Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2155)

p e t e r 06.06.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 741371)
a propaganda lansowania Szyca mnie wkur........ nie długo otworze lodówke bądź piwnice i go tam znajde

Nie Ty jeden: http://www.hh.tivi.pl/16317,ogladaj_...w_lodowce.html

donPedro23 06.06.2009 19:16

Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D

Kobieta_Wislak 06.06.2009 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 741532)
Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D

a na Polsacie jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 70`s) :-) "Dirty Dancing" VHS rules :D

:-p

donPedro23 06.06.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 741535)
a na Polsacie jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 70`s) :-) "Dirty Dancing" VHS rules :D

:-p

Zawsze nad Wami, 70's, zawsze nad Wami!!!:P

btw Tarantino robiąc "Kill Billa" garściami czerpał z filmu Woo:>

Kobieta_Wislak 06.06.2009 20:01

Ale pamiętaj, że:
Gdzie 80`s mówią dobranoc tam 70`s mówią dzień dobry ! :>

Ładnie to tak pyskować Starszej Pani ? :D

1q2 07.06.2009 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 741257)
Polecam nowy film Refna (twórca trylogii Pusher) Bronson - http://www.stopklatka.pl/film/film.a...cenzja&ri=6060

Film o odkręconym brytyjskim recydywiście z rewelacyjną główna rolą Toma Hardego.

Wielkie dzięki za ta informacje.Pushery kocham miłością wielką:) - szkoda że to tylko reżyseria a nie też scenariusz, bo Refn to Bóg jeśli chodzi o tą cholernie ciężką sztukę - mini recenzja już niebawem.

Maciejj 08.06.2009 09:49

Stan gry

byłem na tym wczoraj w kinie i
bardzo dobra rola Russel`a
fabuła nienadzwyczajna
scenarzysta się nie popisał
kilka wątków z filmu nie wyjasnione
w połowie filmu wiedziałem jak się zakończy
za długi jak dla mnie.......
poniżej średniej

buldus 08.06.2009 16:00

Ma ktoś może jakiś link do filmu MIASTO UCIECZKI? Opowiada on o kibicach do ktorych strzelano z ostrej amunicji. Pozdro

<Crasch> 08.06.2009 17:03

Ostatnio oglądałem film "Push"
Jesli ktoś lubi filmy typu "Wanted" to pewnie mu sie spodoba.
Ogólnie fajny film, lekko piepsznięty, ale na nudny wieczór akurat w sam raz ;)

tranceaddict 10.06.2009 03:59

Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych.
"Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta."

Pan Jotka 10.06.2009 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 741374)
Zalezy co kto lubi.
Kolega był na tym w kinie i mówił, że dobry film i warto sie na niego wybrac do kina.

Polecam film "Opór" z Daniel Craig.
Film jest o żydach którzy uciekają przed Niemcami. Żydzi aby przeżyć szukają schronienia w lasach.

Podobno film nieco wybiela głownych bohaterow. Ale jako film pokazuje dramat ludzi podczas wojny.
Jezeli ktos lubi tematyke gangsterską to polecam film : Mexican Gangsta. Dzieje sie, oj dzieje. Taki rodzaj ballady od gangsterach.

orzeu 10.06.2009 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 741253)
Ja pamietam, ze za dzieciaka uwielbialem "Legendy kung fu" gdzie glowna role zagral. Wielka szkoda (*)

Widział ktos "Anoly i demony" ? Jak wypada w porownaniu z "Kodem da Vinci" ?

Jesli ten drugi jest choc troche podpbny do pierwszego to zasluguje na miano najgorszego filmu roku. Slyszalem ze sa jakies jaja z wysadzaniem watykanu w powietrze za ppmoca fiolki z czarna dziura, prawda to? Jesli tak to fizycy pewnie poumierali ze smiechu :lol:

Co do Oporu, szok ze ktokolwiek w Polsce moze to gowno zachwalac po tym ile tam jest klamstw...

Nowohucianin^^ 10.06.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tranceaddict (Post 743251)
Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych.
"Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta."

a ty oglądałęś go po angielsku czy masz jakieś napisy ? po ja ściągnąłem tą wersje -> http://torrenty.org/torrent/372818 i nie ma napisów :/
Elo.

Illargui 16.06.2009 21:14

Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.

Jest tylko jeden problem ...... ten film jest o niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki".

igortsw 16.06.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Illargui (Post 746655)
Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.

Jest tylko jeden problem ...... ten film jest po niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki".

Właśnie zastanawiałem się czy iść do kina na to "coś", bo już sama reklamówka w TV, jakoś mnie do tego kina ciągneła, ale znając moc tych 30 sekundowych omamiaczy wiem że równie dobrze może to być kicha...

A propo"sztuki dla sztuki" to w dzisiejszych realiach gdzie hajs ma władze, naprawde trudno jest ustrzelić taki ewenement.

Mistel 16.06.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 743257)
Slyszalem ze sa jakies jaja z wysadzaniem watykanu w powietrze za ppmoca fiolki z czarna dziura, prawda to? Jesli tak to fizycy pewnie poumierali ze smiechu :lol:

Poniekąd :P Pojemnik z antymaterią otrzymaną w CERN.

Film nie taki zły, aczkolwiek parę schematów w nim zostało powielonych, i niektóre rzeczy stawały się przewidywalne. Ja nie narzekam, bo za bilet nie zapłaciłem :P

mb_1906 16.06.2009 22:32

Warto obejrzeć Taksówkarza i Łowcę jeleni z De niro??

pio 16.06.2009 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 746706)

świetne filmy, jak jeszcze nie oglądałeś to nie trać czasu i odpalaj odtwarzacz, poważnie :)

zuraw9 17.06.2009 06:55

Polecam film Tożsamość. Zapowiada się jak zwykły thriller, 10 ludzi zostało uwięzionych na odludziu podczas burzy i jak to zwykle w takich filmach bywa zaczynają ginąć po kolei. Mimo to wcale nie jest tak łatwo wskazać mordercę, warto zwracać uwagę na szczegóły.
Zdecydowanie warto obejrzeć.

Maciejj 17.06.2009 13:04

Cytat:

Taksówkarz

dzieło wybitne

wislacki 17.06.2009 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 746697)

Film nie taki zły, aczkolwiek parę schematów w nim zostało powielonych, i niektóre rzeczy stawały się przewidywalne. Ja nie narzekam, bo za bilet nie zapłaciłem :P

"Anioł i demony" takie sobie - wiele szumu i emocji tak naprawdę o nic.
Nie wszyscy wiedzą, ale film nie kręcony w Watykanie, bo filmowcy nie dostali zgody (czemu się zresztą nie dziwię :-p ) dlatego graficznie film wypadł całkiem nieźle, wszystko odtworzone z wielką dokładnością.

Co mi się szczególnie nie podobało - akcja dzieje się bardzo szybko, za szybko. Bohaterzy nie mają 48 godzin na wykonaniu "misji" (nie chcę powiedzieć za dużo :>) a zaledwie 4. Oglądanie szczególnie utrudnione gdy brakuje dubbingu, czy lektora - napisy znikają zanim doczytasz do końca.

Jak napisał Mistel schemat powielany wiele razy, dlatego mnie film niczym nie zaskoczył. Autorzy chcieli ratować pomysł i na końcu trochę zagmatwali, ale to tylko pogorszyło sprawę. Film odradzam, szkoda kasy

7 kotów 17.06.2009 13:43

HUNGER
O strajku glodowym zolnierzy IRA w polnocnoirlandzkim wiezieniu Maze.

Delikatnie mowiac: Film wstrzasajacy.

tommiyacht 17.06.2009 19:06

W Imie Ojca - TVN7 teraz

Mistel 17.06.2009 19:30

Jakie mi polecicie filmy sensacyjne/akcji takie z lat 90? Coś jak "Szklana pułapka". Kiedyś też oglądałem w TV jakiś amerykański film o szakalu. Chodzi mi o takie klasyczne, dobre kino akcji, gdzie nie było tyle efektów specjalnych :detektyw:

licoo 17.06.2009 20:13

,,Godzina zemsty", ,,Teoria spisku", ,,Ostatni skaut"

donPedro23 17.06.2009 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 747029)
Jakie mi polecicie filmy sensacyjne/akcji takie z lat 90? Coś jak "Szklana pułapka". Kiedyś też oglądałem w TV jakiś amerykański film o szakalu. Chodzi mi o takie klasyczne, dobre kino akcji, gdzie nie było tyle efektów specjalnych :detektyw:

Pewnie większość widziałeś, ale niektóre to już klasyki gatunku:
"Tango i Cash" (absolutny klasyk), "Nikita" (francuska!), "Con Air - lot skazańców", "Święci z Bostonu" (uwielbiam:rotfl:), "Gorączka" (Pacino, De Niro), "Bad Boys" (następny klasyk), "Ścigany", "Czas patriotów" i ewentualnie "Długi pocałunek na dobranoc" i "Ostatni skaut".

pietras1234 17.06.2009 21:09

Ewentualnie Ronin

Illargui 17.06.2009 21:30

Cytat:

Łowca jeleni - naprawdę polecam - rewelacyjny film, rewelacyjna muzyka.

Maciejj 17.06.2009 21:50

Within the Whirlwind

wie ktoś kiedy będzie premiera?

Illargui 19.06.2009 18:33

Widział ktoś film Kolskiego "Afiona i pszczoły"?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl