![]() |
Skończcie już oftopować - Wisła raz miała na prawdę mocną kadrę(choć nie całą) i było to właśnie w 2002/3 roku.Potem już 'gorszy pieniądz wypierał lepszy', aż do dziś.
|
Co jak co ale ten temat jest o Meczu Wisła - Legia a nie o przeszłości i innych dupe szretach....
|
Co jak co ale na mecz trzeba jechać !
Dlatego milgo oglądania w TV życzę , idęk wspierać naszych swoją obecnośćią na stadionie, bo o to też chyba chodzi :) |
Wypadalo by wkoncu w lidze na R22 wygrac, wiec po ciezkim meczu 1:0 dla Legii :P
Cytat:
|
Cytat:
|
UP: Chyba miejsce na telebim xd
|
Cytat:
A Wybory tuż tuz :p:p:p |
Niemamy wyjścia musimy wygrać DO BOJU!!
|
Cytat:
Dobra koniec off'a, czas najwyzszy poszukac odpoiwedniego streama coby nie ścinało :-) |
Skład:
Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljić - Sobolewski - Małecki, Garguła, Jirsak, Kirm - Paweł Brożek Jirsak? Już wolę Boukhariego albo Riosa :/ |
Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljić - Sobolewski - Małecki, Garguła, Jirsak, Kirm - Paweł Brożek
o kurde Jirsak w pierwszym skladzie |
łohohoho no to trenejro zaszalał ze składem :)
Nie ma co, musimy wygrać, porażka nie wchodzi w grę, Legia aż tak dobrze nie gra, więc nie jest aż takim faworytem jak to ujął Maaskant. |
Trener zaszokował.. z tego co widzę po karnym w meczu z Lechem Czarek Wilk nie powącha murawy przez dłuższy czas.
|
Garguła na skrzydle czy Jirsak? Czy może Garguła - Jirsak w linii a Sobol za nimi? Kirm - Małecki skrzydła? Zobaczymy, ciekawie sie zapowiada.
|
Cytat:
|
Niepokoi mnie, że Maaskant wciąż wyraźnie nie ma pomysłu na sensowne wykorzystanie najlepiej technicznie wyszkolonego piłkarza Wisły, którym bez wątpienia jest Rios.
Pomysł z wystawieniem Jirsaka pozostawię bez komentarza. Kolejny eksperyment w ważnym meczu. W dodatku Czech zawsze był jednym z najsłabszych ogniw zespołu. |
Technicznie może i dobry jest ale co z tego, skoro gra pod siebie nic z tego nie wynika dla zespolu. Jedna asysta z Koroną i tyle.
|
Hmm, troche szokuje Jirsak w pierwszej "11". Zawodnik, ktory ostatnio siedzial na lawce na ciezki mecz wychodzi grac od pierwszej minuty, jeden defensywny pomocnik i reszta ofensywnych..... Troche szok, mowiac szczerze. I znow Rios zamiast Maleckiego, ja rozumiem ze Argentynczyk moze miec jakies braki ale gorzej chyba niz Malecki z Cracovia by nie zagral..... Zobaczymy. Oby bylo dobrze! I tak troche dziwi fakt ze znalazl miejsce Maaskant dla Jirsaka a dla Riosa nie.... W czym Czech jest lepszy od Argentynczyka?
|
Skoro Jirsak się załapał do pierwszego skłądu to może oznaczać, że jest w formie. Coś czuję, że dobry będzie miał występ. Formację widziałbym swoją:
Pawełek: 3 obrońców (Bunoza/Cikos, Chavez, Branco) przed nimi defensywny pomocnik Sobolewski/Wilk w środku Jirsak i Kirm, a przed nimi ofensywny Garguła i w ataku trzech piłkarzy (Brożek, Małecki, Rios/Żurawski) gdzie Rios byłby trochę cofnięty. Gra skupiona w środku pola, bez skrzydeł, a dlatego że nie mamy dobrych skrzydłowych, a przeciętnych. Byłoby to ciekawe rozwiązanie (nie wiem czy gorsze czy lepsze) ale na pewno gra wyglądałaby lepiej niż ta dotychczas. Byśmy mięli przewagę do szybkiego odebrania piłki rywalom, ataki środkiem pola. Szybkie zgrania, jak najwięcej podań z pierwszej piłki, z klepki. No cóż ale to moje myślenie. Zobaczymy jak potoczy się ten mecz. Boje się ale jednoczesnie wierzę, że zagramy dobry mecz. |
Maaskant jest niesamowity - on w ogóle ma rozeznanie w możłiwościach piłkarzy? Najpierw Guła poza 18, potem nagły wskok do pierszej 11, teraz to samo z Jirsakiem. Nie rozumiem.
Oby dzisiaj było zwycięstwo:) |
Coś mi się wydaję, że i remis Maaskanta ucieszy sądząc po wypowiedziach przedmeczowych. Legia ma tą przewagę, że Skorża zna umiejętności naszych kluczowych zawodników (Brożek, Sobolewski, Małecki) i to jakiś atut na pewno jest + do tego słaba obrona. Ehh będzie ciężko, stawiam na remis ale licze oczywiście na zwycięstwo Wisełki.
|
Cytat:
|
Oceniajcie Jirsaka po meczu nie przed meczem ja pie.... zobaczymy co to będzie , mam mieszane uczucia.
|
Słyszeliście wywiad z Maaskantem,
|
Bardzo dobrze....napewno skłąd Wisły jest choć trochę zaskoczeniem dla Skorży czyli Jirsak w pierwszej jedenastce...takimi decyzjami się wygrywa mecze...... element zaskoczenia Panowie
|
Po skladzie widac wyraznie, ze Maaskant chyba odbyl rozmowe z prezesem ;). Trzeba koniecznie jakies punkty zdobyc, stad Jirsak, Sobolewski i Gargula w srodku.
|
Nie sądzę od razu , że Jirsak nie będzie pasował do tej koncepcji , zawodnik który potrafi grać piłką i puścić niezłą prostopadłą piłkę . Ale tak nie potrafi wziąć nie raz ciężaru gry na siebie , głównie tego za co jest odpowiedzialny czyli rozegranie. Podoba mi się u niego również to ,że zawsze stara się wychodzić do piłki , pokazywać kolegom do grania , nie ucieka od tego , tylko sam zgłasza się aby grać przez niego piłę. Także zobaczymy ale jak mówię nie widzę tu powodu do większego narzekania.
Już czuć presję meczową , także mam nadzieję , że obegramy Legię ! Ale będzie ciężko. Nie jestem pewien nawet remisu , lecz wierzę ! |
oo Heniu na trybunach :D
|
już żałuje że nie zdobyłem kasy na bilet... :( a teraz JAZDA JAZDA JAZDA
|
Wygramy wygramy wygramy .................
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl