Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14 kolejka] Wisła Kraków – Cracovia, 22 listopada niedziela, godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6543)

Bronex 23.11.2009 02:20

Witam serdecznie ,

Na ciepło parę kwestii :

1) Nie popadajmy w skrajności. Kilka przegranych kluczowych meczów powinno kogoś władnego w obszarze decyzyjnym do refleksji i działań zmusić. Ja przestrzegałbym przed hurra pesymizmem . W zasadzie moglibyśmy powtórzyć wiele kwestii z tego co wszyscy tutaj pisali na forum po meczach z Legią, Lechem czy Levadią.

2) Wcześniej czy później z Cracovią musieliśmy przegrać. Szkoda ,że się to zdarzyło już teraz. Moim skromnym zdaniem mecze w wielu aspektach masakrycznie słaby.

3) Uważam, że trzeba szukać nowego trenera za granicą. Nie w Polsce, bo w Polsce takowych nie ma. Jeżeli pojawi się dobry kandydat to wywalić Skorżę na zbity pysk. On już pewnego pułapu nie przeskoczy, a bardzo szkoda. Do tego (cholera to też przy meczu z Legią pisałem!) doszły Maćkowi dodatkowe kompetencje i nie da rady się z nich wywiązać. Jop najlepszym przykładem.

4) Ciekawe ile u buków piłkarze Wisły zarobili po tym meczu...

nicolas 23.11.2009 02:34

z bókami bym nie wypalał, dali z siebie wszystko.
Powiedziałbym, że nie ma tragedii, porażki się zdarzają.
Kryzys będzie jak stracimy punkty za tydzień z Odrą Wodzisław.

FajQ 23.11.2009 02:38

Kurczę ja rozumiem irytację po dzisiejszym meczu że brak ambicji,skuteczności pomysłu na grę ale niektórych to naprawdę czytać się nie da...przykład

JAK PATRZYŁEM NA JIRSAKA KTÓRY WYKONUJE TAKI RZUT WOLNY TO AŻ MNIE ŚCISKAŁO..CWANIACZKOWATA MINA CO ON TO NIE JEST A Z E R O UMIEJETNOŚĆI
A powiedz mi co miał zrobić minę jakby srał na kiblu mając zatwardzenie ?Zadowolony byłbyś ?
Ja pierdziele co za ludzie....

Jest zle a nawet bardzo zle i nie ma co ukrywac pomalu lapiemy syndrom Lecha z poprzedniego sezonu
tzn przewaga duza nad reszta w tabeli uwazamy ze mamy juz mistrza i nagle kryzys.Te dwie porazki z rzedu to nie jest przypadek.Najbardziej wkurza mnie to nie ma pomyslu na gre.Dlugie podania na Brozka nic nie daja.Nasi musza grac po ziemi dzis jakotako to wychodzilo podkoniec i stworzylismy wiecej sytuacji niz gralismy dlugimi lobami za obroncow.Dlaczego tak nie gralismy caly mecz ?Jestem pewien ze cos bysmy strzelili.
Czy zmiana trenera cos da ? Nie sadze...

lorddavy 23.11.2009 03:27

Jeszcze raz juz spokojniej. Wszystkie najwazniejsze mecze sezonu pokazaly, ze nasz zespol sobie nie radzi z presja i oczekiwaniami . Mimo to nadal jestesmy faworytem do mistrza i moze nawet w tym skladzie to sie nam uda (gdy powroca kontuzjaowani a Brożek sie w koncu doleczy forma powinna pójść w górę) Problem pojawi się w lipcu gdy na naszej drodze stanie kolejna Levadia, bo o ile w lidze cała czołówka gra słabo i nie widze zespolu, ktory by byl faworytem do mistrzostwa o tyle w pucharach 1 mecz decyduje o awansie i strat nie da sie odrobic. Co należy zmienić, żeby było lepiej?
Wg. mnie naszym najsłabszym ogniwem od wielu meczów jest Junior Diaz - jako środkowy pomocnik on po prostu nie istnieje na boisku, do tego dołączę oczywiście Jopa - stary, wolny, robi dużo indywidualnych błędów. Tych zawodników pozbyłbym sie w pierwszej kolejności. Później trzeba zastanowić się nad Łobo i Ćwielongiem - który by nie grał i tak nic do zespołu nie wnosi. Pa Brożek nie powinien wogóle grać z niezaleczoną kontuzją, Małecki - sodówka, ławka na kilka meczów by mu pomogła, Piotr Brożek coś ostatnio słabiej. Kirm- jakas totalna porażka w reprezentacji zupelnie inny zawodnik- obecnie lawka, Jedynie Marcelo i Pawełek w tym meczu zagrali na dobrym poziomie- Boguski po kontuzji brak czucia piłki nie dziwie się - 2 setki w dupe. Czyli racjonalnie patrząc 3/4 drużyny jest bez formy albo kontuzjowana - tej sytuacji jest także wina trenera, który boi się posadzić tych zawodników na ławce a wprowadzić młodych i nie ogranych - jedyny pozytyw meczu - debiut Leszczaka.

Potrzeba zmian, musimy wymienić najsłabsze ogniwa bo z taką grą nie ma na co liczyć :///

HazikKrK 23.11.2009 04:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 820344)
Jeszcze raz juz spokojniej. Wszystkie najwazniejsze mecze sezonu pokazaly, ze nasz zespol sobie nie radzi z presja i oczekiwaniami . Mimo to nadal jestesmy faworytem do mistrza i moze nawet w tym skladzie to sie nam uda (gdy powroca kontuzjaowani a Brożek sie w koncu doleczy forma powinna pójść w górę) Problem pojawi się w lipcu gdy na naszej drodze stanie kolejna Levadia, bo o ile w lidze cała czołówka gra słabo i nie widze zespolu, ktory by byl faworytem do mistrzostwa o tyle w pucharach 1 mecz decyduje o awansie i strat nie da sie odrobic. Co należy zmienić, żeby było lepiej?
Wg. mnie naszym najsłabszym ogniwem od wielu meczów jest Junior Diaz - jako środkowy pomocnik on po prostu nie istnieje na boisku, do tego dołączę oczywiście Jopa - stary, wolny, robi dużo indywidualnych błędów. Tych zawodników pozbyłbym sie w pierwszej kolejności. Później trzeba zastanowić się nad Łobo i Ćwielongiem - który by nie grał i tak nic do zespołu nie wnosi. Pa Brożek nie powinien wogóle grać z niezaleczoną kontuzją, Małecki - sodówka, ławka na kilka meczów by mu pomogła, Piotr Brożek coś ostatnio słabiej. Kirm- jakas totalna porażka w reprezentacji zupelnie inny zawodnik- obecnie lawka, Jedynie Marcelo i Pawełek w tym meczu zagrali na dobrym poziomie- Boguski po kontuzji brak czucia piłki nie dziwie się - 2 setki w dupe. Czyli racjonalnie patrząc 3/4 drużyny jest bez formy albo kontuzjowana - tej sytuacji jest także wina trenera, który boi się posadzić tych zawodników na ławce a wprowadzić młodych i nie ogranych - jedyny pozytyw meczu - debiut Leszczaka.

Zamiast kupywać takich piłkarzy jak Jop nie lepiej dać szanse młodym jak Leszczak który po wejściu zmienił gre drużyny szkoda że Skorża go wcześniej nie wpuścił.

leszekm 23.11.2009 05:29

Splamili honor „Białej Gwiazdy”!

Splamili honor „Białej Gwiazdy”!

http://futbolnet.pl/wiadomosci/splam...bialej-gwiazdy

DeadOrAlive 23.11.2009 06:51

„Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych .. podania
ręki”.

W tym przypadku nawet piłkarze Cracovii powinni uznać ich za nie godnych podania ręki.
Przecież jest rzeczą śmieszną, żeby przegrać z klubem, który rozpaczliwie broni się przed spadkiem.
Niby derby derbami, ale w kilku chwilach było widać, że jesteśmy mocni, gdy nasi piłkarze zagrali dwa razy z pierwszej piłki, piłkarze z za miedzy się gubili.

no, ale... " po co wy gracie, jak wy ambicji nie macie ", chyba tak to leciało.

daeclan 23.11.2009 06:59

Piłkarze chyba nie rozumieją że zaangażowanie i ambicja to cechy które kibice cenią najwyżej. Znamy to przecież z meczów ligi angielskiej kiedy byle ślizg nagradzany jest burzą oklasków. Wielu zawodników zdobywa uznanie właśnie za waleczność, kiedy z techniką jest różnie. Kibic to docenia, bo wie że z techniką często trzeba się po prostu urodzić. Piłkarze Wisły chyba o tym zapomnieli, a trener najwyraźniej też im nie przypomina. To on trzyma lejce, a przynajmniej powinien. Przykro to mówić, ale obecna ekipa nie posiada charakteru i jak ktoś wspomniał wcześniej, nie ma Sobola i Głowy, to po boisku biegają panienki.

Vinci 23.11.2009 07:14

Cytat:

Niemniej jednak reakcje wielu osób na forum są zdecydowanie przesadzone. Więcej dystansu panowie! W ubiegłym sezonie taka Barcelona przegrała u siebie derby z Espanyloem 1-2, a i tak to był on najlepszy w historii tego klubu.
Widzę, że na forum już kilka osób Wisłę porównuje do Barcelony. Zupełnie nie wiem dlaczego, pewnie siedzi jeszcze w głowach ta nasza wymęczona wygrana w sierpniu ubiegłego roku...
Skoro jednak padł już taki przykład, to zastanówcie się, jak w tej Barcelonie zareagowaliby kibice, gdyby duma Katalonii przegrała kolejno z: Sevillą, Realem i Espanyolem, a w pucharach odpadła np. z mistrzem Polski albo Czech...

Myślę, że reakcje niewiele, by się różniły od tego co widzimy teraz na forum.

Wracając jednak do Wisły... o czym tu pisać. Ze złością trzeba przyznać, że wczorajszy wynik był sprawiedliwy... i pieprzenie o pechowej przegranej i złym wejściu w mecz tylko jeszcze bardziej drażni ludzi kibicujących Wiśle...

"Ciekawie" zapowiada się przerwa zimowa przy Reymonta...

Peroslaw88 23.11.2009 07:24

Jirsak w wywiadzie po meczu:" Dla nich to ogromna porażka" Czyli z tego wynika, że tylko dla kibiców, bo dla piłkarzy to zwykły mecz...

Wizard 23.11.2009 07:52

Zabolały te słowa Jirsaka. Co to ma znaczyć "dla nich?" To dla was piłkarzy już nic nie znaczy? Przykra się robi ta drużyna...

andalemono 23.11.2009 07:57

Zamiast koszulek wzorem Gornika mozna zrobic kampanie plakatowo wlepkową, 'alkoholu osobom do lat 21 i pilkarzom nie podajemy'. Moze pasowaloby porozmawiac z wlascicielami pubów zeby ich nie wpuszczali.
Gadać o ambicji to sobie można z kimś, kto rozumie znaczenie tego słowa.

WiślakMyślenice 23.11.2009 08:16

Od dzisiaj kładę lagę na polski futbol. Nie oglądam meczy repry, ekstraszajsu ani Wisły. Przestaję jeździć do Sosnowca, bo nie będę sponsorował tych amatorów. Niech mi oddadzą kasę za bilety i na okulistę, bo te mecze to była kompletna sieczka.

TymonPRO 23.11.2009 08:25

A ja wszystkim kibicom podkreślam kibicom Wisły pozostawiam moją sygnaturkę :)

Pan Jotka 23.11.2009 08:26

http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5984&x=0
Oni podziekowali swoim piłkarzom, a zatem i nam by wypadało "podziękować" swoim...

WiślakMyślenice 23.11.2009 08:30

TymonPRO, każdy dalej jest fanem Wisły. Tylko jeżeli chociaż raz byłeś na jej meczu, to wiesz, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!

zim zum 23.11.2009 08:47

Ja nie mogę zrozumieć niektórych przepisów. Dlaczego za np. "pozdrawiam Marka" chcą przerwać mecz ?
To jest jakaś dziwna sprawa.

willow 23.11.2009 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 820293)
A najgorsze z tego wszystkiego jest to że oni w pomeczowych wypowiedziach
traktują Nas jak połmózgów skoro wypowiadają sie o dobrej grze ambicji zaangażowaniu itp.

Nosz człowieka cos trafia jak to się czyta! Tej kompromitacji nic nie zrehabilituje:evil:

Jasne, że nie zrehabilituje nic, ale zauważcie, Brożek jako jedyny nie bał się nazwać rzeczy po imieniu: że mamy w drużynie kryzys.

A więc już nie wpadka, już nie chwilowy spadek formy w jednym meczu, ale kryzys. Słowo, które jak pamiętam, nigdy nie przechodziło piłkarzom i trenerom łatwo przez gardło...

JEDREK76 23.11.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 820361)
TymonPRO, każdy dalej jest fanem Wisły. Tylko jeżeli chociaż raz byłeś na jej meczu, to wiesz, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!

Skoro WISŁA to nie Kibice, to kim są Ci zagadkowi "MY"??

Coś mam wrażenie, że albo Jesteś tutaj po to żeby siać ferment i bazować na Naszym w****ieniu, albo też po prostu młody jeszcze Jesteś i mało (by nie powiedzieć dosadniej) wiesz i jeszcze mniej masz do przekazania. Wobec powyższego jeszcze niejedna porażka i (oby) jeszcze więcej zwycięstw przed Nami, więc nie ma się czym łamać, "co Nas nie zabije to Nas wzmocni" w myśl przysłowia nie ma takiej porażki, której nie można przeboleć (choć jest taka z Legią z 1993 r., która do dziś mnie boli), ale z każdej trzeba umieć wyciągać odpowiednie wnioski. Z Klubem się jest na dobre i na złe, jeżeli tego nie rozumiesz to rzeczywiście pakuj zabawki i nie nudź.

Przede wszystkim skoro masz zamiar dalej się zwać Fanem vel Kibicem WISŁY to wypadałoby, abyś znał prawidłowe ułożenie barw Kibiców WISŁY.

Wiślak-1990 23.11.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 820361)
, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!

Chyba miało być że, Wisła to nie piłkarze. :>

kolumb 23.11.2009 09:58

Boguski i inni zawodnicy nie wiedzą co powiedzieć kibicom. Może im podpowiemy
http://krak.tv/kategoria-9,film-986.html

Marszałek 23.11.2009 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GregorTS (Post 820329)
tez nowosc odkryl Skorza ze mamy slabych zawodnikow. LOL!

Najśmieszniejsze jest to,że facet z tym składem mówił coś o awansie do LM,a jak to nie wyszło to mówił,że źle wycyrklował przygotowania. Trochę to żałosne,bo wynika z tego,że daliśmy uprawnienia do ściągania zawodników facetowi co ma ewidentne problemy z oceną przydatności piłkarza do gry. Przykład Beto jest najjaskrawszy. Odejdź i się już nie kompromituj facet.

STARY WIŚLAK 23.11.2009 10:21

Do trenera Skorży i gwiazdorów mieniących się piłkarzami Białej Gwiazdy: wczoraj parę minut po 19-stej wybiła godzina hańby i wstydu jaki przyszło nam przeżyć po waszym "pojedynku" z Cracovią. I tyle w tym temacie jeśli chodzi o ocenę wczorajszych derbów.

kolumb 23.11.2009 10:31

Mało tego, że przegraliśmy. Podobno umowa z Sosnowcem była tak skonstruowana, że jeżeli jeden z klubów dostanie karę za np. zachowanie kibiców, to płaci za swoje mecze, za mecze drugiego zespołu z Krakowa i Sosnowca. Jestem bardzo ciekawy, czy to prawda?

NHwiernyTS 23.11.2009 10:40

Przestali się cieszyć już piłką. Uważam, że powinno się zacząć budować klub tak jak na zachodzie to robią od nowa, od podstaw... wpuścić młodych zawodników którzy nie gwiazdorzą tylko gryzą trawę bo chcą się wykazać.
Panom Brożkom, Jopowi i innym już dziękujemy. W Lechu nie pieprzyli się i gwiazdora Rengifo przenieśli do młodej ekstraklasy.Wpuścili młodych i idzie im co raz lepiej. U nas połowę składu by należało !!!
WISŁO HAŃBA !!! Przez 12 lat odkąd chodzę na R22 nie spodziewałem się, że doczekam dnia w którym będzie mi przykro tego co widziałem..... bez ambicji !!!

Blaszczu16 23.11.2009 10:44

Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy, tak jak to było w rundzie wiosennej sezonu 2006/2007. Ale porażki niestety w tak prestiżowych meczach bardzo bolą. Ja tylko wyczekuję jak otworzą twierdzę Reymonta, bo ba takim kartoflisku nie da się grać ani patrzeć na to.

MaG* 23.11.2009 11:00

kompromitacja !

no to się popisali.

Devonisch 23.11.2009 11:01

Co tu gadać. Zawiesić gwiazdom pensję. W zimie wypier.....ć na zbity pysk. Pokazali, że nie są nic warci. Najemnicy bez honoru.

Lemoniadowy Joe 23.11.2009 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 820413)
Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy.

a jaka w tym jest logika co ma do rzeczy wygrana z Odrą do porażki z Legią po z tym że wygrana z L daje nam 3 pkt i jednocześnie pozbawia 3 pkt kandydata do Mistrza

maTyS. 23.11.2009 11:07

nie przypuszczałem,że kiedykolwiek będę musiał oglądać takie obrazki..

http://krak.tv/kategoria-9,film-989.html

Above 23.11.2009 11:11

Wczoraj w Sosnowcu po murawie truchtało 11 chłopów bez jaj i 11 klaunów.
Dziwna ta nasza piłka jest.

Ku rwa zero ambicji, walenie głową w mur :(

Savik 23.11.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 820413)
Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy, tak jak to było w rundzie wiosennej sezonu 2006/2007.

Się porobiło... Co się skórokopom dziwić, jak nawet "kibice" - "wolą przegrać DERBY" i uważać, że nic się nie stało skoro jesteśmy 1 w tabeli. Szok :(

Blaszczu16 23.11.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 820427)
Się porobiło... Co się skórokopom dziwić, jak nawet "kibice" - "wolą przegrać DERBY" i uważać, że nic się nie stało skoro jesteśmy 1 w tabeli. Szok :(

Tak, marzyłem o takim wyniku, puknij się w czoło! Mówię tylko, że dla mnie większym upokorzeniem będzie 8 miejsce w tabeli, niż przegrane derby! Nie uważam że nic się nie stało. Stało się i to dużo, bo wszystkie 4 najważniejsze mecze w sezonie odpowiednio z Levadią, Lechem, Legią i Cracovią przegraliśmy po 0-1, ale ja się cieszę z miejsca w tabeli jakie Wisła Kraków zajmuje, chyba mi wolno co?

qubu 23.11.2009 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 820428)
Tak, marzyłem o takim wyniku, puknij się w czoło! Mówię tylko, że dla mnie większym upokorzeniem będzie 8 miejsce w tabeli, niż przegrane derby! Nie uważam że nic się nie stało. Stało się i to dużo, bo wszystkie 4 najważniejsze mecze w sezonie odpowiednio z Levadią, Lechem, Legią i Cracovią przegraliśmy po 0-1, ale ja się cieszę z miejsca w tabeli jakie Wisła Kraków zajmuje, chyba mi wolno co?

Nie, bo gramy mega padakę i dostaliśmy wczoraj wpie*** od żydów

gooro33 23.11.2009 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 820428)

Tak z cytatu,sam ''puknij sie w czolo...''
Osmieszasz sie tym co piszesz

papiwislak 23.11.2009 11:26

kiedy na trening sie wbijamy dajcie namiar...

Jarza 23.11.2009 11:28

Ludzie co Wy za głupoty wypisujecie?
Dostaliśmy w dupę w najbardziej prestiżowych meczach! Co z tego, że jesteśmy liderem? Ja cały czas patrzę na grę Wisły pod kątem pucharów i co? I wielki JUCH!!!

Te 4 meczy prestiżowe to jedyne spotkania, gdzie przeciwnik choć trochę podjął walkę i to właśnie w tych meczach nasi grajkowie się nie sprawdzili. W pucharach będzie to samo - tam nikt się nie będzie murował, tylko zagra właśnie tak jak Lech, Legia, Polonia, czy Pasy.
Będzie walka a nasi dadzą dupy, bo są przyzwyczajeni do tego, że każdy się przed nimi kładzie.

A to już się skończyło! I śmiem twierdzić, że gdyby nie czerwo Mijajlovicia z Koroną, to tam też byśmy punkty stracili, bo początek był słaby strasznie.. a gra w przewadze sami wiecie doskonale jak wyglądała i cudem boskim wygraliśmy tamto spotkanie.

Mentalność kuleje, oni chcą wygrywać jak najmniejszym kosztem, nie ma chęci dobicia rywala.. są tylko półśrodki. A półśrodkami o pucharach nie ma co marzyć.

I naprawdę wolałbym, żebyśmy mieli 8 miejsce ale niech ta gra wygląda, drużyna niech ma charakter, niech zawodnicy walczą w każdym spotkaniu. Bo zwycięstwa 1:0 i lider, który nie potrafi wygrać z outsiderem to żadne pocieszenie

element 23.11.2009 11:32

Cytat:

Po co wy gracie ... i dokąd zmierza Wisła?

Nie sam fakt porażki boli najbardziej, bo w życiu przegrać też czasami się zdarza. Irytuje fakt, że z boiska schodzili w czerwono - białych strojach piłkarze, po których nie widać było symptomów zażartej walki, którzy w 60 minucie potyczki (gdy na murawie dłużej leżał rywal) stali na placu gry bezradni, ze spuszczonymi głowami, którzy nie dorośli do tego, by reprezentować 103 letnią, trójkolorową legendę.

Najgorsze jest to, że wczoraj przegraliśmy z zespołem bardzo przeciętnym. Z zespołem o graczach którego ich trener na konferencji meczowej wypowiadał się, że nie w każdym przypadku nadają się do gry na ekstraklasowym poziomie. Z drużyną, która do dnia wczorajszego zajmowała 15 miejsce w lidze i to w momencie, gdy my byliśmy liderami.

Przyczyn porażki można doszukiwać się wszędzie. Rację ma trener Skorża, że zabrakło dwóch ważnych "zębów trzonowych" w postaci Radka Sobolewskiego i Arka Głowackiego. Rację mają wszyscy, którzy twierdzą, że z góry wiadome było to, iż z tak krótką ławką, z brakiem należytej konkurencji w drużynie, dobrze radzący sobie na początku sezonu w lidze mechanizm kiedyś się zatnie, rację mają obrońcy Skorży, twierdzący że krawiec tak kraje jak mu materiału staje.

Ale rację mają też Ci, którzy przypominają, że to w ekipie Wisły na boisko wczoraj wybiegło 7 byłych i obecnych reprezentantów Polski, wzmocnionych reprezentantami Kostaryki i Słowenii, że to w teamie Skorży a nie Lenczyka grają piłkarze zarabiający nawet po 300 000 euro rocznie, mający nie tylko zdecydowanie większy komfort pracy od swoich wczorajszych przeciwników, ale też i zdecydowanie większe obycie na arenie czy to krajowej czy międzynarodowej.

To Wisła mimo wszystko jest nadal kadrowo silniejsza i to pomimo faktu, że pod adres Reymonta 22 trafiają coraz częściej piłkarze słabsi charakterologicznie od tych, którzy tu jeszcze niedawno grywali.

Bo co by nie mówić, z Baszczyńskim, Zieńczukiem, Błaszczykowskim, Stolarczykiem, Majdanem, Mijajloviciem nie wspominając o Żurawskim czy też Szymkowiaku nie wygrywaliśmy na arenie międzynarodowej, ale też nie przegrywaliśmy nigdy z Pasami.

Mało tego, nikomu z w/w nie trzeba było tłumaczyć czym są dla fana Białej Gwiazdy potyczki z rywalem zza Błoń. Każdy z tych piłkarzy wiedział, że na boisku z Cracovią należy "pojechać" i to bez względu na to, czy ów zawodnik był bardzo zżyty z kibicami jak Kuba Błaszczykowski czy Marcin Baszczyński, czy też kontakt z fanami miał słabszy jak Maciek Żurawski.

Osobnym tematem jest fakt czy w dniu wczorajszym od drużyny Wisły odwrócili się kibice. Moim skromnym zdaniem to totalna bzdura. Choćby z uwagi na zasadniczy fakt, że Wisła w niedzielę drużyny nie miała. Jeśli wytrzymałość fanów w pewnym momencie wyczerpała się, to pewnie dlatego, że każdy z nich miał dosyć bezradności zlepku pojedyńczych piłkarzy, nie stanowiących w żadnym wypadku zespołu, z których najwięcej serca i zdrowia na placu gry zostawił ... Brazylijczyk Marcelo, który atmosfery derbów nie musiał należycie czuć, bo przecież pojawił on się w Krakowie z drugiego końca świata.

Ten, kto reakcjom trybun dziwi się, powinien zrozumieć, że zażyły reprezentant ABG wybaczy piłkarzom porażki z Lechem i Legią, blamaże z Groclinem i Bełchatowem, nawet paranormalne przegrane z Levadią i Tibilisi, ale nigdy nie wybaczy piłkarzom braku woli walki i przegranej z odwiecznym, lokalnym rywalem.

PS. Na pomeczowej konferencji prasowej pan trener Skorża podkreślił, że niektórzy jego zawodnicy nie posiadają predyspozycji, by grać w takim klubie. My - kibice - nalegamy w takim razie, by każdy kto się nie nadaje do reprezentowania trójkolorowych barw natychmiast został od zespołu odsunięty, a winni wczorajszej porażki należycie i sprawiedliwie za brak kompetencji ukarani.

Poza tym chcielibyśmy wiedzieć od decydentów klubowych dokąd zmierza Wisła? I to tych decydentów o największym stopniu decyzyjności.
źródło: Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

http://www.youtube.com/watch?v=IZPV48OPm-c

gooro33 23.11.2009 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 820352)
Jirsak w wywiadzie po meczu:" Dla nich to ogromna porażka" Czyli z tego wynika, że tylko dla kibiców, bo dla piłkarzy to zwykły mecz...

Bez jaj, nie wiem czemu tak piszesz i z czego to wynika.
Akurat on cos na tym boisku staral sie zrobic.
Posluchaj wywiadu ewidentnie slychac jak mowi ''Dla nich to ogromna porażka.. i dla nas samych''
Troche obiektywizmu.

brylant17 23.11.2009 11:32

A Brożek swoje!

Cytat:

Wolelibyście, żeby ta runda się już zakończyła?
Będą trzy mecze na to, żeby chociaż trochę się zrehabilitować w oczach kibiców.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl