Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

FraMat 03.04.2024 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619456)
Padło to wprost w tym wywiadzie. Polecam zdania: "praktycznie w każdej formacji nie podjęliśmy bezpośredniej walki, a taka gra jest bardzo często spotykana w tej lidze. (...) jeśli przyjeżdżając do Głogowa nie podejmie się rękawicy i nie postawi się rywalowi przede wszystkim fizycznie, to nie ma tutaj czego szukać. Oni szli na każdą piłkę na sto procent, nam tego brakowało. Wiele razy nie wsadzaliśmy nogi do końca." (...)

Powiedzieli z czego to wynikało?
Czy wierzymy na słowo, że po prostu olali mecz? Czy były powody tego olania? Co się robi z pracownikiem, który głośno przyznaje się, że nie angażuje się w wykonywanie swojej pracy, za którą dostaje spore, jak na większość oglądających jego wyczyny, pieniądze?

Nie będę tutaj podawał możliwych powodów odstawiania nogi, bo później przez dwa miesiące będę znowu musiał tłumaczyć się ze swoich przypuszczeń czy spostrzeżeń przed besserweisserami tego forum.

Oprócz olewania obowiązków przychodzą mi do głowy co najmniej trzy.

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2024 14:29

jaram sie jak przed Nikozją !!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaroo1 03.04.2024 15:17

Cytat:

Czy wierzymy na słowo, że po prostu olali mecz? Czy były powody tego olania? Co się robi z pracownikiem, który głośno przyznaje się, że nie angażuje się w wykonywanie swojej pracy, za którą dostaje spore, jak na większość oglądających jego wyczyny, pieniądze?

Nie będę tutaj podawał możliwych powodów odstawiania nogi, bo później przez dwa miesiące będę znowu musiał tłumaczyć się ze swoich przypuszczeń czy spostrzeżeń przed besserweisserami tego forum.

Przecież on Ci nie odpowie bo po tych propagandowych hasłach w stylu "Jaro ok, Rude super, Uryga przyznaje się, że kopacze olali mecz" jest w potrzasku, ponieważ tak jak piszesz, skoro szefostwo super, profeska to za mówienie, że kopacz x olał mecz, powinien być
a) publiczny o....... z imienia i nazwiska kopacza/kopaczy x
b) kara pieniężna
c) ławka rezerwowych
d) odsunięcie od składu i jak najszybszy out

Ale trudne pytanie zadałeś, bo wynika z tego, ze jak JK i Rude na to nie zareagują to przyzwalają na ten cyrk = sami nie są profesjonalni.

I w ten własnie sposób te bajeczki markusowe, ta propaganda sama się wyjasnia i zjada.

wolfy 03.04.2024 15:58

@FraMat - ty już masz sklerozę? Nie za wcześnie? Malo to razy olali mecze z teoretycznie słabszymi rywalami z opłakanym skutkiem?
Levadia anyone?

Drozd 03.04.2024 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1619477)
Czy wierzymy na słowo, że po prostu olali mecz? Czy były powody tego olania? .

A jak by powiedzieli z czego to wynikało. To będziesz im wierzył na słowo? Czy dalej będziesz szukał trzeciego dna?

Nie ważne z czego wynikało odstawianie nogi, ważne że mają świadomość, że była to główna przyczyna przegrania meczu. To u nas pozytywna nowość. A że potrafisz wymyślić z 10 powodów takiej postawy to nikogo nie zdziwi. Posiadasz ponadprzeciętną przenikliwość i tyle. ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1619479)

Ale trudne pytanie zadałeś, bo wynika z tego, ze jak JK i Rude na to nie zareagują to przyzwalają na ten cyrk = sami nie są profesjonalni.

Ale przecież Rude już na konferencji zareagował w najistotniejszy sposób. Zauważył problem i jasno to zakomunikował.

Mógł powiedzieć, że staraliśmy się, walczyliśmy do końca, ale dwa indywidualne błędy zdecydowały o wyniku. Skłamał by? Mógłby jeszcze pochwalić Chrobrego, podkreślić, że nie zasługują na tak niską pozycję w tabeli. Śpiewka stosowana u nas od lat.

Teraz jest inaczej. Tak ze strony trenera, jak i zawodników. Pozytywna zmiana.

FraMat 03.04.2024 16:00

Kto z nich grał z Levadią? Coś mi umknęło?

FraMat 03.04.2024 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1619486)
Nie ważne z czego wynikało odstawianie nogi

Jeśli uważasz, że to nieważne, nigdy nie będziesz wiedział, co jest nie tak w klubie.
Pozostanie ci łykanie tego, co zostało powiedziane na konferencji pomeczowej.

Drozd 03.04.2024 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1619488)
Jeśli uważasz, że to nieważne, nigdy nie będziesz wiedział, co jest nie tak w klubie.
Pozostanie ci łykanie tego, co zostało powiedziane na konferencji pomeczowej.

Oczywiście, że nieważne, powodów może być dowolnie wiele, dla każdego zawodnika inne. Ważne, że jest świadomość problemu i każdy z osobna musi indywidualnie usunąć powody dla których nie gra na 100% i odstawia nogę w konfrontacji z przeciwnikiem.

Markus 03.04.2024 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1619477)

A jakie to ma znaczenie dla faktu zaistnienia nieprofesjonalnego podejścia do meczu, o którym Alan powiedzial wprost, z jakiego konkretnego powodu go olali: czy dlatego, że chcieli oszczędzać siły, zlekceważyli rywala, myśleli, że Chrobry nie będzie walczyć, bali się kontuzji, czy wszystko po trochu? Trenerzy już to ustalili lub ustalają, fakt olania meczu, nie wkładania nogi, nie walczenia na 100%, jest niezaprzeczalny, Uryga się do niego przyznał.

To, że być może chciałbyś włożyć w usta Urygi trzy powody związane z zajechaniem, tak jak wkładałeś w ruchy Rude niesłuchanie Jopa, nie znaczy, że Twoje potencjalne imaginacje mają tu jakiekolwiek zastosowanie.Uryga wyrażał się całkiem konkretnie.

W wywiadzie nigdzie nie padła sugestia, że zagrali tak jak zagrali, bo mieli intensywne treningi lub trenowali za mało - cały czas mowa jest o problemach mentalnych i to samo było podkreślone przez trenerów na konferencji prasowej, gdy padały pytania o przygotowanie fizyczne. Do niego nikt nie miał zastrzeżeń.

Co się robi z pracownikiem, który się takiego zachowania dopuszcza? Dyscyplinuje. I ze słów Rude wynikało, że sztab podjął w związku z tym określone działania. Myślę, że już dziś będziemy mogli zobaczyć ich efekt, a także w kolejnych dniach. Jeśli nic nie dadzą, będziesz mógł triumfować, wiem, że się nie możesz doczekać.:-D

FraMat 03.04.2024 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619456)
PS. Mam nieoficjalną informację, która jeśli się potwierdzi będzie prawdziwą bombą: Rodado jest brany pod uwagę na Piasta. :-D

No faktycznie bomba... skąd takie wieści?

FraMat 03.04.2024 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619490)

Co się robi z pracownikiem, który się takiego zachowania dopuszcza? Dyscyplinuje. I ze słów Rude wynikało, że sztab podjął w związku z tym określone działania. Myślę, że już dziś będziemy mogli zobaczyć ich efekt, a także w kolejnych dniach. Jeśli nic nie dadzą, będziesz mógł triumfować, wiem, że się nie możesz doczekać.:-D

Jedyne czego nie mogę się doczekać i chyba nie doczekam to więcej zimnej głowy na twoją głowę. Tak więc daruj sobie zgadywanie ma co czekam, a na co nie czekam.

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2024 16:39

przestancie pi*dolic historia sie tworzy

szymon sobczak najlepsza POLSKA 9tka w Wisle od czasów Maćka Żurawskiego

wolfy 03.04.2024 17:28

No coś pięknego.
Ale tym bardziej widać jak z Chrobrym olali mecz :(

Markus 03.04.2024 17:42

Na razie pięknie pokazują Fra Matowi jak bardzo są i byli zajechani w Głogowie.
:rotfl:
I że dlatego, a nie z powodu mentalnego i braku ambicji olali tamten mecz.:evil::lol:

Oczywiście Framat pewnie dalej będzie wymyślał z 30 innych powodów niż te, które wszyscy widzimy na boisku. Ale taki już Jego urok.

Tworzy sobie własne wizje, w które wierzy i alternatywną rzeczywistość - tak jak wówczas gdy wmawiał, że Rude nie słucha Jopa.

AgresywnyChomik 03.04.2024 18:28

Wygraliśmy fartem, mecz przepchnięty kolanem, Piast słaby a wogóle Raton to ręcznik.

doktor granat 03.04.2024 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1619493)
przestancie pi*dolic historia sie tworzy

szymon sobczak najlepsza POLSKA 9tka w Wisle od czasów Maćka Żurawskiego

A Paweł Brożek to nie była pozycja 9?:)

Drozd 03.04.2024 18:29

Co z biletami na finał? :)

Witalis 03.04.2024 18:32

Zamiast się kłócić i obrażać nawzajem, doceńcie i uśmiechnijcie się na chwilę. W ostatnich latach nie było okazji do takich emocji, obawiam się, że jeszcze trochę na takie możemy poczekać.

wolfy 03.04.2024 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1619496)
Wygraliśmy fartem, mecz przepchnięty kolanem, Piast słaby a wogóle Raton to ręcznik.

Raton - najgorszy bramkarz w historii Wisły :>

Nie wierzyłem, a jednak. Wychodzi na to że Chrobry >>> Piast.

Ale czemu Duda wykonuje wolne - zabijcie mnie, nie wiem.

Drozd 03.04.2024 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1619499)
Zamiast się kłócić i obrażać nawzajem, doceńcie i uśmiechnijcie się na chwilę. W ostatnich latach nie było okazji do takich emocji, obawiam się, że jeszcze trochę na takie możemy poczekać.

Pełna zgoda.

Tylko zauważ jakie umniejszanie sukcesu niedługo się zacznie ;).

FraMat 03.04.2024 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619495)
I że dlatego, a nie z powodu mentalnego i braku ambicji olali tamten mecz.:evil::lol:

Oczywiście Framat pewnie dalej będzie wymyślał z 30 innych powodów niż te, które wszyscy widzimy na boisku. Ale taki już Jego urok.

Tworzy sobie własne wizje, w które wierzy i alternatywną rzeczywistość - tak jak wówczas gdy wmawiał, że Rude nie słucha Jopa.

Markus, przestań chłopie .......ić.
W którym miejscu, kretynie od pługa, napisałem, że byli zajechani w Głogowie?
Pośpisz się, odpowiedz, jeśli masz resztki honoru, cepie.

Upiłeś się - nie pisz.

leszekpw 03.04.2024 18:42

Markus, wyszło na nasze. Super.

Markus 03.04.2024 18:43

Jaroo i BC Gorlice chyba wpadną teraz w głęboką depresję,bo Królewski będzie świętował wraz z drużyną, a rzekomy "strzał w kolano" i każde słowo tego Jarusia1 jak zawsze okazało się wielkie G warte.

Hejt przegrywa w blasku tak wspaniałych chwil jak ta dzisiejsza.:-D

Revolver 03.04.2024 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1619498)
Co z biletami na finał? :)

Błaszczykowski załatwi.

FraMat 03.04.2024 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1619504)
Markus, wyszło na nasze. Super.

Ty już wracaj na Kałuży.
Misję wykonałeś - skłócasz wszystkich na tym forum, parchu.

Kris Dee 03.04.2024 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619495)

Strasznie zajechani. Czerwiński przed kamerami stwierdził, że miał wrażenie jakby Wisła miała jednego zawodnika więcej na boisku.

leszekpw 03.04.2024 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1619507)
Ty już wracaj na Kałuży.
Misję wykonałeś - skłócasz wszystkich na tym forum, parchu.

Goń po masc na bol d... Kolejny ignor, mozesz sobie pisać. Już tego nie widzę. Humor twój i jaroo1 zje...ny. Bezcenne. Bye. Już niedlugo, będziecie zbanowani na tym forum, na zawsze.

Drozd 03.04.2024 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1619506)
Błaszczykowski załatwi.

Ja tam wole sam kupić :)

https://cdn.laczynaspilka.pl/cms2/pr...olski_2024.pdf

Levis88 03.04.2024 18:50

Niech mi ktoś powie,że Sobczak to je jest idealny grajek na te polskie boiska.
Dzięki Szymon.

krysztal 03.04.2024 18:51

Kapitalna historia. Pokonaliśmy Piasta grając w 10 bo Goku nie liczę. Chyba że faktycznie kibiców liczymy jako 11 zawodnika

Patryko 03.04.2024 18:51

Wszystko super fajnie, wpadło na ten moment dodatkowe ~400k PLN.

Ja mimo wszystko oddałbym tą wygraną za 3 punkty z Chrobrym :( Ktoś ma podobnie?

leszekpw 03.04.2024 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1619513)

Ja mimo wszystko oddałbym tą wygraną za 3 punkty z Chrobrym :( Ktoś ma podobnie?

Nie, nie, nie.

Drozd 03.04.2024 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1619512)
Kapitalna historia. Pokonaliśmy Piasta grając w 10 bo Goku nie liczę. Chyba że faktycznie kibiców liczymy jako 11 zawodnika

Dokładnie.

Goku to jest karykatura piłkarza...

Jaroo1 03.04.2024 18:54

Cytat:

Jaroo i BC Gorlice chyba wpadną teraz w głęboką depresję,bo Królewski będzie świętował wraz z drużyną, a rzekomy "strzał w kolano" i każde słowo tego Jarusia1 jak zawsze okazało się wielkie G warte.

Hejt przegrywa w blasku tak wspaniałych chwil jak ta dzisiejsza.
Co ty gadasz pariasie? :D

Cieszysz się z tego, że awansowaliśmy do PP być może kosztem awansu do ekstraklasy?
Super, że jesteśmy w finale, tylko, że niestety w naszej sytuacji to jest puchar pocieszenia, bo jak Wisła nie awansuje do eklapy to będzie dramat.
Każdy normalny człowiek wie, że tak jest i ma takie rozumowanie.

Ciezysz się, ze kopacze grają dobrze tylko w PP a ligę olewają? Zagraliśmy dwa najlepsze mecze za Rude w PP, w lidze praktycznie każdy jest ujowy, ostatnio nawet dramatyczny.
Cieszysz się z tego, ze kopacze odpuścili mecz z Chrobrym zeby móc się pokazać w PP i zawalczyć o kontrakty w innych klubach?

Ja nie wiem gdzie w takich ludziach jak ty godnosc. Cel Wisły Kraków to był już rok temu bezpośredni awans do ekstraklasy. Nie udało się i ten sezon to powinna być dominacja w I lidze i spokojne wejście z 1, no jeśli by była zadyszka na jakimś etapie to z 2 miejsca. My tego uczynic pod wodzą Królewskiego, Sobola i Rude nie umiemy i to jest żenada.
Także w tej sytuacji finał PP nie jest do końca sukcesem. Sam finał to sukces ale ogólna sytuacja klubu to wciąż dramat.

Jesteś po prostu zwykłym klakierem, który nie umie myslec ani przyznać jaka jest prawda.
Pod wodzą Rude kopacze napluli takim jak ty, i takim jak głaskający ich po pleckach właścicielm, w mordy. Dzisiaj zagrali godnie drużyny ekstraklasowej (oczywiście już pomińmy fakt, ze graliśmy u siebie zespołem, który jest w ekstraklasie ale notuje tam słabiutkie wyniki) a z Chrobrym pokazali wam jak mają wyjebane na ten klub, na profesjonalizm. Rude już nad tym nie panuje i wątpię aby zapanował.
A jak cioty będą sobie wybierać mecze, w ktorych chcą grać itp to raczej nigdy nie awansują do eklapy, bo tam gdzie będzie trzeba pokazać jaja to się wyłożą przez to swoje leserstwo i cwaniactwo, bo na krótką metę im pajacowanie ujdzie ale w dłuższej perspektywie brak ambicji ich zgubi.

Markus 03.04.2024 18:56

Mam zamiar cieszyć się chwilą, bo stała się rzecz naprawdę wielka, dlatego nie będę reagować na nowej wizje i zaczepki Framata, któremu z tego co się właśnie stało wyraźnie coraz bardziej puszczają nerwy i wszedł na poziom Jaroo w bluzganiu na innych.

Wiślacy dziś wszystkim dobitnie pokazali, dlaczego przegrali w Głogowie, do czego zresztą sami się przyznali. A niektórzy niech sobie dalej szukają i wymyślają “możliwe powody odstawiania tam nogi" niż te ze sfery mentalnej.

Brawo drużyna za dzisiejszy mecz, cała, nie tylko Sobczak i Hiszpanie (poza Goku) spisali się na medal! ;)

Drozd 03.04.2024 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1619513)

Chyba sobie jaja robisz. :). Punkty z Piastem mają marginalne znaczenie w kwestii awansu. Kluczowa jest mentalna siła drużyny, którą dzisiejszy mecz zbudował.

FraMat 03.04.2024 19:02

No cóż. Pozostaje się cieszyć, że wszystkim w klubie zależy na pokazaniu się gdzieś wyżej i szerzej.
Okazuje się, że mecze wygrywa się nie tylko techniką i taktyką ale przede wszystkim, jak to kiedyś było na tym forum wyśmiewane - zapiierdalaniem.
Praktycznie wszyscy zasuwali od początku do końca, co dało wymierny efekt.

Nie mówmy też, ze Piast "jest w ekstraklasie ale notuje tam słabiutkie wynik", bo dzisiaj było widać, że Piastowi zależało i też wznosili się na wyżyny umiejętności, ambicji i zaangażowania.
Do meczu finałowego pozostał miesiąc i 5 (pięć) kolejek ligowych.
W tym momencie należy zrobić wszystko, żeby i w I lidze przesunąć się w górę tabeli.
Da się.
Żeby tylko się chciało.

FraMat 03.04.2024 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619517)
Mam zamiar cieszyć się chwilą, bo stała się rzecz naprawdę wielka,

To się ciesz, a nie piier_dol bez sensu zaczepiając innych.

Drozd 03.04.2024 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1619519)
No cóż. Pozostaje się cieszyć, że wszystkim w klubie zależy na pokazaniu się gdzieś wyżej i szerzej.
Okazuje się, że mecze wygrywa się nie tylko techniką i taktyką ale przede wszystkim, jak to kiedyś było na tym forum wyśmiewane - zapiierdalaniem.
Praktycznie wszyscy zasuwali od początku do końca, co dało wymierny efekt.

Nie mówmy też, ze Piast "jest w ekstraklasie ale notuje tam słabiutkie wynik", bo dzisiaj było widać, że Piastowi zależało i też wznosili się na wyżyny umiejętności, ambicji i zaangażowania.
Do meczu finałowego pozostał miesiąc i 5 (pięć) kolejek ligowych.
W tym momencie należy zrobić wszystko, żeby i w I lidze przesunąć się w górę tabeli.
Da się.
Żeby tylko się chciało.

Dokładnie tak...

Dowodu na trwałość boiskowej postawy oczekujemy już w niedzielę z Motorem.

Jagul 03.04.2024 19:20

W takim meczu nieważny jest styl. Przepchnięte, wyszarpane - jest awans i o to chodziło.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl