Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   UFC, MMA, K-1 i inne (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6486)

Kolumbus 21.05.2010 17:50

Przecież oficjalnie powiedział ze stosował, tylko kto teraz nie bierze?To jest akurat najmniejszy problem z tym gościem.

tofik 21.05.2010 17:58

Pudzian stanie się przeciętniakiem. Straci masę i siłę statyczną do strong menów, a w mma nie potrafi praktycznie nic.
Nie wróżę mu sukcesu.

JacaTS 21.05.2010 17:59

A tam koksy. Koksy to wpieprzaja nawet szachisci. Pudzian musial jakies ciezkie hormowy w siebie szprycowac, bo inaczej, by taki zwierzak z niego sie nigdy nie zrobil.

tomorow 21.05.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 902786)
A tam koksy. Koksy to wpieprzaja nawet szachisci. Pudzian musial jakies ciezkie hormowy w siebie szprycowac, bo inaczej, by taki zwierzak z niego sie nigdy nie zrobil.

Proste myślenie...
Racja, naszprycował się hormonami, opieprzał się na treningach męcząc tylko partie plażowicza i siła/masa tylko od tych "hormonów' mu przybyła... :foch:

simone 21.05.2010 18:58

To kiedy w końcu ta walka?

Donki 21.05.2010 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 902808)
To kiedy w końcu ta walka?

Dzisiaj w nocy, o 2 ?

yoda79 21.05.2010 19:05

A nie trochę później?

Jaroo1 21.05.2010 19:12

Gala zaczyna sie o 2 a walka Pudziana pewnie kolo 3 czy 4. Lepiej ogladac juz od 2 w nocy :P Bedzie rowniez walczyl inny Polak, Łukasz Jurkowski

TSW Fanatyk 21.05.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 902818)
Gala zaczyna sie o 2 a walka Pudziana pewnie kolo 3 czy 4. Lepiej ogladac juz od 2 w nocy :P Bedzie rowniez walczyl inny Polak, Łukasz Jurkowski

gdzieś czytałem że Łukasz ma jakieś problemy z więzadłami ale zapewniał że na gali wystąpi.

UniaTarnówZKS1928 21.05.2010 19:56

Ja zaś czytałem że walka koło 5/6 ;)

A co do Pudziana to ja myślałem że koks w strong manach jest legalny. Przecież jakby nie był na koksie to by sobie mógł na IO z marszu pojechać i w kategorii +105 sobie rekreacyjnie złoto w podnoszeniu ciężarów zdobyć;)

rozarian 21.05.2010 20:24

Serio chce Wam się oglądać o świcie takie coś?Właśnie spojrzałem na YT,na 7-sekundowe obicie buzi Sylvi przez Ray'a Mercera i stwierdziłem,że zapowiada się starcie worek cementu vs.worek ziemniaków.Ekscytujące!

Q13SON 21.05.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szarkoz (Post 901724)
Tak, gala jest na Polsacie o 3 nad ranem.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2462

Zapytam też tu. Wie ktoś czy przewidywana jest transmisja walki gdzieś na necie?

LanceTS 21.05.2010 20:28

Nie obudziłby mnie ktoś na walke?
Stawiam na 10minutową walke, w której 80% Pudzian będzie siedział na przeciwniku. I oczywiscie zwyciestwo na punkty.

Hives4 21.05.2010 20:29

http://igool.tv/ramowka.php tutaj powinno być. Jest też na Polsacie.

Jaroo1 21.05.2010 20:36

Cytat:

Serio chce Wam się oglądać o świcie takie coś?Właśnie spojrzałem na YT,na 7-sekundowe obicie buzi Sylvi przez Ray'a Mercera i stwierdziłem,że zapowiada się starcie worek cementu vs.worek ziemniaków.Ekscytujące!
Nie oceniaj kolesia po jednej walce. Tak sie tamta walka potoczyla ze zostal szybko trafiony i juz. Co prawda Sylvia jest juz wypalony ale mistrzem swiata kiedys był wiec to nie jakis frajer. A co do tego czy chce sie ogladac, ogladamy nasza ekstraklase wiec czemu nie mielibysmy tego zdzierzyc :P

Cytat:

Zapytam też tu. Wie ktoś czy przewidywana jest transmisja walki gdzieś na necie?
sobota 2:15
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

Żuczek 21.05.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 902826)
gdzieś czytałem że Łukasz ma jakieś problemy z więzadłami ale zapewniał że na gali wystąpi.

Ach, te wiązadła... U nas, jak ktoś ma z nimi problem to 2 lata przerwy muszą być minimum:-/

węgorz2 21.05.2010 21:16

jeśli PUDZIAN wygra znowu napisze wiekszośc że przeciwnik słaby ,stary ,worek ziemniaków itp...zobaczymy ile zwycięstw bedzie potrzeba żeby ktos w niego uwierzył

UniaTarnówZKS1928 21.05.2010 21:30

Przeciwnik nie jest rewelacyjny w każdym razie nie jest to worek ziemniaków. Przypominam też że Pudzian spadł 6 kg na wadzę a Sylvia to nie chucherko więc podmęczony Pudzian wcale nie będzie musiał na nim leżeć;)

Problem w tym że dalej nie wiadomo o której walka. Muszę poszperać.

tofik 21.05.2010 21:38

Pudzian jak to ma w zwyczaju zaatakuje w pierwszej minucie niczym oszalały nosorożec, a później będzie konał do końca walki próbując złapać oddech. Jedyną szansę jaką widze dla Pudzianowskiego to zakończenie walki w 1 minucie.
Co do Sylvii - jesli przetrwa początek, to później ma easy kłodę drewnianą do obróbki i wygra przez TKO albo decyzję.

Coolpick 21.05.2010 21:40

studio zaczyna się o 2:15, gala o 3:00, walka Pudziana jest walką wieczoru, więc stawiam na 5-6. Ale to tylko moje zdanie, żeby ktoś przeze mnie nie stracił walki ;p

Donki 21.05.2010 21:44

Z tego co ja wiem to walka Pudzina o 4 ;)

Jaroo1 21.05.2010 21:53

Ale trzeba przyznac ze warunki fizyczne Sylvi to jest jakis kosmos. Koles 201 cm i 130 kg wagi. To jest dopiero maszyna do zabijania. Wiadomo wazna tez jest szybkosc i technika ale np Pudzian przy swoich 186 cm wzrostu wazac 140 czy 120 kg to o wiele za duzo. Po prostu Pudzian byl (mysle ze zejdzie jeszcze wiecej z wagi niz obecnie wazy) to taki mały klocek ktory niby ma sile i mase ale tego nie wykorzysta bo po pierwsze nie bedzie szybki, gibki, zwrotny i bedzie sie szybkomeczyl. A ten Sylvia jak mowie to po prostu potwor, 2 metry i 130 kilo (pewnie z 5 kg by mogl zrzucic) strach przy takim stanac czy mu w oczy spojrzec :D

UniaTarnówZKS1928 21.05.2010 22:04

Polsat transmituje całą galę? W sumie dalej nie wiem kiedy wstać;)

Kondipr 21.05.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 902931)
Polsat transmituje całą galę? W sumie dalej nie wiem kiedy wstać;)

Podbijam! O której należy wstać?

SV_ 21.05.2010 22:19

Walka Pudziana jest "daniem" wieczoru. Gala trwa od 3 do 5:55(wtedy Polsat kończy) więc obstawiam że Pudzian będzie kolo 5, a później pewnie jakieś walki finałowe czy coś tak jak było na KSW 12 (albo jakies studio po galowe, po walce Pudziana)
Osobiscię chyba spróbuję wstac koło 4:30 ;]

1q2 21.05.2010 23:34

Jeśli gala faktycznie startuje o 3 a przed Pudzianem jest 10 walk, to nie wygląda to najlepiej czasowo;)
Szukałem jakiejś strony organizatora ale nie znalazłem.

A co do samej walki...taki grubasek z tego Silvy...ale jeśli solidnie trenował to powinien dziś wybić Pudzianowi MMA z głowy.Jak dal mnie mimo iż niby taktyka ma być inna - Pudzian może liczyć tylko na 'pierwsze *******nięcie'.Kondycje to on ma słabiutką i nie czarujmy się że w 2 tygodnie coś się zmieniło.

Inna sprawa że ten cały Silvia ma swoją wagę więc ciężko w ogóle spekulować w jakiej on formie kondycyjnej jest bo całkiem możliwe że podobnie albo i gorzej z tym u niego.
NA pewno doświadczenie i pojęcie o walce ma o wiele wiele większe więc bez 2 zdań - jest faworytem.

matti220 21.05.2010 23:37

jakby ktos nie wiedzial to o 0:45 na Polsacie będzie uwertura do gali Moosin ,a mianowicie obszerny skrot KSW 13

fanTS1906 21.05.2010 23:52

Patrzylem na kursy na BaH i tam jest obok napisane ze walka zaplanowana na 4.00. Zreszta i tak bez roznicy bo jak jeszcze nie spie to juz doczekam do tej 2 i bende ogladal wszystko jak leci przysypiajac w przerwach :)

Kolumbus 22.05.2010 01:11

Oglada ktos teraz transmisje?Pokrywa się ona z tym co jest na ipli?

seba 22.05.2010 03:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 902983)
Oglada ktos teraz transmisje?Pokrywa się ona z tym co jest na ipli?

teraz walcza jakies dwie laski (tzn laski to moze z aduzo powiedziane) 1 minuta do konca pierwszej rundy

UniaTarnówZKS1928 22.05.2010 04:49

No i wszystko zgodnie z planem;) Minuta dla Pudziana a reszta dla Sylvia. Powinien chyba na pełnej kur*** wejść i być albo nie być bo 2 runda to była tylko formalność.

Jaroo1 22.05.2010 04:51

Aj szkoda. Ale zeby bic sie z taka bestia ktora ma 2 metry i jeszcze wiecej wazy od Pudziana wiec pewnie i sila ta sama to trzeba miec technike i szybkosc a tego Mariusz pewnie nie nabedzie bo i juz wiek zaawansowany. Nie miał niestety pomyslu na walke, myslall ze kilkomam kopnieciami zwalczy Sylvie. Szkoda ze chociaz tych low-kickow przez cala walke nie stosowal tylko sie cofa,l no ale kto kto nie umie sie bic nie przestraszylby sie takiej 2 metrowej bestii

Q13SON 22.05.2010 04:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 902993)
Aj szkoda. Ale zeby bic sie z taka bestia ktora ma 2 metry i jeszcze wiecej wazy od Pudziana wiec pewnie i sila ta sama to trzeba miec technike i szybkosc a tego Mariusz pewnie nie nabedzie bo i juz wiek zaawansowany. Nie miał niestety pomyslu na walke, myslall ze kilkomam kopnieciami zwalczy Sylvie. Szkoda ze chociaz tych low-kickow przez cala walke nie stosowal tylko sie cofa,l no ale kto kto nie umie sie bic nie przestraszylby sie takiej 2 metrowej bestii

Siła nie ta sama.
Pomysł na walke miał. Z tego co dało sie zauważyć to low-kicki i sprowadzenie do parteru. Tim nie dał sie przewrócić a kopnięcia nie dochodziły bo trzymał Mariusza na dystans - dłuższe ramiona i nogi. Widać u Mariusza całkowity brak doświadczenia i myślenia w czasie walki - "walenie" na ślepo ( a raczej uporczywe wchodzenie "z byka").
Może pokona Nastule we wrześniu ;)

Jaroo1 22.05.2010 05:04

Wlasnie tylko ta taktyka okazala sie niewystarczajaca na takiego bydlaka. Szybko zobaczyl Pudzian ze te low kicki nie robia na Sylvie takiego wrazenia jak robily na Najmanie, z tymi obaleniami tez slabo bo przerzucac 2 metrowa klode ktora wazy 140 kg nie jest latwo. Jak dla mnie to mozna porownac ta walke to walki Pudzian- Najman tyle ze teraz Najmanem byl Pudzian :D Szybko sie okazalo ze tym razem przewaga po stronie sily stoi przy rywalu. I to w tej walce Sylvia byl wiekszy, silniejszy a Pudzian był Najmanem, slabszym, ktory po odebraniu serii ciosow zdecydowal ze nie ma sensu obrywac przez kolejne minuty ;) No nic niech sie uczy. Ciekawe do jakiego wieku w tym sporcie zawodnicy moga walczyc. Bo skoro Pudzian ma juz 33 lata to zanim sie nauczy techniki to moze juz sila i szybkosc bedzie spadac ;/ Za pozno chyba juz na dluga nauke bo nie idzie w parze z wiekiem

UniaTarnówZKS1928 22.05.2010 05:09

Niestety Pudzian nie miał siły nawet na low kicki i później to one wyglądały śmiesznie...

Pudzian na pewno nie był słabszy fizycznie. Problem w tym że nie mam pojęcia co on chciał zrobić. Liczył się tylko nokaut bo co bo nie zrobił to w 2 rundzie szans nie miał. On sobie zaś walił low kicki i próbował go obalać. Powinien iść na żywioł a tak niestety się mocno skompromitował bo nie spodziewałem się że klepnie.

Zobaczymy czy w ogóle będzie walczył.

John1906 22.05.2010 05:18

Chyba musi walczyć, bo ma kontrakt na 5 walk podpisany w MMA.

Kondycyjnie bardzo słabo wypada Pudzian, już w poprzedniej walce z Japończykiem było to widać.
Taktyka także słabo, brak pomysłu na walkę.

Maciuś 22.05.2010 06:30

Mozna skads z internetu sciagnac ta walke?

Alexxik13 22.05.2010 07:07

dla mnie pudzian to szmata po tej walce! obraził polaków kładąc się na mate..

bojantsw 22.05.2010 07:38

Jak dla mnie to ostatnio za bardzo kozaczy, a nic w ringu nie pokazuje!!!!!
Niech dalej tańczy i śpiewa:)

A i jeszcze nie rozumiem, jak można w "poważnym sporcie" walczyć w odstępie 2 tygodni??!!!!!

grzesiek632 22.05.2010 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 903003)
dla mnie pudzian to szmata po tej walce! obraził polaków kładąc się na mate..

Żebyś osiągnął chociaż jeden % tego co Mariusz Pudzianowski.... tak nigdy nic nie osiągniesz.. A teraz pomyśl dzieciaku jaką ty musisz być szmatą.

.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bojantsw (Post 903005)
Jak dla mnie to ostatnio za bardzo kozaczy, a nic w ringu nie pokazuje!!!!!
Niech dalej tańczy i śpiewa:)

A i jeszcze nie rozumiem, jak można w "poważnym sporcie" walczyć w odstępie 2 tygodni??!!!!!

Widocznie ktoś życzliwy mu doradza. A w ringu nie może nic pokazac bo on się do tego nie nadaje. Bez kondycji i szybkości nic nie uwalczy w tym sporcie.. niestety.. Sama ambicja nie wystarcza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl