniać trenerów, kiedy wpuszczać zawodników po kontuzji itp. itd.) Poniżej zrzuty tabel po 19 kolejce w sezonie poprzednim: http://i59.tinypic.com/2uzqddd.jpg Oraz po 19 meczach obecnego sezonu (do rozegrania mecz Piast - Pogoń) http://i58.tinypic.com/3162rsg.jpg Legia, Lech, Wisła na podobnym poziomie punktowym. Śląsk zanotował kapitalny progres pod wodzą Pawłowskiego. Bardzo zadowolone może być Podbeskidzie – w poprzednim sezonie była walka o utrzymanie teraz po rundzie jesiennej zameldowali się w górnej połówce. Na plus także Jagiellonia. Totalny odwrót zaliczył Zawisza, który z czarnego konia poprzedniego sezonu stał się głównym kandydatem do spadku w obecnym. Także Ruch zaliczył spory zjazd w dół. Dla przypomnienie Ruch i Zawisza reprezentowali nas w obecnej edycji pucharach – teraz walczą o utrzymanie. Miała być fajna Lechia tymczasem wcale nie widać różnicy pomiędzy to obecną „ lepszą i nową” a ta „starą i gorszą” z poprzedniego sezonu. Lekkie przekomarzanki na Tweeterze pomiędzy Stanowski a ForumWisla: https://twitter.com/K_Stanowski/stat...85801119375360 Dziennikarzyna poczuł się lekko urażony sugestią, że przy obecnym stanie posiadania kadrowego Wisła osiągnęła wynik zadziwiająco bliski legii. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mój błąd. Dzięki, że mnie poprawiłeś. ;) Faktycznie powinno być trzy, a nie sześć. Taką liczbę punktów jaką omyłkowo wpisałem, to mają nad trzecim Lechem. To też niewielka przewaga i wiosną możemy się spodziewać wielu ciekawych zwrotów akcji i zmian w tabeli.
|
Cytat:
|
Obsrany kupił wszystkich, żaden przypadek!
Ciekaw jestem czy na złość Obsranemu ktoś będzie tutaj trzymał kciuki za zgodę pejsów :) |
Cytat:
Jak wracał Brożek to sie ludzie śmiali. Jak wracał Stilic to było identycznie. A Głowackiemu wróżono koniec kariery. Nie zapominajmy że "społeczeństwo piłkarskie" w tamtym sezonie typowało Nas na kandydatów do spadku. Do tego Darek Dudka z ktorego sie smiano ze nie złapał sie w Lechu i skonczy w 2 lidze futsalu. teraz każdy mądry, bo ma przed sobą tabele. A jak ktoś mi powie ze od początku wiedział że z tą Wisła tak źle nie będzie, niech pokaże kupony od buka bo na początku tamtego sezonu dobrze mozna było zarobić. p.s. obsrany/obleśny - ktoś lubi naprawde dziwne klimaty... |
Patrząc na szrot w innych zespołach sytuacja u Was nie wygląda najgorzej
|
Bo nasz szrot został reanimowany przez Franza. Na jak długo nie wiadomo.
|
Cytat:
Gdy do Wisły przychodzili Sadlok z Jankowskim i Buchalikiem nie brakowało opinii, że przyjmujemy piłkarzy których nie chcą w Chorzowie, szczególnie oberwało się Sadlokowi za to, że bierzemy gościa który od lat w piłkę nie grał i grać nie potrafi. Podobnie było gdy przychodził Głowacki z Brożkiem wielu widziało to tak że organizujemy przytułek dla nie do końca spełnionych piłkarzy. Nie brakowało ekspertów którzy ustawiali Wisłę w pierwszym rzędzie kandydatów do spadku. Ciekaw jestem z czego wynika taka transformacja poglądów: z docenienia Smudy jako „regenaeratora” podupadłych piłkarzy czy może z doceniania umiejętności samych piłkarzy na których wieszano psy… Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Korona Kielce zniknie z mapy piłkarskiej Ekstraklasy? Radni Kielc podczas poniedziałkowej sesji nie zgodzili się na przekazanie 7,8 mln zł spółce Korona w 2015 r. Jej prezes, w związku ze zobowiązaniami finansowymi, rozważa ogłoszenie upadłości klubu.
W sumie nie życzę nikomu ale ... czy jest sens żałować kompleksiarzy? |
Cytat:
|
Jedyny minus jest taki, że parchy mają wtedy mniejsze szanse na spadek - ciężko będzie być gorszym od Zawiszy.
|
To akurat nie żadna nowość. W Kielcach po ostatnich wyborach samorządowych zmieniła się koalicja w Radzie Miasta będąca w opozycji do Lubawskiego. Jest ona niechętna finansowaniu klubu. W sumie na, to zanosiło się od dłuższego czasu. Na dłuższą metę z miastem jako właścicielem i bez żadnych sponsorów sypiących większą gotówką funkcjonować się nie da. Jedynym wyjściem dla Korony w takim scenariuszu wydaje się powrót Klickiego o czym zresztą przebąkiwano jakiś czas temu.
|
I dupa
Cytat:
|
Saidi Ntibazonkiza
Saidi Ntibazonkiza ponoć juto ma zostać piłkarzem Widzewa :shock:
|
Super.
Saidi w ekstraklasie nie gra, tak samo jak Żydzew więc dlaczego wrzuciłeś ja do tego tematu skoro nie pasuje, a info o Kuświku które by pasowało wrzucone zostało gdzie indziej ? No niewazne, jak jutro Twoje przecieki się nie sprawdzą sugeruje przyjąć bana |
Haha, dobre. Grodzicki wrócił do Ruchu walczyć o złoty medal. :-p
http://www............../2015/01/14/zl...lczyc-o-medal/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl