Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

!!IRIVER!! 18.10.2013 21:21

Takie mecze, jak dzisiejszy Górnika generują atmosferę. Brawo dla Górników, wielki Sobol, znakomita druga połowa. Brawo Nawałka.

Korbit 18.10.2013 21:21

Śląsk - frajerzy sezonu ten mecz to kompromitacja... szkoda naprawde szkoda

Valandil 18.10.2013 21:46

Jeden z komentarzy na pewnym portalu:

"~Skawina : Sorki, dopiero teraz to piszę, przy stanie 1:2, ale tylko dlatego, że nie zdążyłem napisać i już padł gol dla Górnika.
Prawda jest taka, że ten mecz "śmierdzi". Jest 2:0 dla Śląska do przerwy, w drugiej połowie Górnik doprowadzi do wyrównania a w ostatnich minutach strzeli bramkę na 3:2. O co chodzi? O pokazanie, że Nawałka jest dobrym taktykiem i umie reagować w trakcie złej gry. Dodatkowo pokażą, że potrafi grać do końca i pod presją. Jest to zaplanowane działanie, które ma zachwycić kibiców w Polsce. Proszę, nie dajmy się zmanipulować. Piszę to teraz, 53 minuta meczu. Możecie to sprawdzić później. Jeśli tak się nie skończy, osobiście przeproszę, ale ... Zresztą, pozdrawiam."

Kolo powinien typować totka.

Mario Nh 18.10.2013 22:09

Tak wszyscy chcieli udowodnić że Adam Nawalka to wlasciwa opcja. Najbardziej chciał prezes PZPN i słono zapłacil za taki scenariusz. Ale głupoty ludziom przychodzą do głowy.

Dzideek 18.10.2013 22:15

Frajerstwem, ....a, było wyrzucenie kapitana ze stabilną sytuacją - był pewniakiem na swojej pozycji, mijały go gorsze kontuzje. A w jego miejsce został wprowadzony... .......ony no name, który w ponad 10 meczach o stawkę nie tknął nawet trawy (jego konkurent był kilka razy niedysponowany). I teraz sobie patrzmy, jak w kolejnych meczach Sobol dobija punkty (ważnymi golami, asystami) jednemu z głównych przeciwników o ligowe cele.
Śląsk przerósł sam siebie

uuuatach 19.10.2013 01:50

Sobol trzyma klase, szkoda, że nie u nas...
Nawałka mimo wszystko, że Górnika poukładał, nie poradzi sobie w kadrze

Janusz 20.10.2013 16:01

a lech dał czadu, znaczy zaczęło wchodzić, kontuzje się skończyły i grają...

0 22 20.10.2013 19:57

Demolka kolejnej drużyny, a w czwartek..... nas zdemoluje Trabzon. Ot, polska piłka :)

Gwiaździsty 20.10.2013 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1336220)
Demolka kolejnej drużyny, a w czwartek..... nas zdemoluje Trabzon. Ot, polska piłka :)

Szkoda, że sędzia Pskit wypaczył wynik meczu kiedy nie dał czerwonej kartki na początku meczu murzynowi z Legii, który faulował jako ostatni obrońca.

0 22 20.10.2013 20:16

Nie wypaczył tylko dobrze wykonał swoją robotę. Sam płaciłem. Aczkolwiek doceniam próbę nazwania początkiem meczu 26 minuty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335114)
Widzisz, najpewniej dla gościa, krawaciarza ważniejsze niż ew wygrana łyskacza jest to żebym ja zniknął z forum. Dlaczego? Mam swoje przypuszczenia, ale to nie temat ...

Natomiast mogę się założyć że w kolejnym meczu Legia dostanie karnego :). Tak na osłodę. A jak nie dostanie to nie wygra.

ps. Jak tam zakład autostradowy? Skoro nawet jako arbiter nie potrafisz być obiektywny to na zakład możesz namówić tylko nieświadomego.

Oszukujesz!

Gwiaździsty 20.10.2013 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1336224)
Nie wypaczył tylko dobrze wykonał swoją robotę. Sam płaciłem. Aczkolwiek doceniam próbę nazwania początkiem meczu 26 minuty.

Oszukujesz!

"Tam gdzie Legia nie może tam sędzia pomoże" -to hasło nadal aktualne. Pskit zastapił jak widać Hubercika. Czerwona ewidentna i nie ma co się silić na śmieszność. Dowcipkowaniem nie przykryjesz ewidentnej pomocy sędziowkiej. W 10 kopaczy Legia by tego meczu nie wygrała i Pskit o tym dobrze wiedział.
Drozd jak widać się nie pomylił. Pomoc była. Gdyby trzeba było to na pewno podyktował by karnego , tak jak nie wyrzucił z boiska murzyna za ewidentny faul na czerwień.

Arked 20.10.2013 21:26

Nam sędzia też pomagał w tym sezonie. Dajcie więc sobie spokój.

0 22 20.10.2013 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1336234)
"Tam gdzie Legia nie może tam sędzia pomoże" -to hasło nadal aktualne. Pskit zastapił jak widać Hubercika. Czerwona ewidentna i nie ma co się silić na śmieszność. Dowcipkowaniem nie przykryjesz ewidentnej pomocy sędziowkiej. W 10 kopaczy Legia by tego meczu nie wygrała i Pskit o tym dobrze wiedział.
Drozd jak widać się nie pomylił. Pomoc była. Gdyby trzeba było to na pewno podyktował by karnego , tak jak nie wyrzucił z boiska murzyna za ewidentny faul na czerwień.

No, dobra nie będę dowcipkował.

Po prostu oszalałeś z tą czerwoną :)

emj10 21.10.2013 11:21

Jaka czerwień? Przecież to się robi więcej niż śmieszne :D

Drozd, a widzisz jednak przegrałeś :D

Drozd 21.10.2013 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1336237)
Nam sędzia też pomagał w tym sezonie. Dajcie więc sobie spokój.

Tak? Zwłaszcza w sobotę dając żółtko w trzeciej minucie. Jeżeli nie rozróżniasz przypadkowej pomyłki na naszą korzyść od tego co gwiżdżą dla krawaciarzy to szczerze współczuję. Może jeszcze komentarze w takich przypadkach porównasz? Proszę cię...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1336272)

Nie byłeś chętny się zakładać :). Ciekawe dlaczego. Zresztą jak wygląda sytuacja to bez zakładów wszyscy wiedzą. W lidze drukando a w pucharach wpi....ol. Bo nagle bez wsparcia "nie idzie" :rotfl:

Gwiaździsty 21.10.2013 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1336272)

Śmieszny to sam jesteś. Ostatni obrońca, który fauluje przeciwnika wychodzacego sam na sam z bramkarzem, to jest czerwona kartka chyba , ze jestes lekko niedorozwiniety to tego nie rozumiesz.

Drozd 21.10.2013 13:42

Szkoda się denerwować, krawaty będą się zapierać żeby tylko nie przyznać tego co wszystkim innym jest wiadome. Bez czarnych są bez szans. Nawet Norweskiej drużynie grającej w 10 nie potrafią strzelić. A to dopiero początek, co się będzie działo w rundzie finałowej :)

emj10 21.10.2013 14:59

Rozumiem, że tam na pewno był faul, a inny obrońca nie nadbiegał z drugiej strony? Faul jeśli już bardzo naciągany, bo napastnik Piasta również trzymał Dossę, a żółta to maksymalny wymiar kary w sytuacji, gdy nadbiega drugi obrońca. Ślepy będzie się jednak zawsze upierał, że widzi swoje, a szczególnie jeśli jest to przeciwko krawaciarzom :D

Gwiaździsty 21.10.2013 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1336291)
Rozumiem, że tam na pewno był faul, a inny obrońca nie nadbiegał z drugiej strony? Faul jeśli już bardzo naciągany, bo napastnik Piasta również trzymał Dossę, a żółta to maksymalny wymiar kary w sytuacji, gdy nadbiega drugi obrońca. Ślepy będzie się jednak zawsze upierał, że widzi swoje, a szczególnie jeśli jest to przeciwko krawaciarzom :D

Skończ juz bajdurzyć, nadbiegał w taki sposób, że był ok. 20 m za nimi :). Gdyby nie faul murzyna wyszedłby sam na sam z bramkarzem.

shaggy 26.10.2013 11:14

Stanowski - ten od wesz(L)o, kreujący się na obiektywnego sziennikarzyne ujawnia swoje prawdziwe oblicze na lamach PS, gdzie od niedawna jest felietonistą.
Ogolnie (L)osersi z Warszawy to fajny klub najlepszy w Polsce i cała przyszłość przed nim, zdominuje lige na lata niczym Celtic obecnie, reszta zespołów to dziadygi, a wyniki w LE to tylko nic nie znaczacy przypadek bo (L)osersi to super klub...

Oto cały Stano przedstawiciel niezaleznego warszawskiego dziennikarstwa...

http://www.przegladsportowy.pl/Felie...96,1,1084.html

ToTylkoJa 26.10.2013 16:07

ach te płacze Wiślaków, zawsze pokrzywdzeni, wszyscy przeciwko Wam. Macie tylu fanów więc bądzcie kreatywni, zaużcie jakąś gazetę, serwis, portal, telewizję czy coś tam jeszcze i przedstawiajcie wizję świata wg siebie. Za trudne to? Widocznie tak. Zostały więc Wam tylko żale i płakanie nad swoim losem. Ci (L)oserzy są bardziej kreatywni i potrafiący coś zrobić niż Wy. My jestesmy (L)oserami, więc kim Wy jestescie w takim razie? Niedojdami, nieudacznikami, płaczkami, ofiarami losu? Chyba tak, skoro (L)oserzy potrafią coś zrobić a Wy nie.
A teraz czekam na pojazd i żale, co tylko pitwierdzi moją tezę:)

PS. tak, w tej chwili Legia to najlepszy klub w Polsce. Nie wiem co Cię to tak dziwi, masz problem z interpretacją rzeczywistości?

silver03 26.10.2013 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1336906)
ach te płacze Wiślaków, zawsze pokrzywdzeni, wszyscy przeciwko Wam. Macie tylu fanów więc bądzcie kreatywni, zaużcie jakąś gazetę, serwis, portal, telewizję czy coś tam jeszcze i przedstawiajcie wizję świata wg siebie. Za trudne to? Widocznie tak. Zostały więc Wam tylko żale i płakanie nad swoim losem. Ci (L)oserzy są bardziej kreatywni i potrafiący coś zrobić niż Wy. My jestesmy (L)oserami, więc kim Wy jestescie w takim razie? Niedojdami, nieudacznikami, płaczkami, ofiarami losu? Chyba tak, skoro (L)oserzy potrafią coś zrobić a Wy nie.

PS. tak, w tej chwili Legia to najlepszy klub w Polsce. Nie wiem co Cię to tak dziwi, masz problem z interpretacją rzeczywistości?

Weź nie spinaj się jak nastoletni gimbus, ok?

Kocur 26.10.2013 16:45

Wygląda na to że na wiosnę będą derby.
Zakładałem że parchy będą walczyć o życie ale jakimś cudem się trzymają.

Korbit 26.10.2013 17:10

Cytat:

zajmij się swoją parchatą warszafką pajacu nie masz co robić w życiu, że na Naszym forum siedzisz... żal nie potraficie bez Nas żyć jesteście żałośni cała zakompleksiona warszafka

Lukasz 26.10.2013 18:13

Cytat:

.... bądzcie kreatywni, zaużcie jakąś gazetę, serwis, portal, telewizję czy coś tam jeszcze i przedstawiajcie wizję świata wg siebie. Za trudne to? Widocznie tak.

I tu skończyłem czytać. W sumie nie czytam co Warszawa pisze dlatego że nie czyta co pisze sama. Może jakby czytała sama siebie to choć trochę zaczęłaby się swoich słów wstydzić.

Przemyślałeś ten post, czy tylko koniec własnego szalika w mediach widzisz?

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1336912)

Może uda się ich wysiudać poza 8-ke. Oby.

shaggy 26.10.2013 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1336912)

Dziewczynki w pasy mocno pukaja do 8.
Jesli juz awansuja do niej mam nadzieje ze dane nam bedzie zagrac z nimi na R 22, co bezie dokonala okazja aby na koniec sezonu przetrzepac im dupska zarowno na boiku jak i na trybunach...

piotrek chicago 26.10.2013 19:04

przeciez runda rewanzowa bedzie tak czy inaczej cala a w razie ich gry w 8 beda dodatkowe derby (jezeli wszystko dobrze rozumiem z calej tej reformy)

shaggy 26.10.2013 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 1336924)
przeciez runda rewanzowa bedzie tak czy inaczej cala a w razie ich gry w 8 beda dodatkowe derby (jezeli wszystko dobrze rozumiem z calej tej reformy)

I właśnie o to chodzi zeby w dogrywce w grupie mistrzowskiej dojechac pasiase damy na R 22

shaggy 26.10.2013 20:31

Cytat:

(L)oserzy to jednak sa niepodrabialni. Wszystko wina Bogusia Cupiała odkad przejal nasz klub Wisła kolekcjonowała kolejne mistrzostwa w tempie dla klubu spod znaku jazdy nieosiągalnym. Lata ogladania pleców przez kibioców legii z Tłuszcza Siedlec czy innego Otwocka sprawiły, że naprawdę możemy czytać takie kwiatki jak powyżej... A wystarczyło przeczytać ze zrumumieniem co autor miał na myśłi...

0 22 26.10.2013 20:32

Kibicami Wisły z Olkusza, Bochni czy Proszowic też gardzisz?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl