Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

7 kotów 09.10.2008 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 613926)
Niekoniecznie, za to każdego możesz nazwać menelem.

No wiec skoro moge, to o co sie rozchodzi ? ;)

PS
Menel – wyraz niejasnego pochodzenia, być może zniekształcone zapożyczenie z franc. meneur, dawniej ‘przywódca stronnictwa ludowego albo robotniczego, demagog’ też ‘intrygant’; współcześnie ‘człowiek z marginesu’; por. występujące również w potocznej polszczyźnie manele ‘manatki’ – zapożyczenia z włos. maniglia (franc. manilce, niem. Manille).

GemHZR 09.10.2008 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 613968)
No wiec skoro moge, to o co sie rozchodzi ? ;)

Nawet przez sekundę nie pomyślałem, że mógłbym Ci czegoś zabronić w internecie ;)

Cytat:

Menel – wyraz niejasnego pochodzenia, być może zniekształcone zapożyczenie z franc. meneur, dawniej ‘przywódca stronnictwa ludowego albo robotniczego, demagog’ też ‘intrygant’; współcześnie ‘człowiek z marginesu’; por. występujące również w potocznej polszczyźnie manele ‘manatki’ – zapożyczenia z włos. maniglia (franc. manilce, niem. Manille).
Uff, już myślałem, że jest to: "Starszy człowiek przychodzący na mecze Legii w Młodej Ekstraklasie".

leszekm 10.10.2008 21:35

Kibole Cracovii zatrzymani po czwartkowych derbach

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...h_derbach.html

South 10.10.2008 21:42

widzę ze umywalka postawiła opór bo doszło do rozlewu krwi ;)

Bati_NS_TSW 10.10.2008 22:03

Sami sobie syf robią i swoim zgodom. Bo ani my ani nasze Zgody nie będą tam przebywać.

Kamson 10.10.2008 22:04

Właśnie sie dziwiłem, że pejsy tak spokojnie siedzą... z D nic nie było widać. Ale musieli sie pokazać :) +100pkt. do ligi chuliganów! i +10 za rozlew krwi po nierównej walce z umywalką.

szczebrzeszcz 11.10.2008 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 614490)
i +10 za rozlew krwi po nierównej walce z umywalką.

umywalka wydaję się być cała, więc za przegraną walkę nie powinno byc punktów:P

dostuffca 11.10.2008 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 614580)

-50 za przegranie pojedynku z umywalką :>

iiYama 11.10.2008 12:45

http://sport.onet.pl/1,16,11,4898940...?TEMAT=1256663

Zadyma widziana oczyma dozownika :)

South 11.10.2008 13:21

no cóż każdy to powie Cracovia rządzi w WC...

kalashnikov2 11.10.2008 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 614580)

Umywalka użyła sprzętu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 613881)
co do agenturalności ajtiajowców, to 'powszechna wiedza' czy jakos potwierdzone wyrokiem sadu czy czymś?
pytam bo nie słyszałem zeby w TVNie o tym mówili...

A czy tylko fakty karane sądownie są faktami? Czy trzeba wyroku sądu by stwierdzić że Walter to dobry uczeń Urbana? Co to bylo z tym Suboticem?

Jak ktos uwaza ze to w jaki sposob traktuja kibicow Legii i bawia sie w ocene rzeczywistosci politycznej to zupelnie dwie niezwiazane ze soba sprawy to gratuluje. Ja naprawde nie potrzebuje wyroku sadu zeby pewne sprawy pokojarzyc. Moralnosc wyznaczana przez zdanie sadu lub urzedu? A co, jesli cos nie podlega ocenie tych instytucji, albo za pomoca prawniczych lawirowan uznaje sie za nietykalne badz niepodlegajace ocenie? Czy oceniac mozemy tylko to co zostalo potwierdzone powaga panstwa? Oczekiwanie na to co powie urzad i co oglosza w TV to jest troche takie "myslenie telewizorem".

Snakes 11.10.2008 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 614621)
no cóż każdy to powie Cracovia rządzi w WC...

Beda mieli potem co wspominac na dzielni ,"Pamietacie jak rozjeba*ismy kible na Wisle"?:lol:

szczebrzeszcz 11.10.2008 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 614636)
Beda mieli potem co wspominac na dzielni ,"Pamietacie jak rozjeba*ismy kible na Wisle"?:lol:

parafrazując klasyka :)

Cracovia! Cracovia w WC!
Znowu nie spuszczę wody!
Wodociąg się zatka i będzie anarchia
Papier zerwę, wrzucę w szalet
Rurę zerwę, miskę wyrwę
Kupą o ścianę rzucę!
Cracovia! Cracovia w WC!
Terror w WC, Cracovia w WC!
Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem Cracovią w WC!

Ps. ot taki żarcik:p

1q2 11.10.2008 17:00

zarty zartami ale nastepnym razem zamknac kible i wystawic im jakiegos zazyganego toitoia -jedyne wyjscie.

wojteq_NH 11.10.2008 17:02

no tak - teraz można powiedzieć o Cracovii, ze nieźli z nich "kibole" :D

4fan_player 11.10.2008 17:21

Dobra skończie już z tym bezsensownym pisaniem. Każdy orze jak może. Widocznie Cracovia woli WC. Ich wybór. Proponuje zostawić już ten temat :)

Haidar 11.10.2008 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteq_NH (Post 614695)
no tak - teraz można powiedzieć o Cracovii, ze nieźli z nich "kibole" :D

Bardziej "kib(l)ole" :lol:

Dobra, juz konczymy... :rotfl:

pan_premier 11.10.2008 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalashnikov2 (Post 614631)
Umywalka użyła sprzętu.

A czy tylko fakty karane sądownie są faktami? Czy trzeba wyroku sądu by stwierdzić że Walter to dobry uczeń Urbana? Co to bylo z tym Suboticem?

Jak ktos uwaza ze to w jaki sposob traktuja kibicow Legii i bawia sie w ocene rzeczywistosci politycznej to zupelnie dwie niezwiazane ze soba sprawy to gratuluje. Ja naprawde nie potrzebuje wyroku sadu zeby pewne sprawy pokojarzyc. Moralnosc wyznaczana przez zdanie sadu lub urzedu? A co, jesli cos nie podlega ocenie tych instytucji, albo za pomoca prawniczych lawirowan uznaje sie za nietykalne badz niepodlegajace ocenie? Czy oceniac mozemy tylko to co zostalo potwierdzone powaga panstwa? Oczekiwanie na to co powie urzad i co oglosza w TV to jest troche takie "myslenie telewizorem".

dowiodłes swej ponadprzeciętnej inteligencji, to już zachacza o poziom Dody prawie

tak wiec będac zachwycony swymi nieograniczynymi zdolnościami poznawczo-interpretacyjnymi nie zapominaj o tym, że jeśli czytasz czyjś post, to moze on zawierać treści 'wyprodukowane' przez jego autora.
Tam nie zawsze musi byc to co rodzi się w twojej głowie.

Co do łazienki: ta akcja to sukces bo się o niej mówi, jest dokładnie tak samo jak z oprawą Lecha :lol:

fst 11.10.2008 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 614756)
Co do łazienki: ta akcja to sukces bo się o niej mówi, jest dokładnie tak samo jak z oprawą Lecha :lol:

Widać dobrze sie Lech z Cracovią dobrali- ten sam tok myślenia :rotfl:.

bbbnba 11.10.2008 21:58

Byłem przekonany, że temat sektorówki został już wyjaśniony i zrozumiany, ale jak widać przeceniłem możliwości intelektualne niektórych osób :)

Nie wiem czy już ktoś wklejał - odpowiedź klubu na list Leleleszka
http://www.lechpoznan.pl/art,10355,o...sa_miklasa.htm

karmel1906 11.10.2008 22:40

Cytat:

Zarząd KKS Lech Poznań zaprasza na spotkanie Zarząd klubu Legia Warszawa w celu przedyskutowania roli kibiców w tworzeniu silnego klubu piłkarskiego.
Dobre, mocne slowa

pan_premier 11.10.2008 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 614810)
Byłem przekonany, że temat sektorówki został już wyjaśniony i zrozumiany, ale jak widać przeceniłem możliwości intelektualne niektórych osób :)

nie wiem czy to do mnie czy nie, ale ja napisałem to w kontekście tych(takze od nas z forum) którzy pisali, ze oprawa jest dobra z ww powodu, a to ze kolega poniżej zrozumiał to jak chciał...
Zreszta ja sie na ten temat specjalnie nie spinałem, bo o czym tu gadac, jak oprawa rozkminiona-> w zasadzie jej nie było

Jak bedzie wyglądało kibicowanie z małyszami widzieliśmy dzisiaj w Chorzowie, 'wspaniali kibice" przy 2-0, a potem pełne majty ;)

$iWu$ 11.10.2008 23:39

Zadyma na Śląskim

http://sport.interia.pl/raport/elms2...laskim,1193041

hu hu hu

GregorTS 12.10.2008 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karmel1906 (Post 614830)
Dobre, mocne slowa

zajebiście !! Pełen szacun dla zarządu Lecha.

wolfy 15.10.2008 22:01

Listkiewicz zaatakowany przez kibiców. Plus za akcję, minus za niezdecydowanie.

Coach 17.10.2008 16:42

http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?13,1476916 dziwne ...

SpoXsteR 17.10.2008 16:49

Nic nie jest dziwne, tylko Cracovia ma 50 zgód z czego 90% nie wspomaga, nie utrzymują kontaktów, wielkie zero i dobrze że chociaż Stal, Czarni, Korona i Victoria zmądrzeli i na nich wylali..

te ich wszystkie zgody to jeden wielki śmiech na sali.. zgody na papierze. I śmiać mi się nigdy nie chciało z Cracovii tylko z tych ekip które z nimi trzymały.. zwykłe marionetki Pasów.

pan_premier 17.10.2008 18:11

Chłopcze tą sprawe mozna tez odebrać zupełnie na odwrót, ze to KSC zmądrzało i nie majac możliwości ogarnięcia 10 zgód daje sobie siana z niektórymi...
a jak jest nie wiemy ani ty ani ja, wiec moze już nie udawaj najkumatszego, bo to ostatecznienie nasza sprawa. No chyba że... :lol:

swirson 17.10.2008 18:22

Jak się ogląda mecz w Wodzisławiu to ręce opadają, że takie coś gra od lat w pierwszej lidze.

gigant 17.10.2008 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 616603)
Chłopcze tą sprawe mozna tez odebrać zupełnie na odwrót, ze to KSC zmądrzało i nie majac możliwości ogarnięcia 10 zgód daje sobie siana z niektórymi...
a jak jest nie wiemy ani ty ani ja, wiec moze już nie udawaj najkumatszego, bo to ostatecznienie nasza sprawa. No chyba że... :lol:

Sprawa dla mnie jest prosta. Pozdrawiając 47 zgód na meczu, jebiąc werbalnie Majewskiego i liżąc po dupie profesora komunistę, nie było kiedy śpiewać WTSK a to juz wykraczało poza granice kibicowania na Kałuży.

Teraz mniej zgód - mniej pozdrawiania, mniej pozdrawiania - więcej czasu na WTSK.

South 17.10.2008 23:02

jeszcze mniej ich na derbach będzie

simone 18.10.2008 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 616571)

Zgody nie ma, ale pamiątki po niej są, w głowie pewnego starozakonnego rodzi się zatem pytanie- co z nimi zrobić? Odpowiedź macie w poniżej...

Kibic_1992_Kibic
Ja mam Bluze I Pdkoszulek Korony !! A teraz jak nie mamy zgody z Korona Kielce to ja nie wiem co mam z nimi zrobic

horcyk
Koszulkę, szalik można sprzedać na allegro i będziesz miał kasę np. na bilecik na mecz albo nawet wyjazd.
Tak jak większości bardzo mi szkoda że zgoda z Koroną się rozpadła ponieważ chyba w Kielcach miałem najwięcej znajomych i często gościłem na meczykach Scyzorów.

W Poznaniu to pewnie korki od szampanów strzelały, jak się dowiedzieli, że zgoda Cracovia-Korona przestała istnieć:>

harthausen 18.10.2008 16:13

może naiwne pytanie, bo kompletnie nie ogarniam tych tematów ale te korki od szampana mnie zaciekawiły

To lechitom bardziej nie leży Craxa czy Korona ?

ToTylkoJa 18.10.2008 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 616854)
może naiwne pytanie, bo kompletnie nie ogarniam tych tematów ale te korki od szampana mnie zaciekawiły

To lechitom bardziej nie leży Craxa czy Korona ?

Lech ma mocną kosę z Koroną. Więc się cieszą, że ich zgoda (Cracovia) zerwała przyjaźń z zespołem z Kielc

harthausen 18.10.2008 16:55

dzięki. No co by się w tym naszym kraju nie działo, najwięcej zarobi hurtownik alkoholu i czasami kwiaciarz :)

simone 19.10.2008 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 616857)
Lech ma mocną kosę z Koroną. Więc się cieszą, że ich zgoda (Cracovia) zerwała przyjaźń z zespołem z Kielc

A tak poza tym- jeśli mnie pamięć nie myli- to Lech w świętokrzyskim kogoś innego (KSZO) darzy sympatią.

Kocur 19.10.2008 20:53

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,58...ola_Legii.html

coś za długo była cisza w gazecie - obstawiam wałkowanie tematu do piątku min.

Above 21.10.2008 19:25

Jakaś "moda" ostatnio panuje na zrywanie zgód wśród ALC.
Do Pasów dołączyła się Arka, która zerwała zgodę z Polonią Wa-wa.
Teraz czekamy na ruch ze strony Lecha ;)

emsi 21.10.2008 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 618022)
Jakaś "moda" ostatnio panuje na zrywanie zgód wśród ALC.
Do Pasów dołączyła się Arka, która zerwała zgodę z Polonią Wa-wa.
Teraz czekamy na ruch ze strony Lecha ;)

Między Arką a Polonią od dłuższego czasu stosunki były chłodno obojętne i wiadome było prędzej czy później, że rozejście się obu ekip musi nastąpić.

A ze strony Lecha to tylko do ich wizerunku super honorowej ekipy bruździ im pewien klub z Krakowa, co nie przeszkadza nas piętnować, jako używających sprzętu, no ale był taki cytat z drzazgą i belką idealny na tą okazję, a na zrywanie zgody między Lechem, a pewnym klubem o prowincjonalnej mentalności bym nie liczył, ze względu na chyba obecnie niezłe kontakty poza piłkarskie, że tak to ujmę ;)

kalashnikov2 22.10.2008 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 614756)
dowiodłes swej ponadprzeciętnej inteligencji, to już zachacza o poziom Dody prawie

tak wiec będac zachwycony swymi nieograniczynymi zdolnościami poznawczo-interpretacyjnymi nie zapominaj o tym, że jeśli czytasz czyjś post, to moze on zawierać treści 'wyprodukowane' przez jego autora.
Tam nie zawsze musi byc to co rodzi się w twojej głowie.

Ja rozumiem że nie każdy się interesuje polityką i najnowszą historią. Ale Twoje pytanie o wyroki w sprawie ITIowców bylo tak sensowne jakbys calkiem powaznie spytal sie w 1983 r. czy byl juz wyrok na generala Jaruzelskiego za stan wojenny i oczekiwal normalnej odpowiedzi. Przyklad przejaskrawiony ale chodzi o to że TK uwali kazda forme prawa ktore moze byc podstawa do wyrokow o ktore pytasz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl