![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj trzeba mierzyć siły na zamiary |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Zgodzę się z niektórymi, że 600 tysięcy euro to naprawdę gruba przesada. Znaleźć obrońcę, lepszego od Chaveza, za tę cenę nie będzie raczej problemem dla Stana Valckxa.
Gorzej, że my za półtora miesiąca rozpoczynamy grę w europejskich pucharach. Czasu na zgranie jest wybitnie mało, dlatego według mnie Chavez MUSI zostać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat on był jednym z najwiekszych talentów na Węgrzech i kosztowal sporo blisko 2 miliony dolarów.
Ja nie oczekuje u nas od Stana takich fajerwerków, niech w ramach budżetu który ma podejmuje najrozsądniejsze decyzje. Wiem, że Cupiał to nie jest rozrzutny facet i wzmocnić się przed Lm będzie ciężko, szczególnie jak zachodni klub sypnie na kogoś ze składu kasą to się oczy zaświecą i tyle będziemy go widzieli. |
My mamy czas na pozbywanie sie podstawowych obroncow i wprowadzanie innych na ich miejsce?
L.mistrzów za 2 miesiace , chcesz powtórki sprzed roku ? obrona musi sie zgrac - a pozbywanie sie pilkarzy podstawowych utrudni to , moim zdaniem wykupienie Chaveza to podstawa. |
Tu nawet nie chodzi o to, czy 600 tys. za obrońcę klasy Chaveza to dużo czy mało. Problemem jest to, że Wisła nie jest w stanie wydać takiej kwoty na defensywnego zawodnika. Pieniądze stracone na Cheveza to pieniądze, których będzie brakowało przy transferach na inne pozycje. 600 tys. to my możemy dać za napastnika, środkowego pomocnika lub skrzydłowego. Historia naszych transferów pokazuje, że ciekawych obrońców można znaleźć za mniejsze kwoty, więc w tym kontekście, patrząc na nasze możliwości finansowe i listę pozycji, które trzeba wzmocnić, zakup Osmana byłby bardzo drogi.
Cytat:
"Mierzyć siły na zamiary" oznacza: zrób wszystko, by było Cię stać na Chaveza (dostosuj swoje siły do celu, który chcesz osiągnąć). "Mierzyć zamiar według sił" - sprowadź tych, na których obecnie Cię stać (dostosuj cele do aktualnych możliwości). Przepraszam, że się czepiam, ale ten związek frazeologiczny kompletnie zmienia znaczenie Twojej wypowiedzi. |
Cytat:
No tak. Ciężko porównywać Kłosa do Chaveza. Kłos w wieku 25 lat był podstawowym zawodnikiem solidnej drużyny w Ligue 1, a Chavez grał w Hondurasie. --- Wiele wskazuje na to, że Lewy będzie do wyciągnięcia za małe pieniądze z Ukrainy. |
Cytat:
ale co Ty ....a chcesz od Milana? |
Cytat:
Chodziło mi o ściąganiae do klubu Dżudżaka,Lazovica czy Parka-Ji-Sunga. |
Cytat:
Zgranie zespołu jest, owszem, kwestią ważną, ale nikt mi nie powie, żeby kupić Chaveza za tyle samo, co Meliksona, bo mimo wszystko choć grają oni na odmiennych pozycjach, to w ostatecznym rozrachunku "Melex" wychodzi zdecydowanie na plus. |
haha Chavez jest zgrany, tylko z kim, widzicie Cikosa w pucharach? nie , widzicie Paljica w pucharach? nie , o środkowym to już nie wspominając
i nie pierd**** o zgraniu, bo jeśli obrońca jest na poziomie(czyt.2 klasy od Chaveza wyżej, a Cikosa i Paljica to pewnie ze 4) to sobie spokojnie poradzi a jeśli można go wyrwać za darmo lub za mniejszą kwotę niż Chaveza a w letnim okienku jest to bardzo prawdopodobne to ja nie widzę przeszkód żeby się trzymać pana drwala |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mic...wiadomosc.html - kiedyś nie raz mówiono, że Wisła chciałaby sprowadzić Barczaka. Może teraz warto by było ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Stasiak i Bartczak są kolegami Łobodzińskiego i grali razem w meczu, po którym mają teraz kłopoty prawne, więc skoro Łobo ma kłopoty w Wiśle, to tym bardziej Bartczak czy Stasiak nie mają szans na angaż w Wiśle z wiadomych względów.
|
Cytat:
Rzecz w tym , że nie o tym był mój post do którego sie odnisłeś. Pisałem o Sivakovie... |
Ludzie my nie mamy bloku obronnego na puchary, że o LM nie wspomnę...
Na ligę wystarcza, ale na ligę to i moja teściowa by wystarczyła. Posturę ma Chaveza, zwrotność też, więc spoko. Gadanie, że nowi się nie zgrają. Jak są dobrzy, to się zgrają. A z naszymi obrońcami mamy w Europie murowane bęcki. Chavez w życiu nie jest wart 600 tyś. euro. Połowę z tego można dać i basta. |
Cytat:
|
Cytat:
Jirsaka bym wymienił na Siwakowa jakby sie dało.Białorusin jak będzie więcej grał to szanse zastąpic Sobola w przyszłości,ma lepszy strzał niż Wilk |
Dzisiejszy wywiad z Basałajem:-)
http://sport.interia.pl/raport/wisla...strzow,1642909 |
Pamietacie Chaveza z poczatku a Chaveza z ostatnich meczow??
To pokazuje jak duzo daje zgranie i zrouzmienie z zespolem po jakims tam czasie np. po pol roku. Nie mozemy znowu dopuscic do tego ze srodek obrony sie nam znowu rozwali... Wykupienie Osmana nawet za 600 tys Euro ma sens. On te 600 tys Euro zaczyna juz splacac a Tomek Jirsak swoje 700 bedzie splacl jeszcze bardzo dlugo niestety... |
Taa, a jak bysmy kupili Chaveza to za pol roku chcielibyscie zeby go za 1,5mln sprzedac. 600 tys to jest odpowiednia cena co do umiejetnosci.
|
600 tyś, euro za Chaveza to chyba jednak za dużo.
Za tyle to ja uważam że to powinien być taki nowy Marcello. Tymczasem nasza obrona nie spisywała się aż tak dobrze żeby tyle płacić za tego zawodnika. Tak z 350-400 tyś $ było by w sam raz. Za 600 000 euro, można mieć ciekawego rozgrywającego lub skrzydłowego. Płacić tyle za obrońce. Gdyby była pewność że sprzedamy go za 2-3 lata za 2-3 miliony euro to jak najbardziej byłby to dobry transfer. Niestety ja się boję że za Chaveza to my dostaniemy w przyszłości z milion euro. |
Cytat:
|
Cytat:
Za 600 tysiaków to Marcelo z Santosu w zyciu bys nie wyciągnał. Skonczył mu sie kontrakt i na tym skorzystaliśmy. Nie sądze by wspomniana kwota stanowiła dla nas problem, widocznie ktoś uznał, że i bez Chaveza damy rade, mamy przecież leczącego sie Bunozę, jest Kowlaski, Branco pieknie sie sprawdził na skrzydle to i na srodku pewnie bedzie mocny, moze tez Cleber zateskni za zieloną trawką...:D Na Cikosza tez pewnie kasy bedzie szkoda, zainwestujemy ja natomiast w drewnianego Siwakowa i na mecze o LM zagramy z obroną ala z meczów z RSCA. Ho ho jak to dobrze zgrywac obrone, jak to dobrze promowac grajka na wypozyczeniu i nie zapewnic sobie wczesniej ceny wykupu.. ;-) Juz nie marudze, po co komu obrona na LM? ;-) |
Cytat:
Przyklad Meliksona to wyjatek i wielki fart ze sie udalo go za te 600-700 tys wziasc. Jego juz w tym momencie za 2-2,5 mlna mozna sprzedac, a po pucharach to i 4-5. Mysle ze jedynym zawodnikiem ktorego mozna porownac do niego a naszej lidze w ostatnich 10 latach to chyba tylko Uche i Zuraw w najlepszych formach. Lewy czy Kuba to nie ta polka mimo wszystko.. No ale cena to byl poprostu fart, tak jak i wziecie Marcelo za darmo... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl