Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Copa del Sol 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7811)

Wasiu 30.01.2011 20:46

Wystawianie Zurawskiego kosztem Riosa to jes sabotaz i celowe dzialanie na szkode klubu. Nawet jesli Argentynczyk opuszcza nas latem to i tak najwazniejsze co jest tutaj i teraz. A teraz nam moze dac o wiele wiecej niz wyblakla polska gwiazdka.

Greeg 30.01.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ypeeh (Post 1044151)
Płacz na tym forum, jakbyśmy grali o złote kalesony... To tylko trening! Widać jak na dłoni, że Norwegowie są fizycznie o wiele lepiej przygotowani, stąd taki wynik. Poczekajmy na ligę...

A kto bronił tym tytanom pracy zacząć trenować wcześniej i intensywniej, żeby zanotować w końcu jakiś progres ;> ?? Chyba nawet na tle naszej żenującej Ekstraklasy jesteśmy zespołem, który treningi zaczął jako jeden z ostatnich? A może to nasza strategia, w okresie przygotowawczym - rozgrzewka, podczas ligi - okres przygotowawczy, w pucharach - optymalna forma?

Chwila chwila, w jakich pucharach ...

krowczax 30.01.2011 20:47

Genkova, ja chce Genkova.
Meliksona, ja PRAGNE Meliksona.

mitmichael 30.01.2011 20:47

Przegrana Wisly dzisiaj z Valerenga jest jak porazka Realu na wyjezdzie z Osasuną. Jedna wielka kompromitacja - po co byly zapowiedzi wielkiego rewanzu jak dostajemy takie baty. Dobrze, ze to tylko gra kontrolna - bo dopiero byłoby załamanie w temacie.

IncognitoTSW 30.01.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1044178)
Genkova, ja chce Genkova.
Meliksona, ja PRAGNE Meliksona.

Odważne deklaracje, Polska to nie jest bardzo tolerancyjny kraj :rotfl:

rafal777 30.01.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1044159)
ja powiem tak wole żeby kompromitowali sie w sparingach a później wygrywali w lidze i pucharach ale i tak to jest jakiś żart jada nas jak chcą

Czekałem na ten tekst. Miazga. To o czym piszesz jest po prostu niemożliwe. Może kiedyś to zrozumiesz. Tu nie ma zespołu, tu nie ma nic. Ale to było wiadomo już wcześniej. Grasz chuja w sparingach=grasz chuja w lidze. INACZEJ BYĆ NIE MOŻE!!
Iwan: "Zespoły z Norwegii nam nie leżą" LOLOLOLO

mic 30.01.2011 20:48

To co forumowe placzki ? Czy to juz wreszcie jest koniec Wisly ? Cupial zobaczyl to i sprzeda klub za drobne ? Teraz wszystkie mecze w sezonie przegramy i nastepny sezon zaczynami w I lidze ?

Szyman423 30.01.2011 20:49

Kowalski idź do Odry albo innego Piasta, nie nadaję się do Wisły wgl.
Żuraw powinien już skończyć kariere bo toż to żenada .
Kurto na plus , Guła zero , Sobol (2 połowa) zero , Jirsak zero , Michał ''bede grał w 1 składzie Siwiakow dno .
Kiro jedynie coś szarpnie ;|

Teqcontroller 30.01.2011 20:49

Straciłem 90 minut życia.
Tu trzeba zapierdalać niech dopną te wszystkie transfery jak najszybciej i niech się zgrywają bo to ....a wygląda tragicznie masakra.

4:0 ten wynik mówi w jakiej jesteśmy dupie nie kpw co robi Łobo i Kowalski na tym zgrupowaniu.

WILDLIFE 30.01.2011 20:49

bardzo słabo, słabiutko, sparing sparingiem, ale czy oni wiedzą co robią na tym boisku? bo widzę że grają na luzie, a powinni dawać z siebie wszystko, żałuję straconego czasu na ten mecz, myślałem że zagrają dobrze... myliłem się, idę uczyć do jutrzejszego zaliczenia z rachunkowości...

borsuk 30.01.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1044109)
Małecki - jedyny piłkarz po stronie Wisły na boisku?

Przestań z tym Małeckim. Jesteś jego tatą czy menadżerem? Przestań go lansować. Wszedł za Kirma i nie zagrał nawet połowy tego co Słoweniec. - Chyba ze nie wyczuwam ironii.

wolfy 30.01.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1044183)
To co forumowe placzki ? Czy to juz wreszcie jest koniec Wisly ? Cupial zobaczyl to i sprzeda klub za drobne ? Teraz wszystkie mecze w sezonie przegramy i nastepny sezon zaczynami w I lidze ?

Nie. Po świetnej postawie przegraliśmy zaledwie 4:0.

AYALA 30.01.2011 20:50

2 połowa to była gra jak w Karabachu.

domofon 30.01.2011 20:50

Cytat:

Małecki sam, sam, sam i gubi piłkę
chlopak robi postepy

Galonek 30.01.2011 20:50

Ludzie! Wisła w tym roku ma tylko 6 - tygodniowe przygotowania do rundy wiosennej. W związku z tym treningi są wyjątkowo ciężkie. Czy podczas meczu nie widzieliście, że po 30 minutach każdy Wiślak słaniał się na nogach? Stąd taki, a nie inny wynik.

Bielau 30.01.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1044179)
Przegrana Wisly dzisiaj z Valerenga jest jak porazka Realu na wyjezdzie z Osasuną. Jedna wielka kompromitacja - po co byly zapowiedzi wielkiego rewanzu jak dostajemy takie baty. Dobrze, ze to tylko gra kontrolna - bo dopiero byłoby załamanie w temacie.

haha tak wypowiedź mnie rozwaliła :D jak można porównywać mecz mogący przesądzić o mistrzostwie Hiszpanii do TRENINGU ? aż się odechciewa wchodzenia na to forum..

ypeeh 30.01.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1044162)
W lecie też było poczekajmy na puchary, jak się skończyło każdy wie, więc skończ pie****ć bo efekt jest taki sam, do ligi zostały 3 tyg. myślisz że da się wszystko pukłdać w tak krótkim czasie??? Już jeden się przeliczył..

Idąc Twoim tokiem rozumowania - powinniśmy po tych dwóch sparingach zwolnić trenera? Czy może sprzedać pozostałych zawodników? Ja myślę, że za 3 tygodnie będzie to wyglądało dużo, dużo lepiej. Mam zaufanie do Maaskanta, to on przygotowuje drużynę. Jak na koniec sezonu będziemy poza pudłem, to wtedy wyrażę swoje niezadowolenie (nie oczekuję mistrzostwa, bo drużyna obecnie w przebudowie, wolę być mile zaskoczony).

A tak dla przypomnienia - w lecie jedna polska drużyna pięknie grała w sparingach, nawet z Arsenalem coś pokazała... a kto ją potem w lidze ograł 4:0? No kto? Dla mnie wyniki sparingów nie są żadnym prognostykiem formy, która ma być za miesiąc.

westersyl 30.01.2011 20:50

Norwegowie chyba połasili się na te 400 k które oferuje organizator turnieju bo to nie jest normalne aby drużyna grała takim tempem jak oni w srodku przygotowań.

JrQ- 30.01.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domofon (Post 1044153)
naprawde ciezko uwierzyc ze Zurawski byl kiedys krolem strzelcow w Polsce i Szkocji, i trafil ponad 100 bramek w lidze, ze byl gwiazda.

Żuraw w Szkocji?! haha

domofon 30.01.2011 20:50

Cytat:

Małecki sam, sam, sam i gubi piłkę
chlopak robi postepy

Austerlitz 30.01.2011 20:51

I jak kooorwa Polak ma nie narzekać ja mu jego drużyna tak gra. Koorva Wyspy Owcze mają lepsze teamy !

_ukoL 30.01.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1044172)
Tylko zauważyłeś na jakim etapie przygotowań było Chicago Trophy? W styczniu, czy musieliśmy odwołac kolejkę ligową? Znawcy pożal się boże.

A Ty kto? Dalej sobie tłumaczcie, że początek przygotowań. Przyjąć, odegrać i wyjść na pozycję piłkarz takiego klubu jak Wisła Kraków powinien zawsze i o każdej porze, a tutaj nawet można zaobserwować braki w przyjęciu piłki. Celność podań oraz pomysł to już w ogóle żenujący spektakl. Pomysłu na grę brak - dalej zwalajcie i usprawiedliwiajcie postawę zawodników. Może pora spojrzeć obiektywnie na to, że dla wielu z obecnych zawodników nie powinno być miejsca w zespole bądź co bądź aktualnego wicemistrza Polski. :-/

Szyman423 30.01.2011 20:51

Kowalski idź do Odry albo innego Piasta, nie nadaję się do Wisły wgl.
Żuraw powinien już skończyć kariere bo toż to żenada .
Kurto na plus , Guła zero , Sobol (2 połowa) zero , Jirsak zero , Michał ''bede grał w 1 składzie Siwiakow dno .
Kiro jedynie coś szarpnie ;|

PhantomRanger 30.01.2011 20:52

Wiem, że to tylko sparing, ale 4:0 od gości, których kilka lat temu nazywaliśmy traktorzystami ?? Dobitnie pokazuje, że bez inwestycji w zespół spada się na samo dno. Obecnie to my jesteśmy traktorzystami europy i nie ma się co oszukiwać. Brak zgrania to na pewno nie jest na litość Ci goście grają ze sobą już pół roku [ tą kwestie można było latem poruszać, ale na pewno nie dziś]. Lat zaniedbań od tak się nie usunie, ale musi być systematyczna praca i konsekwencja. Jednak znając życie po kolejnej kompromitacji znowu wszytko będzie się kręcić od nowa i będziemy najgorszą ligą zawodową Europy [ o ile już nie jesteśmy ]

Titto 30.01.2011 20:52

Ja się zastanawiam czy ta drużyna ma chociaż trochę ambicji...
Potrzebujemy wzmocnić obronę! Lewy obrońca i bramkarz to priorytet.

Lepiej powspominajmy stare dobre czasy
http://www.youtube.com/watch?v=RRnjQ4_alk8

Ja chcę, abyśmy zaczęli stawiać na wychowanków!
Ja wolę oglądać Nalepę, niż Branco
Czekaja, niż Kowalskego.
Kurto faktycznie zagrał w miarę dobre spotkanie. Widać, że ma on sporę ambicje.

Kluvi 30.01.2011 20:52

widać że póki co sił mają na 45 min tylko
a ludzie którzy piszą że Kurto źle zagrał gratuluję poczucia humoru, każda z bramek to była klepka przy której nie miał on szans a to co się dało to obronił..

tofik 30.01.2011 20:52

Małecki nie grał przecież.

Jestem pod wrażeniem Valerengi. Przejechaliby się po polskiej lidze jak przysłowiowy traktor :)
Może kiedyś Wisła tak będzie zapieprzać cały mecz ?

Wsciekly Pies 30.01.2011 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1044162)
W lecie też było poczekajmy na puchary, jak się skończyło każdy wie, więc skończ pie****ć bo efekt jest taki sam, do ligi zostały 3 tyg. myślisz że da się wszystko pukłdać w tak krótkim czasie??? Już jeden się przeliczył..do tego kadra jest w rozsypce i o wiele gorsza niż w lecie bo bez napadau praktycznie

PANOWIE wy chyba nie rozumiecie że w 3 tygodnie to można dobrze po melanżować na tajwanie, a nie budować drużyny, widać typową krótkowzroczność , DLA MNIE NIECH PRZERŻNĄ jeszcze nie raz 5 do 0, nawet w lidze tylko niech zachowają odpowiedni ludzie chłodne głowy i krok po kroku BUDUJĄ drużynę, a nie jak to do tej pory było że szybko zlepiali parę osób wyniki pikowały szybko w górę a później ostro w dół.

U NAS DLATEGO CAŁY CZAS JEST CORAZ GORZEJ BO NAPALEŃCY myślą że jak się szybko po zmienia parę rzeczy to od razu będą efekty, a to błąd.

Dopóki ludzie nie zrozumieją że to proces DŁUGOLETNI a nie kilkutygodniowy to NIE BĘDZIE ŻADNEGO WYNIKU.
Weźcie się przejedźcie do kuchenek do poznania zobaczcie jak tam szkolą młodzież z jaką pasją i zaangażowaniem zobaczycie jak za parę lat będą nas Ci młodzi w lidze wozić jak chcą.

felipe 30.01.2011 20:55

A najśmiejszniejsze, że ta klepana przez norweskich mocarzy ekipa i tak jest druga w lidze :lol:

juniho 30.01.2011 20:55

rafal777 chłopie oni są tydzień na obozie a norwegowie 6tyg dajcie im się normalnie przygotować do sezonu...ja pierd... lepiej jakby tego sparingu nie transmitowali bo 3/4 forum ma teraz niezłego schiza :rotfl:

19sebawro06 30.01.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1044181)
Czekałem na ten tekst. Miazga. To o czym piszesz jest po prostu niemożliwe. Może kiedyś to zrozumiesz. Tu nie ma zespołu, tu nie ma nic. Ale to było wiadomo już wcześniej. Grasz chuja w sparingach=grasz chuja w lidze. INACZEJ BYĆ NIE MOŻE!!
Iwan: "Zespoły z Norwegii nam nie leżą" LOLOLOLO

po 1 nie zawsze porażki w sparingach=porażki w lidze
po 2 w przerwie letniej też nie było zespołu nie było nic skończyło się na 2 miejscu ze stratą 3 punktów do lidera
po 3 tekst iwana mnie rozwalił

MCX 30.01.2011 20:56

Obraz nędzy i rozpaczy - to tak pokrótce.

Ciężko zrzucić ten wynik wyłącznie na karb ciężkich treningów. Dosłownie w każdym elemencie gry byliśmy o klasę gorsi (jak nie gorzej) od Valarengi. Momentami Norwegowie wyglądali przy nas jak Barcelona - akcje z pierwszej piłki, na pełnej szybkości, momentami nasi zawodnicy nie wiedzieli co się dzieję.

Przykro było na to patrzeć, w tym składzie ta drużyna kompletnie nie ma przyszłości. Brakuje rozgrywającego, napastników.. Można tak wymieniać i wymieniać.

MMTS 30.01.2011 20:57

no i noc nieprzespana :)
bez jaj, mamy może ze 3-4 piłkarzy na jakimśtam poziomie, reszt, hmm...
Łobodziński - słaby obrońca po 10 min. opanował wszystkie jeden zwody Wojtka
Branco - who the f.ck is this man??????? i jeszcze pyszczy...
Paljic - z całym szacunkiem, ale jak gość nie potrafi przez 90 min zablokować ANI JEDNEGO dośrodkowania, to bardzo źle o nim świadczy
Żurawski - przez szacunek, bez komentarza, ale chyba jednak inwestycje w mieszkania idą mu lepiej niż kopanie piłki
Kowalski - jest taka reklama batonika, biega młody gość, a widzisz staruszka :)
jednym słowem, gra bez napastnika, z zawodnikami na poziomie Piasta Gliwice, to czego więcej oczekiwać?

Nawet jeśli to dopiero początek przygotować to i tak jest dramat, 0 zaangażowania, 100% chaosu

WILDLIFE 30.01.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1044206)
widać że póki co sił mają na 45 min tylko
a ludzie którzy piszą że Kurto źle zagrał gratuluję poczucia humoru, każda z bramek to była klepka przy której nie miał on szans a to co się dało to obronił..

Akurat w drugiej połowie już dobrze grał, tylko że musi popracować nad ustawieniem nogami, interwencje bardzo dobre, być może w 1 połowie nie miał pewności siebie a tak naprawdę był bez szans, mógł obronić ale nie udało się i co najważniejsze, brakuje mu doświadczenia, talentem jest ale brakuje jeszcze mu trochę

skeba 30.01.2011 20:59

Cytat:

Norwegowie chyba połasili się na te 400 k które oferuje organizator turnieju bo to nie jest normalne aby drużyna grała takim tempem jak oni w srodku przygotowań.
Oni grali to co zwykle, tylko Wisła zagrała beznadziejną piłkę.
Oby to było spowodowane ciężkimi treningami...

rafal777 30.01.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1044216)
po 1 nie zawsze porażki w sparingach=porażki w lidze
po 2 w przerwie letniej też nie było zespołu nie było nic skończyło się na 2 miejscu ze stratą 3 punktów do lidera
po 3 tekst iwana mnie rozwalił

Dobrze rozumiem że to początek zgrupowania. Ale nawet na początku zgrupowania piłkarze powinni być w stanie stwrzyć przemyślaną akcję w ataku. Podać i przyjąć piłkę. Kibicując Wisle trzeba być mega optymistą.

MMTS 30.01.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domofon (Post 1044192)
chlopak robi postepy

jasne, wcześniej było:
Małecki sam, sam, sam, sam, sam, sam i gubi piłkę, po czym opierd... kolegę zespołu :rotfl:

Kodipar1906 30.01.2011 20:59

Tak naprawdę jedyne co może cieszyć . To dobra postawa Kurto. Napewno ten chłopak posiada o wiele lepszy i dokładniejszy wykop z 5 metrów , jak i bezpośrednio z gry od Milana. Jego interwencje były pewne (no może poza strzałem około 10 minuty meczu?). Ogólnie w grze rzuca się niesamowity brak napastnika . Maciek nie może tam grac i też lata oraz ambicja.
Poprostu Norwegowie pokazali nam jak się biega walczy , i do tego gra w piłkę .
Dziekuję Dobranoc.

19sebawro06 30.01.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1044221)
Dobrze rozumiem że to początek zgrupowania. Ale nawet na początku zgrupowania piłkarze powinni być w stanie stwrzyć przemyślaną akcję w ataku. Podać i przyjąć piłkę. Kibicując Wisle trzeba być mega optymistą.

wiara czyni cuda ( tak przynajmniej mówią)

polska.mysl.szkoleniowa 30.01.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1044193)
Ludzie! Wisła w tym roku ma tylko 6 - tygodniowe przygotowania do rundy wiosennej. W związku z tym treningi są wyjątkowo ciężkie. Czy podczas meczu nie widzieliście, że po 30 minutach każdy Wiślak słaniał się na nogach? Stąd taki, a nie inny wynik.

Mogli zacząć wcześniej. Przecież zaczęliśmy ostatni w lidze. Rozumiem, że woleli zaczekać i rozpocząć przygotowania już skompletowanym, wytransferowanym i pouzupełnianym składem. No, to zaczęli :)

Liga norweska startuje później niż polska, czyli powinni być na etapie przygotowań jeszcze wcześniejszym, niż Wisła, człapać bardziej. Nie przeszkadzało im to, jednak podawać celniej, strzelać mocniej i biegać szybciej.

Zresztą, co to za brednie, że piłkarz potrzebuje dwóch roztrenowań rocznie. W Hiszpanii i Anglii grają i żyją.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl