![]() |
Cupiał zapewne się z nim nawet jeszcze nie widział...
|
a ten Stan Valcx to jest juz oficjalnie dyrektorem sportowym? czy co z nim? bo nie widze zadnego oficjalnego infa
czy tez moze dzis ma byc zaprezentowany? |
|
Cytat:
Owszem, masz rację, ale trzeba też pamiętać, że tak naprawdę nie do końca chodzi o poziom drużyn, które ten trener prowadził. Bardziej liczą się jego walory, jako szkoleniowca. Jeżeli chodzi o potencjał drużyn, które prowadził, to faktycznie byli to ubodzy krewni PSV czy Feyenoordu... Każdy z nas liczy jednak, że gość dysponuje takimi umiejętnościami, które okażą się do realizacji celów Wisły. Dla zapewnienia komfortu pracy i ewentualnych przyszłych transferów z Holandii (czyżby odgapiony kierunek od Cracovii) dali jego rodaka na stanowisko dyrektora. Kto wie, może jeszcze kogoś z tamtego rynku uda się wyjąć i przyniesie on nam środki i satysfakcję, które zaprocentują transferami podobnymi do tego Riosa.... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Za łatwo większość chwyta te bajeczki o Jimenezach itp. A tu trzeba myśleć i realnie oceniać rzeczywistość. Nikt trzeźwo myślący z wyższej półki do trenowania takich klubików jak Wisła się nie garnie. My wzieliśmy zdolnego ponoć Holendra - dobry kierunek. Co do jakości - na tyle nas stać po prostu. Moim zdaniem są przesłanki do optymizmu. Ważne, że decydenci się ogarnęli trochę i wychodzą poza "polską myśl szkoleniową", bo przecież to jedna wielka amatorszczyzna. Byle do soboty, ładnie przywitać pana Roberta :) |
Cytat:
I też mi się nie chce wierzyć, że Robert był w trójce, jak dla mnie to zasługa nowego dyrektora sportowego. |
Cytat:
Nie bardzo mam czas wdawac sie w dyskusje ale czasami czlowieka trafia... Ok co dopierwszej czesci tego co napisales, na razie tak to wyglada. Ale po co piszesz o realiach pilki holenderskiej jak nie masz o niej bladego pojecia? Polowa postow w tym temacie tak wlasnie wyglada. Wiesz kiedy ostatni raz Feyenoord zdobyl mistrzostwo? W 1999 roku...Juz pomijam pisownie nazw klubow i nie pisze tu tylko o Tobie. Akurat w tej lidze orientuje sie ''srednio'' ale na tyle dobrze ze doprowadza mnie do lez jak niby eksperci pisza zle albo pomijaja takie druzyny jak AZ Alkmaar czy Twente. Wymieniasz 5-7 klubow w holandii ktore sie licza pomijajac 2 bardzo wazne kluby(ostatnie 3 sezony) i wypisujesz jakies brednie o feyenoordzie... Nie masz sie co ''podniecac'' nic nowego swoim postem tu nie wniosles. |
nie przeglądałem tematu czy ktoś pisał o tym.. na Orange Sport Info o 11:30 na żywo przedstawienie trenera Wisły.
|
Dziwne, bo na orange info piszę że o 11.30 jest Raport z Pucharu Niemiec ;]
|
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ortowym_wisly/ no i mamy też dyrektora sportowego
|
Jakość widzę że taka jak w czwartek... Basałaj: "Nowa jakość w polskiej lidze"
Tylko nowego coacha coś nie widać... Wiem że to nie to miejsce ale uważam że to jest paranoja żeby klub który chce być w pełni profesjonalny, nie potrafił zrobić porządnej transmisji z przedstawienia nowego trenera oraz dyr. sp. żenada!!!! |
wiekszosc z tutaj piszacych ma za duze mniemanie o klubie Wisla Kraków...w ciagu kilkunastu lat mielismy 1 udany epizod w Europie a od dobrych kilku lat nie potrafimy przejsc 1 rundy kwalifikacyjnej... jestesmy ciency jak dupa weza i poki co musimy budowac swoja pozycje od tego typu ludzi...na lepszych fachowcow trzeba sobie zapracowac, na to tez przyjdzie pora...a poki co zalecałbym wiecej pokory do rzeczywistosci...
|
gdzie jest trener :D:D ?
|
Cytat:
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23779
Z całym szacunkiem, ale nowego pana od przygotowania fizycznego bardzo potrzebujemy. Oby to się zmieniło. |
Matko tłumacz jest niesamowicie ciapowaty... ja wiem że tłumaczenie symultaniczne nie jest łatwe ale bez przesady. Mało się od dyrektora sportowego dowiedzieliśmy, cieszy informacja o profesjonalizacji szkolenia młodzieży! No i raczej wielkich zakupów już nie będzie w tym okienku...
|
Jak coś to transmisja z konferencji jest też na Orange Sport Info.
|
A moje pierwsze wrazenie bylo takie ze nasz dyrektor sportowy chyba lubi sobie golnąć..oby to bylo tylko wrazenie...
|
na Orange Sport gość opowiada o piłeczkach...
|
Szkoda że Valckx jest tylko na 2 lata.... Ten rok więcej pozwalałby na większe pole manewru, bardziej perspektywiczne plany; a tak będziemy mięli plan dwuletni - zbudujemy akademię i sieć skautingu w tym czasie? Nie.
|
Uhuhu Basałaj pożaartował ... :)
|
Cytat:
|
Nie interesuje mnie dziewictwo Prezesa :D ale trener pierwsze wrażenie robi super sympatyczne, fajnie że zamierza się uczyć polskiego!
|
http://www.małopolska.tv/portal/2010...trenera-wisly/ ti leci na zywo kofa z nowym trenerem
|
tylko głos syfiaty macie gdzieś w necie jakąś inną transmisję
|
http://www.ustream.tv/channel/malopolskatv
nie wiem jak leci na mlopolska.tv więc nie porównuję tu tez syfiato, ale idzie zrozumieć zgoda, ale różne "strony" czasem mają swoja jakość tego samego przekazu. Widać po transmisjach meczów gdy jest wybór. |
To też jest małopolskatv :P
|
trener powiedzial ze mowi po angielsku, niemiecku, takze umie porozumiec sie po hiszpansku, a juz ma zaplanowane lekcje polskiego
|
No to mamy trenera poliglote ang,niemiecki, hiszpański bedzie się uczył polskiego dla mnie duży plus za podejście i mentalność :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli jesteśmy przy tłumaczach to najbardziej ograniętego mają niestety w Legii. |
Choćby znał jeszcze francuski, włoski i łacine to i tak bez polskiego tu nie pocągnie przy naszych gwiazdach :D
|
Cytat:
|
Czarować potrafi.
Oby zaczarował naszych grajków do lepszej gry. Cytat:
|
Fajnie, bo widac, ze trener z charyzma i raczej nie wyglada na takiego kto sobie da podskoczyc.
|
Cytat:
Martwi mnie, to że nie skompletował sobie sam sztabu szkoleniowego, mam nadzieję, że to zrobi po rundzie jesiennej. |
Cytat:
Na OSI zawsze tak cicho, więc wina sprzętu. |
Też to zauważyłam, urokliwy, charyzmatyczny gość :P Nie to co dziadziu Kasperczak (przy całym szacunku za jego prace w wiadomych latach) - mam nadzieje, że "zaczaruje" naszych Grajków i Wisła będzie starą dobrą Wielką Wisłą ... no ale zobaczymy
BTW mapisał ksiązke o trenowaniu mentalnym :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl