![]() |
Cytat:
|
Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D
|
Cytat:
:-p |
Cytat:
btw Tarantino robiąc "Kill Billa" garściami czerpał z filmu Woo:> |
Ale pamiętaj, że:
Gdzie 80`s mówią dobranoc tam 70`s mówią dzień dobry ! :> Ładnie to tak pyskować Starszej Pani ? :D |
Cytat:
|
Stan gry
byłem na tym wczoraj w kinie i bardzo dobra rola Russel`a fabuła nienadzwyczajna scenarzysta się nie popisał kilka wątków z filmu nie wyjasnione w połowie filmu wiedziałem jak się zakończy za długi jak dla mnie....... poniżej średniej |
Ma ktoś może jakiś link do filmu MIASTO UCIECZKI? Opowiada on o kibicach do ktorych strzelano z ostrej amunicji. Pozdro
|
Ostatnio oglądałem film "Push"
Jesli ktoś lubi filmy typu "Wanted" to pewnie mu sie spodoba. Ogólnie fajny film, lekko piepsznięty, ale na nudny wieczór akurat w sam raz ;) |
Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych. "Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta." |
Cytat:
Jezeli ktos lubi tematyke gangsterską to polecam film : Mexican Gangsta. Dzieje sie, oj dzieje. Taki rodzaj ballady od gangsterach. |
Cytat:
Co do Oporu, szok ze ktokolwiek w Polsce moze to gowno zachwalac po tym ile tam jest klamstw... |
Cytat:
Elo. |
Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.
Jest tylko jeden problem ...... ten film jest o niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki". |
Cytat:
A propo"sztuki dla sztuki" to w dzisiejszych realiach gdzie hajs ma władze, naprawde trudno jest ustrzelić taki ewenement. |
Cytat:
Film nie taki zły, aczkolwiek parę schematów w nim zostało powielonych, i niektóre rzeczy stawały się przewidywalne. Ja nie narzekam, bo za bilet nie zapłaciłem :P |
Warto obejrzeć Taksówkarza i Łowcę jeleni z De niro??
|
Cytat:
|
Polecam film Tożsamość. Zapowiada się jak zwykły thriller, 10 ludzi zostało uwięzionych na odludziu podczas burzy i jak to zwykle w takich filmach bywa zaczynają ginąć po kolei. Mimo to wcale nie jest tak łatwo wskazać mordercę, warto zwracać uwagę na szczegóły.
Zdecydowanie warto obejrzeć. |
Cytat:
dzieło wybitne |
Cytat:
"Anioł i demony" takie sobie - wiele szumu i emocji tak naprawdę o nic. Nie wszyscy wiedzą, ale film nie kręcony w Watykanie, bo filmowcy nie dostali zgody (czemu się zresztą nie dziwię :-p ) dlatego graficznie film wypadł całkiem nieźle, wszystko odtworzone z wielką dokładnością. Co mi się szczególnie nie podobało - akcja dzieje się bardzo szybko, za szybko. Bohaterzy nie mają 48 godzin na wykonaniu "misji" (nie chcę powiedzieć za dużo :>) a zaledwie 4. Oglądanie szczególnie utrudnione gdy brakuje dubbingu, czy lektora - napisy znikają zanim doczytasz do końca. Jak napisał Mistel schemat powielany wiele razy, dlatego mnie film niczym nie zaskoczył. Autorzy chcieli ratować pomysł i na końcu trochę zagmatwali, ale to tylko pogorszyło sprawę. Film odradzam, szkoda kasy |
HUNGER
O strajku glodowym zolnierzy IRA w polnocnoirlandzkim wiezieniu Maze. Delikatnie mowiac: Film wstrzasajacy. |
W Imie Ojca - TVN7 teraz
|
Jakie mi polecicie filmy sensacyjne/akcji takie z lat 90? Coś jak "Szklana pułapka". Kiedyś też oglądałem w TV jakiś amerykański film o szakalu. Chodzi mi o takie klasyczne, dobre kino akcji, gdzie nie było tyle efektów specjalnych :detektyw:
|
,,Godzina zemsty", ,,Teoria spisku", ,,Ostatni skaut"
|
Cytat:
"Tango i Cash" (absolutny klasyk), "Nikita" (francuska!), "Con Air - lot skazańców", "Święci z Bostonu" (uwielbiam:rotfl:), "Gorączka" (Pacino, De Niro), "Bad Boys" (następny klasyk), "Ścigany", "Czas patriotów" i ewentualnie "Długi pocałunek na dobranoc" i "Ostatni skaut". |
Ewentualnie Ronin
|
Cytat:
Łowca jeleni - naprawdę polecam - rewelacyjny film, rewelacyjna muzyka. |
Within the Whirlwind
wie ktoś kiedy będzie premiera? |
Widział ktoś film Kolskiego "Afiona i pszczoły"?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl