![]() |
Prawie trener sprowadzi prawie piłkarzy, którzy będą trenować na prawie dobrych boiskach z prawie dobrymi piłkami, a prawie dyrektor sportowy i prawie skauci załatwią nam kolejnych prawie piłkarzy.
|
bonawentura - brawo! nic dodać, nic ująć!
|
Kurde, trochę wstyd przyznać ale mam dziwny sentyment do Smudy.
Za okres reprezentacyjny wręcz go znienawidziłem. Takiego buractwa u selekcjonera czy trenera w ogóle - chyba nigdy nie widziałem. Mimo wszystko (naprawdę, mnie samego to zdumiewa) jestem bardzo ciekaw przyszłego sezonu... Może skończy się jak powrót Kasperczaka? Szybka wylotka. Może, na złość wszystkim, coś się w tej Wiśle zacznie kleić. Nie ma sensu gdybać. Lepiej się rozsiąść wygodnie i popatrzeć bo niby co innego nam pozostaje? Optymistyczna myśl przewodnia całego tego przedsięwzięcia :IMHO jeśli Frantz zaliczy kolejną wtopę to już się nie podniesie i dzięki Cupiałowi i Wiśle - zniknie w cholerę z polskiej piłki. Zatem z najczarniejszego scenariusza da się wyciągnąć jakiś pozytyw. ;) |
Cytat:
|
Ka$a misiu ka$a. Po raz kolejny Cupial niema pomysłu na Wisłę. Wczorajszy sukces Vive Kielce udowadnia że liczy się pomysł zaangażowanie i kasa lecz patrząc na postępowanie pana Cupiała można skwitować jednym brakiem pomysłu na rozwój klubu.
Zamiast budować krok po kroku (akademie) zespół dokładając cegiełkę za cegiełką budowniczy z Myślenic za każdym razem wraz z niepowodzeniami wszystko burzy i zmienia o 180 stopni i dlatego nic się nie trzyma pionu, upadek jest efektem tych fatalnych działań. |
W naszym obecnym polożeniu, utrzymywanie akademi przez kilka następnych lat może okazac sie przysłowiowym gwoździem do trumny. W chwili obecnej błędem będzie wybieganie lata świetlne w przyszłość,, trzeba się skupić na 2-3 nadchodzących sezonachh. Głównym celem polityki musi być, odbudowanie wizerunku i mistrzowskiego poziomu sportowego.
I o środki finansowe był bym raczej spokojnyar. Bardziej obawiiam się tego , że po raz kolejny zabraknie odpowiednich ludzi, cierpliwości i chłodnej głowy. |
|
Żeby tylko "OBI" nie musiał przychodzić i po nim poprawiać :)
|
FranzOBI tak to robi.
Zobaczymy jak mu wyjdzie ^^ Dyzma he he he |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyzby pierwszy transfer??? Panowie i Panie mamy nowy kwiatek w szatni:)
|
Panowie, śmichy-chichy, ale nowa szatnia sama się nie urządzi :)
|
Franciszek Smuda - położył kafelki w szatni.
Leroy Merlin - zostań bohaterem swojego klubu! |
Nie smiejcie, sie wreszcie ktos zacznie od budowy fundamentow...
|
bob budowniczy xd
|
Cytat:
Pewnie BC mu powiedział, że Wiśle brakuje stylu w grze. No to poszedł te style pooglądać. |
Tee, ciekawe jak Małecki będzie traktował Smudę. Jak był jeszcze selekcjonerem nieszczęśliwej kadry PZPN mieli ze sobą na pieńku
|
No co Wy przecież to zdjęcie z treningu, to nasza drewniana drużyna :D
Od lewej: Burliga, Garguła, Chrapek, Czekaj, itp :P |
Cytat:
|
Ciekawe czy Franz Budowniczy tak bardzo obawia sie kibiców że jeszcze nie podpisał umowy czy ktoś na górze zmienił zdanie i ktoś inny zastąpi Kulawika??? Podobno Miał być od poniedziałku ale jak na razie cisza w klubie
|
Cytat:
Daj Smudzie tych samych piłkarzy bez wzmocnień - postawię każde pieniądze że zleci z ligi z hukiem. |
Cytat:
Ja ja widzę do połowy pustą,a Ty pełną. 2006/2007 I liga 30 Zw10 R16 P4 Gzd41 Gst25 Pkt46 Ms8 -mieliśmy tylko 4 porażek zdobywając 41 golii i 23 punkty nad strefą spadkową.W obecnym sezonie jest 7,ale mamy 12 porażek, 28 goli i tylko 7 punktów nad strefą spadkową. Więc nie ma chyba sensu się spierac ,które miejsce było bardziej sukcesem,a które porażką..... |
Ja nie mówię że było super.
Jedno jest pewne - że z identycznym składem nikt nie poradziłby sobie lepiej - jedno miejsce wyżej maks. Dlatego wkurza mnie gadanie (nie Twoje konkretnie) że Smuda przyjdzie i będziemy grali że hej! Tylko zapominają że dostanie lepszych piłkarzy - albo kasę żeby sobie sam ich dobrał. Zresztą zobaczymy. Wiśle życzę jak najlepiej - tylko Franz mi działa na nerwy :) |
Cytat:
Własnie ,zobaczymy. |
Smuda w tej chwili dla Wisły jest drugim po Nawałce trenerem który może wziąć w garść tę hołotę.
WIELKIM plusem jest to że Smuda ma wielki respekt u matki bossa co się przekłada że jak Franiu coś powie to tak ma być. Smuda tak jak pisaliście wcześniej każe dużo na boisku walczyć i biegać czyli wyzwalać w zawodnikach ducha walki. Ten pan nie da sobie pozwolić na nieprofesjonalizm. kulawika piłkarze traktowali jak kolegę a Franiu będzie miał u nich szacunek. Jeśli będą trafione transfery , mówi się o Demjanie,Piątku i Makach to będzie super. Smuda mówił że Wisła będzie młoda i ofensywna. Trzeba mu wierzyć na słowo. Ten chłop nie odmieni od razu Wisły bo przecież na boisko sam nie wyjdzie, ale może przynajmniej będzie gra miła dla oka i nie będzie strzałów/wrzutek a'la Bunoza |
|
Franz spotkał się w minionym tygodniu z właścicielem klubu Bogusławem Cupiałem i ustalono warunki współpracy. Obecnie wynegocjowany kontrakt analizuje prawnik trenera i jeśli nie będzie zastrzeżeń, to były selekcjoner złoży na nim podpis. Nie wiadomo jeszcze, z kim będzie współpracował. Najprawdopodobniej jego asystentem zostanie Marcin Broniszewski i - być może - Tomasz Frankowski.
http://ekstraklasa.przegladsportowy....985,1,381.html no to może faktycznie jutro |
Szanowni Koledzy wszyscy krytykujecie Smude ale ten Facet czy jest taki słaby
1993/1994 Stali Mielec. 11 miejsce lidze 1994/1995 Widzew Wicemistrzostwo Polski 1995/1996 Widzew Mistrzostwo Polski 1996/1997 Widzew LM 3 miejsce w Grupie i Mistrzostwo Polski 1997/1998 Widzew 4 miejsce w lidze 1998–1999 Wisła Kraków Mistrz Polski 1998/1999: Legia 3 miejsce w Lidze 1999/2000: Legia 4. miejsce w I lidze, Finał Pucharu Ligi 2001/2002 Wisla Wicemistrzostwo Kraju moge pisać ale czy napewno smuda jest kiepski treneram moze ostanio miał mniej szczesciaj, ale ja uwazam ze to głównie zasługa dzienikazy którzy pompowali balonik jesli chodzi o kadre fornalik tez niczego nie osiaga ciekawego |
Masz tabelkę po 2002 roku ?
E: to wrzuć proszę bo dokonania trenera sprzed 20 lat za przeproszeniem są teraz o dupę rozbić |
mam jak gdzieś sie machłem to przepraszam
|
czyzby Franciszek sobie konto założył na forum ?
|
Rozgrywki ligowe:
Mistrzostwo Polski (3x) : 1995/1996 (Widzew Łódź), 1996/1997 (Widzew Łódź), 1998/1999 (Wisła Kraków) Puchar Polski (1x): 2008/2009 (Lech Poznań) Superpuchar Polski (1x): 1996 (Widzew Łódź) III miejsce w Ekstraklasie (2x): 2005/2006 (Zagłębie Lubin), 2008/2009 (Lech Poznań) Europejskie puchary: Faza grupowa Ligi Mistrzów: 1996/1997 (Widzew Łódź) 1/16 finału Pucharu UEFA: 2008/2009 (Lech Poznań) |
Cytat:
|
To że bronie franka nie znaczy że jestem jego zwolenikiem w Wiśle ale byli gorsi od niego
Probierz,okuka,Engel,Liczka |
Franciszek może nie, ale fan Franciszka owszem.
Kolego, jest takie powiedzenie - 'jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz'. Zobacz ostatni klub Franciszka - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nasz 'nowy' trener będzie jedynie stary i drogi. Dla równowagi dodam że byli też i lepsi od niego w Wiśle. Tyle że obecnie jest to żaden argument. |
mistrzostwa, puchary w Polsce nic nie znaczą.
Drużyny Smudy potrafiły wygrywac tylko zadziornością i bieganiem i jednym do znudzenia powtarzanym schematem taktycznym. Kiedy na przeciwko stawała średnio taktycznie przygotowana drużyna ekupy Smudy zbierały bęcki. No chyba, że przypadkiem coś wpadło. W polskie lidze nawet dzisiaj Smuda jest w stanie z Wisła (wzmocnioną) zdobyć mistrzostwo. I potem w Europie odpaść z pastuchami. |
Może mistrzostwo dla Ciebie nic nie znaczy, ale są tacy w tym ja dla których bycie mistrzem swojego kraju znaczy wiele...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl