Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

R33 09.08.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 956914)
czy ja wiem.. Petrescu byl by bardzo dobrym wyborem

Chodzi mi o to, że nie możliwe jest to aby on do nas przyszedł w obecnej sytuacji. Zaznaczyłem takich którzy na pewno nie będą. Wiadome, że Wdowczyk i Michniewicz to słabi trenerzy, ale znając życie to obawiam się, że może paść na kogoś z nich.

xiondz77 09.08.2010 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 956846)

Gdyby przyszedł trener z ligi angielskiej uważam, że nie wpłynęłoby to pozytywnie na jakość gry naszych piłkarzy.

Gdyby przyszedł trener z Ligi Hiszpańskiej, tylko dobry trener, nie jakiś ogór, to myślę, że jakość gry byłaby zniewalająca, a i biegać tam trzeba.

Podobnie ma się z trenerami z Francji , czy też Niemiec. Natomiast włocha absolutnie nie widzę w naszym zespole.

Sorry ale wiekszych bzdur na tym forum jeszcze nie czytalem:d

pawelo84 09.08.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 956763)
Diego Simeone nic nie osiągnął ? Przeglad sportowy to jest jakas kpina
chłop w pierszym sezonie pracy po 23 latach zdobył mistrza z Estudiates, potem wygryzł z River Daniela Passarele, a teraz namaszczali go na nowego trenera kadry.
Preferuje szybką ofensywną piłke.

Nie moge sie doczekać kiedy go podpisza.

No bo Przegląd Sportowy to dość tendencyjna gazeta. Nie ma się co łudzić że napiszą o Diego że to super trener. Ja jakoś nie widzę lepszego kandydata w Polsce. Dwa razy mistrza Argentyny byle trener nie zdobywa. On przez 4 lata kariery trenerskiej osiągnął więcej niż Dan i Bakero razem wzięci. Taka jest prawda.

jason wiślak 09.08.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 956895)
znalazłem artykuł w którym jest wywiad z Danem Petrescu i on tam mówi że mógłby wrócić do Krakowa http://futbolnet.pl/wiadomosci/dan-p...wisle-normalka

Przeczytałem wywiad....Człowiek-klasa. Naprawdę super gość. Ale najbardziej zabolały słowa o tym ze wprowadziłby Wisłe to Ligi Mistrzów...to nasze marzenie, nasz sen...ten gość mógłby tego dokonać. I mówi dobrze o Brożkach ;) Patrzyłem na bilans Dana w Wiśle...jest naprawde niezły. Nie wiem dlaczego Cupiał wtedy uległ piłkarzom. Ach jakbym chciał zeby Petrescu wrócił....to byłaby Wisła...my mamy dobrych graczy ale on wykrzesałby z nich maxa i walczylibysmy w Europie zajebiście...:D marzenia...

szprotson 09.08.2010 14:28

ten wywiad zrobiony zanim poszedł za hajsem do Ruskich ?

tyle w temacie.

pibitox 09.08.2010 14:28

Oj coś czuję, ze nam Basałaj niespodziankę szykuje... Zobaczymy. nie mogę się doczekać. A co do Petrescu to nie powiedziane żeby się sytuacja nie powtórzyła. Ale ja jestem za jego kandydaturą, ale jedynie w wymiarze długofalowym tzn minimum 3 lata a jak jakiś piłkarz przyjdzie na skargę to do MESY go...Ale też myśle, że zobaczymy na naszej ławce jakiegoś Niemca czy Włocha

wojteqs80 09.08.2010 14:33

Przestańcie pisać o Petrescu , nie ma żadnych szans aby do nas wrócił!!! Według mnie trenerem będzie jakiś Włoch

forthree 09.08.2010 14:34

o Petrescu zapomnijcie, wątpie żeby zostawił tam taki kontrakt i przyszedł do biednej Wisły

fanTS1906 09.08.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 956947)
ten wywiad zrobiony zanim poszedł za hajsem do Ruskich ?

tyle w temacie.

PO

Jak przyjdzie jakikolwiek mlody trener to przynajmniej bedzie sie mozna na poczatku ludzic, ze wypali jak Petrescu a jak wezma jakiegos starucha to odrazu bedzie wiadomo ze skonczy jak Kasperczak i wtedy jakos ciezko bedzie z entuzjazmem patrzyc w przyszlosc

R33 09.08.2010 14:38

Patrząc również na obecne transfery w Wiśle (może za wyjątkiem Chaveza i Wilka) to o żadnym nie informowały media, z trenerem może być podobnie.

tarantulaw2 09.08.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 956935)
Ja bym była za Danem.
Nawet jeśli by nasze gwiazdeczki były "zajechane" i nie osiągały pożądanych wyników to przynajmniej by dostały po czterech literach!
Noi Petrescu niegdyś powiedział przecież, że on by utrzymał passę zwycięstw na swoim boisku oraz, że nie przegrałby z Cracovią (tak mi sie cos kojarzy, nie wiem czy dobrze na 100%).

Grunt żeby był trener, który nie będzie się z nimi patyczkował- do roboty ich zagoni, wygra ważne mecze (np. derby, Legia...). Polskiego wolnego trenera nie widać takiego, choć ja mam jakąś powiedzmy słabość do Bobo Kaczmarka, ale nie wiem co tam z nim.

Skłaniam się ku opcji zagranicznej, takiej typu Dan P. :)

No właśnie. Za zapytanie się nie płaci. No chyba, że za rozmowę telefoniczną ;)

Wajcha17 09.08.2010 14:45

Mam nadzieje że Basałaj z Cupiałem będą na tyle rozgarnięci i chociaż zaproponują prace w Wiśle panu Danowi Peterscu, teraz chyba widzą że to odpowiedni człowiek do prowadzenia naszej Wisły, z wywiadu wynika że sam Dan chciał by do nasz przejść tylko pytanie czy tak jest na prawdę czy tak tylko mówi...

snyrting 09.08.2010 14:49

Petrescu do nas na pewno nie przejdzie. Rozwodzicie się tutaj nad tym czy Rumun byłby zainteresowany pracą w naszym klubie zapominając zupełnie o tym, że on ma ważna umowę o pracę w Rosji.

Co z tego, że Dan postanowi zrezygnować z wielkich pieniędzy i wrócić do swojego pierwszego "poważnego" klubu, skoro nigdzie go nie puści jego obecny pracodawca.
Widać jak na dłoni, że w Kubaniu chcą Petrescu zatrzymać na dłużej i w oparciu o niego budować wielki klub z europejskimi ambicjami. Jak myślicie ile by trzeba było rosjanom zaproponować, żeby zrezygnowali z tej polityki? Tak na oko to myśle, że jakies 10-20 mln €. Nie sądze, żeby Wisła miała takie pieniądze.

Co do reszty kandydatów:

- Simeone? Nie, dziękuje. Niepokojąco wygląda to jego CV, w żadnym klubie nie wytrzymał dłużej niż 12 miesięcy. Nie znam się na argentynskiej piłce, ale mam wrażenie, że to terener podobny do Wójcika i Maradony czyli taki, który bazuje tylko na motywacji. Gdy to przestaje działać, musi pakować manatki.

- Goncharenko. Niezły kandydat, ale jak on ma nam zbudować klub w "zachodnim stylu" jak przez całą swoją karierę nie opuścił Białorusi?

Szczerze mówiąc nie zazdroszczę zarządowi, stoi przed nimi bardzo trudna decyzja.

master777 09.08.2010 15:18

Jeżeli Dan osiągnie sukces w Rosji już nigdy nie trafi do Wisły. Rozumiem tych wszystkich którzy chcieliby go tu widzieć, ale posłuchajcie się reszty, która brutalnie każe wam o nim zapomnieć. Żeby pozyskać Dana Wisła musiałaby spełnić trzy rzeczy - zapłacić odszkodowanie Ruskim (pewnie do 2 milionów euro), zaoferować kontrakt Danowi porównywalny do tego jaki ma w Rosji, zaoferować długi kontrakt i gwarancję pracy w pierwszym roku mimo braku efektów sportowych (plus naturalnie wpływ na transfery). Łatwo sobie policzyć że za te pieniądze moglibyśmy mieć duet simeone-larson na ławce; Trzymajmy się słów Prezesa - Zachodnia Europa, zatem Włochy, Hiszpania (byle nie Clemente), Niemcy (byle nie jakiś dziad z sukcesami sprzed dekady). Chociaż moim marzeniem jest szkoleniowiec z Francji. Może już za dwa dni skończą się spekulacje. Na Maradonę nas stać. Nie stać nas na czterech innych trenerów myślących za Maradonę.

DwayneWade3 09.08.2010 15:24

Cytat:

Chociaż moim marzeniem jest szkoleniowiec z Francji.
Czyli Bruno Metsu. :)
Będę cały czas się o niego domagał, bo jest lepszy niż jeden Scolari. I śmiem to mówić. Tylko, że po jego pracy u Arabów będzie ciężko z kontraktem (pieniążkami).

JOSE 841 09.08.2010 15:25

Wiadomo co z Mielcarskim??? bo to właśnie za jego czasów był pierwszy zagraniczny trener w Wiśle ciekawe czy istnieje możliwość powtórki z rozrywki i podwójne uderzenie a dokładniej powrót Mielcarskiego w tym samym czasie mniej(pare dni przed) więcej(pare dni po)podpisaniu kontraktu i prezentacji nowego trenera Wiślaków a ta propo rumuńskich trenerów może Lucescu podobno jest wolny co do Maradonny-nie wiem co chcecie osiągnął bardzo dobry wynik w swoim debiucie w roli szkoleniowca na mundialui udowodnił że nie tylko zawodnicy i trener odpowiada za wyniki liczy sie też sztab żył każdym meczem(zwłaszcza na ławce i na konferencjach) żył każdym treningiem(jego orginalne metody treningowe)inajweażniejsze był bardzo związany i zżyty z drużyną(a jego odejście i rozstanie sie z drużyną jest dowodem) którą prowadził-mam nadzieje że w najbliższych dniach do Wisły zawita nowy zagraniczny trener z podobnym podejściem do zespołu

polska.mysl.szkoleniowa 09.08.2010 15:26

Nie wiem, czy było:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-nie-wiem.html

Wisielak 09.08.2010 15:42

Wiem o tym że Dan nie będzie naszym trenerem z jednego prostego względu Kubań go nie puści chyba że Wisła przeleje kase na ich konto a w to wątpie . Myślę gdyby mógł chciałby wrócić do Krakowa . Byłbym za ...

Wisielak 09.08.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 956945)
No bo Przegląd Sportowy to dość tendencyjna gazeta. Nie ma się co łudzić że napiszą o Diego że to super trener. Ja jakoś nie widzę lepszego kandydata w Polsce. Dwa razy mistrza Argentyny byle trener nie zdobywa. On przez 4 lata kariery trenerskiej osiągnął więcej niż Dan i Bakero razem wzięci. Taka jest prawda.

Dobra zdobył z River Plate mistrza ale rok później zajął ostatnie miejsce w lidze więc nie wiem co można o nim sądzić .:-/

forthree 09.08.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 956982)

Przecież nie powie, że negocjuje z Wisłą, bo wtedy nie odczepią się od niego polscy dziennikarze.

DwayneWade3 09.08.2010 15:50

Kłamać też nie wolno. ;p

rozarian 09.08.2010 16:07

U Monty Pythona było Ministerstwo Głupich Kroków,a w tym temacie już dawno-a'propos Petrescu-zrobiło się Ministerstwo Kretyńskich Propozycji.W takim razie ja też przyłączam się do tej debilnej licytacji,kto wskaże największego twardziela na trenera Wisły.Petrescu-twardziel,ale ktoś go przebił propozycją R.Keana,a ja przebijam Vinni Jonesem-czyli szefem słynnego gangu Wimbledonu.Kto go nie zna ten kiep.Co prawda on woli grac w filmach,ale jakby uslyszal szlochy naszych kibicow,to moze nauczylby nasze gwiazdki fruwania na rzesach.

AYALA 09.08.2010 16:08

chyba rzeczywiście number one jest Larsson.Goncharenko będzie prowadził Bate w meczach o lige europejską i pewnie od wyników tego spotkania będzie zależało czy zostanie.To byłby moim zdaniem najlepszy kandydat.Prędzej Białorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk, pozatym w Bate pracuje z podobnie wyszkolonymi graczami jacy są w Wiśle

wolfy 09.08.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 957008)
Prędzej Białorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk, pozatym w Bate pracuje z podobnie wyszkolonymi graczami jacy są w Wiśle

Żebyś się nie zdziwił...

rozarian 09.08.2010 16:19

Ten Białorusin jest przyzwyczajony do iście "łukaszenkowskiego"drylu.Po miesiącu miałby tu bunt i wtopa za wtopą.

tofik 09.08.2010 16:22

To jak to jest, my dobieramy trenera do piłkarzy, czy odwrotnie ? Bo czegoś tu nie rozumiem. Jaki postęp chcemy zrobić, jeśli boimy się kilku słabych kopaczy ? Nie warto zaryzykować i na początku trochę pocierpieć, żeby później mieć wyniki lepsze niż oklep od Estonii czy Azerbejdżanu ?

7 kotów 09.08.2010 16:40

Wlasnie bez pracy zostal najlepszy trener w Europie - Martin O’Neill.

Wszystkie pieniadze za tego goscia.

Proud 09.08.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 957030)

Marzenia...

:-)

Martinus 09.08.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 957030)

Pomarzyć można, ale niestety kompletne science-fiction...

Eustachy 09.08.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 957022)
To jak to jest, my dobieramy trenera do piłkarzy, czy odwrotnie ? Bo czegoś tu nie rozumiem. Jaki postęp chcemy zrobić, jeśli boimy się kilku słabych kopaczy ? Nie warto zaryzykować i na początku trochę pocierpieć, żeby później mieć wyniki lepsze niż oklep od Estonii czy Azerbejdżanu ?

Tak wlasnie powinno byc. Pierwszy rok pracy nowego trenera, powinien uplynac pod znakiem modelowania kadry. Innymi slowy powinno sie zaczac od ostrej eksterminacji kopaczy z najwiekszym niedowladem. Slowo kluczowe to technika uzytkowa. Pod tym katen powinno sie dobierac pilkarzy. Jesli ktos nie umie biegac, strzelac, przyjmowac czy podawac, to powinien sie pakowac, bez wzgledu na takie sprawy jak pozorowana na treningach ambicja, reputacja czy dlugosc kontraktu.
Trzeba takiego trenera od razu uswiadomic, ze w Polsce po boiskach biegaja jedne z najgorzej wyszkolonych drewien w Europie i tylko od tego jak wiele zdola poprawic w tej kwestii, bedzie zalezalo jego powodzenie w pozniejszej pracy.

master777 09.08.2010 16:51

Jejku jest bezrobotny? Mój Boże, kupił bym karnet na najbliższe 10 lat gdyby Wisła go ściągnęła! On praktycznie w każdym klubie siedzi pięć lat:) no ale jak by się dowiedział że ma pracować u nas to chybaby oślepł do reszty ze zdumienia.

jason wiślak 09.08.2010 16:55

O'Neil ?? Jestem za! Ale raczej nierealnie....Podobały mi się zawsze jego żywiołowe reakcje...:D

matizaq 09.08.2010 17:27

A może ten Pan ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65085,82...w_zwalnia.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Victor_Piţurcă

reperandt 09.08.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 956981)
Wiadomo co z Mielcarskim??? bo to właśnie za jego czasów był pierwszy zagraniczny trener w Wiśle ciekawe czy istnieje możliwość powtórki z rozrywki i podwójne uderzenie a dokładniej powrót Mielcarskiego w tym samym czasie mniej(pare dni przed) więcej(pare dni po)podpisaniu kontraktu i prezentacji nowego trenera Wiślaków a ta propo rumuńskich trenerów może Lucescu podobno jest wolny co do Maradonny-nie wiem co chcecie osiągnął bardzo dobry wynik w swoim debiucie w roli szkoleniowca na mundialui udowodnił że nie tylko zawodnicy i trener odpowiada za wyniki liczy sie też sztab żył każdym meczem(zwłaszcza na ławce i na konferencjach) żył każdym treningiem(jego orginalne metody treningowe)inajweażniejsze był bardzo związany i zżyty z drużyną(a jego odejście i rozstanie sie z drużyną jest dowodem) którą prowadził-mam nadzieje że w najbliższych dniach do Wisły zawita nowy zagraniczny trener z podobnym podejściem do zespołu

Moim zdaniem Maradona o trenerce nie ma pojęcia i bez dobrych asystentów którzy jakieś pojęcie o trenerce mają jest trenerskim zerem. Pomijając fakt, że jego zatrudnienie to sf, to jedyne co może zaoferować to przyciągające pikników i budzące szacunek nazwisko i całuski dla naszych gwiazdeczek :D

kibicwisły1906 09.08.2010 17:47

Mam nadzieję że Basałaj nie wpadł na genialny pomysł zatrudnienia Zbigniewa Bońka...

WiślakMyślenice 09.08.2010 17:47

Cytat:

Mam nadzieję że Basałaj nie wpadł na genialny pomysł zatrudnienia Zbigniewa Bońka...
przecież wszyscy trąbią o tym że to obcokrajowiec będzie. Skąd żeś się urwał?

tofik 09.08.2010 17:54

Skoro tak wszyscy piszą o Petrescu to i ja dorzucę takie spostrzeżenie.
Zobaczcie jak sobie radziły jego kluby. Paradoksalnie zwolniony został z klubu, w którym miał najlepsze wyniki. Punkty na mecz, średnia gole strzelone/stracone, wszystko w Wiśle.:-/
http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...iner_2730.html

VanBasten 09.08.2010 18:19

To nie paradoks ....to nasza pojebana rzeczywistość :P

Zbyychu 09.08.2010 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 957088)

pojęcia nie mam, skąd Twój pomysł z Bońkiem, ale realny to on nie jest - w tej chwili Zibi właśnie zaczyna akcję reanimacji Zawiszy Bydgoszcz.

tarantulaw2 09.08.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 957094)
Skoro tak wszyscy piszą o Petrescu to i ja dorzucę takie spostrzeżenie.
Zobaczcie jak sobie radziły jego kluby. Paradoksalnie zwolniony został z klubu, w którym miał najlepsze wyniki. Punkty na mecz, średnia gole strzelone/stracone, wszystko w Wiśle.:-/
http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...iner_2730.html

Z tego co widzę to Dan ma kontrakt do końca 2014

Według mediów zarabia ok 1,5 mln euro rocznie... Więc 5 mln musielibyśmy ruskom wysłać za zerwanie kontraktu Dana
Z drugiej strony... Jakby się Oni dowiedzieli że Dan idzie do Polski to pewnie stawka by się potroiła :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl