Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

AYALA 20.06.2011 14:10

ciężko powiedziec czy Skonto to bardziej Litewskie Szawle czy Estońska Levadia.Oba zespoły były w trakcie sezonu jak z nimi graliśmy.

Arturo 20.06.2011 14:15

Najważniejsze, że rewanż na Reymonta. Największe wzmocnienie w porównaniu z zeszłymi latami.

O ile się nie mylę to ostatni przegrany mecz w pucharach przy Reymonta to Blackburn - 2006 r. (poprawcie mnie jeśli coś pominąłem). Co prawda niewiele tych meczów ostatnio było, ale zawsze to miło brzmi:)

crazykaro 20.06.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1113513)
ciężko powiedziec czy Skonto to bardziej Litewskie Szawle czy Estońska Levadia.Oba zespoły były w trakcie sezonu jak z nimi graliśmy.

Bardziej Szawle. Co jak co ale Levadia przed meczem z Wisła dominowała dominowała w swojej lidze, wygrywając mecze po 5,6 do jaja.

palikot 20.06.2011 14:18

Na stronie Skonto piszą, że Żuraw jeszcze u nas gra... :) i że spodziewają sie ze przyjedziemy w 2 000. Ciekawy wyjazd, ciekawy przeciwnik, i nawet nie najgorszy stadion :) piszą jeszcze ze poziom naszej ligi ostatnio bardzo wysoki :)

Angmir 20.06.2011 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1113518)
Bardziej Szawle. Co jak co ale Levadia przed meczem z Wisła dominowała dominowała w swojej lidze, wygrywając mecze po 5,6 do jaja.

A może to Szawle i Levadia były na podobnym poziomie tylko raz wyszło wszystko ładnie i gładko a innym razem nasza druzyna się nie popisała.

Wiadomo -Szawle było 3 czy 4 drużyną Litwy Levadia była mistrzem - pewna różnica musiała być. Problemów nie ma co szukać w przeciwnikach ale w naszej grze.

Reser 20.06.2011 14:25

palikot,

Mógłbyś rzucić linka do tej stronki? :)

miles 20.06.2011 14:35

http://www.skontofc.lv/lv/news/1198

Angmir 20.06.2011 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1113520)
Na stronie Skonto piszą, że Żuraw jeszcze u nas gra... :) i że spodziewają sie ze przyjedziemy w 2 000. Ciekawy wyjazd, ciekawy przeciwnik, i nawet nie najgorszy stadion :) piszą jeszcze ze poziom naszej ligi ostatnio bardzo wysoki :)

Polacy i tak nigdy nie docenią co mają.

Podobnie piszą na forum Dundee. Ogólnie nasza renoma (ligi) na świecie w stosunku do lat 90tych rośnie.
Wiem że zostanę wyśmiany ale cóż taki problem z byciem realistą-optymistą w kraju pesymistów-męczenników.

misiek088 20.06.2011 14:38

Będzie cięzko! Zobaczycie, ale damy rade - no co my nie damy ? :D MUSI SIĘ UDAC :)
Jak awansujemy do IV rundy el. LM to conajmniej do grudnia puchary gwarantowane w LE
Będzie dobrze :)

Angmir 20.06.2011 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 1113538)
Będzie cięzko! Zobaczycie, ale damy rade - no co my nie damy ? :D MUSI SIĘ UDAC :)
Jak awansujemy do IV rundy el. LM to conajmniej do grudnia puchary gwarantowane w LE
Będzie dobrze :)

Uważam że to jest nasz realny cel. Trzeba tylko liczyć że nie trafimy jak Lech rok temu zespołu typu Sparty Praga w 3 rundzie (najpierw przejść 2). Bo jak odpadniemy w 3 rundzie z el do LM to w 4 rundzie el do LE trafimy na rywala jeszcze 3 razy silniejszego.

zim zum 20.06.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113537)
Podobnie piszą na forum Dundee. Ogólnie nasza renoma (ligi) na świecie w stosunku do lat 90tych rośnie.
Wiem że zostanę wyśmiany ale cóż taki problem z byciem realistą-optymistą w kraju pesymistów-męczenników.

Piszą tak, bo dawno z nami nie grali w pucharach :D

1q2 20.06.2011 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113537)

Ty nie jesteś optymistą tylko zwykłym naiwniakiem.Na optymizm trzeba sobie ZAPRACOWAĆ - a Wisła zrobiła co mogła by podchodzić z respektem do takich przeciwników jak choćby Skonto.
Tak więc żyj sobie w tym sowim wirtualnym świecie ale pozwól też ludziom komentować rzeczywistość.

I ostatnia rada - weź te płacze o polskich grajków, wrzuć w podpis i będzie ok , bo do 50 razy to może było śmieszne ale powoli przestaje być.Nie zdziwił bym się gdybyś pisząc nawet o katastrofie smoleńskiej, znalazł sposób by nawiązać do braku Polaków w składzie Wisły.

wordbatata 20.06.2011 14:49

wiem ze minimalnie odbiegam od tematu ale wiadomo moze kiedy ustala dokładnie kiedy zostana rozegrane mecze przynajmniej dzien.Potrzebuje w pracy zaklepac i dlatego pytam :)

julo 20.06.2011 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1113477)
Bać się nie ma czego , tu trzeba wyjść i zapierdalac ! Wątpię żeby Wisła zlekceważyła naszego przeciwinka.Rywal do przejścia jak najbardziej.

Dokładnie, nawet nie to że do przejścia tylko że do rezjeb...nia.

Drozd 20.06.2011 15:00

Dobry przeciwnik na początek, w pucharach najważniejsza jest psychika, jak ktoś przypomni sobie rewanż z Lazio będzie wiedział o czym mówię. Teraz na szczęście mamy Trenera który zrobił z Wisły drużynę walczącą i ambitną. To powinno wystarczyć na granie do wiosny. :)

jaszczur90 20.06.2011 15:21

Nie ma co kalkulować, filozofować.. jeśli wogóle chcemy grać w LM to musimy grać swoje, być skoncentrowani a nie patrzeć na przeciwnika, bo takim myśleniem to szkoda nawet podchodzić do pucharów.

djjamajczyk 20.06.2011 15:34

Wg. mnie patrząc na nasze ostatnie "popisy" w LM i LE przeciwnik do przejścia jak się nasi zmobilizują ale obstawiam bardzo ciężki bój minimalnie wygrany , szczególnie martwię się o wyjazd , dobrze że rewanż u siebie...

Angmir 20.06.2011 15:37

A ja myślę że prędzej bedzie jak z Szawle - nerwowo nerwowo, ale jak już bramka pęknie to odrazu 5-0 się skończy.

farben 20.06.2011 15:38

10 lat temu Wisła dwa razy ograła Skonto [VIDEO]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ideo,id,t.html

WislaFan123 20.06.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1113508)
To w takim razie wygrywamy u nich, a oni maja ochotę się zrewanżować u nas, lecz...u nas jest piekło, aura i symbol Reymonta 22. Oni jeszcze o tym nie wiedzą:D

Jeśli chodzi o samą potyczkę z łotyszami to bez wątpienia musimy ich przejść. Oni myślą, że dopiero wracamy z urlopów, część jeszcze tam jest. Jeszcze nie wiedzą, że my już na pewnych obrotach przygotowujemy się właśnie pod kątem LM i dwumeczy ze Skonto. Zakopane już było, zaraz Holandia i później Estonia. Przemawia to za nich, że są w rytmie meczowym, grają co tydzień o stawkę. Maaskant wie co robi, to nie Skorża złotoustny człowiek który słowami chce wszystko wygrać.

Rowniez kilka osob zauwaza ze niby oni w srodku sezonu a my na poczatku przygotowan, ale nie uwazam ze to tez jest ich atut... Gdyby to byla zima i 2 msc przerwy to ok. Ale teraz nie wiele ponad tydzien bylo... Bedziemy grac mecze srednio niz co tydzien, tez w rytmie bedziemy, niby cos tam w nogach moga miec, ale to trzeba ich dobrze przygotowac..

W porownaniu do tamtego roku to kolosalna roznica, jest czas zeby ich zgrywac, no i mamy swoj stadion... a tam i tak glosniejsi bedziemy. Zastanawiam sie co z goscmi. Tak jak od nas sporo sie tam wybierze, to mysle ze od nich tez wiele bedzie zainteresowanych aby wybrac sie do Krakowa..

Jakos w tym roku jestem spokojny, inni zawodnicy, do tego juz byly 2 wpadki w ostatnich latach i wiadomo ze kibice ich zjedza... Na prawde, wystarczy zagrac na 60-70% i ich pojedziemy. Pewnym siebie trzeba byc, ale jednoczesnie przy tym zapi****... A nie jakies 50/50 i sceptycznie nastawionym

Kryniu 20.06.2011 15:47

http://translate.google.pl/translate...26prmd%3Divnsu

Na ich stronie piszą że najbardziej znanym naszym piłkarzem jest Żurawski a o samych kibicach że oczekują nas nawet w liczbie 2000. Co ciekawe ich trener wspomniał że na razie skupiają się na meczu ligowym a później bliżej meczu z nami będą się skupiać nad Wisłą co według mnie daje nam szansę na istotniejsze przygotowanie się do meczu.

Mario Nh 20.06.2011 15:48

Dobrze, że do tego dwumeczu nie podchodzimy z Maciejem Skorżą a Robertem Maaskantem na ławce trenerskiej. Nie będzie żadnego przygotowywania się na 3 rundę eliminacji...

Angmir 20.06.2011 15:49

A ja myślę że prędzej bedzie jak z Szawle - nerwowo nerwowo, ale jak już bramka pęknie to odrazu 5-0 się skończy.

krakus76 20.06.2011 15:52

Cytat:

"Po raz drugi w historii rywalizować będziemy o Champions League z Wisłą. Tym razem szanse są w miarę wyrównane, może polski zespół jest trochę mocniejszy sportowo, ma więcej znanych zawodników na arenie europejskiej, ale naszym plusem jest fakt, że jesteśmy w trakcie sezonu. Z kolei krakowianie zmierzą się z nami niemal prosto z urlopów. To jednak nie będzie decydujące, najważniejsze jest boisko" - powiedział Sakavickas.
Mają niezłe rozeznanie ..... To tym lepiej. Zdziwią się trochę :) Taką wiedzą dysponuje dyrektor sportowy Skonto.

Kryniu 20.06.2011 15:56

Ma ktoś może link do ich forum? Szukam w necie i nie mogę znaleść

JOSE 841 20.06.2011 15:57

Yes we can jak to ktoś powiedział .Na pocieszenie powtórki z Levadii nie będzie a Maaskant to trener bardziej podobny do Petrescu niż do Skorży.No i zawodnicy jak i trener odpowiedzialny za blamaż w Levadii odeszli jedyny minus Wisły to wielka niewiadoma w postaci trenera bramkarzy

Marszałek 20.06.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1113599)
Mają niezłe rozeznanie ..... To tym lepiej. Zdziwią się trochę :) Taką wiedzą dysponuje dyrektor sportowy Skonto.

Oby tak było. U nas swego czasu też był jeden taki co podobnie rozpracowywał rywali.

krytyk 20.06.2011 16:17

Kilka refleksji po losowaniu. Moim zdaniem Wisła trafiła na rywala, który absolutnie jest w ich zasięgu. Jak pokazuje obecny sezon drużyna Skonto nie radzi sobie tak jak przed rokiem. Widać, że mają problemy w swojej lidze. Niemniej największym atutem łotewskiej drużyny będzie to, że są w sezonowym gazie. Wisła musi być w 100% przygotowana na ten mecz. Nie wyobrażam sobie by Maaskant potraktował ten mecz tak, jak zrobił to Skorża.

Wg mnie najmocniejszym rywalem z naszego koszyka był zespół Linfield, który obecnie świetnie radzi sobie w swojej lidze, a także swoje mecze rozgrywa na jakże znanym dla polskich kibiców stadione Windsor Park, gdzie jak wiadomo murawa nie należy do najlepszych delikatnie mówiąc. Tak więc czekamy na dwumecz i miejmy nadzieję, że po nim już nikt nie będzie wspominał Levadii, Karabachu czy innych Dynam.

ziooom 20.06.2011 16:22

Przeciętny kibic z Rygi jak zapozna się bliżej z naszym składem to widzi drużynę składającą się z 4 reprezentantów swoich krajów i 4,5 byłych reprezentantów lub powoływanych sporadycznie, nie wspominając o paru reprezentacyjnych młodzieżowcach. 4 naszych zawodników grało na mistrzostwach świata co dla graczy z Łotwy może być co najwyżej atrakcją w tv.
Wystarczy podejść poważnie do przeciwnika bo tym razem mamy porządny sztab szkoleniowy i zatrzymaliśmy w składzie podstawowych stoperów.

piotrek_LG 20.06.2011 16:33

Skonto - Wisła 0 - 2
Wisła - Skonto 3 - 0

Skonto Ryga to jest mały klubik, który nawet w swojej lidze dostaje baty od Ventspils i Metalurga Lipawy. Ich hegemonia skończyła się w 2004 roku, a gwiazdami są zawodnicy w wieku 19 - 22 lat. Bez respektu dla takiego przeciwnika, pełna mobilizacja i łatwe zwycięstwa.

PS. Ivans Lukjanovs, który gra u nas w ich lidze strzelił 15 bramek w 14 meczach, w lidze polskiej nawet połowy tego przez 2 sezony... Dennis Rakels, król strzelców ligi łotewskiej nie może przebić się w Zagłębiu... Nie można tego przegrać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl