Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2012/13 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8799)

Adenalix 14.04.2013 21:53

Pomyślałem sobie jeszcze, że fajnie wyszła połowa meczu z Sobolem na stoperze i Gargułą, więc mogę sobie wyobrazić skłąd: Pareiko-Jaliens,Sobol,Chavez,Bundoza-Wilk,Chrapek,Garguła,Kosa,Mały-Iliev.

comek suma szczęscia w życiu i sporcie równa się 0.

skeba 14.04.2013 23:23

Ostatni mecz w tym sezonie. Jeśli ten przegrają to nie widzę sensu przedłużać z nimi kontraktu. Już przegrali w tym sezonie wszystko. Mecz ostatniej szansy.

Dzimi 15.04.2013 00:48

Iiliev, jaki Iliev? Ludzie, umiecie analizować grę? Mecz z Legią dobitnie pokazał, że najsłabsze ogniwo ofensywy to niestety właśnie Ivica.

Gra ofensywna z Legią była tak dobra m.in. dzięki temu, że nie było kogoś, kto każdą akcje zwolni - przytrzyma piłkę, pokiwa się na pokaz albo z samym sobą, zanotuje głupią stratę czy zrobi żałosną symulkę w co 3 akcji... Ivica po prostu nie pasuje do naszego optymalnego stylu gry w ofensywie. Niech wchodzi tylko na końcówki, i trzyma się daleko od pierwszego składu.

St Yabol 15.04.2013 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1308549)
Iiliev, jaki Iliev? Ludzie, umiecie analizować grę? Mecz z Legią dobitnie pokazał, że najsłabsze ogniwo ofensywy to niestety właśnie Ivica.

Gra ofensywna z Legią była tak dobra m.in. dzięki temu, że nie było kogoś, kto każdą akcje zwolni - przytrzyma piłkę, pokiwa się na pokaz albo z samym sobą, zanotuje głupią stratę czy zrobi żałosną symulkę w co 3 akcji... Ivica po prostu nie pasuje do naszego optymalnego stylu gry w ofensywie. Niech wchodzi tylko na końcówki, i trzyma się daleko od pierwszego składu.

Iliev nie gral z legia?

zenobiusz27 15.04.2013 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1308561)
Iliev nie gral z legia?

Iliev nie grał w meczu z Legią.

skeba 15.04.2013 10:51

Cytat:

Zostawcie go, niedzielny kibic.

Zwierze 15.04.2013 12:16

Proponuję czytać wypowiedzi kolegi do końca...

piter116 15.04.2013 12:18

Cytat:

Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia rewanżowych meczów 1/2 finału Pucharu Polski, które zostaną rozegrane w dniach 16 i 17 kwietnia.

16 kwietnia (wtorek):

Legia Warszawa - Ruch Chorzów, godz. 18:30, sędzia: Tomasz Musiał (Kraków).

17 kwietnia (środa):

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, godz. 18:30, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa).
Dorzucili do pieca...

zim zum 15.04.2013 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1308605)
Dorzucili do pieca...

Nie no myślę, że powinni sędziego z Pekinu ściągać na to spotkanie. A na mecz Legii z Ruchem sędziego z Buenos Aires.

piter116 15.04.2013 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1308606)
Nie no myślę, że powinni sędziego z Pekinu ściągać na to spotkanie. A na mecz Legii z Ruchem sędziego z Buenos Aires.

Mało mamy sędziów w Ekstraklasie? Po cholerę prowokować? Wszyscy wiemy jakie będzie gadanie gdy któryś z sędziów wykartkuje zawodnika na finał, nie podyktuje karnego czy nie podniesie chorągiewki przy spalonym. Sami budują fundamenty pod ewentualne teorie spiskowe.

inspektor erektor 15.04.2013 13:38

najważniejszy mecz sezonu

porażki z Legią i Piastem wyeliminowały nas z walki o puchary europejskie drogą ligową, teraz w ekstraklasie gramy już tylko o to czy skończymy na ósmym miejscu czy na dwunastym, w związku z czym na mecze ligowe możemy na dobrą sprawę wychodzić siódmym garniturem z Bieszczadem w bramce i Danielem Brudem na środku pomocy

od tego jednego meczu zależy pozycja Wisły w polskiej piłce i to, czy nadal będziemy jedną z najpoważniej traktowanych drużyn w lidze, czy spadniemy do rangi średniaka pokroju Widzewa czy Jagiellonii

w związku z tym siedząc w środowy wieczór na stadionie czy oglądając mecz w TV miejmy świadomość, że z długofalowego punktu widzenia jest to najważniejszy mecz Wisły od rewanżu z APOEL-em w Nikozji

fialo 15.04.2013 14:24

Raczkowski bedzie sedziowal w środę. Z Warszawy. Przypadek? Nie sądzę.

mitmichael 15.04.2013 14:28

Pilkarze trenowali rzuty karne - mam nadzieje, ze nie dojdzie do nich i wywalczymy awans po 90 minutach. Do treningow wrocili Iliev i Jovanovic wiec powinni byc dostepni w srode

63.5 Kg 15.04.2013 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1308623)

Daj spokoj...
Legie sedziuje Musial wiec jest po równo...

Karamazow 15.04.2013 15:46

http://www.weszlo.com/news/14089-Dob...yjnych_decyzji

W 90 minucie meczu z Piastem po sytuacji z Genkovem od razu mi się przypomniał tytuł tego wywiadu(nie czytałem zawartości).

WiślakMyślenice 15.04.2013 16:58

Ostatni mecz o stawkę na R22 w tym sezonie. Kto odpuści- słynny cytat Bogusia Lindy okraszony serią z AK47.

Dzimi 15.04.2013 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1308561)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1308549)

Iliev nie gral z legia?

Czytajcie ze zrozumieniem i do końca czyjąś wypowiedź. Przecież pisałem, że Iliev nie grał i właśnie dlatego nasza ofensywa z Legią była tak dobra, a akcje przeprowadzone w szybkim tempie.

Ten mecz pokazał, że bez Ivicy potrafimy grać swoje, natomiast z nim w składzie wiele akcji jest psutych już w zarodku. Było dobrze, bo nie było Ivicy, który piłkę albo przytrzyma, albo się niepotrzebnie kiwnie, albo przewróci, innym razem za symuluje faul albo straci. Owszem - Iliev czasem zrobi coś fajnego, ale na ogół bardzo zwalnia tempo akcji, albo w jakiś sposób traci piłkę i tym sposobem psuje akcje. Nie powinien grać w 1 składzie.

ciacho 15.04.2013 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1308623)

Musiał będzie sędziował we wtorek. Z Krakowa. Przypadek? Nie sądzę.

Grantar 16.04.2013 19:40

Legia w finale.
Ostatnia szansa wyjść z twarzą w tym sezonie (PP) a tu na forum zerowe zainteresowanie.
Kwestia składu:
Sarki, Jaliens i Głowacki chyba nie zagrają ... szkoda.
Nie wiem czy w ataku Genkov, Boguski, Iliew czy Sikorski.
Dla mnie najlepszy jest Boguski.

ArturBarlinek 16.04.2013 19:41

zerowe zainteresowanie?
atak? broń boże Boguskiego, może w końcu 2 napastników ? Sikor i Gienek ;D

comek 16.04.2013 19:44

dokładnie! Boguski może nie najgorzej sobie radzi za napastnikiem, gdy ma podawać, a nie strzelać, dlatego wystawienie po raz kolejny go na szpicy równa się katastrofą.

A co do napastnika, to chyba Sikor, bo chłopak jest na fali :D

shaggy 16.04.2013 19:54

Meczu nie ogladalem ale czyzby znowu znowu pomylka arbitra przyfarcila Legii:) Cos maja szczescie chlopcy z Warszawy ostatnio:)

Poniżej wypowiedź trenera Ruchu:
Gratuluję Legii awansu do finału Pucharu Polski. Ale jest mi przykro, że o naszej przegranej zdecydował wielbłąd sędziego. Szkoda, że podyktował karnego, którego tylko on widział. Skoro chciał być taki odważny to szkoda, że nie był w tym konsekwentny – w ostatniej minucie Kucharczyk zagrał ręką stojąc w murze... Nie byliśmy drużyną gorszą, a musimy jechać do domu w formie przegranych. Sędzia Musiał to dobry arbiter, ale dziś się straszliwie pomylił. Czy był karny na Janoszce? On twierdzi, że Skaba trafił go w nogę - mówił po spotkaniu rozgoryczony i zły trener Ruchu Jacek Zieliński.

ArturBarlinek 16.04.2013 19:57

dziwne te karne były, w sumie dwóch mogło nie być (po każdej z drużyn)
Jacek się tłumaczy, a ta ręka w murze to chyba tylko ślepy widział. Legia wygrała, chociaż nie była zbyt wymagającym przeciwnikiem i jakoś niespecjalnie się wyróżniła, po prostu, miała dziś więcej szczęścia od ruchu.

Dariook 16.04.2013 20:33

Bądźmy obiektywni.
Dla warszawki priorytetem jest liga, to chyba oczywiste. Awans do finału daje prawdopodobnie przepustkę do europejskich pucharów, czy będzie to Wisłą ? Sląsk? Bóg jeden wie. W obecnej dyspozycji obu klubów, każdy scenariusz jest możliwy.

Darujmy sobie te bzdety typu... najważniejszy mecz sezonu. Taki też miał być w Wrocławiu - .......enie o szopenie.
W stawianiu kropki nad "I" to my jesteśmy mistrzami świata.

Elefant 16.04.2013 20:44

Jak zagrają z takim zębem i ambicją jak z Legią to...

To mogą powalczyć.

Nie czarujmy się, nasz awans będzie niespodzianką.
Raczej na chłodno proponowałbym podejść do wyniku tego spotkania.

Szkoda, że póki co nikłe zainteresowanie.

Quorth 16.04.2013 21:35

A ja wciąż mam nadzieje, że skoro my byliśmy dla naszych braci z Wrocławia mili w tamtym sezonie i wygrali mecz z nami zdobywając jednocześnie MP tak oni nam się teraz spłacą "dług".

skeba 16.04.2013 21:40

Jak zagrają tak jak w meczu z Legią to nie widzę Śląska. Jak zagrają tak jak we Wrocławiu (1 połowa) to będzie kolejna porażka.
Nasi muszą zrozumieć, że jest to najważniejszy mecz sezonu, być albo nie być. Jak nie wyjdą tak jak na Legię, to nie ma co myśleć o przedłużeniu kontraktów.

Wojtas 16.04.2013 23:08

Niby mowia ze najwazniejszy mecz sezonu ale czy napewno?

mam wrazenie ze czesc pilkarzy jest wypalona grą w Wisle ,i dla tych to wcale nie najwazniejszy mecz.

Bo jak nazwac ich dobra gre do upadlego z Legią ,przy porazkach i kompromitacjach w tym sezonie.Olewaja i tyle.

ale jutro sie okaze

Dariook 17.04.2013 03:59

Wypalona? Jaka walka do upadłego?

Ja .......e, a czego można było się spodziewać po grze ległej gdy szybko objeła prowadzenie 2-0? Tylko idiota prowadził by otwartą grę i wdawał się w wymianę ciosów przy takim wyniku. Ukąsili 2 razy i ograniczyli się do pilnowania dużej zaliczki, czekając jak Wisła niczym zranione zwierze sama się wykrwawi.

Przecież ten mecz kompletnie by nie wyglądał tak jak wyglądał przy wyniku 0-0 .
Zobaczyli byśmy agresję rodem z Gdańska lub z potyczki z Piastem. Taki właśnie jest nasz potencjał. Nie rozumiem jak mecz z Legią lub 2 połowa z Sląskiem może być wyznacznikiem czegokolwiek.
W meczach w których było już pozamiatane zanim człowiek z kibla wrócił - :>

Kto jest niby wypalony? Bo jak dla mnie to jedynymi którzy próbują sa: : Pareiko, Sobolewski, Małecki, Kosowski, Chavez, Bunoza...przynajmniej na tle reszty się wyróżniają.

A pozostali to jakaś banda leni i symulantów. Jeszcze rozumiem że Iliev, Jaliens czy Genkov odcinają kupony, jednak postawa młodych Polaków, Boguskiego czy Garguły jest kpiną z naszego klubu.
Powinni zapierdalać i wykorzystywać dar od losu jaki otrzymali... a jest gorzej niż było.
Ta drużyna jest przeżarta od środka, zatracona w bylejakości i pozbawiona piłkarzy od których można się czegoś nauczyć.
Brak zdrowej rywalizacji doprowadził do tego, że wytypować 11 możemy teraz bez pomocy Kulawika.
Porażki przy R22 nie robią na nikim wrażenia. Piłkarze już się przyzwyczaili a brak jakichkolwiek konsekwencji pewnie nawet ich samych już nie dziwi. Ba, trener widzi nawet pozytywy...

Widać że niektórych kibiców też pomału zaczynają czarować żenujące w.......e. Później się dziwicie że piłkarze wypaleni!
Reyman to by nawet na połowę z nich nie splunął a co dopiero mówić o podaniu ręki czy występowaniu w jednym zespole.

WISŁAZWE 17.04.2013 06:17

Bez Głowackiego i Genkova, ale z Sarkim i Ilievem.

Kadra meczowa na rewanżowe spotkanie Pucharu Polski.

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Gerard Bieszczad.

Obrońcy: Osman Chavez, Marko Jovanovič, Gordan Bunoza, Alan Uryga, Łukasz Burliga.

Pomocnicy: Kamil Kosowski, Radosław Sobolewski, Patryk Małecki, Emmanuel Sarki, Łukasz Garguła, Michał Chrapek, Ivica Iliev, Paweł Stolarski, Cezary Wilk.

Napastnicy: Rafał Boguski, Daniel Sikorski.

W kadrze nie znaleźli się narzekający na uraz po meczu z Legią Arkadiusz Głowacki i kontuzjowani od dłuższego czasu Michał Czekaj oraz Kew Jaliens. Zabrakło również miejsca dla Michała Miśkiewicza i Cwetana Genkowa.

KOMINEK 17.04.2013 08:02

Ciekawe czy Genkova nie ma przez uraz czy jakieś jednak nieporozumienia na lini

szprotson 17.04.2013 08:15

Pareiko - Bunoza,Sobolewski,Osman,Burliga - Wilk Chrapek-Ivica,Garguła,Małecki-Sikorski

I jedziemy ze Ślązeczkiem na spokojnie 1-0.

ArturBarlinek 17.04.2013 08:35

1:0 to spokojny wynik?!?! do ostatniej miunty bym drżał o_O

GrzegorzTS 17.04.2013 09:15

W poniedziałek miałem piękny sen było 4:0 dla Wisły :)
Szkoda,że Śląsk najprawdopodobniej spłacił już wobec nas dług za mistrzostwo wywalczonene przy R 22.

fanfan 17.04.2013 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1309004)
W poniedziałek miałem piękny sen było 4:0 dla Wisły :)
Szkoda,że Śląsk najprawdopodobniej spłacił już wobec nas dług za mistrzostwo wywalczonene przy R 22.

Ja pieprze co Wy z tym długiem ? Jakim długiem ? Nie było i nie ma żadnego długo . Wisła w tamtym meczu decydującym o Mistrzostwie nie odpuściła Śląskowi tak samo jak Śląsk z całą pewnością nie odpuści tak ważnego dla obu drużyn meczu . Odnośnie meczu to mam nadzieję że awansujemy do finału i wcale nie po to by grać w następnym sezonie w europejskich pucharach ale przede wszystkim po to by zrewanżować się Legii i finałowym dwumecz za ten ostatni "mecz".

thechris 17.04.2013 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1308653)
Ostatni mecz o stawkę na R22 w tym sezonie. Kto odpuści- słynny cytat Bogusia Lindy okraszony serią z AK47.

Jeśli Podbeskidzie wygra jeszcze 2-3 mecze to żebyś nie zdziwił jak na R22 będzie kilka spotkań o stawkę.

Co do meczu, 1:0 wygramy. Oddamy Śląskowi w lidze. Co prawda ze sportem będzie miało to niewiele wspólnego... ale takie czasy. Generalnie dzisiejszy sport ze sportem ma niewiele wspólnego ;)

Lysy 17.04.2013 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1309004)

W którym meczu spłacił?

szprotson 17.04.2013 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1309012)
W którym meczu spłacił?

chyba mu chodziło o mecz ze Śląskiem u Nas w którym to Sebek Mila z 5 metrów do pustej w piłke nie trafił

thechris 17.04.2013 10:03

Spłacić spłacił ale teraz Wisła może wziąć "kredyt", który spłaci w lidze. Wszak Śląsk miejsce na pudle ma na wyciągnięcie ręki. Sędziowie już stają nie tylko na głowach ale na ujach, żeby Legie posadzić na tronie (w podwójnej koronie) więc może warto sobie pomagać. Wisła i Śląsk w pucharach po takim dennym sezonie to jednak byłoby coś.

radek1876 17.04.2013 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1309010)
Jeśli Podbeskidzie wygra jeszcze 2-3 mecze to żebyś nie zdziwił jak na R22 będzie kilka spotkań o stawkę.

Co do meczu, 1:0 wygramy. Oddamy Śląskowi w lidze. Co prawda ze sportem będzie miało to niewiele wspólnego... ale takie czasy. Generalnie dzisiejszy sport ze sportem ma niewiele wspólnego ;)

Yhy, Śląsk będzie nam oddawał zwycięstwa do 2020 roku... i weź nie rozśmieszaj tą wizją bronienia się przed spadkiem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl