Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

pelek 20.09.2009 15:02

Ja mam Samsunga U900 i jestem z niego bardzo zadowolony mimo że mam go już od ponad roku

Above 21.09.2009 13:16

Znowu pytanie ode mnie ;)
Który z wymienionych poniżej telefonów opłaca się najbardziej wziąźć za złotówkę do sprzedania? Który najlepiej sprzedać jeżeli chodzi o pieniądze i czas (popyt)? :D

1. SE S312
2. Nokia 3120 classic
3. Samsung B2100

pozdi91 21.09.2009 15:37

Witam, mam telefon w Plusie, dokładnie MIXPlus IV. Korzystam z opcji darmowego internetu, a dokładniej strony informacyjnej, redagowanej przez Plusa. To plus.pl czy jakoś tak. Jest to za darmo bo bodajże przez GPRS, ale do tego mam pakiet 25MB na korzystanie z innych stron za opłatą. I tu moje pytanie, czy można mieć aktywne naraz dwie opcje połączenia z internetem tj. GPRS i ta normlana płatna - gdyz ta jest wymagana do obsługi OperyMini. Jeżeli ktos mógłby cos poradzić prosze o kontakt na PW.

someone_TSW 21.09.2009 16:29

Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum co takiego w sobie ma stara (!) nokia 6310i ze jej cena waha się w granicach nawet 1500 - 2000 zł ?

Piotrek1991 21.09.2009 16:58

Z tego, co pamiętam, telefon ten pozwala na włamywanie się do bankomatów. Kiedyś czytałem o tym cały artykuł. Nie pamiętam, czy to ten telefon, ale tak mi się wydaję ;)
Edit: ale pamietam też, że była to bardzo ograniczona liczba modeli, wyprodukowanych gdzieśtam...
I Brzydki może mieć rację z tą baterią ;)

brzydki.brzydal 21.09.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 795441)
Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum co takiego w sobie ma stara (!) nokia 6310i ze jej cena waha się w granicach nawet 1500 - 2000 zł ?

Ma wszystko czego potrzeba od telefonu. Dzwoni, w razie potrzeby można napisać smsa i bateria zajebiście długo trzyma.

someone_TSW 21.09.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 795494)
Ma wszystko czego potrzeba od telefonu. Dzwoni, w razie potrzeby można napisać smsa i bateria zajebiście długo trzyma.

No tak, ale jest kilka takich telefonów z tymi funkcjami (dzwonienie, sms ) bateria tez trzyma niekrotko a sa w duzo niższych cenach. Jakaś przyczyna tej ceny podejrzewam być musi.

karmel1906 21.09.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 794826)
No i padł wybór na Samsunga musze powiedzieć że po 2 dniach jestem bardzo zadowolony. Aparat bardzo dobry jakoś odtwarzania muzyki też niczego sobie.Myśle że dobrze zrobiłem wybierając ten telefon :-)

A tu sie z toba musze zgodzic ale nie ze wszystkim, bo aparat jest kiepski, nie ma flasha, ani leda, jakosc zdjec w porownaniu z n73, niebo a ziemia, niestety.
Co do reszty, przesiadlem sie z nokii n73 na samsunga, a zawsze sie zarzekalem ze nie zmienie nokii na nic innego, zwlaszcza na samsunga, bo moja zona miala e900 i byl to badziew jakich malo, glownie polaczenie klawiatury z panelem dotykowym bylo do bani, ciezko sie bylo wczuc.
Samsungiem s5230 jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, widac,ze producent sie postaral, wiele poprawil, choc jest kilka rzeczy ktorych mi brakuje w porownaniu z n73, ale o tym pozniej.
Menu nie jest trudne, obsluga intuicyjna, (choc tak ze 2 dni zajelo mi odmulenie sie od nokii), beteria trzyma jak na razie dobrze, 5dni w trybie intensywnym uzywania, empetrójka, tez niczego sobie, pozatym chwale sobie brak symbiana, czyli nie muli mi telefonu, jak bylo to wczesniej, i co mi sie najbardziej podoba, jak sie pisze smsy kalwiatura qwerty jak sie obroci telefon o 90stopni, nie trzeba sie bawic z t9, piszesz to co chesz a nie to co podpowiada ci slownik oraz 3 wirtualne pulpity, i funkcja widget, gdzie mozna sobie dopasowac skroty do aplikacji, i innych potrzebnych rzeczy.
Teraz moje uwagi co do minusów, oczywiscie w porownaniu z n73: aparat, jak juz wczesniej wspomialem, jednak optyka Carla Zaissa spelnia swoja funkcje w nokii, mala ilosc aplikacji na ów telefon (moze sie to zmieni wkrotce), brak mozliwosci wrzucenia wygaszacza ekranu z godzina i datą, brak joysticka z mozliwoscia sterowania mp3, brak mozliwosci ustawienia dluzszego czasu autoblokady klawiatury, oraz jeszcze taka rzecz denerwujaca, ale to moze kwestia przyzwyczajenia, jak sie gdzies dzwoni na infolinie i ci mowią wybierz 2, to szukasz tej klawiatury co jej nie ma :) hehe
Ogolnie fajna zabawka, telefon sredniej klasy, nie oszukujmy sie, ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu wydawac na telefon nowy 1200pln, jak ostatnim razem, a i tak sie korzysta z niewielu jego funkcji, a po 2 latach jego uzytkowania wezmiesz za niego moze 350pln, ze wszystkimi jego wodotryskami. Nie zmienia to faktu, ze z checia sprawdzilbym mozliwosci Nokii N97.
Co jak co, ale moge smialo polecic ten telefon wszystkim zwolennikom fińskiego producenta, made in china czy korea, nie musi byc takie zle.

ale elaborat p.erdolnolem :shock:
pozdro

ted 21.09.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 795419)
Witam, mam telefon w Plusie, dokładnie MIXPlus IV. Korzystam z opcji darmowego internetu, a dokładniej strony informacyjnej, redagowanej przez Plusa. To plus.pl czy jakoś tak. Jest to za darmo bo bodajże przez GPRS, ale do tego mam pakiet 25MB na korzystanie z innych stron za opłatą. I tu moje pytanie, czy można mieć aktywne naraz dwie opcje połączenia z internetem tj. GPRS i ta normlana płatna - gdyz ta jest wymagana do obsługi OperyMini. Jeżeli ktos mógłby cos poradzić prosze o kontakt na PW.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Nokia_6310i

Zola 22.09.2009 19:29

do usunięcia

karmel1906 22.09.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 795970)
Ktory telefon polecacie?

Samsung Avila czy LG KU 990 Viewty?

samsunga opisalem 2 posty wyzej.

btw we czwartek bede mial takiego na sprzedaz, funkiel nowka, bez simlocka, cena jak interesowalaby mnie to 520pln plus koszty wysylki.

vabanq 22.09.2009 20:32

http://www.allegro.pl/item734048039_...sklep_p_n.html

Jako, ze nie znam sie kompletnie na tym,mam pytanie czy to jest odpowiedni i w 100% oryginalny wyswietlacz do n95? Niestety w mojej poszedl mi wyswietlacz, i probuje znalezc odpowiednie czesci zamienne. JAk nie to,to co polecacie?
pozdr

Mistel 23.09.2009 14:20

Kolega ma LG i bardzo go poleca. Mi zresztą tez się bardzo podoba. Funkcjonalny przede wszystkim.

Maciejo 23.09.2009 20:33

kiedyś w Plusie miałem taki myk, że wysyłałem smsa o treści N na nr 2580, żeby dowiedzieć się jaki posiadam stan rachunku. czy w Play'u mam też podobną opcję?

dzięki, pozdrawiam.

dnader 23.09.2009 21:17

A co panowie myślicie o Noki n85? Macie jakieś doświadczenia z tym telefonem? Wart swojej ceny?

podszywacz 23.09.2009 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejo (Post 796398)
kiedyś w Plusie miałem taki myk, że wysyłałem smsa o treści N na nr 2580, żeby dowiedzieć się jaki posiadam stan rachunku. czy w Play'u mam też podobną opcję?

dzięki, pozdrawiam.

Tak, masz taką możliwość. Wybierasz z klawiatury kod *101# i zatwierdzasz zieloną słuchawką. Otrzymujesz informację ile masz jeszcze złotówek w pakiecie oraz kwotę wydaną poza abonamentem. Podobne kody służą do sprawdzania bezpłatnych minut, bajtów, pakietów, itp. Szczegóły znajdziesz na stronie Play.

TSW Fanatyk 24.09.2009 08:45

W Play jest fajna oferta w abonamencie za 50 zł można wziąć np C902 albo Nokię 6220. Który telefon ma więcej plusów?

krkgiba 25.09.2009 22:37

jakie telefony polecacie w cenie do 500zł (na allegro, moga byc uzywki) ?

licoo 25.09.2009 22:47

Ja mam do sprzedania nowiutki Samsung Avila, nieużywany. Info na privie:)

Kris54 28.09.2009 14:25

Siemacie, mam takie pytanko. Czy warto sprzedawać trupa Nokii N95 8 GB na części? Była zalana (nota bene po Lywatii Stallin) i mam ją teraz w biurku. Podobno coś można wyciągnąć z niej tylko nie wiem właśnie czy wybierać się do komisu czy nie?

Above 05.10.2009 20:07

Krótkie pytanie - Nokia 6220 classic czy 6303 classic ?
Wszystkie za i przeciw ;)

maciekTSW 05.10.2009 20:55

To może jeszcze ktoś krótko wypowie się na temat SE W580i? :D
Telefon głównie ma służyć do dzwonienia, pisania, mp3.
Wygodnie się pisze, slider solidny, zacina się, ile miejsca na sms?
Będę wdzięczny za odpowiedź.

SpongeBob 05.10.2009 22:21

hmm.
mam samsunga avile. na jakiejś imprezie gdy nie bylem juz troszeczke w stanie zachcialo mi sie wyciagnac karte pamieci. karte wlozylem po chwili tylko ze cos mi nie chciala wejsc. a jak sie napije to jak cos nie chce po dobroci to trza siłą. i tak patrze na to teraz i stwierdzam ze wepchnalem ją tak krzywo ze az mi sie szkoda. karty mi nie czyta,sam wyjac nie dam rady...a wiec moje pytanie brzmi: gdzie isc z tym do serwisu? nigdy nie oddawalem zadnej komorki do naprawy wiec nie mam pojecia gdzie są jakies pozadne punkty.
;)

cortezz 06.10.2009 06:05

My Phone, albo inny telefon z opcja Dual Sim? Mam wielka ochote na telefon z tunerem TV, ale nie wiem czy to nie jest tylko Chinska zabawka, mial ktos kiedys takiego cudeńko?

Maciejo 06.10.2009 14:19

http://myphone.pl/Produkty/Telefony/...0/Default.aspx

nad czymś takim się nie zastanawiałeś?
Dual Sim, tv etc. i cena przystępna.
nie znam się na takich rzeczach za bardzo, ale znajomy właśnie takiego ostatnio oglądał i mówił, że godny polecenia.

pozdrawiam.

WILU TS 06.10.2009 14:26

Sorry ale albo znajomy się nie zna kompletnie na telefonach albo pracuje w tej firmie :/
Są to rzekomo polskie telefony-tyle że na licencji i produkcji chińskiej.
Weź byle co byle nie to - to tak najkrócej,chyba że lubisz ryzykowne zabawy i testowanie jeszcze nie odkrytego ;)

Maciejo 06.10.2009 14:56

nie twierdzę, że to jakiś znawca telefonii komórkowej. nie pracuje w tej firmie, bo pracuje ze mną. już po raz któryś te telefony oglądał. najpierw ten taki z dużymi klawiszami itd, niby, że dla mamy, a teraz ten. dlatego tak mi się przypomniało i zaproponowałem.
i tak są to podobno telefony polsko-czeskie produkowane w Chinach.

SpongeBob 07.10.2009 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpongeBob (Post 800827)
hmm.
mam samsunga avile. na jakiejś imprezie gdy nie bylem juz troszeczke w stanie zachcialo mi sie wyciagnac karte pamieci. karte wlozylem po chwili tylko ze cos mi nie chciala wejsc. a jak sie napije to jak cos nie chce po dobroci to trza siłą. i tak patrze na to teraz i stwierdzam ze wepchnalem ją tak krzywo ze az mi sie szkoda. karty mi nie czyta,sam wyjac nie dam rady...a wiec moje pytanie brzmi: gdzie isc z tym do serwisu? nigdy nie oddawalem zadnej komorki do naprawy wiec nie mam pojecia gdzie są jakies pozadne punkty.
;)

na nową stronę;)

WISŁAZWE 07.10.2009 21:11

Witam , mam takie pytanie czy ktoś ma może telefon w Erze na abonament ?
Chciałbym się dowiedzieć jakie tam są dostępne telefony czyli jakie modele proponuje Era.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Norek 07.10.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 801419)
Witam , mam takie pytanie czy ktoś ma może telefon w Erze na abonament ?
Chciałbym się dowiedzieć jakie tam są dostępne telefony czyli jakie modele proponuje Era.
Z góry dzięki za odpowiedź.

www.era.pl

Chyba nikt z zarejestrowanych tu na forum nie przedstawi Ci lepiej ich oferty niż ta strona. Miłego :)

Haidar 08.10.2009 18:13

Ma ktoś pomysł czemu w Nokii 5310 użytkowanie jakiś tydzień nie działają wibrację ? Kilka pierwszych dni działały normalnie a od jakichś 3 dni. Ustawienia profili ustawione oczywiście na "tak" co do wibracji. Tylko gwaranacja może mi pomóc ?

Pozdrawiam

węgorz2 08.10.2009 18:50

moglibyscie podać cenę używanej nokii n95 , ale giełdową

kangurekm 13.10.2009 08:54

Witam , mam do wyboru 3 telefony Samsung S7220 ultra classic i S7350 ultra classic oraz SE 902 - bardzo bym prosił o jakies rady dotyczące wyboru telefonu lub opinie na temat , któregoś z nich. Z góry bardzo dziękuję ;)

stanley88 13.10.2009 10:24

A ja mam prośbę do posiadaczy noki e71 o jakieś uwagi/ opinie odnośnie telefonu :)

maciek777 13.10.2009 14:22

I może kosztowac sciagniecie simlocka z Sony Ericssonow K750i i k770i ?

węgorz2 13.10.2009 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 801635)
moglibyscie podać cenę używanej nokii n95 , ale giełdową

podbijam...

kamilll1906 18.10.2009 12:32

moglby ktos wrzucic zdjecie jak najlepiej ustawic korektor audio w odtwarzaczu w n95 na hip-hop/ rap :D?

nero 18.10.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cortezz (Post 800848)
My Phone, albo inny telefon z opcja Dual Sim? Mam wielka ochote na telefon z tunerem TV, ale nie wiem czy to nie jest tylko Chinska zabawka, mial ktos kiedys takiego cudeńko?

nie wiem czy jeszcze aktualne, ale swego czasu tez czytalem duzo o tefefonach na dwie karty.

Zainteresuj się Samsungiem D780, chyba że nie przeszkadza Ci telefon rozsuwany to D880.
Jeśli nie zależy Ci na dobrym aparacie to Samsung C5212 też powinien zadowolić.

Niestety z żadnym nie mialem doczynienia bo odpuscilem dual sim, ale uwazam że te chinskie myphony sa gowno warte i lepiej zaufac firmie samsung.

cortezz 19.10.2009 06:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 805378)
nie wiem czy jeszcze aktualne, ale swego czasu tez czytalem duzo o tefefonach na dwie karty.

Zainteresuj się Samsungiem D780, chyba że nie przeszkadza Ci telefon rozsuwany to D880.
Jeśli nie zależy Ci na dobrym aparacie to Samsung C5212 też powinien zadowolić.

Niestety z żadnym nie mialem doczynienia bo odpuscilem dual sim, ale uwazam że te chinskie myphony sa gowno warte i lepiej zaufac firmie samsung.

Ogladalem kilka tych chinskich zabawek i powiem tylko tyle ze ekran dotykowy w nich jest g.... warty. Tnzon nie jest dotykowy tylko przyciskowy!!!! Dlatego pytam czy mial ktos kiedys cos takiego dluzej, jak awaryjnosc tych telefonow i jak dzialaja inne funkcje. Ale coraz bardziej sklaniam sie ku Samsungowi, chociaz wbudowany tuner TV kusi ;)

szorstki 19.10.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 803009)
Witam , mam do wyboru 3 telefony Samsung S7220 ultra classic i S7350 ultra classic oraz SE 902 - bardzo bym prosił o jakies rady dotyczące wyboru telefonu lub opinie na temat , któregoś z nich. Z góry bardzo dziękuję ;)

SE 902 - nie znam żadnego zadowolonego użytkownika. No może oprócz Bonda ;) Wada generalna: zawiesza się dwa razy dziennie. Nie pomaga często nawet restart softu. Właścicielka z biurka naprzeciwko do tej pory żałuje, że pozbyła się K800i mimo że to była spora cegła.
S7350 sam posiadam. Początkowo trudno się przyzwyczaić (ale to zawsze po przesiadce z innego producenta). Zarządzanie kontaktami chyba było lepsze w Nokii, chociaż tu jest dużo więcej opcji (tylko po co ?). Zmiana opcji ustawień całkiem fajna. Dobry aparat ( o ile aparat w komórce może być dobry). Wbudowany GPS działa z określaniem pozycji geograficznej szybciej niż ten samochodowy. Oczywiście "GPS" z googla to gadżet i to dość kosztowny ;/ I najgorsza wada (ponoć każdego Samsunga) - BATERIA ! A w zasadzie chyba system wykorzystywania energii w telefonie. Bateria dosyć mała - 880 mAh to w tanich SE jest i w dodatku aplikacje zżerają mnóstwo prądu. Pół biedy kiedy tylko rozmawiasz i czasem SMS-ujesz, wtedy starcza na ok. 3 dni. Ale jak zaczniesz uzywać aparatu, www, słuchać muzyki to maks jedna dniówka.
Z zalet to jeszcze jedna - dobre wykonanie i wytrzymałość. Slide w porównaniu z Nokiami o wiele lepszy. Mój Samsung wypadł mi na schodach z drugiego piętra w kamienicy, poleciał na parter, glebnął o lastrico i ... tylko pękł mu kawałek plastiku (zalepiony kropelką bez śladu)> Nokia żony zawiesza się po upadku z 40 cm na dywan.
Pomijając baterie - dobry telefon.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl