![]() |
Negocjacje na pewno trwały ostatnie kilka dni , jeśli nie tydzień . bo w to że ktoś rzucił na stół dużą kasę , czytaj oferta nie do odrzucenia nie wierzę.. inaczej byłby to transfer definitywny . Czasu na szukanie kogoś nowego było sporo , a właściwie na same negocjacje , bo warianty mieli mieć już obgadane.
Dla Bednarza nie będzie alibi co do dotrzymania obietnic transferowych. |
@MichaelMyers
Wiadomo, że żadnego wariantu zastępczego nie ma. A tak zwane "cele jakie sobie założyliśmy" (mistrzostwo!) są zagraniem pod publiczke i zupełnie nie przystają do tego co robi klub. |
Cytat:
+ JB: No cóż, ofertę na Maora Melksona dostaliśmy w ostatniej chwili, tuż przed zamknięciem okna nie było możliwości nikogo sprowadzić. Nasza sytuacja finansowa nie pozwalała nam odrzucić tak intratnej oferty. Dziennikarz: Podobno miał Pan przygotowane zastępstwo na przypadek sprzedania kluczowych piłkarzy a takim był Melkiskon JB: Mamy bardzo dobrą i silną kadrę. Po konsultacji z Probierzem postanowiliśmy dać szanse młodszym bardzo obiecującym zawodnikom z Polski. |
To teraz Traore z Lechii :) i mamy wtedy pomoc naprawdę niezłą - Melikson, Iliev, Traore, do tego Sobol i Wilk + młody gniewny Chrapek.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli na forum wymaga się transferów, to niech każdy z nas zorganizuje z 10 kolegów z którymi się na mecz wybierze. Jak uda się zapełnić stadion, to będzie szansa na jakiś transfer, bo przynajmniej wpływy z biletów będą dwa razy wyższe. Tak jak obecnie, gdzie na mecze przychodzi średnio 16 tyś. to jest trochę za mało, by można było liczyć na znaczące przychody z dnia meczu. Z drugiej strony, wcale nie dziwię się że tyle osób przychodzi na mecze, bo mimo wszystko, czasami po prostu nie ma człowiek ochoty wydać 30-40 zł na bilet i oglądać jedną dobrą akcję przez 90 min. |
Mnie po prostu denerwuje, że klub mydli kibicom oczy opowiadając bajki o walce o mistrzostwo, podczas gdy nie stać nas na jeden przyzwoity transfer. O to mi przede wszystkim chodzi. A sprzedanie Meliksona to już w ogóle byłoby plucie w twarz części kibiców, którzy zakupili już karnety. To jeden z ostatnich powodów, dla których niefanatycy przychodzą na stadion.
|
Cytat:
Oskarżać też ich nie zamierzam, bo z własnej kieszeni pieniędzy na transfery przecież nie wyłożą. Co do Probierza i pucharów z Jagiellonią - lekkie sprostowanie. Wg "Fastera" winowajcą klęski z Irtyszem była baza treningowa jaką dysponuje klub z Białegostoku... Jeśli podłapie temat, to taki argument może również wykorzystywać w Wiśle. Nie ma co ukrywać, podstawy do tego są :D |
Cytat:
|
Do takiej sytuacji doprowadziło całkowicie nieprofesjonalne sterowanie klubem przez Cupiala, z kasa jak on ma i wyłożył na klub naprawdę wielu zrobiłby w pełni profesjonalny klub ze świetnym zapleczem treningowych, skautingiem, szkółka i strukturami. Moze niekoniecznie mielibyśmy tyle tytułów MP ale mielibyśmy obecnie wspaniale perspektywy na przyszłość, fundamenty, normalność.
Dobrze poukładany klub przyciąga wszystkich: kibiców, sponsorów, zawodników. To wszystko dawałoby szanse na maksymalizacje zysku oraz szanse na trwałe podnoszenie poziomu sportowego. Bylibyśmy kuznia talentów z południa Polski. To wszystko mogłoby także przy umiejetnym dobieraniu doświadczonych zawodników z Polski i zagranicy na sukces w Polsce i w Europie. Kasa i czas został zmarnowany na błędne decyzje, inwestycje i walkę na dworze Cesarza z Myslenic. Dzisiejsza Wisle można porównać do I Rzeczpospolitej, gdzie wciąż śniło sie o potędze, dawnej sile i zdobyczach. Przy tym prowadzono nieustające wojny miedzy sobą, a system władzy był nieskuteczny i archaiczny. Do tego wszystkiego wrogowie rosli coraz bardziej w sile... Do czego to doprowadziło, to wszyscy (większość) wie... |
:tominho
nie przyjmuję żadnych takich wytłumaczeń - przecież w Krakowie jest lotnisko! :D |
Cytat:
|
Bracia Mak sobie strzelili zdjecia z butelka wodki, w Wisle sie przestraszyli ich profilu na facebook, ze beda kupowac na stacjach benzynowych, i podczas wyjazdow trzeba bedzie stawac i lac w lesie haha
|
Cytat:
Z drugiej strony jak się wywali w Wiśle to Amica i Legia już raczej nie będą się zabijały o niego. |
Konktrakt Probierza
- nie wolno ci nic swojego mowic - wolno ci tylko powtarzac to co napiszemy - nie wolno sie czepiac naszej bazy treningowej - sprzedajemy kogo chcemy, jak chcesz wzmocnien to sam sobie musisz zaplacic - pan Cupial jest twoja moca i zrodłem mestwa :) |
Wydaje mi sie ze Wisła jako pierwszy klub na swiecie w historii pilki noznej opracuje taktyke gry bez skrzydlowych...
W koncu bedziemy w czyms pierwsi... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu się nie ma z czego śmiać :P.
Ja wiem, że to teraz w modzie, ale nie najeżdzajcie tak na Bednarza- on tylko realizuje to, co nakreślił mu właściciel :).Wisła będzie grała pyte?To zwolni się kogoś, naobiecuje i znów będzie się grało o mistrzostwo, bo 2 miejsce to porażka :). I na dobre i na złe.Klub to przedewszystkim My a nie tylko kopacze którzy biegają za skórzaną piłką.Wiem, że to pewnie zabrzmi zbyt patetycznie, ale Wisła bedzie mi osobiście Wisła będzie się kojarzyła z ludzmi których poznałem.Owszem, kopacze też sprawiły, że niejednokrotnie miałem prawie łzy w oczach,, ale nie zmienia to, że Wisła to styl życia a nie tylko 2 lub 4 godziny w tygodniu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli kogoś dokupią, to by miało w sumie sens. Jakby wzieli Brożka to uznałbym to za wmiare sensowny ruch.
Jednak jestem przekonany, że nikt już do nas nie dojdzie. W klubie musi być niesamowite biadowanie, że Kirma wypchnęli na wypożyczenie pewnie za jakieś grosze. Co teraz? Zostajemy z dwoma skrzydłowymi na całą runde! Jeden ma siły na 60 minut gry (a nawet mniej) drugi najlepsze mecze rozgrywa jak gra w środku z dwoma defensywnymi. Bieda straszna, bieda ten skład. W ostatnim sezonie strzeliliśmy kompromitujące 29 goli w sezonie. W tym z graczy z pomocy i ataku odeszli: Małecki, Nunez, Biton, Kirm, Jirsak i nie przyszedł absolutnie nikt, bo sprowadzenie młodego Honduranina z pastwiska to może być jako uzupełnienie kadry. Biedak zaraz paru frustratów za tydzień-dwa będą najeżdzać na niego bo ktoś im wmówi że chłopaczek z pastwiska ma zapełnić luke po 5 zawodnikach. |
Cytat:
|
Kirm zarabiający grosiki w porównaniu z Jaliensem czy Gargułą zostaje wypożyczony na rok za parę paczek fajek. Mniej więcej oznacza to tyle że oddajemy gościa za darmo na rok... Paranoja
|
Nie ma powodu cieszyć się z odejścia Kirma wiedząc, że nikt w jego miejsce nie przyjdzie. Ten ruch to strata dla drużyny.
Bednarzowi jedno się udało - zrobił wielu ludziom prawdziwą wodę z mózgu. Kibice cieszący się z osłabiania własnego klubu - bezcenne :rotfl: Chyba warto zgłosić to do rekordów Guinnessa... |
A jednak Robert jest spoko :D
Trener z niego żaden ale pomocną rękę do nas wyciąga. Szkoda tylko, że generała nie wziął w pakiecie ze słoweńskim paralitykiem :P Problem, jedynie, że spuszczą to nieszczęsne Groningen i nie będzie ich stać na pierwokup... |
Cytat:
Probierz może tylko sobie pomarzyć o wynikach i sukcesach, jakie odniósł Maaskant. "Kombinator Michał P." to ta sama marna półka trenerska, co Smuda, albo i jeszcze gorsza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po gafie z Kokoszką nasz prawnik popełnił kolejny wielbłąd, ale przetłumaczcie sobie sami...
http://www.fcgroningen.nl/home/nieuw...ngig-bij-fifa/ |
Cytat:
Jeszcze nie mówmy o wielbłądzie bo może u nich pracują więksi idioci niż u nas ale jeżeli FIFA rozpatrzy sprawę dla nas negatywnie to Bednarz już się chyba z tego nie wykręci. EDIT Cytat:
Cytat:
|
Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.
|
Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.
Dlatego Kosowski przed odejściem na pięc lat miał niską pensję. Wisła płaciła Kosowskiemu co miesiac ok. 3 tys złotch. Roznicę dopłacało mu Kaiserlautern. Potem Kosowski wrócił do Wisły, ale nadal miał te 3 tys i nikt nie śpieszył sie z tym, żeby zapropowac znmiane stawki Pewnie niedogadanie jest jakieś. Holendrzy sądzą, ze płacę Wiśle czynsz za Kirma, ale Wisła placi pensję. A Wisła pewnie o tym zapomniała. Ciekawe tylko czy kasa za wypożyczenie bilansuje się z pensją Kirma |
Cytat:
Jeśli jest tak jak piszesz tj. doprawdy mistrzowski ruch łysego durniozaura no ale może BC wyp.erdoli go za to już teraz. Trzymam za to kciuki. |
Przeglądam to forum niemal codziennie i w końcu nie wytrzymałem muszę kilku osobą wytłumaczyć parę kwestii. Nie rozumiem skąd ta jazda z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek. Transfery a Małego i Kirma służą zbilansowaniu budżetu a pewnie w dłuższej perspektywie zrobieniu miejsca dla innych piłkarzy. Jeszcze nie dawno wszyscy jechali po Kirmie ile wlezie a teraz nagle straszny lament. Według mnie transfer Słoweńca ma na celu przygotowanie miejsca dla Brożka . Może troszkę się rozmarzyłem ale kto wie .....
|
to już wiemy, że kasy na nowego zawodnika nie będzie ... ;-) Jest to albo straszna wtopa Bednarza, albo wspaniałe wytłumaczenie braku inwestycji w nowego zawodnika.
|
no to pięknie , brakowało nam tylko kolejnego sporu w fifa w dodatku z transferem Kirma może być duży problem
|
Cytat:
To dopiero byłby interes... stracić zawodnika i jeszcze do tego dopłacić. Bądź co bądź Bednarz sprawiał zawsze wrażenie goscia który zna się sprawach formalnych lepiej niż na sportowych, w końcu ma wykształcenie prawnicze. |
Cytat:
Transfer Kirma... wygląda na to, że nie ma ani piłkarza ani pieniędzy za niego.. bilansowanie budżetu jak diabli. LO - miał czas od marca na znalezienie go, w końcu lipca przychodzi na testy kompletnie nieprzygotowany zawodnik. Zrobienie miejsca dla innych... a za co ich kupimy? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl