Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków (21 maja, godz. 15:45) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8089)

Mario Nh 21.05.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1097196)
Powiem jedno. Mnie jako kibica Wisły wkur...ia to, że piłkarze z Białą Gwiazdą na piersi olali tak prestiżowy mecz, jakim jest mecz z Legią. Gdyby przegrali po walce, zaangażowaniu, inaczej patrzył bym na nich. A tak...

A tam, atmosfera na trybunach nie sprzyjała takiej ambitnej grze...

kriswisla 21.05.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1097191)
Legła nie może sędzia pomoże, miałem wziąść canal+....

daruj sobie lepiej , no chyba zeby angielska ogladac:D:D:D

Syn Kangura z 1984 21.05.2011 16:53

Przeżywacie jakby to miało jakieś znaczenie. Lepiej martwcie się tym żeby Widzew utrzymał prowadzenie z parchami :D

Dive Pirate 21.05.2011 16:54

Dawno takiej pyty nie oglądałem. A druga bramka dla Legii - nasi wyglądali jak w zwolnionym tempie. Naprawdę lepiej było zrobić przegląd inwentarza + młoda ekstraklasa, myślę że przynajmniej by coś pobiegali.

Bronex 21.05.2011 16:54

Gil skręcił ten mecz pod Legię tak perfidnie ,że hej. O vice-mistrza dla Legii zatroszczą się sędziowie.

Glazik 21.05.2011 16:54

Wisla bardziej niz slabo... kupon mi padl. ;/
jedyna dobra wiadomosc Pejsy-Widzew 1;2

Jagul 21.05.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1097184)
Mecz ustawiła czerwona kartka, dziękuję, dobranoc.

Co ustawiło?? Przecież dzisiaj było ZERO jakiejkolwiek ambicji. Nasi grali sobie "chodzonego" i człapali po boisku.
Jakbyśmy zagrali na chociaż 50% to myślę, że wynik byłby całkiem inny. W ogóle nie rozumiem tego co się dzisiaj działo. Nasi wyglądali jakby pili od niedzieli i dzisiaj na kacu im kazali grać.

John1906 21.05.2011 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1097204)
A tam, atmosfera na trybunach nie sprzyjała takiej ambitnej grze...

Piłkarz ma zapierdalać bo za to dostaje kasę, nic Cie nie nauczyły porażki z Levadią ?

Karherop 21.05.2011 16:56

Od 10 lat gdy Wisła jest mistrzem Polski , nigdy nie wygrywa na Łazienkowskiej . Tradycji stało się zadość . Zresztą spotkanie było bardzo podobne do tego sprzed 3 lat gdzie Dudka dostał czerwoną w pierwszej połowie , a Wisła przegrała 1:2 .

Gordian 21.05.2011 16:56

Sędzia złodziej! Ok uważam że karnego można było podyktować, ale do uja czerwona kartka? Kpina jakaś.

martin_6 21.05.2011 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez glazik (Post 1097209)
Wisla bardziej niz slabo... kupon mi padl. ;/
jedyna dobra wiadomosc Pejsy-Widzew 1;2

Serio na Wisłę postawiłeś?
Obiektywnie patrząc, głupie to było :)

radek2323 21.05.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1097212)
Co ustawiło?? Przecież dzisiaj było ZERO jakiejkolwiek ambicji. Nasi grali sobie "chodzonego" i człapali po boisku.
Jakbyśmy zagrali na chociaż 50% to myślę, że wynik byłby całkiem inny. W ogóle nie rozumiem tego co się dzisiaj działo. Nasi wyglądali jakby pili od niedzieli i dzisiaj na kacu im kazali grać.

bo pili :rotfl: to tak wygladali:rotfl:

thechris 21.05.2011 16:57

Szkoda, że nie dowieźli 1:0, całkiem niezły by był wynik a 2:0 to już taki sobie.

River 21.05.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1097200)
5 osob potwierdziło, ze powinna byc tylko zołta kartka i karny tylko Wieszczycki jak zwykle co innego :rotfl:

Wieszczycki to jest taki pojeb, ze sie w glowie nie mieci. On tydzien temu w klasyfikacji na najlepszych srodkowych obroncow wiosny na pierwszym miejscu umiescil Arbolede. To jest zwykly idiota a jego niechec do Wisly jest wyczuwalna podczas kazdej transmisji, w ktorej on komentuje.

Lysy 21.05.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1097197)
Po przegranej z Legią Gargula w koszulce Legii, z usmiechem na ustach udziela wywiadu... ja nie wiem po co on w ogole jest brany na mecze..

Co miał płakać? Generalnie jestem rozczarowany , że zagraliśmy w prawie najsilniejszym składzie. Powinniśmy zacząć zmiennikami którzy może by pokazali więcej ambicji gdyby wiedzieli , że od tego meczu zależy ich przyszłość w Wiśle. A tymczasem daliśmy Legii satysfakcje , że wygrali z najsilniejszym składem, a przy okazji gówno sprawdziliśmy.

-ja123- 21.05.2011 16:58

Gdyby sędzia był za Legią to już w 11 minucie byłby karny po ewidentnej ręce Sobolewskiego...

Donki 21.05.2011 16:58

Moglismy oddac ten mecz walkowerem. Widac było, że nie chciało im sie wogole grac.
Tytuł na WP -Legia Warszawa pokonała mistrza Polski. Klęska Wisły w stolicy. :D

63.5 Kg 21.05.2011 16:58

Wezcie przestancie pisac ze pzrekrecona czerwona kartka nie ustawila meczu??

Co z tego ze gralismy pyte w pierwszej polowie.
Rownie dobrze grajac taka sama pyte moglismy strezlic ze 2 bram,ki w drugiej jakbysmy grali w 11 i wtedy nikt by o nic nie plakal.

Sedzia nas wyjebal jak chcial,kartka kosmiczna a pozniej juz bylo ciezko...

Bronex 21.05.2011 16:59

Co wy pier.dolicie? Wisła miał przy pierwszej połówce pełno sytuacji ,chyba z 4-5. Po przerwie byśmy ich zjedli.... Tymczasem sędzia postanowił wywiązać się z tego za co wziął kasę. Ta kartka dla Pareiki to jest jakaś polewka. Jeżeli bramkarz wychodzi do piłki a napastnik (niczym rugbysta) wali się na niego z impetem .

John1906 21.05.2011 16:59

Już nie szukajcie na siłę spisków wszędzie. Prawda jest taka, że jakby się Wiśle chociaż trochę chciało zagrać to by spokojnie remis chociaż ugrali.

wwf 21.05.2011 16:59

Trzeba było oddać punkty za poprzedni rok. Wtedy Kasperczak już przed mecze chodził zadowolony po murawie, bo wiedział, że Legia nie będzie przeszkadzać w wyścigu o mistrza polski. Na Legi miały być czystki, do tego tymczasowy trener. Wynik był z góy znany.
W tym roku, Legia walczy jeszcze o wicemistrza więc teraz to my mieliśmy nie przeszkadzac.
Dlatego gra wygladała jak wyglądała.

Czy dobrze mi się zdaje że jak Legia zdobędzie 2 miejsce to zajęcie 4 miejsca w lidze będzie dawać możliwość gry w europejskich pucharach

For_FuN_ 21.05.2011 16:59

Ale kopanina...na trzezwo nie dalo sie tego ogladac...obie ekipy sa zenujaco slabe i takie sa fakty. W lipcu/sierpniu tradycyjny lomot od "wielkich" ekip z Azerbejdzanu i Estonii, a potem nadzieja, ze moze w nastepnym sezonie :D. Brakuje dramatycznie jakosci...przynajmniej 1 napastnik, 2 skrzydlowych i 2 prawdziwych skrajnych obroncow, to absolutne minimum na puchary...i mowie o zawodnikach, ktorzy odrazu moga wskoczyc do 11.

Acima 21.05.2011 17:00

Przypominam, że sędzia nie odgwizdał ewidentnej ręki Sobola w polu karnym i nie powinno się go winić za porażkę. Dla piłkarzy sezon sie skończył w niedzielę (przypominam o 4 dniach wolnego!) i dlatego dzisiaj zeszli z boiska pokonani.

kulawy joe 21.05.2011 17:00

Clarieri Jak to gdzie miał Radovic biec, za piłką która puścił w prawo jak napisałem. na wprost miał bramkarza, wniosek jest dziecinnie prosty Pereiko nie zastawił mu drogi do piłki ewidentny faul na bramkarzu mistrzu. Inaczej kiedy Radović zmienił tor lotu piłki Pereiko juz stał więc nie mógł zablokować drogi do piłki której lot nie przecinał się w płaszczyźnie z miejscem w którym stał Pereiko.

mitmichael 21.05.2011 17:00

Trzeba bylo od razu postawic Młodą Ekstraklase i by nie bylo dywagacji - tylko wtedy moglibysmy dostac lanie. Nie ma nad czym płakac - w dwumeczu w punktach 3 do 3, w bramkach 7-2 dla WISŁY :rotfl:

leszekm_ 21.05.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1097228)
Trzeba było oddać punkty za poprzedni rok. Wtedy Kasperczak już przed mecze chodził zadowolony po murawie, bo wiedział, że Legia nie będzie przeszkadzać w wyścigu o mistrza polski. Na Legi miały być czystki, do tego tymczasowy trener. Wynik był z góy znany.
W tym roku, Legia walczy jeszcze o wicemisrza więc teraz to my mieliśmy nie przeszkadzac.
Dlatego gra wygladała jak wyglądała.

Czy dobrze mi się zdaje że jak Legia zdobędzie 2 miejsce to zajęcie 4 miejsca w lidze będzie dawać możliwość gry w europejskich pucharach

Tak, z czwartego miejsca wtedy ktoś będzie grał w 1 rundzie el. LE

willow 21.05.2011 17:01

kowalski, Jirsak, Paljic, Sivakow - katastrofa.
Jedyni, którym się chciało grać, to Mały, Melikson i Chavez.
Mam nadzieję, że ten wynik i styl gry zostanie odpowiednio zinterpretowany przez Valkcx`a...

thechris 21.05.2011 17:01

Ekstraklasa: Legia Warszawa pokonała mistrza Polski. Klęska Wisły w stolicy.... zaczyna się.

Elendil 21.05.2011 17:02

Może i graliśmy w 10, może i sędzie był kiepski, ale Panowie... w co nasza drużyna dzisiaj grała? Bo - poza Małym i Chavezem - na pewno nie w piłkę nożną. Wisła nie potrafiła atakować, cienko z obroną, konstruowanie akcji jak w slow motion, strzały to śmiech na sali... To nie był mecz o nic, to był mecz o prestiż, byśmy pokazali, że ten mistrz został zdobyty słusznie, a nie dzięki słabości innych drużyn.

A nasi piłkarze pokazali dziś całe ZERO ambicji, charakteru.

AYALA 21.05.2011 17:02

skoro Cabrala powołali do reprezentacji Argentyny to czemu Riosa nie powołali ? Przecież Andy nie jest od niego gorszy.Jak widac są równi i równiejsi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl