![]() |
Głowacki: Winę biorę na siebie
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ebie,id,t.html Jirsak: To nie tak miało być! http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-byc,id,t.html Brożek: Z naszej strony była walka, ale zabrakło dobrej gry http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...brej,id,t.html |
O sobotnim spotkaniu wiele już zostało napisane, dorzucę swoje trzy grosze lecz ameryki zapewne nie odkryję.
Co najbardziej rzuciło mi się w oczy to różnica w szybkości, dynamice, i agresji na korzyść gospodarzy. Dwie pierwsze cechy niestety zdają się świadczyć iż z formą drużyny nie jest za dobrze. Niestety mam obawy że powtarza się sytuacja z lipca/sierpnia gdy Skorża przekombinował. Czy tak jest dowiemy się już w piątek. Co do agresji, walka była ale znamiennym jest jak obrona gospodarzy zniechęcała nasz atak broniąc swojego pola karnego. Dwie sytuacje, raz wjazd w Hristova, dwa gdy Radek Sobolewski dostaje podanie od Ba i zostaje sprowadzony na ziemię po strzale w głowę. Przy tej okazji osobnym tematem jest Ujek-pajacyk. Zachodzę w głowę jak trzeba mieć skonstruowaną świadomość żeby upadać po zderzeniu z powietrzem, potem, pyskować, na końcu pewnie udzielić wypowiedzi jak to było pięknie graliśmy etc. Dla mnie typowy przykład polskiego futbolowego półproduktu. Teraz indywidualnie. Radek Sobolewski - dla mnie kompletnie bez formy, bez czucia gry, bez dynamiki. Kolejek nie wiele a jest nam bardzo potrzebny. Issa Ba - podzielam pozytywne opinie o tym piłkarzu. Potrafi zrobić przewagę. Silny, z pomysłem, znamienne jak chciał bodajże Sobolowi 35m. przed bramką piłę wyłożyć a Radek klapki na oczach i rura sprintem do przodu. Hristov - nie poradził sobie na szpicy, fizycznie nie był w stanie nawiązać walki, jeszcze zagubiony. Ale tragicznie nie było, ma duży kredyt zaufania. Junior Diaz - cóż mam powiedzieć. Niektórzy podkreślają jego zaangażowanie, inni uwypuklają słabe umiejętności. Moim zdaniem jeśli rzeczywiście chcemy grać o coś więcej niż o krajowe tytuły to zawodnik powinien posiadać czysto piłkarskie umiejętności na odpowiednim poziomie. Przeciwnicy już znając Diaza'a, brak prawej nogi, statyczność, chaotyczność zaczną go mocniej naciskać by wymuszać błędy, w sobotę już tak było. Reszta bez ocen, może na plus zasługuje Kirm. Co do systemu gry, dla mnie masakra. Zero składu, rozegrania, masa niedokładności. Jeden lata po boisku i zalicza każdą pozycję ( Diaz ), innego nie widać wogóle ( Jirsak ). Chaos. Nie wiadomo kto rozgrywa, kto broni. Nie jesteśmy w stanie zatrzymać ataku pozycyjnego jakiegoś Bełchatowa a chcemy do Europy. Słabiutko. Tyle ode mnie. Nara. |
Cytat:
Oczywiście, nie zamierzam dyskutować. Tylko się dziwię... |
W odniesieniu do Diaza wkurza mnie tylko jedno - jeżeli nie podbije sobie piłki to chyba takie zagranie uznaje za stracone, a przecież przy tym jego podbijaniu mamy tylko straty piłki...
|
Jednego tylko nie rozumiem. Czemu grają tą długą piłkę na napastnika z przodu. No szlag mnie trafia jak widzę jednego z drugim posyłającego piłkę przez całe boisko na Rafała "1,50m" Boguskiego i Hristova który jest jeszcze nie zgrany z czerwonymi spodenkami. Albo Skorża każe im tak grać albo oni mają go w dupie nie chce im się biegać i tak grają. W pierwszym przypadku Skorże powinno się wywalić. W drugim, na miejscu Skorży, sam bym odszedł bo by mnie już ku*wica trafiła....
|
Cytat:
Więc w twojej skali powinien dostać co najmniej 5! Zobaczymy czy w następnych występach też będzie takie pozytywne wrażenie sprawiał. |
Wyjazd niezbyt udany. Gdyby choć Wisła wygrała to bym nie żałował stania przed stadionem. Na temat organizatorów wolę się nie wypowiadać bo to jest groza....jak w tym kraju przy takiej organizacji ma być euro to życzę powodzenia...to tyle z mojej strony. . Oby w białymstoku nie było takich cyrków...
|
Cytat:
|
Wracając do Issa Ba to widac temperamentny chłop. Środkowy pomocnik musi sobie poustawiać graczy w ataku. Jedyna nadzieja na przyszłe mecze, że będzie takim generałem środka pola.
|
W ramach ciekawostki:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...aklasy,1445672 Sobol jako... najlepszy gracz Wisly w meczu :shock: |
Cytat:
Co do Ba to wlasciwie jak go zaobaczylem odkad dostal pierwsze podanie i fajnie przytrzymal pilke to widzialem ze ten gosc gral wczesniej gdzies poza Polską :) jego przypadek pokzuje 2 strony medalu Wisla moze miec z niego duzo pociechy (to ta dobra) a ta ciemna- to ze ta liga jest zenujaco słaba ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fakty są takie że przyjechał, grał i to chyba +45 minut i się rozleciał co zaowocowało że wszedł na ostatni 20 min(pewnie z musu) i znów nie trenuje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dokładnie,piłeczka trzymała sie go i odchodziła wtedy gdy tego chciał i szła tam gdzie ją pokierował :-) ciężko mu tez odebrać piłkę,oby jak najszybciej zgrał się z resztą. Diaz był zdecydowanie najgorszy,strasznie sie motał wprowadzał chaos... A ogólnie mecz bełchatowianie mogą uznać za szczęśliwie wygrany bo wszystko co działo się po bramce wskazywało najwyżej remis... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl