![]() |
Cytat:
Daj sobie z nim spokój chłopak jest klasy Snadnego, Dudzica, Kasturbały, Kaszuby, Witkowskiego itd. Czyli całej armii "młodych zdolnych napastników" u koleżanki z za błoń. oni sprowadzanie tego szrotu nazywali "produkcją piłkarzy netto" Mam nadzieje że w tym sezonie w końcu polecą. |
Cytat:
Generalnie dokladnosc u tych ludzi jest zabijana przez tempo gry, ktore staraja sie forsowac. Do tego by grac szybko i dokladnie, trzeba miec odpowiednie wyszkolenie. A oni go nie maja i sama tylko sila rozpedu chcieliby sforsowac obrone rywala. Wychodzi z tego - jak to ladnie okreslil Piechniczek - gra "na 3,4". Na 3 odbieramy pilke, na 4 niemal natychmiast ja tracimy. A wynik fajny. Jeszcze troche i Arka nabawi sie kompleksu derbow w slad za Cracovia, gdzie zaden z jej obecnych kopaczy nie wie jak smakuje zwyciestwo z Wisla :) |
Cytat:
|
o Lechii...
Bąk bardzo dobre spotkanie, obrona przeciętnie, niektóre akcje bardzo ułożone. Na pewno drużyna po wygranej bardzo się podbuduje, byle do przodu ;-) |
Dobry mecz Mateusza Bąka.
Fajne koszulki Lechii i te cekinki :) |
Mecz Lechii tak na 4, ale jak by nie było derby to derby i wygrana cieszy jak nigdy.
Co do Bąka, to perspektywiczny zawodnik, ktoś taki przydałby się nam do rywalizacji z Pawełkiem, bo narazie nie ma co ukrywać, że jako takiej rywalizacji dla Mariusza nie ma, a szkoda.... |
Cytat:
Heheeee |
Dlaczego mnie to nie dziwi??
|
Jeśli sensacja z Weszło okaże się prawdą, to na miejscu ŁKS-u walczyłbym z PZPN-em choćby do końca świata. Już samo odebranie im premii pieniężnej za 7 miejsce w sezonie na który MIELI licencję, jest skandalem i złodziejstwem. W dodatku, jeśli okaże się, że pasiaści dostali stadion (a potem i licencję) "na piękne oczy" :-( oczywiście grubo po czasie, to ŁKS może zażądać nie tylko odszkodowania, ale przywrócenia ich od Ekstraklasy i wywalenia pasów. Niemożliwe, sf - oj, w Polsce nie takie rzeczy zdarzyć się mogą. Być może skład ekstraklasy na przyszły sezon rozstrzygnie się nie tylko na boisku czy przy zielonym stoliku, ale nawet w sądach wyższych instancji.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli to, co napisało weszło jest prawdą, to faktycznie zmienia postać rzeczy. W takim wypadku również i Cracovia nie powinna była dostać licencji na grę w ekstraklasie. Co nie znaczy, że licencję powinien dostać ŁKS.
Czekam jednak na skan dokumentu i odpowiedź ze strony Starozakonnych. |
Dokładnie, teraz odwiedziłam stronę weszło.com I chciałam wkleić to co Paweł.
My tu pitu pitu, "wlaczymy" z korupcją i przekrętami, a one tylko rosną na naszych oczach... ;/ *flamengista*- już jest skan :P |
Jednym z komentatorów meczu Jaga- Odra jest doktor M :-D
Niezły klops bramkarza Jagi :shock: |
No Majweski jest komentatorem.... Dramat.
Jego streszczenie meczu: Zasłużone prowadzenie Odry.W pierwszych 15 minutach dominowała Jagielonia, w kolejnym kwadransie Odra <LOL> Ha ha ha co on dalej opowiada dramat. Drugi komentator żartuje że ten strzał Glikiwiecz mógł obronić nawet głową a Majewski że nie że to nie na głowę bo ta piłka mogła skręcić... |
Kolejny kuriozalny gol :-) Obrońcy Odry zapomnieli że z autu nie ma spalonych:lol: Uderzenie Franka przedniej marki.
|
Majewski Majewskim, jakoś nie szczególnie zwracam uwagę na niego... Lepiej spojrzeć na wynik, Jaga wyrównała :) Ja się tam cieszę, kibicuję im, mam nadzieję, że w środku będą. A wyrównal kto.... :D ;P
Co do Gikiewicza... Myśmy nim zainteresowani byli ^^. A czepiacie się Pawełka -,- ... (swoją droga do Rafała nic nie mam). PS. właśnie słyszałam jak Doktor probował wypowiedzieć słowo: koloru xD i mi się transmisja zwiesiła :P Czekam niecierpliwie na mecz ŚLĄSKA z Craxą :)) |
No i Jaga chyba jednak wygra. Jednak duet Frankowski-Grosicki może być bardzo groźny w tym sezonie.
|
Śląsk już jedzie ze Spadcovia 3' 1-0 Dla WKS
|
Prawidłowo, rozjechać kombinatorów
|
Cytat:
Piszesz jakby po 3 bramki w meczu z Odrą strzelili. Duet napastników jakich wiele w Polskich klubach i na pewno nie jest duetem plasującym się chociaż w pierwszej trójce. |
No tu się nie zgodzę bo samą formacją i umiejętnościami tylko tych dwóch zawodników napewno są w ścisłej czołówce, dla mnie za Amicą i nami, w Legi jest Chimi, w Poloni IvanowskiA tak to co więcej?
|
jakby mieli taką formację i umiejętności to by zdobyli chociaż po królu strzelców.
Za formację, umiejętności, bla bla się pkt nie dostaje. A najlepiej sprawdz sobię ile ta formacja w poprzednim sezonie zdobyła goli a ile nasza (biorąc pod uwagę kontuzje Boguskieg), czy innych. bramki Panie, bramki.. a nie umiejętności czy formacje bo tym tokiem rozumowania wychodzi że Brożek, Boguski i inni to jakieś przypadki a Grosicki i Frankowski to prawdziwi napastnicy (hehe) , szkoda tylko że sam Brożek ich wyprzedza w bramkach. |
|
Co ty czlowieku opowiadasz? Grosicki i Frankowski przyszli dopiero w przerwie zimowej poprzedniego sezonu, kilka kolejek i maja nastrzelac tych bramek kilkanascie :D? Niezly fantasta z Ciebie. Wedle mojej opinii, to zaliczaja sie do pierwszej czworki duetow napastnikow w naszej lidze. Swietni pilkarze, bralbym ich w ciemno, wielkie wzmocnienie.
|
No to szkoda że dopiero zimą bo pewnie by taki Grosicki który zdobył 4 bramki na drugi sezon strzelił z 20.
Porozmawiamy na ten temat na koniec sezonu. I trzymam MatMaria za słowo, Grosickiego bądz Frankowskiego widzę w koronie króla strzelców. W końcu ta formacja i umiejętności jest tak grozna.. (skoro wyprzedzają nas, Amikę i Legię to stawiasz ich na 1 miejscu) |
Cytat:
krótką pamięć masz albo .... :) Franek i Grosik grają w Jadze od lutego. W rundzie wiosennej obaj zdobyli 10 bramek. patrząc tylko na najlepszych strzelców tyle samo bramek zdobyli Lewandowski ze Stilicem, Chinayama z Brożkiem po 7 bramek (a piszesz, ze ich wyprzedził...), i w Legii i Wiśle nie było drugiego egzekutora. Inne zespoły się chowają. Teraz w 1 meczu strzela i Franek i Grosik, a co poniektórzy (anołc) wymyślają głupoty. Franio mistrz, taką bramkę z takiej pozycji to moze tylko stilic by strzelił. Warto dodać, ze to już nie pierwsza ładna bramka Franka w Jadze. |
No właśnie głupoty ktoś wymyśla bo Frankowski i Grosicki strzelili po golu i od razu naj, naj, naj egzekutorzy. No ****a, napastnik strzelił gola, niemożliwe :)
Koniec z mojej strony. |
Nie tylko gole(7 gol Franka w 13 meczu po powrocie do Jagi, swietna srednia biorac pod uwage "klase" klubu i partnerow) , ale i tez bardzo dobra gra(bez pilki - miodzio).
|
Cytat:
tylko cienka ironia tobie pozostała Cytat:
|
Cytat:
|
Widze,że Śląsk się meczy z craxa mogli by strzelić jeszcze jedną bramke i po ptakach :P :D
|
Gollllllll 2:0
Wks Wks Wks Wks |
Pejsy grająw piłke a Slask strzela gole
|
Cabaj kolejny klops :D. Ladnie odslonil prawa czesc bramki, stajac przy lewym slupku ;).
|
no, niech się skończy 2:0 i wszystkie mecze ŚWL w typerze za 3 pkt :P :D
Jutro żeby tak jeszcze Leszki i Legie coś spierdzieliły.. ;] |
Parchy rozpoczynają swoją drogę do 2 ligi (wolę tą starą nazwę), ktora należy im się za konfidenctwo, kombinoatorstwo i korupcję, za którą nawet współpracującyc z nimi PZPN będzie musiał dać im w końcu minusowe punkty jak w przypadku Jagielloni.
|
no pięknie się nam ta kolejka rozegrała, Wisełka po 3 pewne pkt, za nami bracia,Lechia i Śląsk, Cabaj puszcza 2 bramki i juz pierwsza ekipa pokazuje gdzie ich miejsce ( poza ekstraklasą!).Czekam na wyrównane pojedynki Zagłebia na Legii i oczywiscie Lecha.
|
Cytat:
co Franek to Franek. Szkoda że nie mieliśmy takiego gościa w meczach z Levadią... |
Dubi - gdyby tak każda kolejka była udana dla nas i naszych przyjaciół...
Lechia wygrywa derby, Wisełka wygrywa z Ruchem, Śląsk dokopuje świnioPasom (trudno nazwać inaczej klub krętaczy i donosicieli), Jagiellonia też się pozbierała i zaczyna niwelować ujemne punkty. PS. Ktoś z naszych napisał o drużynie poznańskiej LOKOMOTIV WRONKI. Oryginalne :-) Zobaczymy, jak im wyjdzie pierwszy mecz ligowy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl