Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 Kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 6 listopada, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6504)

Acima 07.11.2009 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 813509)
Albo p. Cupiał ogarnie tą drużynę.. i wyj**ie komuś w mordę za to co nam serwują trener i piłkarze albo taki wstyd i zażenowanie będziemy odczuwać coraz częściej. Resztki zaufania i poparcia dla trenera Skorży zostawiłem dziś w sosnowieckim kiblu po meczu.

W Polonii Warszawa JW tak ogarnął druzynę (wstrzymanie płac, zmiana trenerów), że walczą teraz o utrzymanie w ekstraklasie zamiast o europejskie puchary.

rutek 07.11.2009 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 813514)
W Polonii Warszawa JW tak ogarnął druzynę (wstrzymanie płac, zmiana trenerów), że walczą teraz o utrzymanie w ekstraklasie zamiast o europejskie puchary.

Przynajmniej walczą.

WislaFan123 07.11.2009 00:31

Brak Glowy i Sobola, badz jednego z nich az nadto widoczny... Od.......cie sie od Malego, narzekacie ze po podpisaniu nagle to i tamto? Kto mial 2 asysty w kielcach? Nie snol sie bo boisku tylko nie mial pilek.

Diaz katastrofa... jak Skorza mogl go zostawic i sciagnac Maurycego, ktory gral niezly mecz, nie tracil, kilka odebral, potrafil przytrzymac pilke... tylko 3 osoby biegaly, Maly i Brozki, zero agresji... apropo Pieti - szacunek za sytuacje gdy z lewej obrony przebiegl calaa szerokosc odebral pilke i nie oddal jak lezeli i o.......il Kirma, a do tego zaraz po tym znow biegal jak szlony... tak powinni wszyscy biegac przez caly mecz!!

Maciek sie pogubil, fatalne zmiany, nie na czas... Pawelek przy bramce 3 grosze mial, jedyne co z tej pilki mogl zrobic to lobowac Radovic, Marcelo go naciskal i pilke mial za wysoko aby mocno uderzyc... Alvarez ok z tylu ale tylko jedna dobra pilka w pole karne

Lobo... zal komentowac

Chyba znow bedzie potrzebna delegacj zeby ich o.......ic, bo niestety nasz trener najwidoczniej nie ma jaj, z calym szacunkiem do niego...

kot 07.11.2009 00:35

Za jeszcze jednego piłkarza pokroju Marcelo, Clebera, Singlara, Diaza, Alvareza a nawet Kirma czy zdechłego Jirsaka, oddałbym wszystkich polskich piłkarzy nowego pokolenia Wisły. Jak do tego pomyślę, że Braz zamiast w Wiśle gra w Brazyli a w Wiśle gra Jop, to mnie krew zalewa, gdyż wiem kogo, odpowiedzialny za to menager Skorża sprowadzi nam dalej do Wisły. Kolejnych Polaków, którzy nie tylko w pucharach a nawet z ligowymi rywalami, uniemożliwią jakąkolwiek współpracę z lepszymi od nich Wiślackimi piłkarzami zagranicznymi i wręcz zahamują lepszy rozwój Wisły, gdyż pasują oni do siebie, jak piasek do łożyska, który dewastuje wszystko i nie da się go pozbyć nawet na złomowisku piłkarskim. Przy absencji Głowackiego i Sobola liderami i piłkarzami honoru są piłkarze zagraniczni, którzy stosują się do profesjonalnych zasad Reymana i szanują nasz klub oraz nas kibiców. Reszta nie załapałaby się nawet w Polonii Bytom i to nie tylko z uwagi na pensje, ale z uwagi na trenera, który nieudacznych nierobów, wyrzuciłby na zbity pysk, po pierwszym zlekceważonym przez nich meczu, tak jak zrobiłby trener, jakiegokolwiek klubu zagranicznego i dlatego nikt ich od Wisły nie odkupi. Mój patriotyzm narodowy w przypadku Wisły ma swoje granice, gdy w grę wchodzi brak ambicji, honoru i wszystkiego co piłkarzowi niezbędne. Jak odejdzie Sobol i Głowa, nie ma już takich polskich Wiślaków, którzy mogliby ich zastąpić pod względem ambicji i szacunku do Wisły a nawet jak na Polaków, także i umiejętności. No ale menager Skorża rozumuje inaczej i dobro klubu widzi po chrześcijańsku i koleżeńsku czyli w zgodzie z polską myślą szkoleniową, nie akceptowaną jak widać ani w pucharach ani w LM, co wyjaśniła nam ostatnio estońska Wielka Levadia a nasi rodzimi Wiślacy zaś, wyjaśniają nam od tego czasu, że to nie oni mają dostosować się poziomem gry i zaangażowania do zagranicznych Wiślaków, lecz zagraniczni do ich bezpoziomu .

jova 07.11.2009 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 813502)
No to wszystko jasne. Nasz trener miał plan, ale go Tomek w drugiej połowie s.......ił. Znaczy się, on i Radović, bo pewnie po pierwszej połowie miało być 0:0.
Serbowi się pewnie upiecze, ale Jirsak - ława.
Nie mam pytań - polska myśl szkoleniowa. Cały mecz zaplanował!
Tacy Anglicy to grają od pierwszej do ostatniej minuty. Frajerzy.

Jirsak nigdy nie potrafił wytrzymać fizycznie całego meczu. Nigdy. Zawsze opadał z sił najpóźniej około 70 minuty.
Wiadomo było, że na początku spotkania można się spodziewać walki w środku pola, bo tak wyglądały nasze poprzednie mecze z Legią Urbana. Co w tym dziwnego, że Skorża wolał mieć na boisku zawodnika, który walczyć potrafi? Poza tym, co też takiego pokazał Jirsak byśmy aż tak żałowali, że rozpoczął na ławie?

3rider 07.11.2009 00:49

DZIEKUJE Alvarezowi i Marcelo za walecznosc.

Marcelo (mimo bledu przy 0:1) gral dzisiaj na kilku pozycjach, z koniecznosci wyreczal kilkakrotnie Pi. Brozka na lewej obronie, wychodzil w pomoc ratowac nieporadnego do bolu Diaza, a na srodku robil swoje.

Alvarez jako jedyny biegal dzisiaj seryjnie beztlenowki po 80metrow (wracajac rownie rzeskim tempem). Na prawej stronie wykonal wiecej roboty niz Lobo+Kirm+Pi. Brozek. Naprawde hanba.

A reszta? Ktos tam w ogole bedzie mial zakwas po tym meczu? Ktos tam doskoczyl do rywala, pojechal po kosciach przy 0-1? Byly jakies starcie, faule, walka?

ociec Ciemka 07.11.2009 00:53

oddał soczysty strzał, którego Mucha ( tak ten!!! Mucha) nie potrafił sparować inaczej niż pod nogi Małeckiego. Może wiedział, że ten woli się przyłożyć solidnie do strzału niż trafić w bramke?

Wojtas 07.11.2009 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 813521)
Za jeszcze jednego Marcelo, Diaza,Alvareza,Kirma,Singlara a nawet Jirsaka, oddałbym wszystkich polskich piłkarzy nowego pokolenia Wisły. Jak do tego pomyślę, że Braz zamiast w Wiśle gra w Brazyli a w Wiśle gra Jop, to mnie krew zalewa. Przy absencji Głowackiego i Sobola liderami i piłkarzami honoru są piłkarze zagraniczni, którzy stosują się do profesjonalnych zasad Reymana i szanują nasz klub oraz nas kibiców. Reszta nie załapałaby się nawet w Polonii Bytom i to nie tylko z uwagi na pensje, ale z uwagi na trenera, który nieudacznych nierobów, wyrzuciłby na zbity pysk, po pierwszym zlekceważonym przez nich meczu, tak jak zrobiłby trener, jakiegokolwiek klubu zagranicznego. Mój patriotyzm narodowy w przypadku Wisły ma swoje granice, gdy w grę wchodzi brak ambicji, honoru i wszystkiego co piłkarzowi niezbędne.

tez to zauwazylem

Marcelo,Alvarez ,Kirm......Brazylijczyk,Urygwajczyk,Sloweniec

mało mowią ,duzo robią ,maja szacunek do klubu i kibicow ,profesjonalisci jak ich kiedys wychowano

a nasi naddworni pyskacze w tej druzynie Malecki czy Brozki??Wojciech "jestem zajebany" Lobodzinski??,Piorek "robie sobe co tydzien nowy tatuaz " Cwielong ??a nasza wspaniala mlodziez robiaca oszalamiajce kariery po Cieniach i Franticach zamiast dobijac do pierwszej druzyny?

jaki oni maja stosunek i jak szanuja klub i kibicow???a moze my za dobrzi dla nich jestesmy???

rownniez DZIEKUJE Marcelo i Alvarezowi za uratownie resztek honoru bo inaczej slaba Legia z kulawym Chinyama wbila by nam jeszcze ze 3 bramki.

irman 07.11.2009 00:59

Jak dla mnie ten mecz jest koronnym argumentem dla wypieprzenia Skorży. Od dwóch i pół roku każdy mecz z nieco trudniejszym przeciwnikiem to droga przez mękę. Najczęściej kończy się porażką, czasem remisem, przy bardzo dobrych wiatrach zwycięstwem. Jestem pewny, że Skorża mając w drużynie Żurawskiego, Frankowskiego i Szymkowiaka osiągnąłby o wiele mniej niż Heniek. Skorży brakuje jaj i charyzmy żeby osiągnąć cokolwiek więcej niż miszcz po wymęczonych zwycięstwach nad Odrą, Arką i Jagiellonią. Weryfikacja przychodzi w pucharach, a Levadia nie jest wypadkiem przy pracy tylko logiczną konsekwencją.

Dzisiaj po stracie bramki stworzyliśmy może jedną sensowną sytuację pod bramką Legii. To oddaję klasę tej drużyny i trenera. Cisza nad tą trumną.

1q2 07.11.2009 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 813531)
Cisza nad tą trumną.

Dodam jedynie iż dobrze się stało że Cupiał zobaczył to coś na żywo.Przegrać można, ale żeby srać porami przed Legią....która nie jest w stanie nic wygrać na wyjeździe i którą przeciętna Jaga zjada na śniadanie...?Żenada.

Czesław 07.11.2009 01:12

Kopacze i trener napluli nam w twarz. I niech się Guli nie denerwuje bo to nie ostatni raz kiedy zamiast dopingować musimy szukać chusteczek... :(

moskit 07.11.2009 01:57

Przykro mówić, ale to co nasi dziś zagrali to jest totalne dno. Występ Diaza poniżej krytyki. Porażka tym bardziej bolesna, że Legia zagrała jeszcze większe dno. W ogóle graliśmy bez ładu, zabrakło moim zdaniem lidera

Vegetas 07.11.2009 02:09

Hej

Proszę na priv kogoś kumatego w sprawach odzyskiwania zagubionych na sektorze w sosnowcu

thechris 07.11.2009 02:28

Tak jak myślałem... zagraliśmy na stojąco. W stylu Andrew Goloty... czyli lekceważąc przeciwnika i kibiców. Może Legia nas nie sprała jak Adamek sprał Anderw ale w sumie możemy dziękować, że było tylko 0:1 bo do już do przerwy mogło być 0:2/0:3

Proud 07.11.2009 02:52

chyba jednak Ty inny mecz oglądałeś...

bo ja mam podobne zdanie jak kolega thechris...

niestety...żal dupe ściśka jak się ogląda naszych kopaczy...i to w tak słabej lidze....

0 22 07.11.2009 03:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alekon2006 (Post 813482)

PS Czytałem ostatnio na forach Legii, ze kibice stołeczni cieszą się, że zagra Jop bo to straszne drewno. Hmm, dziś myślę że można czasem przeczytać tam coś sensownego.

Pozdr

Bo widzisz, niektorzy z nas mają całkiem dobrą pamięc i pamietają np to http://www.youtube.com/watch?v=bVzx-XjXvrY (nie mowiac juz o czasach najnowszych i meczu z Austrią).

A tak w ogole to sie nie przejmujcie. Tzn sam jestem zaskoczony nasza wygraną (12 lat czekania na wyjazdowe zwyciestwo z Wami to sporo, chociaz przez to, ze mecz byl w Sosno to mimo wszystko to nie bylo to), ale zdaje sobie sprawe, ze rownie dobrze Wy mogliscie wygrac 1-0, a poza tym my jeszcze pewnie przegramy z Bełchatowem czy cos i wszystko wroci do normy z ostatnich paru lat (z wyjątkami) :)

fantom chicago 07.11.2009 03:23

W srodku pola praktycznie nie istnielismy-gdy zobaczylem Mauro i Juniora w wyjsciowej jedenastce - myslalem,ze to jakies zarty.Pawelek mogl odpoczac jeszcze jeden mecz-choc po prawdzie myslalem ,ze Cebanu prezentuje sie lepiej.Mam nadzieje , ze po odejsciu Kazimierskiego w koncu znajda jakiegos dobrego bramkarza.Wracam do kufla - komorka wylaczona , nie mam ochoty z nikim gadac...

moskit 07.11.2009 03:30

w sumie to mysle, ze popadamy w panike... Wisełka dalej jest liderem, ma przewage 4 punktów i mecz z Legia mysle, ze mozemy potraktowac w kategoriach wypadku przy pracy (przecież wszystkiego wygrac sie nie da, poza tym legła miała cholernie duzo szczęscia) Atmosfera na forum co najmniej jakbyśmy spadli z Ekstraklasy

kot 07.11.2009 04:09

Jest tylko jedna możliwość, która mogłaby zmienić lekceważący regres Wisły. Absolutnie nie są to kibice. Ani trener cudotwórca. Są to piłkarze a przede wszystkim możliwością tą jest Cupiał. W Legii i Amice zapowiedziano rewolucje kadrowe, jeśli kluby odpadną z walki o mistrza. W obydwu klubach postraszono trenerów i całe sztaby. Zapowiedziano czystki i zakupy piłkarzy lepszych. Legia zapowiedziała zimą ostre transfery a Walter to potwierdził, podobnie jak Rutkowski. Piłkarze przynajmniej zaczęli chcieć biegać. A w Wiśle Cupiał zapowiedział podwyżkę i przedłużenie Skorży a piłkarze wiedzą co to znaczy. Skorża będzie bez kasy na transfery i dlatego skromna w porównaniu do zakupu piłkarzy inwestycja w cudotwórcę, będzie jedyną, bo Wisły nie stać nawet na wysokie kontrakty dla sensownych darmowych piłkarzy. Czekać się będzie do lata na darmowego Nowaka, o ile starczy na jego pensje a ten nie dołączy do szacownego grona przyszłych i obecnych Wiślackich rekonwalescentów. Małecki skasował podwyżkę i przestał grać a nawet biegać i jest kolejnym identycznym przykładem bezmocy naszego klubu. Reszta kunktatorskich piłkarzy, nie mając konkurencji i wiedząc o jej nienadejściu z powodu biedy, jedzie po najmniejszej lini wysiłku oraz konsumuje wysokie pieniążki bezwstydnie i bez pardonu dla Wisły. A Skorża aby ograć kluby o wielokrotnie mniejszych budżetach, będzie prosił piłkarzy o zaangażowanie, kolejną metodą poszukiwania profesjonalizmu w jakiś nowych, integracyjnych miejscach rozrywkowych typu Cyrk na kólkach. Ot cała historia. Żadne tam inne tłumaczenia. Wystarczyłaby tylko prawdziwa konkurencja i świadomość nieuniknięcia drzwi za lekceważenie wszystkich i wszystkiego a Levadia, Legia i Amica z Wisłą nie miałyby czego szukać. A tak Legia już jest za rogiem a wiosną znacznie wzmocniona, prawdopodobnie nas wyprzedzi i być może Amica także, bo u nas transferami będą powracający po ciężkich kontuzjach piłkarze, którzy może formę odzyskają w kolejnym sezonie albo i w ogóle a w razie kontuzji jedynego gracza na danej pozycji, zastępuje ktoś z innej pozycji boiskowej .
Kpina z klubu w wydaniu Cupiała, szukającego co rok LM i jednocześnie napastnika od czasu duetu Żuraw/Franek i kpina z klubu w wykonaniu piłkarzy nie do ruszenia z powodu braku zastępców, gdyż zamiast wzmocnień, Skorża transferował osłabienia i nadal zapowiada polskie nazwiska.

Ps. EUREKA. Jest progres we wnioskach. Łobodziński w liczbie mnogiej doszedł wreszcie po tylu latach do wniosku, że trzeba się zabrać do pracy. Wkraczają do akcji Garguła i Boguski i trzeba się zabrać do roboty. Zrozumiał to nawet Małecki, który i tak jeszcze za dużo nie musi, bo znowu będzie miał za konkurenta Wojtka albo Pepe, których może rzeskoczyć na pół gwizdka wysiłku. Jakież to wszystko strasznie profesjonalne, pod warunkiem, że ambicji starczy na zawsze. Jeszcze Brożki nie mają konkurentów i dlatego poprawy póki co nie przewidują. Jopa i Ćwielonga już chyba nic nie rusza.

batix 07.11.2009 04:18

ostatni dobry mecz w wykonaniu Wisły to mecz z Zagłebiem a pozniej .....bez komentarza
Probuje sie dopatrzec jakiejs mysli taktycznej trenera i co widze ??
kopnij i biegnij ,wybij,wrzuc w pole karne hmm.. taki system gry moze zaproponowac kazdy nie tylko brany pod uwage trener dla reprezentacji:) szukam dalej czegos bardziej nowatorskiego oryginalnego ..no jest!! po 1.przy zucie roznym ,wolnym grac na Marcelo zawsze za kazdym razem do upadlego po 2.przy pilce jest Brozek zgrywa do Małeckiego ten oddaje lub na odwrot po 3.wygrywamy przegrywamy remisujemy trza zaskoczyc przeciwnika wprowadzic nowe sily musi zejsc Łobo wejdzie ...tak..Ćwieląg :) a jak gra Ćwieląg to co ?? no kto wejdzie za niego :) a ile osob bylo pewnych ze na ostatnie 10-15 min wejdzie Gargula (to tak poza tematem)po 4.dosc oryginalne Kirm moze zmienic sie pozycja z Łobo po 5 .najlepsze czekamy na pilke; uciekajac robiac ruch ryzykujemy ze przeciwnik to rozszyfruje a tak stojac w miejscu rywal nic nie wie UWAGA KONIEC TAKTYKI!!
kurcze o co chodzi czy pan Skorża jest tak slabym trenerem ,nie ma jaj ,boi sie podjac radykalnych decyzji ,a moze to jest jego taktyka wkoncu mamy mistrza jestesmy liderem wiec nie ma sie o co marwic!!
co tam porazka z Lechem z Legia czy "porazka" z Polania Bytom brak ambicji ,zaangazowania w meczu jestesmy liderem to wlasnie takie Poznanie czy Wa-wy POWINNY POZBYC SIE TRENEROW!!
no o co wam chodzi !! a po co sie wysilac mamy lidera wiec morda w kubel pospolity kibicu
ja Patryk M.jestem gwiazda dostalem podwyzke za swoje osiagniecia juz mam pewna pensje ..sci tysiecy to nie bede sie staral bo jeszcze zlapie kontuzje
ja Pawel B.moglem odesjcs do angli ale zostalem dla was wiec sie cieszccie...
ja Mauro C. halo to ja pamietacie mauuoooo maurro canttttooro ..no co to juz za malo
ja Mariusz J. moze ktos kojarzy no moze chociaz J..nie nikt :)
ja Łobodziński W ja tu przyszedlem jako gwiazda w kontracie nie mam zapisu "dac z siebie wszystko"
ja Pawełek M.nie mam sobie nic do zarzucenia kibice sa niesprawiedliwi
ja junior D...sory jego nie rozumiem :)
itd....
a o co ci chodzi kibicu czego od nas zadasz ?? ale jak przeciez oni biegaja tak szybko ,kurcze ciagne go za rekaw a on nie pada biegnie dalej panie sedzi pilka wyszla jak to nie calym obwodem ?? ala ojjjjj co nie faulowal przeciez sie wywrocilem co nie wystarczy
teraz od siebie Wisła moze przegrac kazdy mecz to jest sport zawsze bede jej kibicowal czy bedzie mistrzem czy bedzie grac w 2 lidze czy nawet sprzeda mecz jak to mialo miejsce parenascie lat temu BOL W SERCU POZOSTANIE !! ale zawsze bede jej kibicowal !!!

no wiec co z tym trenerem zwolnic czy zostyawic ??

a wypir...w uj !!
nie czekajcie moze :)"ladne jaja" w nastepnym meczu da pograc temu leszczakowi wiecej niz 30 sek i gwarantuje wam ze za huja nie zagra gorzej niz JOP!!!!

ale panie batix zle to widzisz przeciez polski futbol jest ok. patrz na repre chocby??
to jest nasz wyznacznik !!
....chm no patrze ...a co wy przeciez nie jest zle -chyba- to ze nie awansowalismy to jest wina (wpisz co chcesz) a kto nas wyprzedza w rankingu panstw ? burkina faso ?? heh niemozliwe
w Pzpn -ie grzesiu nie widzi problemu -to czemu my go widzimy:) ??
jesli go widzisz jestes hooliganem bo w meczu w kielcach zachowales sie gorzej niz kibic gospodarzy i przez 2 mecze posiedziszw domu i zlego zlowa na swoj zwiazek nie powiesz !!
a moglo byc gorzej :)
!!!!!!

no i kuzwa mieszasz repre z rozgrywkami ligowymi haha nie wiesz o czym piszesz
przeskakujesz z tematu na temat
sory masz racje zeczywiscie za duzo wypilem sorki wszystkim jak wytrzezwieje pokasuje swoje glupoty nie dawajcie bana mody
kto by probowal porownywac poziom ligi do repry a wlasciwie co ma do do tego mecz :RUNDY" EKSTRAKLASY hit pol sezonu ..ze co byl na tym meczu Smuda ? po co ? panie franek wiem ze chciales dobrze cala polska tak chce ale lepiej jechacc do niemiec kleknac podnies rece i prosic ....panie benischs masz pan polskie korzenie pozniej powtorzyc panie aquafreska prosze ...prosze!!!
a czemu to pisze oni sa gowno lepsi od naszysz moze i nawet gorsi technicznie ale maja trenerow i motyatorow ktorzy potrafia ich zmotywowac .......nac w stol

Marcinnno 07.11.2009 07:37

Oglądałem mecz w C+ z tego co widziałem to nasi piłkarze po meczu nie podeszli do kibiców ?

DeadOrAlive 07.11.2009 07:46

Jeden z gorszych meczów obecnego sezonu, na jakim mialem okazje być.
DNO DNO DNO
Tam jest nasze miejsce...

Coglin 07.11.2009 07:52

nic nowego nie napisze - D-N-O. zagrali jak ostatnie c..y. wiekszosc stala na boisku jak krowki i czekala chyba az ich wydoja.
jedyni ktorym chcialo sie grac to Marcelo (najlepszy w calym meczu), Alvarez, nawet Kirm i Irsak.
Malecki (!!!) Brozek, Diaz - szkoda slow.
ten zespol nie ma jaj.

teraz najbardziej by pasowala akcja, jak na Gorniku w zeszlym sezonie. nawet tekst z koszulek pasuje.

batix 07.11.2009 07:54

a bedac Cupialem powiedzialbym :
cytuje:
panowie k..a k..a k.....a k....a mac!!!
co wy od k X4
robimy tak !!
kazdy z was ma od dzis podstawe wyplaty czyli 1276 brutto miesiecznie
chcecie wiecej!!to
jedziecie
premie za zaangazowanie x zlotych
za zwyciestwo x j.w
za zwyciestwo po walce niech biora to co teraz maja w kontakcie
za remis po walce x

kuzw

Peroslaw88 07.11.2009 07:55

mnie boli, że ci ludzie nie walczą. Z boku było widać, że walczą tylko Marcelo, Alvarez, Jirsak i Kirm. Jopa tak się nie czepiajcie, odwalił padakę przy akcji z Chinyamą, ale w sumie zagrał solidnie. Przez niego nie przegraliśmy.

batix 07.11.2009 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 813570)
mnie boli, że ci ludzie nie walczą. Z boku było widać, że walczą tylko Marcelo, Alvarez, Jirsak i Kirm. Jopa tak się nie czepiajcie, odwalił padakę przy akcji z Chinyamą, ale w sumie zagrał solidnie. Przez niego nie przegraliśmy.

Jop zagralze jak?? przeciez on kazda stykowa akcje przegral(a nawet wlasciwie nie dotknal pilki !! ) a jak byl sam to zle zagral !!
a co do obcokrajowcow to oni teraz tworza trzon Wisły

IncognitoTSW 07.11.2009 08:18

Małecki pokazał, że w trudnych meczach o stawkę jest prawdziwym Wiślackim bohaterem i za Białą Gwiazdę dałby się pokroić.

Peroslaw88 07.11.2009 08:21

Piłkarze powinni sponsorować kibicom bilety na derby z Cracovią. Tylko te pazerne gwiazdeczki nawet złotówki od siebie nie dadzą.... Co taki Cupiał sobie pomyśli: Płace im wielkie pieniądze jak na polskie warunki, a oni nie walczą i nie potrafią wymienić 3 podań. W polskiej lidze tylko kontrakty motywacyjne muszą być. Na zachodzie dają gwarantowane, ale tam grają zawodowcy.

batix 07.11.2009 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 813573)
Małecki pokazał, że w trudnych meczach o stawkę jest prawdziwym Wiślackim bohaterem i za Białą Gwiazdę dałby się pokroić.

ze prosze co ??
ja widzialem to tak Małecki pokazal ze jak zarabial 5-6 tys to mu zalezalo ale na podwyzce i odkad dostal ta kase (i z calym szacunkiem dla niego jak pbiegal do kibicow i utozsamial sie z Wisła)
to teraz zrobil sie gwiazda i jak standardowy polski pilkarz pop...dalszy rozwoj
no i po co ?? kfa menntalnosc polskiego pilkarz bo bo co ****a jego mac (licze sie tu z banem i przepraszam mlodocianych uzytkownikow )ma sie dalej starac!!

westersyl 07.11.2009 08:27

Napiszę to co kolega napisał wyżej. Serce w ten mecz włożyli tylko MARCELO, który dla mnie był najlepszy na boisku, Kirm, Alvarez i po przerwie Jirsak.

Nie mówię że reszta zawodników przeszłą obok meczu, po prostu chciało im się trochę mniej. Co godne podkreślania nie chciało się niestety żadnemu Polakowi.

Z całym szacunkiem dla Pawła ale nie zasłużył na noszenie opaski kapitańskiej. Jeśli ktoś ją powinien nosić w następnych meczach to Marcelo.

Marcinnno 07.11.2009 08:34

Powiem tak: jak by połowa ludzi z tego forum wykonywała by swoją pracę tak jak nasi ''piłkarze'' to dawno bylibyśmy na bezrobociu.

Tomek010 07.11.2009 08:39

Tak jak wyzej najlepszy wystep na boisku zaliczyli Marcelo i Alvarez.

A co do Maleckiego to wystep ponizej krytyki.. Zamiast skupiac sie na dawaniu wywiadow do kazdej gazety i lansowaniu sie, powinien skoncentrowac sie na pilce.

Peroslaw88 07.11.2009 08:43

Bez Sobolewskiego i Głowackiego ta drużyna nie ma jaj. Sam Marcelo to za mało...

yoda79 07.11.2009 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 813573)

Dokładnie;)
Małecki,Łobo,Jop do końca rundy na ławę,a za nich Leszczak,Ćwielong,Garguła.
Abstrahując od żenującego poziomu meczu i naszych pseudogwiazdek muszę powiedzieć,że było parę klasyków,a zwłaszcza jeden-Łobo miał wiele fatalnych dośrodkowań,ale wczorajsze z około 50 minuty nawet mnie zszokowało. Nie wiem jak to wyglądało z trybuny w Sosnowcu,ale w tv to naprawdę była tragedia.Takiego dośrodkowania jeszcze nie widaziałem,Pablo przy Wojtku to mistrz-poważnie.
Do klasyków zaliczam również setkę Małeckiego (drugi mecz po Lechu kiedy to nasz pyskaty gwiazdorek gra żenującą padakę) i występ Jopa (ach te próby długiego podania do Łobodzińskiego)
Parodia i zje... noc przez ten nasz występ.

DysoN 07.11.2009 08:51

Jestem jednoczesnie strasznie rozczarowany samym meczem jak wkurzony gra Wislakow. Przegralismy jak dotad wszystkie wazne mecze w tym sezonie. W tym roku zostaly juz tylko derby Sosnowca do wygrania.
Sam mecz byl chyba okropny do ogladania dla kibicow innych druzyn niz Wisla i Legia. Wisła przegrala mecz bo zagrala statycznie (szczegolnie w pierwszej polowie) gdzie nikt nie probowal szukac pozycji i byc aktywnym tylko wszyscy czekali a Legia skutecznie blokowala i skrzydla i srodek pola. Z braku ruchu nie bylo gry i byly straty i balony do gory bo nie bylo do kogo pilki podac. Ja mam najwieszke pretensje do Skorzy i do pilkarzy o to, ze widzac jak sprawa wyglada nie probowali wlasciwie zmienic gry tylko dalej walili glowa w mur. Co prawda wszedl Jirsak ale obraz gry sie nie zmienil za bardzo. Dopiero jak sie Legia cofnela pod koniec meczu to Wislacy byli w stanie wymienic pare podac po ziemii ale i tak akcja sie konczyla najczesciej strata bo bledzie technicznym albo taktycznym (czytaj: reszcie nie chcialo sie biegac i wychodzic na pozycje). Diaz znow straty takie robil ze glowa bolala, Cantoro powolny, skrzydlowi grali tylko chwilami albo wcale. Najgorszy ba boisku Jop i "reprezentant" Małecki. To juz chyba Clebera mozna by podpisac do konca sezonu, nie wierze ze bedzie gral gorzej niz Jop. Brozek po raz kolejny nic nie zrobil ale to tez efekt fatalnej gry drugiej linii.

W skrocie porazka zasluzona niestety. Najlepsi na boisku Marcelo i Astiz, potem dlugo nic. Nie widzialem w grze Wisly wczoraj zadnych schematow, ktore Skorza niby cwiczy od 3 lat. Nie bylo pojedynkow 1 na 1, nie bylo celnych dosrodkowan, za to czasem okropne bledy indywidualne. Jesli sile Wisly maja weryfikowac mecze z silnymi rywalami to ja nie widze postepu zadnego.

spidey 07.11.2009 09:05

No cóż, wielki hit, wielki kit.
Wygląda na to że Legia ma intrygującą taktykę: postarać się by przeciwnik (w tym wypadku Wisła) dostosował się poziomem do ich nędznej gry.
Zwróćcie uwagę, jak Wisła grała wczoraj i jak z Lechem. Tam mieliście dużo fajnych sytuacji, mecz był żywy i ciekawy. Wczoraj natomiast Legia swoją wybijanką i kopaniną całkowicie zniszczyła Wiśle psychikę ;)
No ale cóż widać, na lepszych to działa.

Dla mnie zawodnik meczu to ewidentnie Astiz.

grzechu1991 07.11.2009 09:25

no ochłonąłem troche, ale takie dna to nie widziałem od bardzo dawna. Pozostaje pogratulować Legii, która była zdecydowanie bardziej zdeterminowana i było to widać na boisku. Ja nie wiem czy nie lepiej budować zespół na obcokrajowcach tak jak np. Arsenal, bo na Polskich gwiazdorkach daleko nie ujedziemy. A i jeśli Skorża wyciąga jakieś wnioski to Małecki zawedruje na Derbach na ławke

Hives4 07.11.2009 09:27

Pawełek - 4 - jeden kiks - jedna bramka
Alvarez - 7 - nareszcie włącza się do akcji ofensywnych, walczy w ataku i odbiorze, oby go wykupili
Jop - 4 - żałosny kiks tego obrońcy i kilka mniejszych głupich błędów, szkoda, że nie ma go kim zastąpić...
Marcelo - 8 - na tego zawodnika czekają już kluby w najlepszych ligach
Piotrek Brożek - 4 - błędy w ustawieniu, przez co straciliśmy bramkę i bardziej przeszkadzał niż pomagał
Łobodziński - 5 - na początku grał świetnie, dobre podanie do Brożka i kilka fajnych akcji, ale szybko wrócił do swojego nędznego poziomu
Cantoro - 3 - temu panu już dziękujemy
Diaz - 4 - jedno fajne podanie, niech wraca lepiej na lewą obronę
Kirm - 6 - ambitnie, ale nic wielkiego nie pokazał
Małecki - 1 - zmarnował setkę, a jego całą grę można określić jako "nędzę"
Paweł Brożek - 4 - bez formy, jaki kapitan taki zespół
Jirsak - 6 - dobra zmiana, trochę powalczył, ale za mało, cóż - taki charakter...
Ćwielong - 3 - niewidoczny, nic nie pokazał, słaba zmiana
Garguła - za krótko - czekamy na wiosnę...
Skorża - 2 - nic mu dzisiaj nie wyszło, przestraszył się słabego rywala, a motywator to z niego żaden, plus za ciekawą koncepcję ułożenia drużyny

lucekj 07.11.2009 10:03

oglądam powtórkę tej padaki na c+, na temat gry nie ma co się wypowiadać (jedyne pochwały dla MArcelo, reszta daleko w tyle)

chciałem tylko zaznaczyć, że KAZIMIERZ WĘGRZYN to największa prostaczyna sprzedajna jaka grała w naszym klubie!

Tyle niechęcie płynie z jego paszczeny, że nie da się tego słuchać

"aj mógł dograć ..., teraz świetnie AStiz,świetnie", takiego anty wiślackiego komentarza nie było od dawna, zawsze szuka byle pretekstu aby pojechać po nas

Szymek widać, że ma sentyment i zawsze ciepło wypowiada się, a Węgrzyn przeszedł pranie mózgu u starozakonnych.

Węgrzyn zero szacunku dla ciebie, nigdy nie byłeś godny noszenia koszulki z białą gwiazdą na piersi, jak to czytasz, to wiedz o tym, że wielu kibiców w myślach pluje na ciebie.

tomaso 07.11.2009 10:12

Meilismy Sarnata i Marka Zająca mamy Pawełka i Jopa i wielkie gówno! A reszta zero zaangażowania i jeszcze te przyjecia pilki na 2 m noz qrwa zenada! Legia nie lepiej coraz gorzej w tej lidze...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl