![]() |
Jest jakaś internetowa księgarnia akceptująca płatności przez PayPala?
|
Takie pytanie na szybkości. Czytał ktoś "Wyznania szpiega" Ostrovskyego? Znacie jakieś podobne publikacje?
|
Dziś przechodziłem koło księgarni i... znów się skusiłem na coś Kinga, chociaż zbytnio dużego wyboru nie było znów.
"Historia Lisey" zakupiłem. Czytał ktoś? ;) "Cmentarz zwieżąt" zaczyna się rewelacyjnie, idealny klimat. |
Cytat:
|
Polecam "Konkwistę" i "Milczące Psy" Łysiaka.
|
Jak ktoś jeszcze nie czytał, to polecam "Biez Wodki" Aleksandra Topolskiego. Przeżycia młodego chłopaka skazanego po 1939 r. na łagry w ZSRR, późniejszego żołnierza armii generała Andersa. Czyta się bardzo dobrze, całośc mimo dramatyzmu dziejów okraszona sporą dawką humoru.
http://ecsmedia.pl/c/biez-wodki-b-iext3818402.jpg |
Cytat:
Pozdrawiam fanów książek. Ps. może warto zrobić temat lub przynajmniej cykl z własnym top10 ? |
Poszukuję utworów do prezentacji maturalnej pod tytutłem "Polscy pisarze o podróżach do Ameryki". Jest ktoś w stanie coś polecić (poza Sienkiewiczem)?
Przy okazji PDF biografii Mersona, może komuś się przyda: http://megarelease.org/llby8zsx6zkl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Janusz Głowacki - Z głowy (znakomite!), Antygona w Nowym Jorku, Polowanie na karaluchy Kazimierz Jankowski - Hippisi w poszukiwaniu ziemi obiecanej (to akurat psycholog, ale sądzę, że można to podciągnąć pod literaturę, wrażenia z wyprawy do Ameryki, świetny obraz Ameryki lat sześćdziesiątych i znakomita książka) Czesław Miłosz - Widzenia nad Zatoką San Francisco Edward Redliński - Szczuropolacy To jeśli chodzi o USA. Jeśli w grę wchodzi także Ameryka Południowa to oczywiście Gombrowicz a Transatlantykiem i Dziennikami Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dam znać. A swoją drogą, świetny temat. Nie wiem, czy do tej pracy, ale polecam jeszcze autobiografię Romana Polańskiego "Roman", czyta się jednym tchem i sporo jest tam o USA. Edit: No i jeszcze to: Sat-Okh - "Ziemia słonych skał" - to taka podróż do Ameryki a rebours - może być fajnym punktem w pracy. A poza tym piękna historia: http://www.mmtrojmiasto.pl/258279/20...tegory=magazyn |
Cytat:
Dzięki wielkie, na pewno skorzystam :) |
|
Czytał ktoś książkę "Gracz" Przemysła Rudzkiego?
|
Polecam wizytę na 17 -stych targach książki w Krakowie. Gdyby kogoś trzeba było namawiać;) Zaczynają się już dzisiaj, trwają do niedzieli.
http://www.targi.krakow.pl/pl/strona...-krakowie.html |
Właśnie skończyłem nowego Kinga (Doktor Sen). Jak ktoś przeczytał Lśnienie to naprawdę polecam kontynuację. 650 stron a czyta się bardzo fajnie i szybko. Taki King za starych dobrych lat jak w np w Bastionie. Zdecydowanie lepsza od Joyland, która jest najsłabszą pozycją Kinga jaką przeczytałem.
|
Cytat:
Wypatrzyłem w internetowej księgarni bardzo tanio CARRIE i DOKTOR SEN. Obie zbierają bardzo dobre recenzje. Czytał ktoś tą pierwszą pozycję? Właśnie kończę czytać CMENTARZ ZWIEŻAT i muszę podziękować osobom które mi polecały tą książkę. Mój ulubiony klimat. W między czasie czeka na półce HISTORA LISEY... Ten King... :) |
Posiada ktoś na sprzedaż lub wie gdzie mogę dostać książkę: Nando Parrado, Vince Rause - Cud w Andach?
|
Seria wydawnicza „Resortowe dzieci” ma na celu pokazanie powiązań elit medialnych, biznesowych, politycznych i naukowych III RP ze strukturami PRL-u.
Wychowane w rodzinach działaczy i funkcjonariuszy KPP, PZPR. Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, a potem SB. Doskonale ustawione potem w życiu, dzięki koneksjom, a potem pieniądzom i „grubej kresce”. Czasem, choć wywodzą się z niekomunistycznych środowisk, związane ideologicznie oraz materialnie z byłą władzą i bezpieką. Za młodu aktywiści komunistycznych organizacji młodzieżowych, potem biznesmeni, właściciele i zarządcy nowych mediów. Właśnie dlatego tak zdecydowanie przeciwne dekomunizacji i lustracji, szydzący z patriotyzmu, polskich tradycji i w ogóle z polskości. Niebezpieczne, bo usytuowane w opiniotwórczej prasie, a przede wszystkim w telewizji i stacjach radiowych. Obecne w nich od stanu wojennego – do dziś. Fragmenty: LINK http://ecsmedia.pl/c/media-resortowe...xt24125970.jpg FB : https://www.facebook.com/Resortowedzieci |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Premiera książki "Resortowe dzieci" : http://www.youtube.com/watch?v=2yjrw9ShiwI
|
Kondotierzy - Rafal Gan Ganowicz - czytał ktoś warto?
|
Cytat:
|
Czy wie ktoś gdzie kupić w dobrej cenie dwa tomy "HISTORIA WYCHOWANIA" - ŁUKASZ KURDYBACHA?
Tak przy okazji pochwalę się, ze przeczytałem kolejną książkę Kinga. Obecnie czytam "Historia Lisey" jest zupełnie inna od pozostałych. Zatem mam już za sobą. Kolejność według mojej oceny. "To" "Wielki Marsz" "Cmętarz zwieżąt" "Doktor Sen" "Lśnienie" "Bezsenność" "Carrie" "Uciekinier" I teraz pytanie co byście mi jeszcze polecili? Może czytał ktoś coś zbliżonego klimatem do "Cmętarza zwieżąt"? |
Ja osobiście z Kinga polecam Dallas'63. Bardzo wciągająca książka. Oczywiście moim zdaniem.
Czytałem niedawno "Sklepik z marzeniami" jednak dużo mu brakuje do najlpeszych w moim odczuciu książek tego autora. Ciekawy pomysł, jednak trochę dziwnie rozwinęty. Dodatkowo brutalność tej książki jak dla mnie jest przesadzona. Polecam książkę Gaimana "Amerykańscy bogowie" jak lubisz Kinga to ona Ci powinna Ci się spodobać. Ja biorę się teraz za "Doktor Sen". Słyszałem pochlebne recenzje na temat tej książki. A potem się zobaczy ;) Na urodziny dostałem bony do empiku w sumie na 225zł, więc niedługo udam się na zakupy ;) Ale najpierw przewertuję ten temat w poszukiwaniu ciekawych pozycji :) |
"Doktor Sen" - bardzo dobra książka!
King podjął się bardzo trudnego wyzwania napisać kontynuację do dalszych losów Danego. Ani trochę mnie nie zawiódł. Polecam. |
Cytat:
Według mnie ta książka to połączenie horroru,powieści sensacyjnej i romansu. |
Przejrzałem jeszcze kilka postów z poprzedniej strony na której polecaliście mi kilka książek i tak zdecydowałem się zamówić:
Joyland - Stephen King Ręka mistrza - Stephen King Dallas '63 - Stephen King :lol: Teraz są fajne przeceny z początkiem roku. Za pośrednictwem allegro to z przesyłką kurierem 100 zł za te trzy książki. Takie same ceny po (niby) sporych rabatach w księgarni matras. |
Cytat:
|
Wszystkim miłośnikom historii (ale nie tylko) chciałbym polecić wspomnienia jednego z nielicznych rosyjskich żołnierzy, którzy przeszli cały szlak bojowy 1941-45 i przeżyli: Nikołaj Nikulin "Sołdat". Ta książka różni się od wszystkich innych wspomnień swoją szczerością i bezkompromisowością. Autor opisuje prawdziwe życie zwykłego frontowego żołnierza, koszmar wojny, okrucieństwo i głupotę dowódców i wszystko okrasza czasami prześmiesznymi, czasami gorzkimi anegdotami. Książka ta mogła ukazać się dopiero po upadku ZSRR właśnie za względu na swoją brutalną prawdę, która nijak się ma do oficjalnych wspomnień frontowych. Niektóre sceny z tej książki zapamiętam chyba na zawsze, jak choćby ta z krojeniem chleba dwuręczną piłą podczas siarczystej zimy 1941...
|
Jak ktoś lubi stare (głównie 80 lata) kryminały/sensacje to piszcie bo mam tego ze 100 i mogę posprzedawać po złotówke za sztukę, jakby ktoś więcej wziął.
|
Kolumbus wyczyść skrzynke
|
ja czytam teraz Brudną Grę Pałacza i powiem ze styl pisania zajebisty, i 500 stron pęka w 2 dni
|
Cytat:
Rewelacja. Obok "To" najlepsza książka Kinga jaką chyba miałem szczęście przeczytać. W ogóle jaką miałem w rękach. Niesamowita. Ktoś krytykował "Joyland" a mi się podobał. Ale może dlatego, że bliżej mi do wieku głównego bohatera niż wam. Teraz zabieram się za "Dallas 63". Pozdrawiam fanów Kinga. :) |
Pytanko sa jakieś książki o Józefie Kurasiu " Ogniu" bo szukam?
|
Siema mole książkowe ;)
Odświeżę temat, bo szukam książek n/t ruchu kibicowskiego w Krakowie. Chodzi zarówno o Wisłę, jak i ten klubik z gorszej strony Błoń. Mogą to być nawet pojedyncze rozdziały w wybranych tytułach. Poratujecie? |
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/22227...opinia21065546
Właśnie kilka dni temu skończyłem czytać ^ Polecam jak najbardziej! |
Ostatnio wpadła mi w ręce książka pt.: "Od szczytu do otchłani" Antoniego Ossendowskiego. Fajnie się czyta, takie podróżnicze opowiadania. Ktoś może polecić coś w podobnym klimacie do tego autora?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl