Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   UFC, MMA, K-1 i inne (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6486)

UniaTarnówZKS1928 07.05.2010 18:17

Pudzian będzie miał z wiekiem przewage nad Fedorem bo on bazuje na szybkości i technice a Pudzian na sile. Na ten moment z Pudziana zostały by flaki.

i tak na marginesie to w żadnych sztukach walki nie ma się rzeźby bo to po prostu krepuje ruchy.

Gucio25 07.05.2010 18:25

ja proponuje wszystkim sobie jeszcze raz to obejrzeć przed dzisiejszą walką. :lol:

Jaroo1 07.05.2010 18:40

Cytat:

Człowieku, a co mają wyrzeźbione mięśnie typu Pudzian. Do stylu stylu walki, techniki i doświadczenia Fedora?

chodziło mi o to ze wyglada niepozornie, ot zwykly wyrosniety facet a nie jakis super koks. Wiem ze sie nie ocenia po rzezbie szans zawodnikow ale zawsze mi sie podobali tacy co maja miesnie a nie sadło. Jakos sportowiec kojarzy mi sie z miesniami i zerem tłuszczu ale to tylko takie moje wyobrazenie ktore ma sie nijak do rzeczywistosci i jak wiadomo nie trzeba byc kulturysta zeby byc najlepszym wojownikiem swiata. Akurat ja nie z tych ktorzy sie interesuja MMA od grudnia tamtego roku chociaz jak pisalem wyzej nie jestem znawca ale zawsze lubilem sobie obejrzec K1 czy MMA bo tam sa prawdziwi wojownicy, gladiatorzy a nie jak w boksie gdzie nieraz ma sie doslownie doczynienia z szermierka na piesci. Nie liczy sie walka tylko wypunktowanie zawodnika, zadanie jak najwiekszej ilosci ciosow i wygranie na pkt a w MMA czy K1 to jest zywiol. Jeden cios i moze i Fedor lezec, dobrze zalozona dzwignia i po sprawie- za to mozna cenic te dyscypliny. A mam podobne zdanie do Ciebie ze nagle wszyscy zauwazyli MMA, ale uwazam ze jest tak dlatego ze telewizja manipuluje ludzmi. Przecietny Polak uwaza tv za rzecz swieta, za wyrocznie. Mozna powiedziec ze do grudnia tamtego roku MMA nie istniało ale nagle tv zaczeło reklamowac dyscypline, wykorzystali do tego Pudziana i nagle 6 mln Polakow zmanipulowanych pokochalo ten sport bo telewizja im powiedziala ze maja go pokochac. Pozdrawiam

FredzIo 07.05.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 894308)
A mam podobne zdanie do Ciebie ze nagle wszyscy zauwazyli MMA, ale uwazam ze jest tak dlatego ze telewizja manipuluje ludzmi. Przecietny Polak uwaza tv za rzecz swieta, za wyrocznie. Mozna powiedziec ze do grudnia tamtego roku MMA nie istniało ale nagle tv zaczeło reklamowac dyscypline, wykorzystali do tego Pudziana i nagle 6 mln Polakow zmanipulowanych pokochalo ten sport bo telewizja im powiedziala ze maja go pokochac. Pozdrawiam

Nie do końca tak było. To Pudzian był dźwignią, prawie każdy chciał zobaczyć najsilniejszego człowieka świata - Polaka kiedy walczy z kimś w ringu, stąd wzięła się nagła popularność tego sportu. Tak samo jak z F1, skokami narciarskimi. To sukces zawodnika(naszego rodaka) powoduje, że dana dyscyplina staję sie popularna. Pudzian jeszcze w MMA nie odniósł sukcesu, ale w innej dyscyplinie był całkowicie bezkonkurencyjny, dlatego stał się dźwignią dla MMA. Trudno mówić o manipulacji w tym przypadku, bo przecież mało kto nie chciałby obejrzeć Pudziana walczącego w ringu.

DevilMayCry 07.05.2010 18:49

Hmmm ja pamiętam ,że Polsat Sport i Polsat Sport Extra transmitowały walki K1 już 4 lata temu (owszem,późnym wieczorem ,ale jednak), nie wspominając o Extreme Channel.

Jaroo1 07.05.2010 19:00

Własnie poznym wieczorem i nie robily takiej napinki na te dyscypline. Ale wyczuli kase wiec zakontraktowali Pudziana, zrobili odpowiednia reklame, wielka napinke i maja 6 mln widzow ;) Rozumiem Fredzio Twoje zdanie ale czy np na Mamedzie Khalidowie nie mozna było MMA w Polsce wypromowac? Ok nie jest to "czysty" Polak ale mysle ze jakby tak nakrecili ludzi jak na ta walke Pudziana z Najmanem to by juz ze 2 lata temu mieli przed odbiornikami te 6 mln ludzi. Wystarczyło pokazac urywki walk fenomenalnego Mameda i publika tez by oszalała.

UniaTarnówZKS1928 07.05.2010 19:02

Nie ma takiej możliwości Jaroo. Mahmed to prawdziwy gladiator ale jest nie znany zwykłym ludziom.

gwarantuje Ci że jakby zrobili walkę Mroczka z Pudzianem to by było 20 mln widzów jak nie więcej. Tu chodzi o szopkę.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 07.05.2010 19:03

A ja tam go Bardzo ale to BARDZO szanuję za to że prawie w każdym wywiadzie utożsamia się z Polską i Polakami , pokażcie mi sportowców z takimi wynikami którzy tak często to wyrażają - jest ich niewielu. Dlatego Szacunek. No i słynne Polska PAny ;)

Jaroo1 07.05.2010 19:08

Moze masz racje ale z Kubicy tez zrobili kogos a zaczynał jako nieznany chlopak. Ja uwazam ze jakby pokazali kilka walk Mameda to by ludzie byli pod wrazeniem i obejrzeli ale moze masz racje ze az tyle ludzi by nie zasiadlo przed tv. Nie mniej generalnie wstydem dla sportu jest ze tak promuja Pudziana ktory jeszcze nic nie osiagnał a w jego cieniu jest Mamed, koles ktory ma talent i jest jednym z lepszych w swojej kategorii. Moim zdaniem Pudzian jeszcze nie zasluzyl sobie na to zeby byc taka gwiazda w MMA w odroznieniu od Khalidova ale wiadomo jak mowisz wazniejsza jest szopka. Nagle na galach MMA jakies Herbusie czy inne Mroczki, super widzowie (mysle ze takich by chcieli na Legii hehe), podnieceni bo Pudziana zobacza :P

Wojtator 07.05.2010 19:21

o której gala się dzisiaj zaczyna, i na jakim kanale?
Jeśli było już pytanie to sory : )

UniaTarnówZKS1928 07.05.2010 19:21

Walką wieczoru dziś jest na szczęście walka Mameda. Pudzian będzie walczył przed nim także chociaż tyle;]

Gala się zaczyna za chwilę - POLSAT SPORT

Na zwykłym Polsacie 22.

Robbie92 07.05.2010 19:40

O ile dobrze pamietam juz w 2005 roku polska tv zaczela sie interesowac MMA, tez poznym wieczorem pokazywali gale Pride w Japonii bodajze.Tyle ze wtedy byl duzo slabszy rozdzwiek MMA w Polsce.

Kolumbus 07.05.2010 20:51

nie kojarzycie jak sie nazywa ten kawałek ktory leci przy walce Błachowicza?

TSW Fanatyk 07.05.2010 20:53

http://www.youtube.com/watch?v=_vUtVOdhRAQ nie wiem o jaki kawałek Ci chodzi ale na innych forach często pytają o ten kawałek, kojarzony właśnie z KSW :)

LanceTS 07.05.2010 21:05

http://www.youtube.com/watch?v=krYxE1R3p5g
http://www.youtube.com/watch?v=4H5ZyMPf9B4
Wiem, że napewno 2 polaków wychodziło przy tym. Nie wiem czy akurat Błachowicz.

2 Polaków w półfinałach, zobaczymy co bedzie dalej.

SpoXsteR 07.05.2010 21:11

dojebali z deka z ta malolatka.. sympatyczna dziewczyna, potrafi spiewac ale to wykonanie to porazka, w ogole co to za pomysly zeby ktos taki i taka piosenke mial odgrywac..

pusciliby jakies rocka, za ktorym sam nie przepadam, ale jak to sie mowi musi byc to *******niecie, tym bardziej przy takiej gali

go Pudzian, go reszta rodakow, go Mahmed, ku chwale Polski!!

El'kabat 07.05.2010 21:14

Jak dla mnie pudzian dzis wygra,za duzy hajs ksw trzepie z niego,zeby juz przegrywal.
Wie ktos jaki kurs dzis byl na Mariusza?

oskar TS 07.05.2010 21:15

Wy sie pytajcie o nazwe takich kawalkow a potem oceniacie piosenki Wislackie...:)

Proponuje nie ogladac KSW i kojarzyc MMA z Pudzianem tylko sobie extrem sport channel wlaczyc o godzinie 22:00 i ogladac prawdziwe walki.

UniaTarnówZKS1928 07.05.2010 21:16

Wywiad z Mroczkiem oczywiście musiał być:)

Kolumbus 07.05.2010 21:16

no tak moglem napisac cos wiecej, chodzilo mi o taką amerykanską pieśniczke (chybaamerykanską) pewnie jescze bedzie raz jak bedzie juz polfinal

tomo 07.05.2010 21:18

Jest gdzies w internecie ta cała gala ?

Edit

SpoXsteR dzięki.

SpoXsteR 07.05.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 894392)

chyba dobry, bo sam na siebie postawil 20 tys zl :D

Tomo, sprawdz tu, lekko w dol
http://meczyki.pl/

wislabielany 07.05.2010 21:20

Cytat:

Jak dla mnie pudzian dzis wygra,za duzy hajs ksw trzepie z niego,zeby juz przegrywal.

Kurs na Pudziana w okolicach 1.20

bartek89TS 07.05.2010 21:22

Cytat:

Miałem stawiać jakąś stówke na Pudziana ale kurs był 1.17...Maksymalnie minute będzie trwała ta walka.

Misiek570 07.05.2010 21:40

Trzeba powiedzieć, ze klatka ma więcej zalet niż ring. Denerwuje mnie to przerywanie walki i wypadanie zawodników za liny.

*Michael* 07.05.2010 21:41

Panowie poszukuję nutę przed walką tego amerykana i po walce :) jak by ktoś miał to mogę poprosić link na PW??

z góry dzięki :)

Sylwek1906 07.05.2010 21:57

Ale wjazd Kułaka ;D

johny96 07.05.2010 22:14

Trochę irytujące jest to przytulanie w parterze. Zdecydowanie lepsze walki na Eurosporcie, choćby K1, czy w Extreme Channel.

walkeroo 07.05.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 894429)
Trochę irytujące jest to przytulanie w parterze. Zdecydowanie lepsze walki na Eurosporcie, choćby K1, czy w Extreme Channel.

Spokojnie Pudzian będzie kopał jak "Koń"

johny96 07.05.2010 22:23

Taa, jeszcze przegra, ale wtedy bd zaskoczenie, gdyż większość "ekspertów" myśli, że jak jest silny to już może wszystko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl