Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 29.08.2012 14:54

Negocjacje na pewno trwały ostatnie kilka dni , jeśli nie tydzień . bo w to że ktoś rzucił na stół dużą kasę , czytaj oferta nie do odrzucenia nie wierzę.. inaczej byłby to transfer definitywny . Czasu na szukanie kogoś nowego było sporo , a właściwie na same negocjacje , bo warianty mieli mieć już obgadane.

Dla Bednarza nie będzie alibi co do dotrzymania obietnic transferowych.

Arked 29.08.2012 14:55

@MichaelMyers

Wiadomo, że żadnego wariantu zastępczego nie ma. A tak zwane "cele jakie sobie założyliśmy" (mistrzostwo!) są zagraniem pod publiczke i zupełnie nie przystają do tego co robi klub.

Ajax 29.08.2012 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1272439)
Ja nie czuję tylko to wiem.

Choć chciałbym się mylić i jeszcze przepraszać Łysego. :D

Heheh też chętnie bym to zrobił ale raczej skończy się na konferencji prasowej kolegi Tominho

+

JB: No cóż, ofertę na Maora Melksona dostaliśmy w ostatniej chwili, tuż przed zamknięciem okna nie było możliwości nikogo sprowadzić. Nasza sytuacja finansowa nie pozwalała nam odrzucić tak intratnej oferty.

Dziennikarz: Podobno miał Pan przygotowane zastępstwo na przypadek sprzedania kluczowych piłkarzy a takim był Melkiskon

JB: Mamy bardzo dobrą i silną kadrę. Po konsultacji z Probierzem postanowiliśmy dać szanse młodszym bardzo obiecującym zawodnikom z Polski.

xanti1906 29.08.2012 14:59

To teraz Traore z Lechii :) i mamy wtedy pomoc naprawdę niezłą - Melikson, Iliev, Traore, do tego Sobol i Wilk + młody gniewny Chrapek.

MichaelMyers 29.08.2012 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1272442)
@MichaelMyers

Wiadomo, że żadnego wariantu zastępczego nie ma. A tak zwane "cele jakie sobie założyliśmy" (mistrzostwo!) są zagraniem pod publiczke i zupełnie nie przystają do tego co robi klub.

Tez tak uwazam, tylko niech ludzie to wiedza.Chyba, ze tego Brozka wezma, to jest jedyna mozliwosc.

pawelo84 29.08.2012 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1272443)
Heheh też chętnie bym to zrobił ale raczej skończy się na konferencji prasowej kolegi Tominho

+

JB: No cóż, ofertę na Maora Melksona dostaliśmy w ostatniej chwili, tuż przed zamknięciem okna nie było możliwości nikogo sprowadzić. Nasza sytuacja finansowa nie pozwalała nam odrzucić tak intratnej oferty.

Dziennikarz: Podobno miał Pan przygotowane zastępstwo na przypadek sprzedania kluczowych piłkarzy a takim był Melkiskon

JB: Mamy bardzo dobrą i silną kadrę. Po konsultacji z Probierzem postanowiliśmy dać szanse młodszym bardzo obiecującym zawodnikom z Polski.

Jak nie ma pieniędzy, to klub musi sobie jakoś radzić. A najłatwiej dziurę budżetową łatać poprzez sprzedaż piłkarzy. Zrozumcie to, że Wisła nie jest obecnie finansowym potentatem i musi wiązać koniec z końcem by normalnie funkcjonować. Doprowadziło do tego wiele rzeczy, m.in. brak sukcesów w pucharach za Skorży i Kasperczaka, za duże kontrakty pewnych piłkarzy za czasów Maaskanta i teraz kolejny brak awansu do europejskich pucharów. Ludzie, skąd Cupiał ma wziąć dodatkową kasę na transfery, jak za prawa do transmisji zarobi góra 10 mln zł. Od sponsorów dostanie maksymalnie 5 mln. zł. Z biletów zarobi w najlepszym razie 5-6 mln zł. Resztę musi bilansować transferami i kasą z własnej kieszeni. A nasi piłkarze, trener, Bednarz, zgrupowania, koszty organizacji meczu, przecież to kosztuje bardzo dużo kasy.

Jeżeli na forum wymaga się transferów, to niech każdy z nas zorganizuje z 10 kolegów z którymi się na mecz wybierze. Jak uda się zapełnić stadion, to będzie szansa na jakiś transfer, bo przynajmniej wpływy z biletów będą dwa razy wyższe. Tak jak obecnie, gdzie na mecze przychodzi średnio 16 tyś. to jest trochę za mało, by można było liczyć na znaczące przychody z dnia meczu.

Z drugiej strony, wcale nie dziwię się że tyle osób przychodzi na mecze, bo mimo wszystko, czasami po prostu nie ma człowiek ochoty wydać 30-40 zł na bilet i oglądać jedną dobrą akcję przez 90 min.

Arked 29.08.2012 15:30

Mnie po prostu denerwuje, że klub mydli kibicom oczy opowiadając bajki o walce o mistrzostwo, podczas gdy nie stać nas na jeden przyzwoity transfer. O to mi przede wszystkim chodzi. A sprzedanie Meliksona to już w ogóle byłoby plucie w twarz części kibiców, którzy zakupili już karnety. To jeden z ostatnich powodów, dla których niefanatycy przychodzą na stadion.

Tominho 29.08.2012 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1272437)
Tominho - tyle , ze Probierz o Jagielloni kiedys mowil to samo, kiedy ja trenowal, ze maja swietny sklad na MP nawet Grosickiego nie potrzebuja, pozniej jak wylecieli z pucharow z jakimis pastuchami powiedzial, ze mial slabych pilkarzy.Probierz gada jak mu wygodnie.

Obawiam się, że moją ironię z Bednarzem odebrałeś w taki sposób, że staram się ich (JB + MP) bronić... Ja po prostu korzystam z doświadczeń jakich nabrałem po obejrzeniu kilku konferencji prasowych z udziałem dwóch wyżej wymienionych osób :)

Oskarżać też ich nie zamierzam, bo z własnej kieszeni pieniędzy na transfery przecież nie wyłożą.

Co do Probierza i pucharów z Jagiellonią - lekkie sprostowanie. Wg "Fastera" winowajcą klęski z Irtyszem była baza treningowa jaką dysponuje klub z Białegostoku... Jeśli podłapie temat, to taki argument może również wykorzystywać w Wiśle. Nie ma co ukrywać, podstawy do tego są :D

MichaelMyers 29.08.2012 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1272454)
Obawiam się, że moją ironię z Bednarzem odebrałeś w taki sposób, że staram się ich (JB + MP) bronić... Ja po prostu korzystam z doświadczeń jakich nabrałem po obejrzeniu kilku konferencji prasowych z udziałem dwóch wyżej wymienionych osób :)

Oskarżać też ich nie zamierzam, bo z własnej kieszeni pieniędzy na transfery przecież nie wyłożą.

Co do Probierza i pucharów z Jagiellonią - lekkie sprostowanie. Wg "Fastera" winowajcą klęski z Irtyszem była baza treningowa jaką dysponuje klub z Białegostoku... Jeśli podłapie temat, to taki argument może również wykorzystywać w Wiśle. Nie ma co ukrywać, podstawy do tego są :D

Rok wczesniej po dobrym meczu Jagieloni z Arisem w Salonikach za to opowiadal, ze poziom sie podnosi i nie mamy sie czego wstydzic, dziwne, ze wtedy brak tej bazy mu nie przeszkadzal, widocznie jej brak odbil sie czkawka akurat w tamtym roku z jego fantazji.Brak wielogwiazdkowego hotelu na miejscu pewnie tez im zaszkodzil.Poza tym Probierzowi sie cos pomieszalo z nerwow wtedy, bedac w Kazachstanie zachwalal jakis osrodek w Minsku.Pozniej sie okazalo, ze tego Pawlodaru na mapie samochodowej nie mozna znalezc.Zreszta pozniej jak wrocil z Grecji po tym epizodzie w Arisie cos majaczyl, ze w Polsce gorzej nie jest niz tam.

domin_czyzyny 29.08.2012 15:43

Do takiej sytuacji doprowadziło całkowicie nieprofesjonalne sterowanie klubem przez Cupiala, z kasa jak on ma i wyłożył na klub naprawdę wielu zrobiłby w pełni profesjonalny klub ze świetnym zapleczem treningowych, skautingiem, szkółka i strukturami. Moze niekoniecznie mielibyśmy tyle tytułów MP ale mielibyśmy obecnie wspaniale perspektywy na przyszłość, fundamenty, normalność.

Dobrze poukładany klub przyciąga wszystkich: kibiców, sponsorów, zawodników. To wszystko dawałoby szanse na maksymalizacje zysku oraz szanse na trwałe podnoszenie poziomu sportowego. Bylibyśmy kuznia talentów z południa Polski. To wszystko mogłoby także przy umiejetnym dobieraniu doświadczonych zawodników z Polski i zagranicy na sukces w Polsce i w Europie.

Kasa i czas został zmarnowany na błędne decyzje, inwestycje i walkę na dworze Cesarza z Myslenic. Dzisiejsza Wisle można porównać do I Rzeczpospolitej, gdzie wciąż śniło sie o potędze, dawnej sile i zdobyczach. Przy tym prowadzono nieustające wojny miedzy sobą, a system władzy był nieskuteczny i archaiczny.

Do tego wszystkiego wrogowie rosli coraz bardziej w sile...
Do czego to doprowadziło, to wszyscy (większość) wie...

cassius31krakow 29.08.2012 15:43

:tominho
nie przyjmuję żadnych takich wytłumaczeń - przecież w Krakowie jest lotnisko! :D

aphroditeN 29.08.2012 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1272428)
No odnoście wiadomości "fu(c)k-towych" to za jaja należy powiesić decydentów, którzy doprowadzili do przegrania batalii o Maków z Bełchatowem. Nasza "władza" powinna za to odpowiedzieć, bo Valckx, chyba wtedy był już odsunięty od decyzji.

Maki powinny trafić do nas i dostać obietnicę szans na grę, jeśli będą dobrze się prezentować.

Nie nie nie.. Za jaja należałoby powiesić tych którzy żałowali Makom (i zapewne nie tylko im) opłacić bursy w Krakowie po tym jak przez 3-4 lata trenowali z TS Wisła dojeżdżając na treningi rejsowym busem lub maluchem z siostrą. To wstyd że w takim Klubie doszło do takich zaniechań.. Zapłaciliby za ich rozwój wtedy 30 - 40 tysięcy i mieliby ich karty w ręce . Nawet w takiej sytuacji jaka jest teraz, że nagle cały zarząd chce wprowadzać młodych, utalentowanych to już by było dwóch bliźniaków do rywalizacji o meczową 18..

MichaelMyers 29.08.2012 15:53

Bracia Mak sobie strzelili zdjecia z butelka wodki, w Wisle sie przestraszyli ich profilu na facebook, ze beda kupowac na stacjach benzynowych, i podczas wyjazdow trzeba bedzie stawac i lac w lesie haha

arti 29.08.2012 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1272456)
Rok wczesniej po dobrym meczu Jagieloni z Arisem w Salonikach za to opowiadal, ze poziom sie podnosi i nie mamy sie czego wstydzic, dziwne, ze wtedy brak tej bazy mu nie przeszkadzal, widocznie jej brak odbil sie czkawka akurat w tamtym roku z jego fantazji.Brak wielogwiazdkowego hotelu na miejscu pewnie tez im zaszkodzil.Poza tym Probierzowi sie cos pomieszalo z nerwow wtedy, bedac w Kazachstanie zachwalal jakis osrodek w Minsku.Pozniej sie okazalo, ze tego Pawlodaru na mapie samochodowej nie mozna znalezc.Zreszta pozniej jak wrocil z Grecji po tym epizodzie w Arisie cos majaczyl, ze w Polsce gorzej nie jest niz tam.

Probierz ma pewnie w kontrakcie jakiś zakaz pyskowania dlatego siedzi cicho mimo ewidentnego osłabiania kadry i pozwala na wpychanie Sikorskiego czy Fredka. Jak będzie grzeczny to źródło dobrego utrzymania do czerwca 2013 tak czy srak ma. A wyniki będą... takie czy inne.
Z drugiej strony jak się wywali w Wiśle to Amica i Legia już raczej nie będą się zabijały o niego.

MichaelMyers 29.08.2012 16:06

Konktrakt Probierza

- nie wolno ci nic swojego mowic

- wolno ci tylko powtarzac to co napiszemy

- nie wolno sie czepiac naszej bazy treningowej

- sprzedajemy kogo chcemy, jak chcesz wzmocnien to sam sobie musisz zaplacic

- pan Cupial jest twoja moca i zrodłem mestwa

:)

63.5 Kg 29.08.2012 16:10

Wydaje mi sie ze Wisła jako pierwszy klub na swiecie w historii pilki noznej opracuje taktyke gry bez skrzydlowych...
W koncu bedziemy w czyms pierwsi...

fresh.cie 29.08.2012 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1272467)
Konktrakt Probierza

- nie wolno ci nic swojego mowic

- wolno ci tylko powtarzac to co napiszemy

- nie wolno sie czepiac naszej bazy treningowej

- sprzedajemy kogo chcemy, jak chcesz wzmocnien to sam sobie musisz zaplacic

- pan Cupial jest twoja moca i zrodłem mestwa

:)

To by miało sens :D

Arked 29.08.2012 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1272470)
Wydaje mi sie ze Wisła jako pierwszy klub na swiecie w historii pilki noznej opracuje taktyke gry bez skrzydlowych...

Spokojnie, wykorzystamy nasz największy atut, klasowych bocznych obrońców....

Pablo84 29.08.2012 16:44

Tu się nie ma z czego śmiać :P.
Ja wiem, że to teraz w modzie, ale nie najeżdzajcie tak na Bednarza- on tylko realizuje to, co nakreślił mu właściciel :).Wisła będzie grała pyte?To zwolni się kogoś, naobiecuje i znów będzie się grało o mistrzostwo, bo 2 miejsce to porażka :).

I na dobre i na złe.Klub to przedewszystkim My a nie tylko kopacze którzy biegają za skórzaną piłką.Wiem, że to pewnie zabrzmi zbyt patetycznie, ale Wisła bedzie mi osobiście Wisła będzie się kojarzyła z ludzmi których poznałem.Owszem, kopacze też sprawiły, że niejednokrotnie miałem prawie łzy w oczach,, ale nie zmienia to, że Wisła to styl życia a nie tylko 2 lub 4 godziny w tygodniu.

Karherop 29.08.2012 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1272470)

pierwsza była Hiszpania na euro 2012, tyle ze oni grali bez skrzydowych i bez napastnika :P

Heero 29.08.2012 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1272487)
pierwsza była Hiszpania na euro 2012, tyle ze oni grali bez skrzydowych i bez napastnika :P

Pierwsza to była Brazylia, nie pamiętam na jakim turnieju, ale grali wtedy na 4. środkowych pomocników.

felipe 29.08.2012 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1272487)

Spokojnie,mamy jeszcze całe dwa dni, by opchnąć Genkova.

Baala 29.08.2012 17:29

Jeżeli kogoś dokupią, to by miało w sumie sens. Jakby wzieli Brożka to uznałbym to za wmiare sensowny ruch.
Jednak jestem przekonany, że nikt już do nas nie dojdzie. W klubie musi być niesamowite biadowanie, że Kirma wypchnęli na wypożyczenie pewnie za jakieś grosze.

Co teraz? Zostajemy z dwoma skrzydłowymi na całą runde! Jeden ma siły na 60 minut gry (a nawet mniej) drugi najlepsze mecze rozgrywa jak gra w środku z dwoma defensywnymi. Bieda straszna, bieda ten skład. W ostatnim sezonie strzeliliśmy kompromitujące 29 goli w sezonie. W tym z graczy z pomocy i ataku odeszli: Małecki, Nunez, Biton, Kirm, Jirsak i nie przyszedł absolutnie nikt, bo sprowadzenie młodego Honduranina z pastwiska to może być jako uzupełnienie kadry. Biedak zaraz paru frustratów za tydzień-dwa będą najeżdzać na niego bo ktoś im wmówi że chłopaczek z pastwiska ma zapełnić luke po 5 zawodnikach.

MichaelMyers 29.08.2012 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1272493)
Spokojnie,mamy jeszcze całe dwa dni, by opchnąć Genkova.

Napewno Probierz juz opracowal koncepcje jak bedziemy grali bez niego.

syryls 29.08.2012 18:59

Kirm zarabiający grosiki w porównaniu z Jaliensem czy Gargułą zostaje wypożyczony na rok za parę paczek fajek. Mniej więcej oznacza to tyle że oddajemy gościa za darmo na rok... Paranoja

Lemur 29.08.2012 19:17

Nie ma powodu cieszyć się z odejścia Kirma wiedząc, że nikt w jego miejsce nie przyjdzie. Ten ruch to strata dla drużyny.

Bednarzowi jedno się udało - zrobił wielu ludziom prawdziwą wodę z mózgu. Kibice cieszący się z osłabiania własnego klubu - bezcenne :rotfl: Chyba warto zgłosić to do rekordów Guinnessa...

lorddavy 29.08.2012 19:23

A jednak Robert jest spoko :D

Trener z niego żaden ale pomocną rękę do nas wyciąga. Szkoda tylko, że generała nie wziął w pakiecie ze słoweńskim paralitykiem :P

Problem, jedynie, że spuszczą to nieszczęsne Groningen i nie będzie ich stać na pierwokup...

Lemur 29.08.2012 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1272518)

Trener z niego żaden ale pomocną rękę do nas wyciąga. Szkoda tylko, że generała nie wziął w pakiecie ze słoweńskim paralitykiem :P

Problem, jedynie, że spuszczą to nieszczęsne Groningen i nie będzie ich stać na pierwokup...

Oj, żebyś się zdziwił...

Probierz może tylko sobie pomarzyć o wynikach i sukcesach, jakie odniósł Maaskant. "Kombinator Michał P." to ta sama marna półka trenerska, co Smuda, albo i jeszcze gorsza.

syryls 29.08.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1272518)

A my zostajemy bez skrzydłowych, zajebiście

KacpiTSW 29.08.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1272511)
Napewno Probierz juz opracowal koncepcje jak bedziemy grali bez niego.

No tak...taką jaką do tej pory widziałeś w meczach z Bełchatowem czy Podbeskidziem. Nie licząc końcówki w Bielsku...

K4millo 29.08.2012 21:16

Po gafie z Kokoszką nasz prawnik popełnił kolejny wielbłąd, ale przetłumaczcie sobie sami...
http://www.fcgroningen.nl/home/nieuw...ngig-bij-fifa/

riv 29.08.2012 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1272577)
Po gafie z Kokoszką nasz prawnik popełnił kolejny wielbłąd, ale przetłumaczcie sobie sami...
http://www.fcgroningen.nl/home/nieuw...ngig-bij-fifa/

Ogólnie chodzi o to, że są rozbieżności co do tego kto będzie płacić Kirmowi na wypożyczeniu - jakimś cudem Groningen myślało, że będziemy pokrywać pensje Kirma gdy będzie grał u nich. Kiedy wyszło, że jednak nie oddali sprawę do FIFA.

Jeszcze nie mówmy o wielbłądzie bo może u nich pracują więksi idioci niż u nas ale jeżeli FIFA rozpatrzy sprawę dla nas negatywnie to Bednarz już się chyba z tego nie wykręci.

EDIT
Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1272584)
Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.

Że KNVB ich wsparło to nie dziwota. To nie PZPN, w Holandii wspierają swoje kluby. Jestem pewny, że umowa jest niejednoznacznie skonstruowana ale tego po Łysym 'prawniku' można się spodziewać. Ale dopiero FIFA może wydać wiążącą interpretacje umowy i do tego czasu nie można mówić o jakiejś wielkiej wpadce klubu. Ot zwyczajne niedopatrzenie Łysego, do czego już się wszyscy przyzwyczaili. Jeżeli jednak FIFA przychyli sie do interpretacji holenderskiej to już rozmawiamy o zupełnie czym innym i jak pisałem wcześniej Bednarz powinien za to polecieć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1272587)
Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.

Nie koniecznie. Wszystko zależy od umowy między klubami, klub macierzysty może nic nie płacić, płacić wszystko albo jakiś procent wynagrodzenia.

K4millo 29.08.2012 21:25

Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.

FraMat 29.08.2012 21:26

Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.
Dlatego Kosowski przed odejściem na pięc lat miał niską pensję. Wisła płaciła Kosowskiemu co miesiac ok. 3 tys złotch. Roznicę dopłacało mu Kaiserlautern. Potem Kosowski wrócił do Wisły, ale nadal miał te 3 tys i nikt nie śpieszył sie z tym, żeby zapropowac znmiane stawki

Pewnie niedogadanie jest jakieś. Holendrzy sądzą, ze płacę Wiśle czynsz za Kirma, ale Wisła placi pensję. A Wisła pewnie o tym zapomniała. Ciekawe tylko czy kasa za wypożyczenie bilansuje się z pensją Kirma

arti 29.08.2012 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1272584)

Tzn. umowa wypożyczenia już została podpisana?
Jeśli jest tak jak piszesz tj. doprawdy mistrzowski ruch łysego durniozaura no ale może BC wyp.erdoli go za to już teraz. Trzymam za to kciuki.

wojteqs80 29.08.2012 21:39

Przeglądam to forum niemal codziennie i w końcu nie wytrzymałem muszę kilku osobą wytłumaczyć parę kwestii. Nie rozumiem skąd ta jazda z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek. Transfery a Małego i Kirma służą zbilansowaniu budżetu a pewnie w dłuższej perspektywie zrobieniu miejsca dla innych piłkarzy. Jeszcze nie dawno wszyscy jechali po Kirmie ile wlezie a teraz nagle straszny lament. Według mnie transfer Słoweńca ma na celu przygotowanie miejsca dla Brożka . Może troszkę się rozmarzyłem ale kto wie .....

domin_czyzyny 29.08.2012 21:39

to już wiemy, że kasy na nowego zawodnika nie będzie ... ;-) Jest to albo straszna wtopa Bednarza, albo wspaniałe wytłumaczenie braku inwestycji w nowego zawodnika.

Karherop 29.08.2012 21:41

no to pięknie , brakowało nam tylko kolejnego sporu w fifa w dodatku z transferem Kirma może być duży problem

westersyl 29.08.2012 21:58

Cytat:

Ciekawe tylko czy kasa za wypożyczenie bilansuje się z pensją Kirma
OMG
To dopiero byłby interes... stracić zawodnika i jeszcze do tego dopłacić. Bądź co bądź Bednarz sprawiał zawsze wrażenie goscia który zna się sprawach formalnych lepiej niż na sportowych, w końcu ma wykształcenie prawnicze.

arti 29.08.2012 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteqs80 (Post 1272594)
Przeglądam to forum niemal codziennie i w końcu nie wytrzymałem muszę kilku osobą wytłumaczyć parę kwestii. Nie rozumiem skąd ta jazda z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek. Transfery a Małego i Kirma służą zbilansowaniu budżetu a pewnie w dłuższej perspektywie zrobieniu miejsca dla innych piłkarzy. Jeszcze nie dawno wszyscy jechali po Kirmie ile wlezie a teraz nagle straszny lament. Według mnie transfer Słoweńca ma na celu przygotowanie miejsca dla Brożka . Może troszkę się rozmarzyłem ale kto wie .....

Chyba się rozmarzyłeś...
Transfer Kirma... wygląda na to, że nie ma ani piłkarza ani pieniędzy za niego.. bilansowanie budżetu jak diabli.
LO - miał czas od marca na znalezienie go, w końcu lipca przychodzi na testy kompletnie nieprzygotowany zawodnik.
Zrobienie miejsca dla innych... a za co ich kupimy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl