![]() |
Wyniki tej kolejki poza naszym takie mało optymistyczne ;/
|
No to nie koncert życzeń, że my będziemy tylko jedyni i cudowni punktować, a każda reszta tracić punkty.
Będziemy tracić punkty tak samo jak wszyscy. |
Większość naszego odrabiania, póki co polega na tym, żeby wygrać 3 zaległe mecze.
|
O tym też mówię. To, że pokonaliśmy dwóch outsiderów, nie znaczy, że w tamtych spotkaniach nie zdobędziemy 2 pkt.
|
Cytat:
W kolejnej kolejce będzie podobnie, bo czołówka gra w większości mecze u siebie za wyjątkiem TBB i Płocka . |
Przez ostatnie 2 sezony w kółko patrzymy kto i kiedy gubi punkty, zapominając przy tym że najistotniejsze jest jednak to żeby samemu punktować.
|
Musimy po prostu zagrać tak jak na wiosnę 2023. Od teraz, do końca sezonu. Wspólny mianownik łączący te dwa okresy już jest spełniony - Igbekeme w środku pola ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
@Karherop, chodziło mi nie tylko o sam fakt, ale też o rozmiary zwycięstw drużyn z czołówki: Miedź, Płock, Arka i ŁKS wygrywały różnicą przynajmniej 3 bramek.
@pepe72 co do Niecieczy to ja oczywiście wiem o co Ci chodzi, bo podobnie jak Ty jestem naiwniakiem i wciąż wierzę w awans bezpośredni i cieszy mnie porażka Termaliki, ale patrząc bardziej realistycznie to nie wiem czy tutaj akurat odwrotny wynik nie byłby jednak dla nas lepszy mierząc w baraże ;) |
Po tych 12 kolejkach już widać, że dysproporcje między kilkoma drużynami są tak ogromne, że nawet te 3 czy 4 bramkowe wygrane nie mogą dziwić.
Mamy dużo słabszy dół tabeli i dużo mocniejsza górę niż w zeszłym sezonie. Różnice punktowe są diametralne. Rok temu po 12 kolejkach 2 a 17 miejsce dzieliło 12 pkt, dziś 21. 22 pkt dawały 2 miejsce, dziś dają max 5. Jakkolwiek się forma zespołów jeszcze nie zmieni to są to dla Wisły złe informacje. Rozproszona czołówka daje nadzieję na dość łatwe nadrobienie strat, nawet po kilku wpadkach. A my myśląc realnie o czymkolwiek (top2). w tym sezonie to możemy sobie pozwolić na stratę pkt w max 6-7 spotkaniach do końca sezonu. Spotkań do końca jeszcze 25. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Ja typuje do zimy 6-7 miejsce a reszta już zależy kto w takiej formie wejdzie w wiosnę. Jak ktoś szuka optymizmu to Gieksa po 12 kolejkach ub.s. miała taką samą średnia jak Wisła Moskala/Jopa 1.33 pkt/mecz Bardzo jestem ciekaw ile ugramy w tydzień po przerwie na kadrę. Jeśli z 3-packu TBB, Łeczna, Płock wyrwiemy 7 pkt to będzie spory optymizm na końcówkę jesieni. Choć realnie 5 pkt to też byłby dobry wynik. |
Cytat:
Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że do tego bardzo bardzo daleko. Pożyjemy-zobaczymy. |
Ja w zeszłym sezonie czułem, że wygramy Puchar Polski. W tym sezonie czuje, że awansujemy. Czy bezpośrednio to nie wiem. Nie jest to niemożliwe.
|
jakieś punkty za te mecze zalegle wyrwiemy
oczywiscie na 9 nie licze, ale nie bedzie to tez zero , zatem nasza niska pozycja w tabeli jest myląca |
Arka, Miedź, Płock główni kandydaci do awansu. My jak doczłapiemy się do barażów to będzie cud.
|
Cytat:
Co do 1 ligi - nie zgadzam się z opiniami że jest najbardziej wyrównana w historii. Wykrystalizuje się czołówka(rzecz jasna w tym my:>) i tak jak do szóstki będzie się załapać łatwiej bo nie będzie tak dobrze punktować 10 zespołów jak rok temu, to ścisła czołówka będzie lepiej punktować niż w zeszłym sezonie i tu według mnie nie mamy już marginesu błędu celując w bezpośredni awans. Potrzebne jest półtorej wiosny '23 Sobolewskiego z minimum remisami z bezpośrednimi rywalami. |
Cytat:
Nie bardzo rozumiem czemu miałby ktoś zakładać, że nie zrobimy średniej na 2 miejsce? Na razie potrzeba 2,04 w pozostałych meczach. |
Statystycznie to się szykuje ciężki sezon, gdzie każda jedna wpadka będzie dużo kosztować. Szykuje się dużo ścisk w czołówce, która idzie poki bardzo grubo. 5 zespołów na 1.85, 3 na ponad 2 pkt/mecz. My poki co 1.33. Zobaczymy kto utrzyma formę, a Kto pójdzie w górę/dół.
Podobnie wyglądała tabela po 12 kolejakch w sezonie 21/22, wtedy Widzew zaczął sezon jak obecna TBB by dopiero na finiszu wywalczyć 2 miejsce po kompromitacji Arki. W międzyczasie Miedź która wystartowała średnio (bilans 5-3-2) i dostała łomot 0-3 od Stomilu później rozniosla ta ligę w 24 meczach wygrywając 18 i przegrywając tylko raz. Życzę nam podobnego scenariusza, ale na dziś to traktuje jako ciekawostkę historyczna. |
W czasie kolejnej przerwy ma kadrę (15.11) gramy z Chrobrym. Kolejna dobra decyzja. Mniejszy ścisk w naszym terminarzu.
|
Nie wiem czy to taka dobra decyzja. Oznacza to, że po raz drugi z rzędu nie będziemy mieli wolnego w trakcie przerwy na reprezentację. Czyli gramy co tydzień od września, aż do grudnia.
A co do awansu, to wszystko jest jeszcze możliwe. To najbardziej newralgiczny etap sezon. Jeżeli zaczniemy punktować to jak najbardziej możemy wejść do TOP6, a nawet TOP2. Jeżeli jednak nasza strata do miejsca dającego awans po rundzie jesiennej będzie wynosiła ok 20 punktów to na wiosnę zagramy o pietruszkę. Rok temu Lechia miała podobny początek, ale właśnie wzięli się doi roboty mniej więcej w takim momencie rozgrywek. I ostatecznie zajęli pierwsze miejsce. My nie mamy już dużego marginesu błędu. |
To decyzja za zgodą naszych trenerów, więc zapewne wola gala opcję niż grę co 3 dni
|
Drużyny z top2 raczyły na nas poczekać.
Tj. Termalica nie miała wyjścia :) |
Z 2 kolejki i top2 będzie wyglądać inaczej. Arka i Miedź wysuną się na czoło peletonu.
Widzę szansę że wskoczymy w strefę brązowa po meczu z Tychami, o ile wygramy jutro z Łeczna i z Płockiem urwiemy jakiekolwiek punkty. |
Z kronikarskiego obowiązku:
Zwoliński - Sobczak 4-6 (niestety pepe72 jak zwykle pompuje balonik tylko w jedną stronę) |
Balonik będzie można (o ile jeśli w ogóle) pompować po meczu w Płocku. To będzie prawdziwą weryfikacja miejsca gdzie jesteśmy, szczególnie na tle tego co pokazaliśmy miesiąc temu z ŁKSem. Jeśli tak wygramy to top2 jest w zasięgu nawet tej jesieni. Jeśli polegniemy to na pewno trochę odjedzie, choć nie będzie to tragedia na tym etapie rozgrywek.
|
Mnie chodzi, że po golu Zwolińskiego gość jest pierwszy na posterunku i grzeje temat ale jak Sobczak coś walnie to cisza :D
Balonik to będzie dmuchać w maju (jeśli wciąż będziemy w grze o cokolwiek). My mamy zdolność do wyjebania się nawet do ostatniej prostej, więc nie ma co się przesadnie ekscytować. |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą ty też po zatrudnieniu pewnego osobnika liczyłeś średnie, a później próbowałeś obrócić to w zabawę :D, więc ja po prostu dbam o pepe72, żeby nie popełnił tego samego błędu. |
Cytat:
To że pepe72 niekoniecznie śledzi na bieżąco wyczyny Sobczaka jest akurat łatwe do zrozumienia dla każdego normalnego kibica Wisły. Zwolińskiego kazdy z nas śledzi na żywo. Wychodzi że Królewski miał rację w kwestii zastąpienia jednego drugim i o to jest cała afera. Tak być przecież nie może, przecież on wszystko robi źle. I dlatego Sobczak to genialny i niezastąpiony napadzior a Zwoliński to łamaga, mniejsza o rzeczywistą wartość sportową. Jesteś równie przejrzysty jak Jaroo1. P.S. Mam pomysł żeby na przyszłość zapobiec takim problemom - za każdym razem kiedy Sobczak strzeli gola napisz o tym w temacie o byłych piłkarzach. Wtedy my wszyscy którzy mamy na niego wywalone (zdziwiłbyś się ilu nas tu jest) będziemy na bieżąco. |
Cytat:
Czyli sugerujesz, że pepe72 może podawać błędne dane gdyż ich nie weryfikuje? Ładnie podsumowałeś kompana. Skoro masz wywalone to nie wiem czym się ekscytujesz. Pomiń ten wpis (który nie był nawet adresowany do Ciebie). W ten sposób dalej będziesz mógł beztrosko funkcjonować na forum. Nie wiem po co jak zwykle manipulujesz i piszesz o Sobczaku jako genialnym napastniku celowo sugerując, że mam takie zdanie. |
Wolfy dla zabawy robił Rude watch i w tym temacie albo podobnych na temat Rude wyzywał ludzi od frajerów. W stylu i co, nie widać różnicy?
Od frajerów też dla zabawy wyzywałes? Xd A jak nagle Rudy przestał punktować to już ani nie wyzywał ani statystyki dla zabawy nie robił hehehe |
Cytat:
Po drugie na tym forum początkiem rundy napier*alano w Zwolińskiego, łącznie z prześmiewczym pytaniem kto zdobędzie więcej bramek. Do 11 kolejki Sobczak prowadził 4-0. Łukasz zaczął strzelać od 11 kolejki. Skoro zaczęło żreć to zamierzam się tym cieszyć. Tak samo jak cieszę się ze średniej 3,0 Pana Trenera Mariusza Jopa w Wiśle. Po trzecie nie policzyłem bramki w pucharach, bo byłoby 5-6 :> Wynik 4-5 podałem "19.10.2024, 01:31" czyli po naszym meczu, a przed meczem Arki. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...6&postcount=78 Więc nie ma się co czepiać, że nie przewidziałem, że Sobczak trafi jakieś 38 godzin później . Nakryliśmy czapkami lidera 1 ligi, który nie tylko przegrał, ale nawet nie pierdnął. I zamierzam się tym jarać co najmniej do rozpoczęcia meczu z Łęczną. Zwłaszcza, że top2 potraciło punkty. |
Cytat:
Oby Zwoliński jutro przeskoczył Sobczaka :-) |
Patrząc na to, co dziś Ruch zrobił z Odrą, to rośnie kolejny, mocny pretendent do miejsc 1-2.
|
Przeciez to sie niczym nie roznilo od naszej wygranej z nimi 5-0, no moze poza tym ze kilka bramek calkowicie kuriozalnych, fatalny dzien ich obrony i bramkarza
A Ruch... Jest mocny, ale dopiero co kilka dni temu przegral z Polonią |
Cytat:
Drugiej nie oglądałem, nie było po co. |
Z Ruchem albo Arką zagramy w barażach pewnie jak tam się dotoczymy, także lekko nie będzie. Szulczek ich poukładał, a myślę, że Szwarga świnie też dużo lepiej na wiosnę poukłada.
|
Cytat:
Oni na wiosnę na 15 kolejek, 10 mają u siebie. Z 10 najsilniejszych drużyn w gości pojadą tylko do Łęcznej. Dla odmiany my z pierwszej 8 na wiosnę u siebie mamy tylko Płock. Podobnie Termalica gości tylko nas. Reszta wyjazdy. Obecna pozycja Ruchu biorąc pod uwagę z kim i gdzie grali jest znacznie lepsza niż się na pierwszy rzut oka wydaje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl