Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 - gr. B (grupa "polska") (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4471)

medyk 16.06.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 552627)
na kolejnym turnieju Polacu byli Ľle przygotowani pod względem motorycznym i fizycznym, a to klucz do sukcesu....

dokładnie Turcja potrafiła od 75min strzelić 3 bramki

PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY!

saklak1906 16.06.2008 21:44

ZENADA, nic innego mi nie przychodzi do glowy, przeciez Oni nie mieli wogole woli walki.
Krzynowek out, Wasilewski out mam nadzieje ze ich wiecej w kadrze nie zobacze, sa cincy jak polisilver po dziesieciu goleniach.
Do Dutki to trzeba bedzie doplacic zeby go sprzedac, Lobodzinski nawet nawet, Roger i Boruc poziom Europejski reszta to nawet w naszej lidze by nie zablyszczala.

Leo to sie sam do siebie smial i w glowe pukal ze przyja ta prace

Mario Nh 16.06.2008 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 552624)
Ale optymizmem tryskałem my¶l±c o remisie.. :lol:

Leo pa pa..

W końcu kto¶ to napisał !

W zasadzie Roman Kołtoń powiedział wszystko ( jak go nie lubicie ) tak dzi¶ miał 100% racji.

Zdominowani na boisku, zdominowani na trybunach... niestety przykra to prawda...

Nie będę już poruszał tematu powołań, przygotowań, taktyki czy innych chwytów Leo...

To już trzeci całkowicie spalony wielki turniej w jego karierze.

Ja się tylko zastanawiam jak sie na tym turnieju znaleĽli¶my.

Wojtas 16.06.2008 21:46

Kto w tym meczu MUSIAL WYGRAC????A kto chcial???

Chorwacja czy Polska????Bo juz sie pogubilem ???

Z E N A D A

_ukoL 16.06.2008 21:47

Naszych piłkarzy nie ma co porównywać do Turków, panowie...
Gdzie Wy chcecie równać drwali do magików, bo tak można porównać
Polskę i inne w ogóle reprezentacje może Austria to też takie jak my
kulosy za przeproszeniem :P.

Witoldon 16.06.2008 21:48

Czuje się oszukany... Nie żartuję, kolejny raz szumne zapowiedzi trenerów i piłkarzy przed wielką imprezą, a na sam koniec jest jedno wielkie g..... Nie widzę, żadnej różnicy między Janasem, Engelem a Leo. Polska jest drużyną eliminacji a na mistrzostwach nawet Mourinho by nam nie pomógł.

joy_division 16.06.2008 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 552631)
OdpowiedĽ na te i inne pytania zwi±zane z czym¶ co dumnie nazywa się Reprezentacj± Polski zna zapewne Radosław Sobolewski.
Na 100% jego decyzja o zakończeniu przygody z koszulk± z Białym Orłem miała jakie¶ drugie dno,
a że dna jakiego sięgnęła nasza kadra Radek dotykać nie chciał to i odszedł w sam± porę.

Przed tym meczem nad tym samym sie zastanawiałem. Sobol głupi nie jest, co¶ tam się musiało wydarzyć.

Bronex 16.06.2008 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joy_division (Post 552641)
Przed tym meczem nad tym samym sie zastanawiałem. Sobol głupi nie jest, co¶ tam się musiało wydarzyć.

Tak Panowie. Mnie też swego czasu bardzo zdziwiła decyzja o zakończeniu reprezentacyjnej kariery Sobolewskiego , ale na to żeby się jakoś wyczerpująco o rzeczywistych motywach swojej decyzji wypowiedział nie ma co liczyć bo sami wiecie jak on z mediami rozmawia - "Nie dziękuję spytajcie kogoś innego".

Może ta konferencja Błaszczykowskiego coś wniesie do szerszego spojrzenia na selekcje i jej kryteria.

Luu... 16.06.2008 21:53

Nawet Polak bramki nie strzelił ;/ ****a

krzysiek92 16.06.2008 21:54

No ja .......e... Leo po eliminacjach był bogiem... teraz go utopić najlepiej...?! Ludzie piłkarze nic nie zagrali brak formy (oprócz Boruca) w sumie to cud żeśmy się dostali jak patrzę teraz na naszych kopaczy. Leo niczemu nie winien próbował chyba wszystkim sposobami, efekt każdy widzi... teraz trzeba się zastanowić i odstawić najsłabszych a wziąść nowych. A i bym zapominał LEO powinien zostać (według mnie).

saklak1906 16.06.2008 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 552640)
Czuje się oszukany... Nie żartuję, kolejny raz szumne zapowiedzi trenerów i piłkarzy przed wielk± imprez±, a na sam koniec jest jedno wielkie g..... Nie widzę, żadnej różnicy między Janasem, Engelem a Leo. Polska jest drużyn± eliminacji a na mistrzostwach nawet Mourinho by nam nie pomógł.

Jak kumplom w robocie po NOMINACJACH do kadry powiedzialem ze w dupe dostaniemy to sie ze mnie smiali a teraz dzwonia i mowia ze mialem racje.
Mialem nadzieje ze zagraniczny trener zrobi z tym pozadek i o powolaniach nie beda decydowac dycydenci z PZPNu, nie stety sa zbyt silni.

LEO POSTAW NA SWOIM I NIE GODZ SIE NA POLSKICH ASYSTETOW wtedy moze osiagniemy sukces w postaci wyjscia z grupy.

Coach 16.06.2008 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 552636)
Zdominowani na boisku, zdominowani na trybunach... niestety przykra to prawda...

.

Pada mit, że kibic polskiej reprezntacji to najlepszy kibic. Dla mnie nigdy tak nie było.

tofik 16.06.2008 21:54

Jeeest! Przegrali, ale jeeest...koniec!

Ale znowu trenera wyrzucać. I bajzel od początku. Może by tak dla odmiany piłkarzy wymienić kilku.
Poodbno Obraniak ma grać dla Polski, to już dla Krzynówka jest następca :)

banasik 16.06.2008 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 552645)
Nawet Polak bramki nie strzelił ;/ ****a

Strzelił ! I to aż trzy !!!!

medyk 16.06.2008 21:55

Boniek dobrze pojechał z Kowalczykiem. Zaraz dalsza część.

piter116 16.06.2008 21:57

Dariusz Dudka 2+

Pierwszy raz od spotkania z Azerbejdżanem w eliminacjach ME zagrał na środku obrony. Popełnił dwa błędy, oba wynikały z nieporozumień z Arturem Borucem. W pierwszej połowie po rzucie rożnym mógł nawet strzelić głową gola. W drugiej, po przejściu na pozycję defensywnego pomocnika dwa razy próbował strzelać. Za mocno, za wysoko i ze zbyt wielką wiarą we własne umiejętności.

Wg gazeta.pl po Krzynówku najslabszy z Polakow. Pogięło ich? Dla mnie Dudka jeden z lepszych...

gigant 16.06.2008 21:57

Może już zajmijmy się nasz± lig±, bo nudy na forum jak nigdy.

klusek106 16.06.2008 21:57

Tomaszewski jeszcze przed wyjazdem mowil ze Banhaker jest idiota... ze nei zabral Brozka, i ze Leo robi tylko dobra mine do zlej gry w wywiadach i ze wszystkich nas oklamuje, i mial racje ...

saklak1906 16.06.2008 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek92 (Post 552646)
No ja .......e... Leo po eliminacjach był bogiem... teraz go utopić najlepiej...?! Ludzie piłkarze nic nie zagrali brak formy (oprócz Boruca) w sumie to cud że¶my się dostali jak patrzę teraz na naszych kopaczy. Leo niczemu nie winien próbował chyba wszystkim sposobami, efekt każdy widzi... teraz trzeba się zastanowić i odstawić najsłabszych a wzi±¶ć nowych. A i bym zapominał LEO powinien zostać (według mnie).

PZPN, PZPN je..c PZPN nie po darmo Sobol zrezygnowal z kadry, cos tam musialo sie wydazyc? i rada druzyny zdecydowala a Leo mial hoya do gadania i tyle.

Musimy postawic na mlodych ktorzy nie sa przesiaknieci PZPNm, Rzad powinien zrobic rewolucje nawet kosztem wykluczenia nas ze struktor UEFA i FIFA ale moze po tem bedzie lepiej, bo jak na razie to jest DNO i nic wiecej.

Aro1234 16.06.2008 21:59

Idę na trenera kadry. :) Przecież nie będzie żadnej różnicy czy ja czy ktoś inny dokona powołań. A przecież ja bym powołał kogoś innego no i nie pokłócił się z Leo... Nie mniej... Szkoda ...

Może telefon do Petrescu... ;) ? Ja bym go chętnie zobaczył w roli szkoleniowca... Brak nam gościa z jądrami, jak Wenta w ręcznej czy Bilić u Chorwatów...

Idę coś zjeść bo z tych nerw aż mi apetyt odszedł.. :P

pan_premier 16.06.2008 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 552654)
Może już zajmijmy się nasz± lig±, bo nudy na forum jak nigdy.

Filipiak podobno forsuje Doktora do kadry
Zamiast Holendrów bedziemy mieli teraz w kadrze grono naukowe :D

tofik 16.06.2008 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 552657)
PZPN, PZPN je..c PZPN nie po darmo Sobol zrezygnowal z kadry, cos tam musialo sie wydazyc? i rada druzyny zdecydowala a Leo mial hoya do gadania i tyle.

Musimy postawic na mlodych ktorzy nie sa przesiaknieci PZPNm, Rzad powinien zrobic rewolucje nawet kosztem wykluczenia nas ze struktor UEFA i FIFA ale moze po tem bedzie lepiej, bo jak na razie to jest DNO i nic wiecej.

Je¶li mieliby¶my po raz kolejny ogl±dać takie "popisy" to nic nie tracimy. Jestem za.

Patriota 16.06.2008 22:00

Pinokio i kapitan Hack w ataku by więcej zrobili ;/ ale marne pocieszenie to jest to że nie dostawali po 3-4 gole większość tych ""zawodników"" nie nadaje sie do niczego.. Trenerzy robią ten sam błąd biorą zawodników za zasługi a nie jaką mają dyspozycje.. Wszyscy sie podniecają tym Ebim :D a grał jakby miał kule u nogi..
żenua!

TSWojtas 16.06.2008 22:01

Jak są eilminacje to piłkarze przyjeżdzają na 3 dni na zgrupowanie lub tydzień w porywach.Przed Mistrzostwami trenerzy repry mają miesiąc z kadrą na treningi - wnioski wyciągniejcie sami...

TYLKO WISŁA

<Crasch> 16.06.2008 22:02

jedno jest pewne Sobolewski wiedział co robi.
a tak na marginesie, skład na Portugalie:

Kowalewski
Golański, Radomski, Bąk(lub Żewłkaow nie pamietam), Bronowicki
Błaszczykowski, SOBOLEWSKI, Lewandowski, Smolarek (nie grał KRZYNÓWEK!)
Żurawski, Rasiak

Pojechali?
Golański, Bąk, Żewłakow,Kowalewski(ale ten i tak szcześwlie)
Sobolewski, Lewy, smolarek, Żurawski

Czyli pojechało tylko 7 bądź 8 zawodników którzy ograli Portugalie
I najlepsze jest to że to ci którzy wtedy zagrali najlepiej (oczywiście kązdy wtedy zagrał super...)

Dlaczego to pisze? nie wiem, ale tak żeby troce sumienie podobudować...
Cóż cas zacząć operacje RPA a o tym zapomnieć...

saklak1906 16.06.2008 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 552655)
Tomaszewski jeszcze przed wyjazdem mowil ze Banhaker jest idiota... ze nei zabral Brozka, i ze Leo robi tylko dobra mine do zlej gry w wywiadach i ze wszystkich nas oklamuje, i mial racje ...

No jak go nie trawie to sie z nim w tej kwesti zgadzam, nic tylko miec nadzieje ze wnioski zostana wyciagniete,a nawet wcale sie nie zdziwie jak Leo poda sie do dymisji a Polska bedzie mu sie snila w najczarniejszych koszmarach

Witoldon 16.06.2008 22:03

Argument, że Leo nie ponosi winy za wyniki bo piłkarze nie s± w formie to jest żart. ON przygotowywał piłkarzy na zgrupowaniu to ON ich trenował i to ON ustawił tak± taktykę i ON wytrzasn±ł tego specjalistę od przygotowania fizycznego, który działał w oparciu o program dla kosmonautów NASA.
Mam dla niego szacunek bo raz pokonali¶my Portugalię... Boniek ma rację, że ten zwycięski mecz w Chorzowie nałożył każdemu klapki na oczy i nagle stali¶my się potęg± futbolu.

saklak1906 16.06.2008 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 552664)
jedno jest pewne Sobolewski wiedział co robi.
a tak na marginesie, skład na Portugalie:

Kowalewski
Golański, Radomski, B±k(lub Żewłkaow nie pamietam), Bronowicki
Błaszczykowski, SOBOLEWSKI, Lewandowski, Smolarek (nie grał KRZYNÓWEK!)
Żurawski, Rasiak

Pojechali?
Golański, B±k, Żewłakow,Kowalewski(ale ten i tak szcze¶wlie)
Sobolewski, Lewy, smolarek, Żurawski

Czyli pojechało tylko 7 b±dĽ 8 zawodników którzy ograli Portugalie
I najlepsze jest to że to ci którzy wtedy zagrali najlepiej (oczywi¶cie k±zdy wtedy zagrał super...)

Dlaczego to pisze? nie wiem, ale tak żeby troce sumienie podobudować...
Cóż cas zacz±ć operacje RPA a o tym zapomnieć...

Eliminacje a turniej to sa dwie inne bajki, wtedy osoby przez Ciebie wymienione byly w formie a teraz nie. Co do operacji RPA do na sukces bym nie liczyl w tej grupie

Eustachy 16.06.2008 22:04

Juz po pierwszym meczu pisalem, ze z tego czwartego miejsca w grupie sie raczej nie wygrzebiemy.
W sumie i tak nie skonczylo sie najgorzej i trzeba byc swiadomym tego, przed jakimi wynikami uchronil nam dupe Boruc - jedyny wygrany w naszej ekipie.
Wiekszosc trenerow na miejscu Leo Beenhakkera, najprawdopodobniej podalaby sie w takiej sytuacji do dymysji, ale po Leo trudno spodziewac sie, by chociaz przyznal sie do swoich bledow w selekcji.
To jest wlasnie najgorsze, bo tylko patrzyc jak na eliminacje do kadry wroci Matusiak, kolejne powolania beda otrzymywali gracze pokroju Lobodzinskiego, a w miedzyczasie przykladowi Glowacki z Jeleniem zostana niejednokrotnie zdyskredytowani i wysmiani na lamach prasy.

MisIIek 16.06.2008 22:04

ŻAL.EU najkrócej można to określić.
Takiej żenady nie widziałem nigdy ? dawno ?
Zero ambicji,Zero Woli WALKI...jak tak można :|?
Boruc..................................Roger(huh;( ) .......Dudka.....................

Chesteroski 16.06.2008 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 552635)
ZENADA, nic innego mi nie przychodzi do glowy, przeciez Oni nie mieli wogole woli walki.
Krzynowek out, Wasilewski out mam nadzieje ze ich wiecej w kadrze nie zobacze, sa cincy jak polisilver po dziesieciu goleniach.
Do Dutki to trzeba bedzie doplacic zeby go sprzedac, Lobodzinski nawet nawet, Roger i Boruc poziom Europejski reszta to nawet w naszej lidze by nie zablyszczala.

Leo to sie sam do siebie smial i w glowe pukal ze przyja ta prace

Taaaaaak? A ja ci powiem że przez cały mecz się zastanawiałem czy nie wyrzucili¶mjy w błoto tych 400 tys, bo Łobodziński zagrał dzi¶ tak slabo, że gorzej chyba się nie dało. A Dudka wręcz przeciwnie, poza dwa błędami w obronie, bardzo pewnie i zdecydowanie, byłem w szoku.

Roger na tle Chorwatów już nie byl taki chojrak, a Smolarek pokazał że mimo iż nie był w formie i tak jest obecnie najlepszym polskim napastnikiem. Zahorski dosyć odważnie pograł, ale i tak przekombinował w najważniejszym momencie. O reszcie pisać mi się nie chce bo za bardzo jestem zdenerwowany... Heniek raczej nie zostanie slekcjonerem, może szkoda...

P.s. Boruc oczywi¶cie ¶wietnie, ale to chyba nikogo nie zaskoczyło.

pan_premier 16.06.2008 22:06

Błędy Leo sa oczywiste:
taka sobie skompletował kadrę że nie miał na kogo stawaić
spośród kadry wybrał tych słabszych, zasłużonycha lepsi siedzieli na ławie(Roger, Sagan, Wawrzyniak...)
nie nauczył nas grac stałych fragmentów
nie mieliśmy szybkości
nie mieliśmy żadnej taktyki 'do przodu'

ale to pewnie wina Janasa i Rasiaka

czesiu 16.06.2008 22:07

Odstrzelmy Leo i weźmiemy... Michniewicza albo Probierza :lol:
rodzima pilka to porażka, nikt nie potrafi kiwać, dokładnie zadrać dalej niż 8 metrów. Kompletny brak niekonwncjonalnych zagrań, gdzie nam do Chorwacji że o Holandii, czy Portugali juz nie wspomnę. Trzeba zaorać i trenować 20 latków może za 4 lata coś z tego będzie.

Patriota 16.06.2008 22:09

Wszystko Ok ale myślicie że ktoś lepszy znajdzie sie na jego miejsce?
Nawet jak mu podziękują za współprace to ja osobiście będe sie modlił żeby Skorży nie pomachali pieniędzmi..

South 16.06.2008 22:09

to ja już nie wiem jaką powinniśmy mieć grupę żeby z niej wyjść

tofik 16.06.2008 22:10

@czesiu
20 latków ?
Trenować to można 8-10 latków, i za 10 lat coś z tego będzie,

Wilku 16.06.2008 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 552674)
Odstrzelmy Leo i weĽmiemy... Michniewicza albo Probierza :lol:
..
Trzeba zaorać i trenować 20 latków może za 4 lata co¶ z tego będzie.

Pewnie trzeba zaorać..

Ale póki to nierealne, to nie Probież czy Michniewicz, a Kasperczak Czesiu. ;)

czesiu 16.06.2008 22:13

tofik, 20 latka możesz jeszcze czegoś nauczyć, ale 24 lateka to już bez szans.

KamiK 16.06.2008 22:14

Eh, jedno tylko napisze... PSEUDOPIŁKARZE ;/ takich karać.

Dubi 16.06.2008 22:14

niech zaczna szkolic młodzików to jak ktos tu wyzej napisał - za 10 lat może beda efekty,licząc na lewą noge Krzynówka czy instykt Boruca mamy awansowac z grupy ? to jest smieszne !

Wszystkie daty podane s± w GMT +1. Aktualna godzina to 02:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl